!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi powoli przechodza mldlosci, i piersi jakby mniej bolaly. Wczoraj pytlam sie o to polozna, bo oczywiscie juz mi sie panika zaczynala. Uspokoila mnie, ze na tym etapie to juz powoli wszystko bedzie odchodzilo. Takze byleby do 12 tyg, do USG i wtedy znowu na jakis czas poczuje sie pewniej.
Maaaa, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam do was pytanie, bo nie wiem jak na to zareagowac i co z tym zrobic.
Moja szwagierki (siostra meza) domyslila sie o ciazy, zapytala mnie wiec ja jej powiedziala, ze tak spodziewam sie malenstwa. Poprosilam jej, zeby nikomu nie mowila, bo jeszcze wczesnie. A ona calej rodzinie meza obwieacila🤦♀️. Wkurzylam sie. Nie wiem teraz czy z nia o tym porozmawiac, czy sobie odpuscic. Co byscie zrobily na moim miejscu? -
Ania81 wrote:Dziewczyny mam do was pytanie, bo nie wiem jak na to zareagowac i co z tym zrobic.
Moja szwagierki (siostra meza) domyslila sie o ciazy, zapytala mnie wiec ja jej powiedziala, ze tak spodziewam sie malenstwa. Poprosilam jej, zeby nikomu nie mowila, bo jeszcze wczesnie. A ona calej rodzinie meza obwieacila🤦♀️. Wkurzylam sie. Nie wiem teraz czy z nia o tym porozmawiac, czy sobie odpuscic. Co byscie zrobily na moim miejscu?
W pierwszym momencie oburzyłam się i chciałam zasugerować dowalenie tekstem, ale wtedy szwagierka pewnie zaczęłaby się bronić i w jej myslach ona stałaby się ofiarą, a Ty agresorem.
Także spokojnie. Prawdą jest, że już nigdy żadnej tajemnicy jej nie powierzysz. Bądź asertywna. Przykro mi
Możesz jeszcze powiedzieć: "odebrałaś mi przyjemność zakomunikowania tego rodzinie osobiście".Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 12:43
-
Dziękuje dziewczyny oby tak dalej było pięknie 🍀🥰
Frelcia no właśnie tak... 😅 jestem troszkę uspokojona... kolejne usg mam u prowadzącego za 2 tyg i później prenatalne 🍀
Dziewczyny czy robicie jakieś testy inne poza usg genetycznym? Mi lekarz dziś zaproponował SANCO 🤔👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Martina123 wrote:Hej. Jaki detektor tętna polecacie? Przymierzam sie do zakupu, jednak nie wiem który wybrać.
Ja wykryłam nim tętno pierwszy raz w 9+2.
Martina123 lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Mi powoli przechodza mldlosci, i piersi jakby mniej bolaly. Wczoraj pytlam sie o to polozna, bo oczywiscie juz mi sie panika zaczynala. Uspokoila mnie, ze na tym etapie to juz powoli wszystko bedzie odchodzilo. Takze byleby do 12 tyg, do USG i wtedy znowu na jakis czas poczuje sie pewniej.
Ania, ja bym powiedziała, że to bardzo nie fair. Że to do Ciebie i męża należało poinformowanie rodziny, że mogłaś chcieć poinformować w jakiś "ładny sposób". Nie fajnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 13:24
-
Ania nir wiem w jakim wieku jest szwagierka ale odpłaciłabym tym samym. A, i zapewne więcej żadnych informacji by nie otrzymała, a jeśli już to jako ostatnia.
Dziewczyny mamy duużo nowych buziek, dużo też do uzupełnienia. Także ponownie prośba o WIADOMOŚĆ PRYWATNĄ Z TERMINEM PORODU, I CO JEST DO ZMIANY. Wiem, że niektóre czekają do prenatalnych, nie ma problemu 😊
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ania81 współczuję takiej szwagierki, to wasza radość i nikt nie powinien bez waszej wiedzy informować Waszych najbliższych. Nie zostawiaj tego całkiem bez odzewu. Tak jak dziewczyny piszą, powiedz, że przykro Ci, ponieważ ty z mężem chciałaś podzielić się ta nowiną z resztą rodziny w odpowiednim dla was czasie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 13:37
-
Ania81 wrote:Mi powoli przechodza mldlosci, i piersi jakby mniej bolaly. Wczoraj pytlam sie o to polozna, bo oczywiscie juz mi sie panika zaczynala. Uspokoila mnie, ze na tym etapie to juz powoli wszystko bedzie odchodzilo. Takze byleby do 12 tyg, do USG i wtedy znowu na jakis czas poczuje sie pewniej.
Uspokoilas mnie tym postem. Ja już zaraz tez 10 tydzień tak jak Ty i tez objawy przechodzą. Jedynie dalej jestem zmęczona i senna.
Zamierzam po usg w piątek iść do księgarni i kupić jakieś słuchowiska dla dzieci i puszczać maluchowi.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Maaaa wrote:Dziękuje dziewczyny oby tak dalej było pięknie 🍀🥰
Frelcia no właśnie tak... 😅 jestem troszkę uspokojona... kolejne usg mam u prowadzącego za 2 tyg i później prenatalne 🍀
Dziewczyny czy robicie jakieś testy inne poza usg genetycznym? Mi lekarz dziś zaproponował SANCO 🤔
Mi lekarz zaproponował test PAPPA. -
nick nieaktualnyMaaaa wrote:Dziękuje dziewczyny oby tak dalej było pięknie 🍀🥰
Dziewczyny czy robicie jakieś testy inne poza usg genetycznym? Mi lekarz dziś zaproponował SANCO 🤔
Ja robię usg u dwóch lekarzy + w szpitalu usg + pappa (przysługuje mi z racji wieku). Jeśli cokolwiek będzie nie tak (np. wysokie ryzyka), to wtedy zrobię Panorame.
Pappe warto zrobić, bo ona pokazuje również ryzyko porodu przedwczesnego.Maaaa lubi tę wiadomość
-
Moja szwagierka też mnie wyręczyła w tej sprawie,ale jakoś w ogóle się nie poczułam zaskoczona 🤣 jeszcze w ten sam dzień info poszło po wszystkich ciotkach i kuzynach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 14:29
'90
11cs 10dpo ⏸️ beta 6,3
12dpo beta 43,8, progesteron 49,3
16dpo beta 324,7
22 dpo beta 2824
24.07.20 0,56 cm 👶 bije ❤️🥰
TSH 1,65
Ft4 16,59 pmol/l
Anty-TPO ujemne
Anty-Tg 19,30
AMH 2,63
HSG - ok.
Androstendion 3,29 ng/ml
Ferrytyna 27,0 ng/ml
Insulina 5,73
Glukoza 96 mg/dł
Wskaźnik HOMA 1,36
4dc:
Estradiol 49,4 pg/ml
LH 7,61 mlU/ml
FSH 6,27 mlU/ml
Prolaktyna 9,21 ng/ml
21dc:
Progesteron 26,7 ng/ml
💊 Euthyrox N50/25, Pregna Start, Ovarin, Q10, Selen, Magnez, D3, B6.
🥜🌰🍍🍷 -
Maaaa wrote:Dziękuje dziewczyny oby tak dalej było pięknie 🍀🥰
Dziewczyny czy robicie jakieś testy inne poza usg genetycznym? Mi lekarz dziś zaproponował SANCO 🤔Maaaa lubi tę wiadomość
-
*SmoczycA* wrote:Hej dziewczyny. Powoli i ja się z Wami witam chociaż u nas termin na 1 kwietnia to różnie może być
wiem ze na takim etapie mało kto bada hcg, ale może wiecie przy jakim hcg było u Was widać serduszko?
Hej. A kiedy była ostatnia miesiączka lub owulacja? -
BlackRose 89 wrote:Hej. A kiedy była ostatnia miesiączka lub owulacja?