X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglądał tak mniej więcej https://whisbear.com/pl/sklep/zabawki-do-lozeczka/szumiacy-mis-sensoryczny/?gclid=Cj0KCQiAwf39BRCCARIsALXWETxAWzZVB4ZY_lmMXDCPWE74Vl3jEgqzEzP0GN0Omzm3bx6PcZSVE2QaAr0CEALw_wcB

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam na rejestracje i Pani aż dzwoniła do lekarzy, którzy są , ale już niekt nie odbierał.
    Mam dzwonić z rana jutro, jak będzie mega bolec to na IP , a ja chyba siebwstrzymam i zadzwonię we wtorek jak będzie przyjmować moja doktor. Pewnie dotrwam do normalnej wizyty na 15.12 i wtedy zobaczy co i jak i w najgorszym wypadku da skierowanie do ortopedy , a ten sprawdzi czy coś się dzieje, czy za szybko się poprostu u mnie to rozluźnia. Trochę lipa w tej ciąży, bo w poprzedniej tak nie było pamietam.

Kj ja tez miałam gruczolowlokniaka w prawej piersi i mi go usuwali, w nawet chyba 2, później zrobiły mi się jakieś mini torbiele, później obserwacja i nic się więcej nie robiło No i muszę znów ość na kontrol.

Co do mięśniaków i torbieli to pewnie będą was obserwować bo teraz w ciąży to nic innego nie pozostaje . One wam się zrobiły w ciąży już przed? Bo mięśniaki leczą farmakologicznie z tego co wiem , w niektóre kobiety maja takie predyspozycje.

Ważne, żeby kupić coś z czego będziecie zadowolone bo kupować na sile nigdy dobrze się nie kończy.
    A z dywanu Misi się uśmiałam 😂
    Ja dziś staram się wybrać kolor tkaniny na wózek i nie wiem czy chce butelkowa zieleń czy ciemny khaki 😂😂

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona oba są piękne khaki bardziej modne ale ja kocham butelkowa zieleń 😍 kurde az mam ochotę sie przejść do pepco zobaczyc co mają ciekawego 🤣 Misiaa ja Ty pod dywan ja pokój pod obraz robiłam 🙉

Ilona92 lubi tę wiadomość

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, Misia, uśmiałam się 😂 mistrzynie dekorowania 😉 Ilona mi też od zawsze podoba się kolor butelkowej zieleni. Trudny masz wybór 🤔co do pepco dużo ozdób świątecznych, ubranek dziecięcych z motywami, sztucznych kwiatowych dekoracji, miś projektor (koleżanka wzięła). Agnieszka idź, tylko nie wiem jak u Ciebie z kolejkami, z rana jeszcze może luz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 17:25

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak wprowadzaliśmy się do domu to ostatnią kase wydaliśmy na porządny ekspres.... kosztem komody :) ale Junior wtedy sypiał tragicznie i uznaliśmy ze dobra kawa należy nam się jak psu buda :)

Szumisia chyba zamówię tu https://szumisie.pl/sklep?fbclid=IwAR0syHCgCQFjeD8j1rYkcmkr6NW6T4EsxrmrBUp5OT3IOmYSFwmquDfsSdU Póki co zrobiłam tylko zamowienie na 4F bo mają fajne ceny a ja chciałam mieć prezent dla moich chłopaków i wybrałam też coś dla chrześniaka.

I mam taki szalony plan żeby zrobić paczkę niespodziankę dla mojej przyjaciółki i jej dzieciaków. Nawet nie chodzi o to żeby wysłać im duże prezenty ale żeby ich zaskoczyć. Wrzucić do paczki jakieś świeczki, fajne słodycze, ręcznie robione mydełka etc a dla mojej przyszłej chrzestnicy mam boską pozytywkę z Home and You

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś chciała śpiewniki polskie i angielskie to pomelody ma teraz przecenę.

Ja właśnie moim koleżankom zrobię prosta makrama i listki plus świeczki z wosku pszczelego coś jeszcze dodam i koniec. Bo w zeszłym roku uważam, ze dałam sporo co by In się przydało o ciut Chyba przesadziłam , wie. W tym roku najmniejsz ślinka oporu. Tak nikogo innego nie mam

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu za krótkie sznurki zrobiłam, ale powinno buc ok :)
    96a0fce5ed49729amed.jpg

KJ2020 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mnóstwo dzieciaków - chrześniacy + rodzeństwo i najbliższa rodzina. Przyjaciółce chce zrobić prezent bo mieszkamy kawałek od siebie i z racji sytuacji pewnie się nie zobaczymy w te święta. A jej najmłodsza córeczka będzie moja chcrestnica tylko póki co przez COVID odwołali imprezę. No i chce jej zrobić przyjemność. Tak szczerze to więcej zapału mam do robienia prezentu jej niż dla chrześniaka którego widuje raz w roku a prezent wypada dać. Kilka ostatni lat się starałam. Teraz mam w dupie. Dostanie plecak a jego rodzeństwo słodycze. Od 9 lat jego rodzice nigdy nie zaprosili mnie na jego urodziny czy choćby kawę. Znudziło mi się dziwonienie i pytanie kiedy mogę przyjść i przynieś prezent. Może na komunie będą pamiętać żeby mnie zaprosić

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c36ee1b33c429d1fmed.png

Kj to smutne, my z rodzina tez nie mamy kontaktu, praktycznie z nikim. Ja nie mam rodzeństwa, a mama stwierdziła z wyrywa toksyczne kontakty, ciagle dokładnie 3 groszy , plus rozwody naszych rodzicow wiec możecie sobie wyobrazić jak to było 😡
    No wiem dzieci nie ma małych, mój D ma chrześniaka , ale nie ma kontaktu z siostra wiec masakra ona ma jeszcze jednego syna, tyle z rodziny tej najbliższej. A reszta nie ma dzieci, a jak coś to raczej znajomi i koniec. Chociaż te święta to masakra. Zrobią nam pewnie jeszcze godzinę policyjna żeby się nigdzie nie wybierać

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma chrześniaka... Już nastolatek. Za każdym razem przy okazji świąt BN jego rodzice anonsują się do nas w pierwszy lub drugi dzień...W tamtym roku prawie się pogniewali, bo poprosiłam, by przyjechali w 2 DŚ na obiad na 14,a oni chcieli na 18 (wtedy do 2 posiedzenie, a ja, szłam do pracy 27)🤦Ja ugoszczę, mięso, sałatki, ciacho... My tam nie byliśmy... No może raz póki co... 😂 Oni zawsze mówią, że wolą do kogoś jechać (nie zapraszają chyba nikogo 🤔)

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona co to jest na zdjęciu? Kawa... Fajnie wygląda.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona co to z kawą? Wyglada fajnie :)

Ja nie mam rodzeństwa. Mąż na jedną siostrą która jest w miarę ok choć mamy zupełnie inne charaktery wiec nigdy się nie zaprzyjaznimy. Teściowa to jeszcze inny temat. Powiedzmy że ją toleruje bo kocham męża :) zreszta moi rodzice tez maja swoje za uszami głównie mama która jest nadopiekuńcza i momentami w ogóle nie słucha co do niej mówię. Ale tez zawsze mogę na nia liczyć. Poza tym mam chrześniaka u kuzynki i to jest ten dramat. Poprosili żeby została chrzestna i przestali się odzywać. Nie ze się pokłóciliśmy. Takie maja charaktery. A ja staram się odwiedzać chrześniaka raz/dwa razy w roku na dzień dziecka i Mikołaja połączonego z urodzinami. Ale po tylu latach wyciągania ręki mam coraz bardziej dość i po komunii odpuszczę chyba zupełnie.

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chrześniaczkę ale z nią nie mam w ogóle kontaktu choć chciałam ale wyszło jak wyszło a drugi chrześniak mieszka za granicą...oprócz tego mam bratanicę lat 17 więc jej jak zawsze M da kasę bo ja pewnie będę w szpitalu..oprocz niej mamy chrzesniaka (mojego bratanka) i chrzesniaczke wiec w sumie tylko im sie cos kupi a wlasciwie malemu bo mlodej kupuje zawsze jej mama a my oddajemy kase..

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mydełka ręcznie robione są super, ja naszczescie mam dobry kontakt z rodzeństwem. Byłam w pepco i nic ciekawego nie ma. Ja prezenty zrobione dla połowy dzieciaków druga połowa dostaje kasę. My tylko dzieciakom prezenty i moim teściom ale tez cos skromnego.

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam wlansie na endokrynologa ale ze byłam wcześniej to wpadłam do Lidla na szybkie zakupy - są ubrani ciążowe jeśli któraś z Was potrzebuje. Spodnie, legginsy, bluzki i kardigany

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tek pory robiłam kule kąpielowe a od miesiąca bawię się właśnie mydełkami :) zupełnie nie ma artystycznej natury ale to mnie triche wkręciło :)

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ a mogłabyś podać sprawdzony przepis na mydełko? Mam już od dawna ochotę zrobić z synem 😉

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo co ja sie filmikow z robieniem mydełek naoglądałam. Strasznie mi się to podoba. Też kiedyś sprobuje 😁

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest świecą z wosku pszczelego. Zamówiłam 1.5 kg wosku, mam tez swoją suszona lawendę także jest się w co bawić.
    Ja tez kiedyś miałam zajawkę na mydełka itp ręcznie robione, ale jakoś czar prysł 😂😂

To widzę tez kolorowo u Was. Najgorsze, ze to dzieciom dostaje się najbardziej i nawet nie zdają sobie z tego sprawy :/

O to ja potrzebuje jakiś legginsów bo te co mam to jakiś mnie zaczynaja denerwować. Mam zwykle.
    O tak tez znam przypadek, ze mama mówi co chce dziecko i ten ktoś albo wysyła pieniądze albo gotowy prezent , masakra.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona mnie na początku wkurzało to że szwagierka prezent młodej kupi a my mamy oddać jej kasę.. ale później stwierdziłam że bynajniej nie muszę się głowić i latać po sklepach...oczywiście kwotę do jakiej ten prezent ma być jest ustalona :p i jak żyła moja Polcia to też się mnie pytała co ma jej kupić bo akurat były święta wielkanocne..także jakoś tak się do tego dostosowałam :p
    Cały czas staram się zdrowo odżywiać ale dzisiaj jestem non stop głodna i właśnie zrobiłam sobie zupkę chińską 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 21:20

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post