X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jak narazie e wiec w sieciowkach tez ciężko dostać, widziałam na bonprix ale nie wiem jak jakościowe . Musze zrobić rundkę o zobaczyc na miejscu czy coś dostane, ja nie ciepie spać w staniku i nie wiem jak się przyzwyczaję

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bez stanika na noc teraz bym nie wytrzymała bo mnie bolą choć też strasznie tego nie lubię.. no ja mam teraz miseczkę J ale już cycki zaczynają mi się delikatnie wylewać :/ na szczęście staniki bez fiszbin trochę inaczej się dobiera więc mam nadzieję że coś niedługo dobiorę ;)
    Upatrzyłam teraz na necie aspirator elektryczny Pingo, miała któraś z Was z nim doczynienia?

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka teraz będzie czarny piątek i będą rabaty w sklepach..ja kupuję na www.kobieca.eu tam ma być podobno -30% na staniki więc może akurat cena by Ci w miarę podpasowała :)

Aleksandra 84 lubi tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Aleksandra 84 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam staniki do karmienia z bon prix. Uważam, że jakość jest dobra (nosiłam ponad 1,5 roku i są podniszczone- ale były też mocno eksploatowane ;) ), wygodne. Ale dla większego biustu chyba mają za słabe trzymanie... Ja noszę E i jak chcę "wyglądać", to przerzucam się na jakiś innej marki.
    Tylko że tak na co dzień to mi za tą cenę pasowały.

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Ja pieluchowałam wielorazowo synka a teraz też zamierzam młodą tak pieluchować
    To napisz coś więcej, Jak robiłaś zakupy pieluch - jakiego systemu używasz? Czy kupiłaś jakiś gotowy zestaw i starczył na długo? czy raczej dokupowałaś w czasie?
    Potrafisz określić, ile pieluch/wkładek powinno się kupić na początek (mam pralkę, ale nie mam suszarki)?

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą poduszką do karmienia to też polecam. Ma wiele zastosowań, więc nawet jeśli nie sprawdzi się w karmieniu, to może jako coś innego. Moja córka śpi od kilku tygodni (od odstawienia od piersi) właśnie "opatulona" tą długą poduszką. Jedynym minusem jest to, że ja nie mogę z tej poduszki teraz korzystać! :D

A jeszcze mi się przypomniało... z droższych rzeczy kupiliśmy chustę do noszenia i nosidło ergonomiczne. Chustę kupiłam używaną i potem używałam - i teraz kupiłam drugą z lepszej firmy i nieco bardziej elastyczna (też używaną).
    Nosidło Manduca - kupiliśmy po przymierzeniu Małej w sklepie- polecam taką próbę.

Co do fotelika - my robimy dalekie wyjazdy samochodem kilka razy w roku, więc tu wydałam majątek na najlepsze i najbezpieczniejsze. Mamy kiddy evoluna i-size. To jest taki fotelik z funkcją leżenia - również podczas jazdy (wtedy jedyny taki na rynku). Teraz jest kilka takich. Poza bezpieczeństwem jest tez ważne, żeby mieć adaptery do wózka. Nawet jeśli nie chcecie wozić dziecka w foteliku na wózku(bo to niezdrowe), to od czasu do czasu się to może przydać (u nas- wizyty u lekarza i położnej, gimnastyka dla mam)

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i weszłam na tą kobieca.eu... tam jest bardzo szeroki wybór! Nie wiem, gdzie oczy podziać ;)
    A tak serio - to jak wybrać ten stanik? Czy miała któraś z Was z fiszbinami - czy to wygodne (bo pewnie ładnie wygląda)?
    Czy lepiej zostać przy całkiem miękkich?

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra jeśli chodzi o staniki z fiszbinami to na kobieca.eu mają fiszbiny ergonomiczne i miękkie, ja ich prawie nie czuję :) a jak chciałabyś prawidłowo dobrać u nich stanik to zadzwoń do sklepu tam babki doradzają jaki powinien być dobry żeby nie odsyłać :)
    Aleksandra my też kupiliśmy fotelik z opcją leżenia :) tylko z cybexa

Aleksandra 84 lubi tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• martaw Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra 84 wrote:
    To napisz coś więcej, Jak robiłaś zakupy pieluch - jakiego systemu używasz? Czy kupiłaś jakiś gotowy zestaw i starczył na długo? czy raczej dokupowałaś w czasie?
    Potrafisz określić, ile pieluch/wkładek powinno się kupić na początek (mam pralkę, ale nie mam suszarki)?

Przede wszystkim polecam zacząć od rozmiaru Nb żadne pieluchy w rozmiarze OS nie będą dobre na noworodka, niby jest napisane że są od 3,5-4kg ale to nieprawda najczęściej zaczynają dobrze leżeć około 6-7kg najwcześniej. Żadne gotowe zestawy z alli czy allegro, to są chińskie pieluszki które są ogromne i niestety średniej jakości. Najlepiej kupić kilka różnych systemów i sprawdzić co pasuje, my używaliśmy przy noworodku głównie otulaczy PUL i wełnianych z wkładami naturalnymi lub z bambusowymi mieliśmy też 2-3 szt aio na wyjścia. Nie używałam tetry bo przy 4 dzieci nie miałam na to ani siły ani ochoty, natomiast teraz uważam że to jest najtańszy i najszybciej schnący system i w sumie teraz kupię trochę tetry. Jak synek podrósł bardzo nam się sprawdzały kieszonki bo szybko je się zakłada nic nie trzeba kombinować a chłonność można regulować wkładem, ale one przy maluchu są bez sensu bo trzeba całość wymieniać a przy nb często wystarczy wymienić sam wkład a otulacz jest czysty i można zostawić na kolejną zmianę. Nasza wyprawka pieluchowa tym razem to będzie 3 otulacze wełniane, 4 otulacze PUL, 3 formowanki, 2 aio, 6 trapezow (wkłady) 10 różnych wkładów naturalnych i pewnie z 20 szt tetry, 2 pary gatek na noc do formowa. formowanki. Taki zestaw wystarczy na około 2- 3 miesiące potem trzeba wymienić na rozmiar mos lub zgrabne małe os. Na Fb jest masa grup bazarkowych gdzie można kupić nowe /używane wyprawki nb budżetowo lub nie. Często ktoś chce pieluchować nb a się nie udaje i sprzedaje nie używane. Bardzo też polecam kontakt z doradcą i wielowypozyczalnie gdzie można wypożyczyć gotowe zestawy i sprawdzić co pasuje a co nie. Podrzucam kilka linków :
    Doradca i wielowypozyczalnia https://pielola.home.blog/2020/09/08/najbardziej-popularne-systemy-pieluchowania-wielorazowego/ https://m.facebook.com/PielOla/
    I grupy na fb https://m.facebook.com/pieluchywielo/?locale2=pl_PL https://m.facebook.com/groups/567893820018353/
    https://m.facebook.com/groups/2371596046451949/?fref=mentions&locale=pl_PL

• zokeia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Któraś z Was pisała o wpisaniu spodziewanego dziecka do Rossmana. Zrobiłam to w aplikacji i teraz widzę rabat rossnę zamiast 10% to... 3%. Mam nadzieję, że to chwilowy błąd systemu, a nie okazja dla firmy, żeby cofnęła mi ciężko zapracowane rabaty ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeja ja mam dokładnie tak samo jesli chodzi o rabaty...tez mialam 10 a zrobili mi 3 jak wpisalam termin porodu..

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Przede wszystkim polecam zacząć od rozmiaru Nb żadne pieluchy w rozmiarze OS nie będą dobre na noworodka, niby jest napisane że są od 3,5-4kg ale to nieprawda najczęściej zaczynają dobrze leżeć około 6-7kg najwcześniej. Żadne gotowe zestawy z alli czy allegro, to są chińskie pieluszki które są ogromne i niestety średniej jakości. Najlepiej kupić kilka różnych systemów i sprawdzić co pasuje, my używaliśmy przy noworodku głównie otulaczy PUL i wełnianych z wkładami naturalnymi lub z bambusowymi mieliśmy też 2-3 szt aio na wyjścia. Nie używałam tetry bo przy 4 dzieci nie miałam na to ani siły ani ochoty, natomiast teraz uważam że to jest najtańszy i najszybciej schnący system i w sumie teraz kupię trochę tetry. Jak synek podrósł bardzo nam się sprawdzały kieszonki bo szybko je się zakłada nic nie trzeba kombinować a chłonność można regulować wkładem, ale one przy maluchu są bez sensu bo trzeba całość wymieniać a przy nb często wystarczy wymienić sam wkład a otulacz jest czysty i można zostawić na kolejną zmianę. Nasza wyprawka pieluchowa tym razem to będzie 3 otulacze wełniane, 4 otulacze PUL, 3 formowanki, 2 aio, 6 trapezow (wkłady) 10 różnych wkładów naturalnych i pewnie z 20 szt tetry, 2 pary gatek na noc do formowa. formowanki. Taki zestaw wystarczy na około 2- 3 miesiące potem trzeba wymienić na rozmiar mos lub zgrabne małe os. Na Fb jest masa grup bazarkowych gdzie można kupić nowe /używane wyprawki nb budżetowo lub nie. Często ktoś chce pieluchować nb a się nie udaje i sprzedaje nie używane. Bardzo też polecam kontakt z doradcą i wielowypozyczalnie gdzie można wypożyczyć gotowe zestawy i sprawdzić co pasuje a co nie. Podrzucam kilka linków :
    Doradca i wielowypozyczalnia https://pielola.home.blog/2020/09/08/najbardziej-popularne-systemy-pieluchowania-wielorazowego/ https://m.facebook.com/PielOla/
    I grupy na fb https://m.facebook.com/pieluchywielo/?locale2=pl_PL https://m.facebook.com/groups/567893820018353/
    https://m.facebook.com/groups/2371596046451949/?fref=mentions&locale=pl_PL
    Dzięki martaw za wyczerpującą (chociaż jeszcze niezrozumiała do końca ;) ) odpowiedź!
    Czytałam gdzieś, że to wychodzi taniej niż zwykłe pampersy, ale z Twojego opisu wygląda mi to na dosyć drogie... i to na 2-3 miesiące i znów zmieniać?
    Ile mógłby kosztować taki zestaw początkowy? (mam na myśli - gdybyś miała kupić, to za ile? bo domyślam się, że zawsze może być drożej)

• martaw Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim pieluchy wielorazowe naprawdę łatwo sprzedać właśnie szczególnie dla noworodków, więc jeśli kupisz nowe to po tych 3 miesiącach spokojnie sprzedasz je za 70-80% ceny.
    Tutaj super dziewczyna podsumowała porównanie kosztów wielo do jedno. https://pielola.home.blog/2020/04/15/koszty-pieluchowania-wielorazowego-vs-jednorazowego/. Koszty są bardzo różne można wyprawkę kupić za 500zl i za 2000zl zależy od rodzaju, czy nowe itd ale zerknij na to porównanie uwzględniony jest też koszt prania, nie mówiąc o ekologii czy zdrowiu dziecka w sensie wolę bawełnę przy pupie niż plastyk. No i zawsze można wypożyczyć zestaw newborn a kupić onesize to też oszczędność czasu i kasy. Poczytaj sobie naprawdę wiele się rozjaśni.

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslałam o pieluchach wielorazowych ale poległam przy tych wszystkich nazwach. Dla mnie te formowanki i otulacze wygladają identycznie...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam, że takie sa 🙈🙉🙊 boziu musze nadrobić lekturę. Ja mam pozytywny wyniki i jednak się troche stresuje .

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka pozytywny wynik na koronę? Jeśli tak to spróbuj się nie stresować choć wiem że łatwo się pisze...dziewczyna na innym forum pisała że miała pozytyw z korony i urodziła zdrowego malucha także głowa do góry! Gorzej z lekarzami, kiedy masz teraz wizytę u gina?

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pozytywny na korone, ale czuje się dobrze nie mam tylko węchu. Akurat zdążę bo kwarantanna do 20 a lekarz 24, chyba ze bede się słabiej czula to przedłuża ale razie jest w porządku. Polozna pociesza , ze nie ma wpływu na dziecko w brzuchu gorzej gdy podczas porodu byłabym zarazona

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Agnieszka i co mówią lekarze? Ciekawa jestem podejście do covidu u ciężarnych.
    Faktycznie mi lekarz mówił ze ryzyko zakażeni dziecka jest minimalne a jedyne zagrożenie jakie jest ze jako ciężarne nie możemy zażywać większości leków. Ale przy braku większych objawow to nie problem. No i na naszym etapie tez jest już dużo łatwiej niż w pierwszym trymestrze.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz wgl. Olał sprawe , zero większego przejęcia to położna sie bardziej zainteresowała. W sumie witaminy mam brać i siedzieć w domu, wsłuchiwać się w ruchy małego i tyle. Może by się przejęli bardziej jakbym się źle czuła

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.o2.pl/informacje/koronawirus-dobre-wiesci-dla-rodzicow-noworodkow-6574547447778272a?amp=1

Aga poczytaj.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ