!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam w 5+2 ale nie było zarodka i mam przyjść w 8+0 a potem w 11+2, także średnio co 3 tygodnie, ale u mnie wizyty częściej, żeby kontrolować szyjkę. Standardowo są raz na 4 tygodnie jeśli nic się nie dzieje.
Maaaa lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Sisi ja mam po drugim pojedyncza gondole Graco i spacerówkę Greentoma . Nie inwestowałam w podwójny bo te dobre są bardzo drogie, a nie stać mnie na wyrzucenie 5-7 tys tak naprawdę na pół roku. Pakowanie takiego wózka kilkukrotnie dziennie do auta nie byłoby na moje nerwy, a z reszta starszak był antywozkowy zanim zaczął chodzić. W razie dłuższego spaceru z drzemka gdzie duży spał w wózku to małego brałam w chustę
Na grupie czerwcowej 2019 mamy 6 bliźniąt i jeszcze kilkoro rok po roku. Chyba 6 osób kupiło wielce polecane bugaboo donkey duo i tylko jedna jest z niego zadowolona ( albo nie chce się przyznać ze nie jest za taka kasę). Tzn na początek były super, ogólnie wózek jest mega lekki, zwrotny, prowadzi siejedna ręka i zajmuje malutko miejsca po złożeniu. No i opcja przerobienia na wózek pojedynczy jest super.
Ale po pół roku większość sprzedawała bo gondole zrobiły się za małe a spacerówki są dosyć słabe. Dwie dziewczyny miały tfk ale tak samo sprzedały po pół roku i kupiły lżejsze spacerówki.
Wiec te wózki bliźniacze / rok po roku to naprawdę ciężki temat...
Później już ze spacerowymi to łatwiej bo np thule Urban jest mega, Valco snap duo no i babyjoggeryWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 21:30
sisi lubi tę wiadomość
-
Mało znam osób, które od początku do końca używała jednego wozka. Sama miałam chyba 5 albo 6.
Juz pomijając wózki podwójne to ciężko o wózek z którego będzie się w pełni zadowolonym. Prawie wszystkie moje znajome po pół roku sprzedawały te 2w1 czy 3w1 i kupowały coś innego. Sama mam w planie kupić używany głęboki a potem jakąś lepszą spacerówkę. Lub od razu spacerówkę z opcją wpięcia np gondoli składanej czy coś w tym stylu -
Frelcia, kiedyś trzeba zacząć się cieszyć, chociaż jest jeszcze milion spraw , które mogą pójść nie tak, ale wpływu na to nie mamy , więc jedyne co nam zostaje to czerpać radość z małych rzeczy
Agika, niestety kosz sprzedany, (jaka jedyna rzecz po synku) , bo zajmował dużo miejsca
Misiaa u nas kokon bardzo się przydał, ale synek bardzo długo leżał na pleckach się nie odwracał na brzuszek. Jakby się przewracał to rzeczywiście mogłoby to być niebezpieczne.
Maaa u nas ma być wizyta równo po 20 dniach.
Sisi też myślałam o dostawce, ale w sumie kupiłam łóżeczko i dobrze, bo nie karmiłam piersią, i jak wstawałam w nocy zrobić mleko to się tak wybudzałam, że nie było mi ciężko odkładać do łóżeczka. Z resztą ja się zawsze bałam jak spałam z Wojtkiem , że nie mam instynktu i go zgniotę w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 21:54
-
Black Rose siostra ma kota brytyjczyka, to na początku bardzo bał się siostrzeńca, ale podchodził i wąchał. Potem była faza obserwowania z daleka , a teraz oczywiście jest faza wielkiej miłości
-
Moj poprzedni nie miał okazji poznac dziecka, ale był zaciekawiony i łóżeczkiem i ubrankami. Generalnie sprawdzał wszystko.
Moje obecne 2 łobuzy póki co zrobiły się strsznie tulaśne i chodzą za mną krok w krok, w ciągu dnia śpią obok mnie. Chyba czują dzidzie.
Edit: brat ma 2 koty i 3.5 miesiecznego bobasa, to jak płacze jak coś koło niego robią, np zmieniają pieluchę to kotka gryzie ich po nogach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 22:05
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Mam dwie kotki, starsza ma dwa lata a młodsza wzięliśmy rok później. One są bardzo łagodne i przytulańce nasze ale jak przynieśliśmy młodszą to był dramat. Musieliśmy je izolować, przenosiliśmy zapachy itd. Dwa tygodnie była napięta sytuacja i jestem ciekawa jak to będzie jak pojawi się dziecko.
Teraz są nierozłączne i śpią albo ze mną(właściwie na mnie) albo u starszego syna -
Konkretnego detektora nie polecę, ja miała, taki stary, teraz są wypasione.
Nie jestem absolutnie typem panikary, wiec z rozsądnie go używałam i nie miałam ani jednej stresowej sytuacji.
Po trzech poronieniach wiedziałam, ze co ma być to i tak będzie.. czy będę panikować czy nie.
Od 10 tyg potrafiłam już serce złapać, w obu ciążach.
Co do wózka my mamy joolz day po drugim dziecku i zostawiamy, bardzo byłam zadowolona.
Łóżeczko tez mamy ale pierwsze 2-3 mce na pewno z nami będzie spaćagika88 lubi tę wiadomość
-
Agika i Misia jesteście bardzo silne!!! Wierzę że teraz musi być dobrze!
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze USG!!
Sumireguska jestem bardzo ciekawa co bedzie widać na USG. Czy przy tak niskich bhcg w 7 już będzie widać serduszko???
Ja dziś miałam podwójne przyjęcie urodzinowe (syna oraz meża). Dopiero teraz się położyłam by odpocząć. Cały dzień miałam mdlosci. Najgorzej było się ukrywać przed wszystkimi jak mnie ciągnęło 🤮
Eh zrobiło mi się bardzo przykro jej siostra powiedziała mi że się dziwi że zdecydowałam się na ciążę i powrót do pieluch i nieprzespanych nocy itp. jak już mam wszystko poukładane, dzieci samowystarczalne i karierę w najlepszym możliwym momencie...ehh siostra ma 43l. Jest dla mnie jak matka bo od 14r.z. mnie wychowywala. Jakos tak mnie te słowa do dobily że cały czas chce mi się płakać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 22:42
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Powodzenia dziewczyny na usg
Beati Twoja siostra na pewno nie miała nic złego na myśli. Moja siostra się cieszyła z nami ale na przykład cały czas gada, że musi być dziewczynka, że lepiej będzie jak po dwóch synach będzie córka. Moja przyjaciółka to samo, co chwilę mi przysyła zdjęcia rzeczy dla dziewczynek. Irytuje mnie to trochę, bo dls mnie najważniejsze żeby było zdrowe i nie mam nic przeciwko aby był kolejny syn. Dwóch wspaniałych już mam i trzeci też będzie dla mnie skarbem.
Fajnie by było mieć córkę ale płeć jest na tym etapie dla mnie nieistotna i choć wkurza mnie takie gadanie, że teraz "musi" być dziewczynka to wiem, że nie chcą dla mnie źle. Po prostu nie rozumieją co ja myślę i przeżywam -
To ja żałuje ze sprzedałam mój pierwszy wózek, miałam Joie Mytrax z gondola, a właściwie sprzedałam go przez ciążowe widzimisie 😅😅 dzień po wysłaniu wózka do kupującego już żałowałam.
Na podwórko mam ogromny wózek 2w1 lupo comfort, baaaardzo wygodny. Dostaliśmy go od znajomych woec już obwoził 3 dzieci i nadal wszystko działa itd. . Ale on jest ciagle rozłożony (nawet nie wiem jak go się składa) wiec nie przeszkadza mi jego waga i spore gabaryty. Ważna jest amortyzacja na ogród i do lasu.
Nasz kot bal się noworodka przez pierwsze kilka dni, uciekał z sypialni jak tylko mały zaczynał stękać. Ale później już było ok -
Blackrose, mnie również irytują te teksty, ze teraz musi być dziewczynka. A ja szczerze mówiąc liczę na chłopca i każdy myśli, ze zmyślam. A wie dopiero garstka osób, dopiero się zaczną te mądre teksty od cioć i dalszych znajomych... zreszta nawet lekarz na usg zapytał, czy teraz ma być dziewczynka... 🤦♀️
-
Mi sie marzy dziewczynka ale jak bedzie chlopiec to rozpaczac nie bede, najwazniejsze zeby bylo zdrowe i zylo nic wiecej sie dla mnie nie liczy...
Kurde jak ja bym chciala byc juz w conajmniej 30tc a tu dopiero 5... :p
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Alala w poprzedniej ciąży trochę liczyłam na dziewczynkę ale teraz tez chyba trzeci chłopak wydaje mi się super sprawą.
Misiaa pamiętam, że zawsze po urodzeniu czułam taka dziwna wewnętrzna pustkę, cieszmy się z tych chwil, niech trwają jak najdłużej. Czas zleci nie wiadomo kiedy 🙂Alala lubi tę wiadomość
-
Misiu nie martw się. Teraz będzie zdrowa, donoszona ciąża i urodzisz zdrowego bobasa ❤️
Misiaa lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Beatti dlaczego niska beta? Przecież to są wartości mieszczące się w średniej
No zobaczymy co dziś będzieTrochę się stracham, ale jestem ciekawa żeby tam zajrzeć
https://zapodaj.net/85351a39d13fa.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 08:18
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja o kotach pisalam w kontekście, że bronią dziecka.
Mam dziś fatalny dzień. Poszłam na badania, jest mi słabo, idę leżeć.BlackRose 89 lubi tę wiadomość
Okolice Warszawy -
Vian wypoczywaj
A ja musze zabic czas i buszuję na alliexpress :p wyszukuje jakie maja pierdoły do pokoju dzieciecego.. i zakochalam sie w naklejkach..nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego ha ha24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."