!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anetynka wrote:Dziewczyny jestem po! Dzisiaj migalo serduszko ale zarodek jest malusienki 4mm. mam w pecherzyku taka dziwna falde trofoblastu ktora nie jest normalna ale tez nie musi znaczyc nic zlego. Mam dalej czekac. Za tydzien kolejna wizyta.. Ale jest jeszcze nadzieja!
Anetka w którym dniu po transferze widziałaś serduszko ?Becia87 lubi tę wiadomość
-
Co do objawów to ja narazie czuje się jak na okres, boli mnie podbrzusze, biodra, krzyż. Wczoraj to już myślałam ze dostanę okres 😔 nie wiem czy to dlatego ze się rozciąga wszystko? Jestem dość szczupła i bardzo prosta, nie mam bioder ani tylka. Tak strzelam tylko.
-
Haniu ja nie pomogę bo mnie nic nie boli a to moja pierwsza ciaża i jestem zielona w tym temacie 🙂. Z l4 mam mały problem ponieważ jesteśmy w dwie na grupę i okazało się że znajoma też zaszła ( a bardziej wpadła) i chciałabym żebyśmy poszły w jednym czasie, ale jeżeli lekarz stwierdzi ze mam iść na l4 to chyba nie będę się zastanawiać.
-
Ja na l4 idę w połowie września, teraz jeszcze nie chcę choć ginekolog mówiła, że może mi wystawić...jak chodzę do pracy to szybciej mi dni mijają i tak nie rozmyślam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 13:10
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Akinom 59 wrote:Pytałam odnośnie tego doplera właśnie,fajnie go mieć można zawsze sprawdzić,tylko ja myślałam że on dopiero gdzieś około 12 tygodnia wyłapie ,musisz być bardzo szczuplutka
Po dwóch ciążach wiem jak szukać, tuż nad linią włosów łonowych, milimetr po milimetrze. Póki co słychać bardzo delikatnie, ale nie da się tego pomylić z niczym innym. Wystarczyły mi 3 sekundy i świadomość, że jest tam i żyje ❤BlackRose 89, Akinom 59, Cabrera lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Cześć dziewczyny!
Ale mam.dzis dzień...najpierw wstałam o 6, obrządziłam konie, wyszłam z psami na spacer, wróciłam do domu i poszłam dalej spać..wstalam o 10!!😳😳 że mnie raczej jest ranny ptaszek...poza tym uwielbiam rosołek. A dziś niestety mam taki odrzut na zapach gotowanego rosołu, że aż mąż musiał mnie zastąpić w kuchni...ehh mdłości dziś są masakryczne...
Dziewczyny nie wiem co mam robic z lekarzem prowadzącym. Nie potrafię się zdecydować...
Niby jestem umówiona do Enel medu. Ale jakoś nie widzę tego że do końca ciąży będę jeździć godzinę w jedną stronę do łodzi by jechać na wizytę. A później na następny dzień znów godzinę na badania... Ehh znowu koło siebie na NFZ nie dogadam się z lekarzem. Prywatnie mam lekarza do którego mam zaufanie ale znów wszystkie badania będą płatne i niestety nie pracuje w szpitalu...🤦♀️🤦♀️🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 13:40
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Beati to moze prowadz ciaze u tego u ktorego masz zaufanie a na nfz chodz tylko po skierowania na badania...
sisi lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Beati ciężka sprawa. Na pewno bym nie jeździła taki kawał... Nie ma w Twojej okolicy dobrego gina na nfz?
Osobiście prowadzę ciąże na nfz u zastępcy ordynatora a kontrolnie chodzę prywatnie do ordynatora.
Jeździć bym nie chciała bo to teraz może i nie jest męczące jeszcze ale potem może być różnie -
Beti tak jak dzirwczyny pisza , na na nfz vadania a kontrolnie prywatnie. Ja tez podjełam decyzje o zmianie ze względu na odległości oraz badania żeby mieć na fundusz. Mam nadzieję że podjełam dobra decyzję a to okaże się w wtorek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 14:13
-
Chyba macie rację. Odmówię wizytę bo szkoda tam jeździć. Zadzwonię we wtorek do poradni A jutro do prywatnego. Tylko pytanie czy będą pracować bo przecież urlopy są...Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
A jak powiązujecie wizyty na NFZ i prywatnie? W sensie czy lekarze o sobie wiedzą? Ciężko mi to sobie jakoś wyobrazić. Np ten na NFZ zleci trochę inne badania albo przepisze jakieś leki, których ten prywatny w ogóle nie zaleci. Albo wpisy do karty ciąży, wtedy 2?
Może głupie pytanie ale bardzo mnie to zastanawia, tym bardziej, że chciałabym też "oszczędzić" i nie robić wszystkiego prywatnie
-
Maaaa wrote:Dziewczyny czy są tu jakieś które praktycznie nie maja żadnych objawów? Ja mam mdłości sporadycznie o różnych porachunki dnia (zwłaszcza jak jestem głodna) i w zasadzie to tyle...od paru dni nawet brzuch mnie nie boli 🙄
Maaaa lubi tę wiadomość
-
Dominika ja robię tak, że prowadzę ciąże na nfz a kontrolnie chodzę prywatnie. Wszystkie badania robię wg zaleecen i skierowań tego na nfz a jak idę prywatnie to ten drugi lekarz wie u kogo prowadzę ciąże. Mówię mu po prostu że chce zrobić usg i ewentualnie się pytam czy zalecał by wykonanie jeszcze jakichś badań. Wtedy robię je na swój koszt choć szczerze mówiąc nie zdarzyło mi się, żebym musiała jakieś badania robić dodatkowo
Hania007, Alala lubią tę wiadomość
-
BlackRose 89 wrote:Dominika ja robię tak, że prowadzę ciąże na nfz a kontrolnie chodzę prywatnie. Wszystkie badania robię wg zaleecen i skierowań tego na nfz a jak idę prywatnie to ten drugi lekarz wie u kogo prowadzę ciąże. Mówię mu po prostu że chce zrobić usg i ewentualnie się pytam czy zalecał by wykonanie jeszcze jakichś badań. Wtedy robię je na swój koszt choć szczerze mówiąc nie zdarzyło mi się, żebym musiała jakieś badania robić dodatkowo
-
DomiKa wrote:W tę stronę brzmi spoko. W moim przypadku to na fundusz prowadziłabym dodatkowo. Bo do mojego gin (prywatnie) zgłosiłam się jak mialam problem z zajściem w ciążę i ogólnie nie narzekam, bardzo mi się podoba plus pracuje w szpitalu więc bardziej chodzi mi o aspekt finansowy
Rozumiem. Mój prowadzący jest zastępca ordynatora a ten gin do którego chodze kontrolnie jest ordynatorem tego samego szpitala. Więc mam dość duża szanse trafić na poród gdy jeden z nich będzie tak jak w poprzedniej ciąży.
-
Dominika ja będę robiła tak że nie powiem o sobie zadnemu z lekarzy...prywatnie bede wiedziala co mi zleci bo ide do niej wczesniej i wtedy powiem temu na nfz ze ma mi to tez zlecic i tyle :p ale tp glownie na poczatku jest pelno tych badan a pozniej mocz i krew wiec to moge robic nawet prywatnie..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."