!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
BlackRose 89 wrote:Hej
Ja już po połówkowych, mały troszkę mniejszy ale wszystko w porządku ❤️
Serduszko, mózg, nerki wszystko dobrze. Siusiakiem machał bez przerwy 😄
Super,że wszystko w porządku.
Byłaś u swojego prowadzacego ciąże czy może u innego lekarza z certyfikatem? -
Cześć dziewczyny!
Agnieszka dziękuje, córka już w klubiku, kupiłam jej kropelki na uzupełnienie mikroflory jelitowej.
Dziewczyny gratulacje zdrowych dzieci. To jest najważniejsze. Ja jeszcze trochę poczekam.
Co do wejścia na usg ja akurat jestem pod opieka w imid i tam nawet z dzieckiem jedna osoba wchodzi, chyba ze popołudniu może trochę inaczej będą na to patrzeć.
Co do ketozy , wydaje mi się, ze jeśli wyniki są dobre, dziecko zdrowe i mama dobrze się czuje to ważne, ze te żywienie wystarcza. Tez kiedyś o tym myślałam, tylko , se na za bardzo lubię gluten 🙈😂i dopóki wszystko ok narazie nie przechodzę.
Wczoraj byliśmy u sąsiadów i tam generalnie samo mięcho i powiem Wam, ze dziś na sniadanie mój organizm błagał o zieleninę. Salta, kiełki, ciemny chleb, ogórki. Masakra. Współczuje takim ludziom niewiedzy lub braku przyswojenia i zaakceptowania niektórych spraw
Black Rosę dobrze pisze o magazynowaniu i o tym, ze cukier rośnie po białku i tłuszczu. Na pompie insulinowej ja podaje insulinę na węgle oraz białka i tłuszcze.
Misia a to masz zagrożona ciaze, ze tak odpoczywasz?
Ja to mam dookoła tyle do prscy, ze nie ogarniam 🙈
Pukola to duży chłopak! Moja w wieku 2.5 roku wazy ok 13, rozmiar 92/98. A ważyła 3930 jak się urodziła j miała 59 cm.
A bulo coś kiedyś o koszulach. Ja nie lubię tych rozsuwanych. No poprostu debil je konstruował. Dla mnie najlepiej jak mogę ściągnąć dekolt koszuli i wyjąc pierś. Jedyne co jest ok do biustonosze do karmienia. Dziś i wczoraj kupiłam sobie trochę ubrań na górę bo ja tez rosnę jak szalona. Dzięki za info o legginsach to bardzo wygodna rzecz w ciąży. Ja najlepiej sukienki lub legginsy i luźna bluzka.
Co do samopoczucia to u mnie ok. Pogoda mnie przygniata, ale zaraz idę pakować jabłka prażone do słoików 🙈
Udanego dnia!BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
Witajcie, jak jestem po usg połówkowym u wybitnego specjalisty. Zrobiłam je wcześniej (jestem w 16/17 tygodniu) bo na prenatalnych u dziecka zmierzono nieco podwyższone NT. Inne parametry i Sanco wyszły dobrze ale nuta niepewności została. Wczoraj po idealnym połówkowym odetchnęłam. Czekam na drugiego syna, który najpewniej również urodzi się w marcu (termin 21/25.03 - miałam bardzo późną owulacje więc z daty ostatniej miesiączki nic nie wynika).
Ostatnie tygodnie były dla mnie bardzo trudne. O ciąży, choć cały czas pracuje i jestem bardzo aktywna, wie zaledwie kilka osoba. Nie pozwalałam sobie do tej pory na myślenie o imieniu, wyprawce czy prozaicznych problemach każdej ciężarnej pod tytułem ile przytyje
Nie wiem czy uda mi się zachować optymizm do porodu bo ziarno niepewności zostało zasiane ale konsultowałam się z najlepszymi specjalistami w okolicy i oni mówią że nie mam żadnych powodów do obaw czy dalszej diagnostyki.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ilona bym powiedziała, że ta dieta nie tylko wystarcza a jest lepsza niż większość osób myśli. Moje posiłki opierają się na mięsie, jajkach, warzywach i orzechach i praktycznie wszystkich wartościowych składników mam pod dostatkiem. A krytykują ketoze przeważnie ciezarne który zajadają się zupkami chińskimi, czipsami i słodyczami
no cóż
KJ super ze wszystko dobrze, skoro lekarze tak mówią, to na pewno jest dobrze. My sobie czasem dopowiadamy niepotrzebnie coś złego.
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Iwona jestem po ciężkiem gestozie w poprzedniej ciąży więc lekarze teraz na mnie chuchają i dmuchają..stąd nakaz odpoczywanie ile się da..ale wiadomo..jak dziadostwo ma mnie znowu trafić to i tak niczego nie uniknę..modlę się tylko o to że jeśli już miałaby się zdarzyć powtórka to choć o 9 tygodni później..
24.10 mam prenatalne i czekam jak na skazanie bo właśnie podczas tego badania w pierwszej ciąży usłyszałam że moje dziecko nie żyje, a w drugiej ciąży że dziecko jest na granicy wzrostu..i że coś zaczyna się złego dziać...
KJ myślę że jak kilku lekarzy potwierdza że wszystko jest ok to napewno tak jestwiadomo że uspokoisz się jak już przytulisz maluszka ale myśl pozytywnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 11:48
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Pukola ale to chłopak musi być duży 😉 KJ myśl pozytywnie choć wiem, że nie jest łatwo ale Twoj stres wplywa na maluszka. Black Rose dieta duzo daje ale ja zawsze miałam problem z utrzymaniem na dłuższą metę.
Misiaa kochana ja szczerze nie wiem co mam Ci powiedzieć , bedzie dobrze no musi być dobrze innego scenariusza nie będzie.
-
BlackRose 89 wrote:A krytykują ketoze przeważnie ciezarne który zajadają się zupkami chińskimi, czipsami i słodyczami
no cóż
Jeśli to do mnie to chciałabym sprostować 😂
Opieram się na informacjach od mojej pani dietetyk (której głównym źródłem zarobku i utrzymania nie jest promocja ketozy, jak niektórych dietetyków, ale zdrowego stylu życia)
Ketoza wg badań opublikowanych w naukowych, recenzowanych czasopismach ma udowdnione działanie w padaczce i chorobach onkologicznych, z wiadomych przyczyn nie bada się kobiet w ciąży, ale badania na myszach wykazały nadmierne wzrosy płód i ich serca, a zmniejszony mózg w stosunku do płodów u myszy żywionych tradycyjnie.
To tak tylko dla ścisłości bo nie zamierzam sie nikomu wtrącać w jego życie 🙂 niech każdy ma pełny obraz sytuacji i kieruje sie własnym rozumem, dużo zdrowia dla naszych dzieci 🙂
Czynnik męski
Invimed 04.2014 ivf 💕synek
06.2020 powrót po rodzeństwo ❤ 3.2.2
6 dpt 17,8 beta
8 dpt 68,8 beta
11 dpt 361 beta
15 dpt 2369 beta
20 dpt pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
25 dpt jest ❤
Mamy jeszcze ⛄⛄⛄⛄
-
Agnieszka super! I niech juz takie pozostana 💪24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Lukrecjaa akurat nie mówiłam o Tobie tylko ogolnie
Swoją drogą ja się opieram na wiedzy dwóch lekarzy a nie dietetyków, choć znam dietetyków, którzy promują keto.
Znam też dzieci urodzone po ketozie i wszystkie rozwijają się intelektualnie lepiej niż dzieci żywione tradycyjnie
Chodziło mi o reakce ciężarnych znajomych, które krytykują jedzenie mięsa, jaj i warzyw a same wcinają słodycze i chipsy bo przecież to jest normalne -
Cześć Wam witam się w 5m-cu i zaczętym 17tc 😊 niestety tyle dobrych informacji. Znów wróciło zapalenie zatok, tym razem że zdwojoną siłą..niestety muszę wziąść drugi antybiotyk...
Gratuluję udanych wizyt. ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 15:56
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
KJ ja życzę Tbobie i dziecku wszystkiego dobrego. Trzymam kciuki żeby opinie lekarzy buły dobre. Jeśli wszystko wyglada dobrze i wyniki badań w normie to inaczej być nie może ! Wiem, ze mówienie , ze wsysstko będzie dobrze i , ze stres wpływa na dziecko nie pomoże dopóki nie zaakceptujesz tego sama.
Misia przepraszam jeśli wyciągnęłam złe wspomnienia 🙏🏻Jakiś nie chciałam tego zrobić , a teraz jakoś głupio się czuje. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze! Wypoczywaj i rób co lubisz bo zdrowe ciało zdrowy duch. Będzie dobrze !
Blac Rosę ja uważam, ze brak węglowodanów nie jest taki starszny. Wszystko masz nasiona, orzechy, kiełki, warzywa. Jeśli dziecko się rozwija dobrze i Ty to najważniejsze 😊
Co do słodyczy i kiepskiego jedzenia to niestety na porządku dziennym 😡i nie wytłumaczysz większość iBlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
Ilona nie czuj się głupio no nic się nie stało
mam troche pokopane życie ale to mnie tylko jeszcze bardziej ukształtowało..
nie wiem czy jesteście osobami wierzącymi ale ja tak. Odmawiam Nowennę Pompejańską za moje dzieciątko i wierzę że wszystko będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 17:41
Ilona92 lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dziewczyny jakiś czas temu pisałam że bym chciała kupić kosz Mojżesza...teraz z kolei podoba mi się chicco 4 w 1 ale jest to cholernie drogie bo prawie 1000zl czasaki sie zdarza..
macie z tym doświadczenia jakieś?
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Agnieszka_s wrote:Beatii a jak radzisz się sobie z zatokami? Po za antybiotykiem tez często mam problem ☹
Misiaa niestety nie miałam styczności ale tak sobie myślę że kosz Mojżesza jest tylko na chwilę A jeśli chodzi o chicco to jak masz miejsce to popatrz nad używanym na Olx. czasem można w dobrej cenie dostać.Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤