X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Black Rose a byłaś z mężem?

• pukola Ekspertka

Wysłany: 8 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    A to ile ma Twoj syn jeśli można wiedzieć? Ja lubię jak dzieciaczki maja pultasie. Znalazlam ciekawy sklep na facebook dyduś fajne komplety ma

Dosłownie kilka dni temu skończył roczek :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• pukola Ekspertka

Wysłany: 8 października 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Hej
    Ja już po połówkowych, mały troszkę mniejszy ale wszystko w porządku ❤️
    Serduszko, mózg, nerki wszystko dobrze. Siusiakiem machał bez przerwy 😄

Super,że wszystko w porządku.
    Byłaś u swojego prowadzacego ciąże czy może u innego lekarza z certyfikatem?

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u mojego lekarza prowadzącego bo ma certyfikat.
    Mogłam wejść z mężem, bo jak stwierdził lekarz zaraz zostaną wstrzymane porody rodzinne to chociaż niech tata na usg zobaczy :/

Silvia, Ilona92 lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Agnieszka dziękuje, córka już w klubiku, kupiłam jej kropelki na uzupełnienie mikroflory jelitowej.
    Dziewczyny gratulacje zdrowych dzieci. To jest najważniejsze. Ja jeszcze trochę poczekam.
    Co do wejścia na usg ja akurat jestem pod opieka w imid i tam nawet z dzieckiem jedna osoba wchodzi, chyba ze popołudniu może trochę inaczej będą na to patrzeć.
    Co do ketozy , wydaje mi się, ze jeśli wyniki są dobre, dziecko zdrowe i mama dobrze się czuje to ważne, ze te żywienie wystarcza. Tez kiedyś o tym myślałam, tylko , se na za bardzo lubię gluten 🙈😂i dopóki wszystko ok narazie nie przechodzę.
    Wczoraj byliśmy u sąsiadów i tam generalnie samo mięcho i powiem Wam, ze dziś na sniadanie mój organizm błagał o zieleninę. Salta, kiełki, ciemny chleb, ogórki. Masakra. Współczuje takim ludziom niewiedzy lub braku przyswojenia i zaakceptowania niektórych spraw
    Black Rosę dobrze pisze o magazynowaniu i o tym, ze cukier rośnie po białku i tłuszczu. Na pompie insulinowej ja podaje insulinę na węgle oraz białka i tłuszcze.
    Misia a to masz zagrożona ciaze, ze tak odpoczywasz?
    Ja to mam dookoła tyle do prscy, ze nie ogarniam 🙈
    Pukola to duży chłopak! Moja w wieku 2.5 roku wazy ok 13, rozmiar 92/98. A ważyła 3930 jak się urodziła j miała 59 cm.
    A bulo coś kiedyś o koszulach. Ja nie lubię tych rozsuwanych. No poprostu debil je konstruował. Dla mnie najlepiej jak mogę ściągnąć dekolt koszuli i wyjąc pierś. Jedyne co jest ok do biustonosze do karmienia. Dziś i wczoraj kupiłam sobie trochę ubrań na górę bo ja tez rosnę jak szalona. Dzięki za info o legginsach to bardzo wygodna rzecz w ciąży. Ja najlepiej sukienki lub legginsy i luźna bluzka.
    Co do samopoczucia to u mnie ok. Pogoda mnie przygniata, ale zaraz idę pakować jabłka prażone do słoików 🙈
    Udanego dnia!

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jak jestem po usg połówkowym u wybitnego specjalisty. Zrobiłam je wcześniej (jestem w 16/17 tygodniu) bo na prenatalnych u dziecka zmierzono nieco podwyższone NT. Inne parametry i Sanco wyszły dobrze ale nuta niepewności została. Wczoraj po idealnym połówkowym odetchnęłam. Czekam na drugiego syna, który najpewniej również urodzi się w marcu (termin 21/25.03 - miałam bardzo późną owulacje więc z daty ostatniej miesiączki nic nie wynika).

Ostatnie tygodnie były dla mnie bardzo trudne. O ciąży, choć cały czas pracuje i jestem bardzo aktywna, wie zaledwie kilka osoba. Nie pozwalałam sobie do tej pory na myślenie o imieniu, wyprawce czy prozaicznych problemach każdej ciężarnej pod tytułem ile przytyje :)

Nie wiem czy uda mi się zachować optymizm do porodu bo ziarno niepewności zostało zasiane ale konsultowałam się z najlepszymi specjalistami w okolicy i oni mówią że nie mam żadnych powodów do obaw czy dalszej diagnostyki.

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona bym powiedziała, że ta dieta nie tylko wystarcza a jest lepsza niż większość osób myśli. Moje posiłki opierają się na mięsie, jajkach, warzywach i orzechach i praktycznie wszystkich wartościowych składników mam pod dostatkiem. A krytykują ketoze przeważnie ciezarne który zajadają się zupkami chińskimi, czipsami i słodyczami :) no cóż

KJ super ze wszystko dobrze, skoro lekarze tak mówią, to na pewno jest dobrze. My sobie czasem dopowiadamy niepotrzebnie coś złego.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jestem po ciężkiem gestozie w poprzedniej ciąży więc lekarze teraz na mnie chuchają i dmuchają..stąd nakaz odpoczywanie ile się da..ale wiadomo..jak dziadostwo ma mnie znowu trafić to i tak niczego nie uniknę..modlę się tylko o to że jeśli już miałaby się zdarzyć powtórka to choć o 9 tygodni później..
    24.10 mam prenatalne i czekam jak na skazanie bo właśnie podczas tego badania w pierwszej ciąży usłyszałam że moje dziecko nie żyje, a w drugiej ciąży że dziecko jest na granicy wzrostu..i że coś zaczyna się złego dziać...
    KJ myślę że jak kilku lekarzy potwierdza że wszystko jest ok to napewno tak jest :) wiadomo że uspokoisz się jak już przytulisz maluszka ale myśl pozytywnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 11:48

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pukola ale to chłopak musi być duży 😉 KJ myśl pozytywnie choć wiem, że nie jest łatwo ale Twoj stres wplywa na maluszka. Black Rose dieta duzo daje ale ja zawsze miałam problem z utrzymaniem na dłuższą metę.
    Misiaa kochana ja szczerze nie wiem co mam Ci powiedzieć , bedzie dobrze no musi być dobrze innego scenariusza nie będzie.

• Lukrecjaa Ekspertka

Wysłany: 9 października 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    A krytykują ketoze przeważnie ciezarne który zajadają się zupkami chińskimi, czipsami i słodyczami :) no cóż

Jeśli to do mnie to chciałabym sprostować 😂
    Opieram się na informacjach od mojej pani dietetyk (której głównym źródłem zarobku i utrzymania nie jest promocja ketozy, jak niektórych dietetyków, ale zdrowego stylu życia)

Ketoza wg badań opublikowanych w naukowych, recenzowanych czasopismach ma udowdnione działanie w padaczce i chorobach onkologicznych, z wiadomych przyczyn nie bada się kobiet w ciąży, ale badania na myszach wykazały nadmierne wzrosy płód i ich serca, a zmniejszony mózg w stosunku do płodów u myszy żywionych tradycyjnie.

To tak tylko dla ścisłości bo nie zamierzam sie nikomu wtrącać w jego życie 🙂 niech każdy ma pełny obraz sytuacji i kieruje sie własnym rozumem, dużo zdrowia dla naszych dzieci 🙂

Czynnik męski
    Invimed 04.2014 ivf 💕synek

06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
    6 dpt 17,8 beta
    8 dpt 68,8 beta
    11 dpt 361 beta
    15 dpt 2369 beta
    20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    25 dpt jest ❤

Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄

8599s65g6j6u67c3.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja a ogolnie jak samopoczucie? Kazdy ma swoje zdanie które może wyrazić 😊 ja die pochwale cukry dzis dobre 🤗

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka super! I niech juz takie pozostana 💪

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecjaa akurat nie mówiłam o Tobie tylko ogolnie :P
    Swoją drogą ja się opieram na wiedzy dwóch lekarzy a nie dietetyków, choć znam dietetyków, którzy promują keto.
    Znam też dzieci urodzone po ketozie i wszystkie rozwijają się intelektualnie lepiej niż dzieci żywione tradycyjnie :)

Chodziło mi o reakce ciężarnych znajomych, które krytykują jedzenie mięsa, jaj i warzyw a same wcinają słodycze i chipsy bo przecież to jest normalne :)

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam witam się w 5m-cu i zaczętym 17tc 😊 niestety tyle dobrych informacji. Znów wróciło zapalenie zatok, tym razem że zdwojoną siłą..niestety muszę wziąść drugi antybiotyk...
    Gratuluję udanych wizyt. ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 15:56

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatii a jak radzisz się sobie z zatokami? Po za antybiotykiem tez często mam problem ☹

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ ja życzę Tbobie i dziecku wszystkiego dobrego. Trzymam kciuki żeby opinie lekarzy buły dobre. Jeśli wszystko wyglada dobrze i wyniki badań w normie to inaczej być nie może ! Wiem, ze mówienie , ze wsysstko będzie dobrze i , ze stres wpływa na dziecko nie pomoże dopóki nie zaakceptujesz tego sama.

Misia przepraszam jeśli wyciągnęłam złe wspomnienia 🙏🏻Jakiś nie chciałam tego zrobić , a teraz jakoś głupio się czuje. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze! Wypoczywaj i rób co lubisz bo zdrowe ciało zdrowy duch. Będzie dobrze !

Blac Rosę ja uważam, ze brak węglowodanów nie jest taki starszny. Wszystko masz nasiona, orzechy, kiełki, warzywa. Jeśli dziecko się rozwija dobrze i Ty to najważniejsze 😊
    Co do słodyczy i kiepskiego jedzenia to niestety na porządku dziennym 😡i nie wytłumaczysz większość i

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona nie czuj się głupio no nic się nie stało :) mam troche pokopane życie ale to mnie tylko jeszcze bardziej ukształtowało.. ;) nie wiem czy jesteście osobami wierzącymi ale ja tak. Odmawiam Nowennę Pompejańską za moje dzieciątko i wierzę że wszystko będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 17:41

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia No niestety duO człowiek dostaje w dupe 🙈🙈🙈aż poprostu jest to chore

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiś czas temu pisałam że bym chciała kupić kosz Mojżesza...teraz z kolei podoba mi się chicco 4 w 1 ale jest to cholernie drogie bo prawie 1000zl czasaki sie zdarza.. :/ macie z tym doświadczenia jakieś?

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Beatti Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Beatii a jak radzisz się sobie z zatokami? Po za antybiotykiem tez często mam problem ☹
    Aga bardzo pomaga mi wygrzanie zatok. Smaruje się amolem i przykrywam poduszką-jaśkiem. Dzięki temu mogę zasnąć. Kiedyś pomagały mi gotowane ziemniaki utuczone włożone do reklamówki, w ściereczkę i na zatoki. Do tego częste płukanie solą morską i wydmuchiwanie. Sinupred można w ciąży wziąść więc to biorę. I to tyle. Niestety jak już mam zielony katar i ból zębów i oczodołów już nic nie pomaga...

Misiaa niestety nie miałam styczności ale tak sobie myślę że kosz Mojżesza jest tylko na chwilę A jeśli chodzi o chicco to jak masz miejsce to popatrz nad używanym na Olx. czasem można w dobrej cenie dostać.

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ