Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Matka-Szajba wrote:Ja po wizycie… nie bylo usg ;-(
Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, ze względu na ciśnienie. Spadła mi też hemoglobina, ale bez tragedii- 12,1.
Mam wizytę 18.01, tam zrobią komplet badań, i dadzą l4, bo mój doktor powiedział że na tym etapie i w tym stanie mam siedzieć na tyłku w chacie.
Ale czemu nie zrobili Ci USG? Zgadzam się z Julką, że to trochę dziwne… Nie wyobrażam sobie wizyty bez tak ważnego badania, a jeszcze Cię skierowali na patologię ciąży 🙄
-
Mimisia wrote:Ale czemu nie zrobili Ci USG? Zgadzam się z Julką, że to trochę dziwne… Nie wyobrażam sobie wizyty bez tak ważnego badania, a jeszcze Cię skierowali na patologię ciąży 🙄
-
Julka21 wrote:Mimisia ale jak tu jest jeszcze brak informacjii dotyczący płci. O ile się nie mylę to już na 1 a napewno na 2 prenatalnych mówią plec. Na 100%. Dlatego tyle placi się za badania wykonują fachowcy. I mają lepszy sprzęt niż nasi ginekolodzy . Tutaj dziewczyna jestv28 tc i nic nie wie. Na tym etapie usg obowiązkowo. Nawet na NFZ przysługuje usg. Ja w tej sytuacji bym poszła do innego gin . Chodzi o sprawdzenie czy napewno wszystko jest ok. Na tym etapie wszystko trzeba już pilnowac
Akurat z tą płcią, to może faktycznie dzidziuś się tak odwraca, że chowa to co ma między nogami 🙈
Niemniej brak USG na takim etapie też by mnie zaniepokoił i faktycznie chyba bym poszła jeszcze do kogoś innego, zwłaszcza, że jeszcze jest wysokie ciśnienie. -
Dlatego zarejestrowana jestem już do poradni patologii ciąży i do końca będę chodzić tam, bo jest ona w szpitalu gdzie będę rodzić, i mam nadzieję że do badań się przyłożą, szczególnie usg tak jak piszecie - przepływy itp - a nie jak mój gin na zasadzie „chyba wszystko jest ok, bo za duzo nie widac bo masz kilka kg wiecej”
Tak jak dzisiaj mi powiedzial - „o matko tyjesz prawie kg na tydzien, to ty zaraz 200 kg bedziesz wazyla” - nie ukrywam ze zabolało -
Matka-Szajba wrote:Dlatego zarejestrowana jestem już do poradni patologii ciąży i do końca będę chodzić tam, bo jest ona w szpitalu gdzie będę rodzić, i mam nadzieję że do badań się przyłożą, szczególnie usg tak jak piszecie - przepływy itp - a nie jak mój gin na zasadzie „chyba wszystko jest ok, bo za duzo nie widac bo masz kilka kg wiecej”
Tak jak dzisiaj mi powiedzial - „o matko tyjesz prawie kg na tydzien, to ty zaraz 200 kg bedziesz wazyla” - nie ukrywam ze zabolało -
Matka-Szajba wrote:Dlatego zarejestrowana jestem już do poradni patologii ciąży i do końca będę chodzić tam, bo jest ona w szpitalu gdzie będę rodzić, i mam nadzieję że do badań się przyłożą, szczególnie usg tak jak piszecie - przepływy itp - a nie jak mój gin na zasadzie „chyba wszystko jest ok, bo za duzo nie widac bo masz kilka kg wiecej”
Tak jak dzisiaj mi powiedzial - „o matko tyjesz prawie kg na tydzien, to ty zaraz 200 kg bedziesz wazyla” - nie ukrywam ze zabolało
Ło matko. Gdzie tacy lekarze się uchowali, koszmar 🥴 Mam nadzieję, że w tej nowej poradni zajmą się Tobą i maleństwem już znacznie lepiej 🥰 A ten tekst o wadze to 🤦♀️ Brak słów normalnie na takie buractwo. -
Matka-Szajba wrote:Tak, badania robię prywatnie bo mam w pakiecie z pracy. Wszystko ok
Wierzę że w poradni będzie już okejJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Ale to chyba wizyty na nfz skoro bez usg? Tak jak dziewczyny nie wyobrażam sobie pójść na wizytę bez usg. A prenatalne robiłaś, skoro nadal nie wiadomo jaka płeć?
-
Mira000 wrote:Ale to chyba wizyty na nfz skoro bez usg? Tak jak dziewczyny nie wyobrażam sobie pójść na wizytę bez usg. A prenatalne robiłaś, skoro nadal nie wiadomo jaka płeć?
Ginekolog nfz - usg robił z łaską na moją prośbę. Prenatalnych nie robiłam bo mnie nie było na nie stać - w tamtym momencie mój mąż nie pracował. Ale teraz udało mi się rozszerzyć pakiet medyczny pracy, i po weekendzie jadę do Medicovera umówić się na USG dokładne. Chociaż jedno. Wiem że późno, ale zawsze. W każdym razie szkoda że tak późno otworzyłam oczy jakiego miałam prowadzągo ;( -
Matka-Szajba wrote:Ginekolog nfz - usg robił z łaską na moją prośbę. Prenatalnych nie robiłam bo mnie nie było na nie stać - w tamtym momencie mój mąż nie pracował. Ale teraz udało mi się rozszerzyć pakiet medyczny pracy, i po weekendzie jadę do Medicovera umówić się na USG dokładne. Chociaż jedno. Wiem że późno, ale zawsze. W każdym razie szkoda że tak późno otworzyłam oczy jakiego miałam prowadzągo ;(
-
Kurczę to teraz tylko żeby w tej poradni odpowiednio się Tobą zajęli, trzymamy kciuki. A jakie ciśnienie się u Ciebie pojawiło ?
Dziewczyny na limango kampania lullalove, może którejś się przyda 😊 Ja sama skorzystałam04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:Kurczę to teraz tylko żeby w tej poradni odpowiednio się Tobą zajęli, trzymamy kciuki. A jakie ciśnienie się u Ciebie pojawiło ?
Dziewczyny na limango kampania lullalove, może którejś się przyda 😊 Ja sama skorzystałam
Kochana na poprzedniej wizycie 15.12 doktorek włączył mi dopegyt - bo na każdej z wizyt cisnienia typu 160/90 lub 150/80 - po leku trochę spadło, ale nadal nie podobało mu się wysokie rozkurczowe, poza tym moja waga, i to że jestem wieloródką. Może trochę chciał się „pozbyć problemu” ale to dobrze, bo może tam w poradni trafię na kompetentnego lekarza… -
Dziewczyny co znowu taka cisza?
Jak wyprawki i dalsze wizyty ?04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
Cześć dziewczyny. Chciałam napisać że miałam wczoraj wizytę. Moja malutka przybrała ale dalej mało waży. 1700. Przepływy są prawidłowe. Idę znów w pon na podgląd wagi i przepływy sprawdzenie. I najprawdopodobniej kładę się do szpitala aż do rozwiazania. Żeby być pod stała opieka. Trzymajcie kciuki za nas. Abym nic złego się nie stało. W domu zostawiam 5 letnia córkę. Jestem zrozpaczona cala ta sytuacja.
-
Julka21 wrote:Cześć dziewczyny. Chciałam napisać że miałam wczoraj wizytę. Moja malutka przybrała ale dalej mało waży. 1700. Przepływy są prawidłowe. Idę znów w pon na podgląd wagi i przepływy sprawdzenie. I najprawdopodobniej kładę się do szpitala aż do rozwiazania. Żeby być pod stała opieka. Trzymajcie kciuki za nas. Abym nic złego się nie stało. W domu zostawiam 5 letnia córkę. Jestem zrozpaczona cala ta sytuacja.
Ja aż się boję, bo dzisiaj jadę na prenatalne na 16, mam nadzieję że maluch dobrze rośnie.Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak