!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBlackRose 89 wrote:Właśnie też patrzyłam na Priam ale trochę dużo ponad 5tys.
Za to wpadł mi w oko xlander xcite z tego roku z ulepszona amortyzacja i ma właśnie kubelkowe siedzisko. Pamiętam że strasznie mnie irytowało jak mi dzieci zjeżdżały tyłkami w normalnych spacerówkach i musiałam je ciągle poprawiać żeby nie siedziały wykręcone. I czytałam gdzieś opinie, że w kubelkowych nie ma tego problemu
Mojego syna kubełek parzył, choć przejeżdżaliśmy w nim ten nefralgiczny moment, kiedy jeszcze super dobrze nie siedział. No ale potem już nie chciał jeździć, wózek był duży i nie składał się w całości (kubełek chyba nigdy się nie składa 🤷♀️) No i zmieniliśmy. Ja kupiłam sama spacerówkę i utargowalam w sklepie zniżkę 600 pln, wiec cena była już do zaakceptowania. I teraz wszyscy są zadowoleni.
Co prawda będę chyba myślała o wózku rok po roku, ale to jeszcze trochę... -
Hej dziewczyny ja dziś dokładnie według usg 6t3d i już wczoraj widziałam serduszko niesamowite nie dociera to do mnie!!!
Termin początek marca:) Trzy lata starańczy Wam jest tak tak nie dobrze prawie cały dzień?
BlackRose 89, Ania81, DomiKa, Alala, sisi, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Starania od 06.2017
11.2017 -puste jajo- poronienie samoistne
Starania od. 2019 z pomocą medyczną
USG - Endometrioza
Nadczynnosc tarczycy
01.2020 - laparoskopia usunięta przegroda i ogniska endometriozy
06.2020 - stymulacja lametta i ovitrelle
06.2020 ciąża
08.2020 poronienie łyżeczkowanie - zaśniad groniasty częściowy
03.2021 histeroskopia usuwanie polipa
Od 06.2021 starania z lamettą ovitrelle/pregnyl
07.2021 inseminacja ❌
08.2021 inseminacja ❌
09.2021 inseminacja ❌
😫
Kariotypy obojga - prawidłowe
KIR Bx
04.2022 start —> IMSI -
Cześć mam wyniki.
Ostatni okres: 22.06.2020
Monitoring owulacji : 5.07 test owulacyjne pozytywny , 7.07 ginekolog potwierdził owulacji z prawego jajnika
Beta z dnia 16.07 - 2,09
Beta z dnia 17.07 - 3,72
Beta z dnia 20.07 - 8,20 - dzień spodziewanej msc według kalendarzyk
Beta z dnia 22.07 - 27,23
DomiKa, Alala, sisi, Kukus, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Super Alis
Ja także dziś zrobiłam bete. Okazało sie że w bloku obok mam lab, babeczka porała krew i podobno od razu poszła ją analizować, wyniki po godzinieAle poczekam jeszcze chwilę żeby nie iść na darmo
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
alis132 wrote:Cześć mam wyniki.
Monitoring owulacji : 5.07 test owulacyjne pozytywny , 7.07 ginekolog potwierdził owulacji z prawego jajnika
Beta z dnia 16.07 - 2,09
Beta z dnia 17.07 - 3,72
Gratulacje
Ale jeszcze bym powtórzyła jutro. Przyrost ładny -
Dziewczyny mam dobre przeczucia, więc parę słów o sobie. Jestem mamą 3 letniej Lilki, która odkąd zrobiłam test zaczęła nawijać o siostrze. Te gałgany chyba mają jakiś radar! Chcieliśmy żeby między dzieciakami było max. 4 lata różnicy ale przez covid zaczęliśmy starać się później niż planowaliśmy i szanse były równe 0. A tu o dziwo zaskoczyło w 1 cyklu. Szok i niedowierzanie, bo z córką zeszło dużo dłużej.
Byłam tez na forum kwietniówek na BBF i to było/jest najlepsze co mogło mnie spotkać. Mamy ekstra paczkę (już przeniesioną na facebooka). Z niektórymi spotykamy się w realu i był nawet zjazd grupowy. Życzę sobie i Wam, aby znaleźć tu grupę wsparcia na długie lata
Co do chudnięcia w ciąży - w poprzedniej wymiotowałam do 6 miesiąca włącznie po naście razu dziennie, że dopiero pod koniec 6 m-ca wyszłam z wagą na 0 a przytyłam razem aż 3 kg. Mam nadzieję, że tym razem mnie to ominie, bo było hardcorowo. Nic nie pomagało a chwytałam się już nawet czopków. Pracowałam do końca 5 miesiąca.
Jeśli chodzi o wózki to nauczona doświadczeniem kupię zwykłą używaną gondolę na te pół roku a później fajną zwrotną spacerówkę. Ewentualnie od razu spacerówkę z możliwością dokupienia gondoli. Żadne wózki 2 w 1 o nie nie.Alala, sisi lubią tę wiadomość
-
alis132 wrote:Cześć mam wyniki.
Beta z dnia 16.07 - 2,09
Beta z dnia 17.07 - 3,72
Alis powtórz wyniki 24 lipca. Powoli ale rośnie a to najważniejsze. Może miałaś późną owulację. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do wozkow, ja mam po synu najmlodszym cosatto gigle 2 chyba. Kocham ten wózek. Ma gondole, ma spacerowke. Nie nalezy do najmniejszym, ale jest zwrtony i wytrzymamly i ma fajne kolory. Nie bede raczej zmieniac. Masz tez nosidelko baby bjorn i chuste do noszenia. Pod tym wzgledem mam co potrzeba poki co
-
nick nieaktualny
-
Mnie bardzo kusi żeby na najbliższą wizytę iść z mężem tym bardziej, że ma urlop. Ale z drugiej strony wstydzę się zapytać lekarza, mam wrażenie, że to jeszcze wcześnie i tak naprawdę może być już serduszko ale nie musi. Chociaż gdyby nie "wstyd" to na pewno chcielibyśmy być oboje przy usg 🙈