WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż na odświeżenie dziecięcy junta używałam tez orzechów piorących i uważam, św tez są wystarczające

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa miałaś dziś konsultacje? Jak tam?

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem po konsultacji z dr Lipą. Przeplywy i lozysko zle ale to bylo wiadomo bo nic sie nie cofnie...mala przybrala ok 20g w 3 dni wiec jest progres i mam nadzieje ze dzieki nitridrinkom ruszy i bedzie dobrze, innej opcji nie przewiduje... oczywiscie mowil same najgorsze scenariusze ale ja sie nie poddaje a z pozytywow to to ze na Starynkiewicza w Warszawie maja jalas metode eksperymentalna na poprawe przeplywow ale nie wiadomo czy profesorzy sie podejma no to wysoka ciaza.. w pobiedzialek mam napisac do tego lekarza sms z przypomnieniem i bedzie gadal o mnie z lekarzami z kliniki...

Ilona92 lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa zawsze krok do przodu! Może akurat dopiero leki zaczęły działać.pisz w poniedziałek do tego lekarza. Może akurat!

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładnie podrosła w 3 dni 😉 tak jak pisze Beati do przodu 💪 ważne, że się dzieje, ku dobremu 🍀

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu to w Twojej sytuacji optymistyczne wieści! Cieszę się bardzo

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem ze trochę się przelałam! Zamówiłam body i pajace ze smyka. W bardzo dobrej cenie ale kupowałam najprostsze 3 i 5paki. Bo tez uważam ze takie malutkie rzeczy powinny być proste. A to co zaoszczędziłam idzie na Szumisia :)

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ to dobrze 👍 ja wdrażam się w temat mydełek, mam resztkę barwników kupionych do eksperymentów z synem z allegro, musiałabym dokupić bazę, olejki i ewentualnie formy, widzę, że są na str ecoflores, ale muszę porównać z all. I może mi się uda 🙈 a takie głupie pytanie... Mogę je potem pakować kilka razem do folii lub woreczków i nie skleją się, nie spocą?

KJ2020 lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa mam nadzieje, ze będzie pozytywny odzew w poniedziałek! Czekamy na wieści co.lekarze zdecydują i z echo serca. Trsymamy mocno kciuki. Kurde ja jakoś nie mogę się przekonać do szumisia , czytałam nie zbyt dobre opinie. Ale może się okaże w marcu , ze bede szybko kupować.

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw_berry ja właśnie w EcoFlores dużo kupuje :) a formy to różnie. W tym tygodniu w końcu przyszły mi jakieś z AliExpress ale szły z 3 mce!
    Mi się nie sklejają. Tylko zostawiam żeby polegały przez noc na blacie a potem chowam do woreczków. W ogóle może jutro zrobię z młodym i/lub kule i będą do prezentów.

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja Szumisia nie miałam ale korzystałam z aplikacji na telefonie, suszarki a nawet okapu :):) tylko ze ja cały czas coś pomagałam w pracy i w pewnym momencie było to niewygodne. Ale młody tez miał awanturnicza naturę i naprawdę mało spał :)

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze wyschną to nie skleja się 😀 dziewczyny rwie mnie prawa noga, (udo) do wczoraj było znośnie ale dziś jest dramat . Rozmawiałam z położna że moze być od kręgosłupa ale boli coraz bardziej i zaczynam się stresować bo nie jest to fajne

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, jeśli ból będzie się przedłużał i nasilał to może do fizjo? W ciąży takie bóle to czasem niestety...

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisia to ja mam bo kupila mi szwagierka dla poprzedniej coreczki na wielkanoc ale...jak bylysmy w szpitalu to polozne mowily zebysmy kupili szumisia ale taoiego z plastiku aby kozna bylo go wlozyc do inkubatora i akurat u nas sie to sprawdzilo bo mala co prawda przy tym nie zasypiala ale sie wyciszala i sluchala...
    Agnieszka a moze jakas rwa Cie zlapala? Probowalas rozmasowac?

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masowałam, fizjoterapeutka ( siostra) tez mowi ze od kręgosłupa mam się.prostowac i kontrolować moje nawyki garbienia sie. Rwa raczej nie bo to boli chwile i puszcza, nie jest to bol trwały. 15 mam wizyte jak sie nasili to chyba zostaje mi ortopeda. Masa ciała tez daje siwe znaki.

Angelinaa lubi tę wiadomość

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja ma coś podobnego chyba. W lewej nodze, na wysokości uda czuje czasem ból jak próbuje wstać albo chodzę. Ale co ciekawe tylko wtedy jeśli w ciągu dni więcej siedzę/leżę albo właśnie jak się położę po pracy na chwile. Jak jestem cały dzień na nogach to czuje się rewelacyjnie. A ze teraz szef częściowo wysłał nas na Home office to zwłaszcza w dni jak nie jestem w biurze staram się pilnować żeby pójść na jakiś spacer albo coś w tym stylu. Ale nie wiem co to. Na pewno nie skurcz

• KJ2020 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja ma coś podobnego chyba. W lewej nodze, na wysokości uda czuje czasem ból jak próbuje wstać albo chodzę. Ale co ciekawe tylko wtedy jeśli w ciągu dni więcej siedzę/leżę albo właśnie jak się położę po pracy na chwile. Jak jestem cały dzień na nogach to czuje się rewelacyjnie. A ze teraz szef częściowo wysłał nas na Home office to zwłaszcza w dni jak nie jestem w biurze staram się pilnować żeby pójść na jakiś spacer albo coś w tym stylu. Ale nie wiem co to. Na pewno nie skurcz

• straw_berry Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi do głowy jeszcze tejpy, ale to już po ew skonsultowaniu, podobno potrafią wiele zdziałać.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie mało ruchu przez ta kwarantanne , będę próbować bardziej się prostować jak nie przejdzie to wtedy będę dalej konsultowała

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka a bierzesz magnez? Ja sobie tak myśle ze muszę zwiększyć dawkę. Bo biorę jedna tabletkę magne b6 a w poprzedniej ciąży łykałam jak cukierki. Niby nie myśle ze to skurcz ale kto wie.

A przy okazji to zaczęła mi się zgaga... póki co lajtowa ale zobaczymy

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ