!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa wrote:Dziewczyny jakiś czas temu pisałam że bym chciała kupić kosz Mojżesza...teraz z kolei podoba mi się chicco 4 w 1 ale jest to cholernie drogie bo prawie 1000zl czasaki sie zdarza..
macie z tym doświadczenia jakieś?
Misia a bierzesz pod uwagę używane? Bo świetna jest ta dostawka ale rzeczywiście 1000zl na parę miesięcy to sporo -
Ponieważ mieszkamy w domu to ja na pewno potrzebuje łóżeczko do naszej sypialni/pokoju małego (zobaczymy jeszcze) i coś na dół. Myslalam o koszu Mojżesza ale jak sobie przypomnę jak szybko rósł Junior i jak był ruchliwy to wydaje mi się to mega nieprawktyczne w dłużej perspektywie. Wiec pewnie pomyśle o kołysce lub łóżeczku turystycznym, ewentualnie łóżeczku z opcja kołyski. Ale muszę się temu przyjrzeć. Kosz Mojżesza wydaje mi się dosłownie na chwile ale nasz starszak mega szybko zaczął się obracać, wstawać etc i szybciutko obniżyliśmy łóżeczko a z gondoli wyrósł momentalnie
-
Beati dziekuje za cenne rady napewno skorzystam 😉 na temat łóżeczek sie nie wypowiem bo doświadczenia nie mam. A mam pytanko czy planujecie zrobić kupować jakiś kombinezon czy nie ma sensu? Lepiej cieplejszy rozek albo kołderka? Chodzi przy wyjściu na spacery
-
Agnieszka ja mam 3 kombinezony :p jeden z ortalionu z ciepłym podszyciem, drugi z polaru i trzeci polar + jakiś tam materiał...ja mam poród teoretycznie na końcówkę marca choć go przewiduję w pierwszej połowie..z pogodą może być różnie.. a ja te kombinezony w poprzedniej ciąży wyhaczyłam w lumpeksie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 22:12
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ja kurtki typowo ciążowej nie kupuje bo na zimę mam i tak taką luźniejszą a nie przewiduję wielkiego brzucha :p
Kurde czułam malucha już od jakiegoś czasu a od 2 dni nicwiem że tak może być bo to wcześnie i ruchy nie są systematyczne ale wiadomo gdzieś tam w głowie to siedzi...no nic poczekam do poniedziałku..
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa ja juz mam wielki wiec i przewiduje ze urośnie jeszcze troszkę 🤣 ale widziałam takie specjalne z bon prix co się boki rozpinają. Kochana a może dla świętego spokoju pojedz do szpitala i powodzenia ze Cie brzuch boli, zrobią Ci usg. Ale zadzwoń do swojego lekarza . Ja tak zrobiła jak lekko plamiłam co było naturalne. Ale miałam ciezka noc... prawie nie spałam i juz wiem ze ten dzień bedzie do dupy 😑
-
Agnieszka u mnie to brzucha praktycznie nie widać..po prpstu jakbym się trochę więcej najadła..do szpitala w dzisiejszych czasach nie mam co jechać bo nie uśmiecha mi się 5h siedzieć i czekać..nic innego się nie dzieje więc poczekam do poniedziałku na spokojnie24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja mam kosz shnuggle o nadal łóżeczko, w którym śpi córka. Także mnie czeka kupno tylko materacy. Ten kosz starczył nam na bardzo długo, gondola te była długa bo mamy roana marite i one są większe niż te standardy. To wszystko zależy od rozwoju dziecka.
Co do spacerów we wózku i do fotelika polecam śpiworki. Wystarczy wtedy ubrać w jakieś body, bluza, spodnie skarpetki , ewentualnie cienki kombinezon i koniec. Pogody nie przewidzimy , a ze szpitala i tak każda pewnie zabierze dziecko w foteliku. Ja wiem, se jak będę wychodzić to body, spodnie, bluza i śpiworek starczy i rozpiąć w aucie. Oczywiście tez czapka.
Ja ostatnio w lumpiw kupiłam 3 luźne sweterki i koszule. W poprzedniej ciąży miałam spory brzuch i nie mieściła się nawet w koszule mojego D 🙈
Co do ruchów ja ostatnio tez je zaczynam czuć, ale na zasadzie wielkiego przetwory, ze jelita się przekręcając i czasem cały dzień nic. Także na tym etapie dziecko ma jeszcze dużo miejsca, a jak masz łożysko na przedniej ścianie to ciężej czuć.
Kurtkę mam narazie zobaczymy jak będę rosła. Jeśli ktoś ma nadmiar gotówki niech kupuje niwe, ale uważam, ze niektórych rzeczy nie ewsrto kupować nowych właśnie ze wzglwdu na to, ze teraz to psuje , a na przyszły sezon będzie raczej do wyrzucenia bo nie będzie pasować 😕
My tez po kp w sumie odstawiłam w miesiącu zajścia w druga ciaze, ale ja często zasypiałam przy dziecku i nawet nie zdążyłam jej odkładać 🙈teraz chciałabym odkładać za każdym razem, ale jak to będzie ? -
Ilona ja tez chce teraz zrobić tak jak Ty i pobuszować trochę po lumpeksach właśnie za bluzkami takimi większymi bo uważam że zakup bluzki za 100zl na raptem 3 miesiące jak dobrze pójdzie to wydane pieniądze w błoto ale zależy jak kto lubi
w poprzedniej ciąży jak w szpitalu przez tą vholerną gestozę zaczęłam puchnąć to wchodziłam w bluzki XXL a ogólnie noszę L...myślałam że szkal mnie trafi... mój mąż kupował mi w carry jakieś zwykłe bluzki na którki rękaw - męskie :p bo w inne nie wchodziłam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 14:52
Ilona92 lubi tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja miałam gigantyczny brzuch w pierwszej ciąży.... Ale rodziłam we wrześniu. Teraz kupiłam legginsy w Lidlu i bluzkę ciążową cienką na długi rękaw (bluzka 25 zł). Mam też spory czarny t-shirt, obszerny dość na, dzień dzisiejszy. Kurtki brak 🙈
Ilona92 lubi tę wiadomość