Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiula09 wrote:Moja pierworodna miała smoczka nieraz na drzemke musiala mieć trzy jeden w buzi i dwa w rękach jak by ten wypadł to miała w zapasie 🤣a druga to totalnie bez smoczkowa z 5 różnych firm próbowaliśmy i nie umiała złapać dla mnie to było mega dziwne bo jak tu uspokoić bez, ale w końcu nie było wcale tak źle aby potrzebowała pieluchę tetrowa do przytulenia.
Ola niestety rozmiar rozmiarowi nierówny nawet z jednej firmy i są inaczej zrobione
Wiem, że te rozmiary się różnią, już przy synie to zauważyłam 😅 Dlatego ja na 50 kupować raczej nie będę, bo te na 56 czasem potrafią wypadać na malutkie, no chyba, że mała się urodzi naprawdę drobniutka to na szybko po prostu dokupięNovaS lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Omg 😂 rozumiem, że to impreza na wczesnym etapie ciąży? 😂
Podobno tak, chociaż jak tak dłużej myślę to zastanawiam się czy aby na pewno😂😂😂😂 bo jeszcze kolega mu pisał żeby dał znać kiedy mu pasuje 🤔🤔 -
monii00 wrote:@Agula31 jak będzie coś ciekawego to Nam napiszesz?
Oglądałam godzinke webinaru i w sumie nic nowego się nie dowiedziałam, poza tym że rowerek na 4 kołach jest zły, bo ma negatywny wpływ na biodra, ale gdzie tam zakup rowerka. Reszta to rzeczy, które już gdzieś wcześniej znałam, jak np. brak tych poduszek i ochraniaczy do łóżeczka i wspomniany wcześniej bujaczek. Podobał mi się fragment o kąpaniu, fajnie było to zobaczyć na filmiku, podobnie jak filmik o zakładaniu bodziaków. Dużo czasu poświęcono też reklamie kursu "kurs na dziecko" jest tam wszystko w jednym miejscu: wiadomości o porodzie, rozwój dziecka w pierwszych 3 latach, foteliki, odpieluchowanie, kwestie psychologiczne i fizjoterapia uroginekologiczna. Dla uczestników webinaru kurs kosztuje 500 zł. Dla kogoś, kto szuka takiej kompleksowej pigułki wiedzy, to może być dobra opcja.
Ja osobiście chyba poszukam informacji u różnych specjalistów, jeśli będę czegoś potrzebować, i raczej wolę konsultacje na żywo w razie problemu.👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 echo serca
-
Cześć dziewczyny! Cieszę się bardzo widząc tu dobre wieści 🥰
Widzę że już się zaznajamiacie z asortymentem dla maluchów, ja czekam na to co dostanę bo już dostałam parę deklaracji oddania rzeczy dla małej więc będę musiała sprawdzić co tam jest a resztę dokupić 😊
Co do łóżeczek to zastanawiam się nad dostawką? Ma ktoś doświadczenie?
Co do szkoły rodzenia będziecie robić kursy online czy wybieracie się gdzieś stacjonarnie? Jak to wygląda stacjonarnie, są też darmowe czy tylko płatne? I kiedy się zapisać 🙈
Po połówkowych wybieramy się zobaczyć wózki, wolę się doradzić w sklepie ale boję się też tej decyzji, chce podjąć dobrą 🙈
Wczoraj rano od razu po obudzeniu popatrzałam na brzuch i w jednym miejscu przy spojeniu był wypukły więc stwierdziłam sprawdzę to i jak się okazało to mała gwiazda tam siedziała 💝💝💝
Ruchy nie wiem czy czuję czy nie, czasem mi się coś przelewa i przypuszczam tylko że to bobas 😅 -
W smyku jest promocja baby hug 4w1 kupujesz i bujaczek Chicco za 1 zł . Kupiłam . Ja od początku planowałam te łóżeczko jako dodatkowe , bo mieszkamy w domu , to na dole w salonie będzie stacjonować .
A co do wózka , te co mi się podobają, są tak drogie, chyba też pojedziemy z mężem po połówkowych do sklepu , żeby dotknąć i wybrać ten dla nas -
Hej dziewczynki 😊
My wczoraj odlecieliśmy po 20 i dzisiaj po 5 już pełni sił wstaliśmy 🤪 narzeczony poszedł do pracy, a ja jeszcze leniuchowałam. Teraz wstaje, coś zjeść i biorę się za gotowanie żurku i gulaszu do placków ziemniaczanych 🥰
Pięknej, słonecznej soboty życzę! 😍Martynka.98, Polcja lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Dużo się tu działo, ale nie miałam głowy i już nie nadrobię. Mam nadzieję że same dobre wieści
U nas ogrom nagłych wydatków i pecha na każdym froncie. Zarządzanie kryzysowe firmą i ciąża to średnie połączenie. Nikomu nie życzę takich stresów. Młody od życia płodowego narażony na poziomy kortyzolu polskiego przedsiębiorcy 😑 Mam nadzieję że wszystko tam u niego okej
Po drodze jeszcze mnie grypa żołądkowa złapała. Przesunęłam wizytę na najbliższy wtorek bo już naprawdę się martwię. Ponad miesiąc od ostatniego usg, a ja tu w stresie i ciągle coś...
Brzucha jak nie było tak nie ma, ruchów nadal nie czuję, oprócz bólu piersi objawów brak
Kupiłam poduchę ciążową, ale jest niewygodna. Na razie więcej śpi na niej mój psiak niż ja 😅'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
Któraś coś wspomniała o kąpaniu. To ja polecę że swojej strony wiaderko, np. Tummy Tub 🙂 my kąpaliśmy syna w wiaderku od początku do momentu aż wyrósł o to było tak genialne, że z bólem potem się przenosiliśmy do wanienki. Dziecko jest w wiaderku calutkie pod wodą, jest mu ciasno, więc czuje się jak w brzuszku, do wiaderka wchodzi malutka ilość wody, więc jest też ekonomicznie i ekologicznie. Można wiaderko (nawet razem z dzieckiem 😅) w każdej chwili przenieść w razie potrzeby, z łazienki do pokoju bądź na odwrót. My na początku kąpaliśmy w pokoju, obok łóżeczka i przewijaka, do łazienki przenieśliśmy się dopiero jak młody zaczynał już chlapać 😉😉
-
Dzień dobry, dziewczynki.
Ostatnio jakoś ciężko idzie mi ogarnianie wpisów tutaj, mam wrażenie, że wróciło mi zmęczenie z pierwszego trymestru. 🥱 Najchętniej bym leżała, spała i nic nie robiła. 🙈
Prześledziłam na szybko zaległe wpisy i tak skrótowo się wypowiem w odniesieniu do nich, że:
- ja większość rzeczy dla maluszka będę miała po siostrzeńcu; dużo rzeczy jest takich unisex, więc nawet jak będzie dziewczynka (bo jeszcze nie wiemy co będzie) to myślę, że będą super pasować; najgorsze, że tyle tego jest, że chyba już powinnam zacząć prać i prasować te małe ciuszki, 😂
- łóżeczko i wózek (Anex e/type) również będzie po siostrzeńcu, muszę tylko kupić do wózka nowy materacyk, ale już odeszło nam dużo kosztów, co jest super,
- ruchów maluszka jeszcze nie czuję, ale coraz mocniej odczuwam zniecierpliwienie, nie mogę się już tego doczekać, 🥰 zastanawiałam się ogólnie nad zakupem detektora, ale skoro nie odczuwam żadnego niepokoju i niepewności, to nie wiem czy taki zakup jest warty zachodu.
Tymczasem lecę się szykować, dzisiaj spędzam dzień u rodziców, bo mąż pracuje od 7:00 do 19:00.
Życzę Wam wszystkim spokojnego dnia. 😇✔️06.08.2024 ➡️ 8mm
✔️28.08.2024 ➡️ 32 mm, słyszymy serduszko ❤️
✔️17.09.2024 ➡️ 73 mm (prenatalne)
✔️24.09.2024 ➡️ 102 g
✔️21.10.2024 ➡️ 238 g
✔️08.11.2024 ➡️ 370 g (połówkowe)
Kolejna wizyta - 18.11.2024 🩺
Echo serca malutkiej - 09.01.2025 🩺
Cukrzyca ciążowa. 🍫
Insulina nocna - 13 jednostek. 💉
Acard - 150 mg. 💊
-
Dzień dobry Kochane! 🥰
Życzę słonecznej soboty,miłego dnia! ❤️Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne - wszystkie parametry prawidłowe 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - 23+6-rozwijam sie dobrze,ważę 718g 💙
21.11.24 - echo 💙 bąbla
13.12.24 -wizyta u Gin.
-
Laski, prasowanie ubranek dziecięcych jest konieczne?
Ja niczego oprócz ubrań "galowych" nie prasuję, mam traumę z dzieciństwa. Mama prasowała wszystko jak leci i zaciągała mnie do pomocy. Nienawidzę. Nawet nie mam żelazka, jak coś już muszę, to pożyczam od teściów xD'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
RainbowDeer wrote:Laski, prasowanie ubranek dziecięcych jest konieczne?
Ja niczego oprócz ubrań "galowych" nie prasuję, mam traumę z dzieciństwa. Mama prasowała wszystko jak leci i zaciągała mnie do pomocy. Nienawidzę. Nawet nie mam żelazka, jak coś już muszę, to pożyczam od teściów xD
Ja nic nie prasowałam, nienawidzę tego robić 🙈 -
Ja niczego oprócz ubrań "galowych" nie prasuję, mam traumę z dzieciństwa. Mama prasowała wszystko jak leci i zaciągała mnie do pomocy. Nienawidzę. Nawet nie mam żelazka, jak coś już muszę, to pożyczam od teściów xD -
Ja niczego oprócz ubrań "galowych" nie prasuję, mam traumę z dzieciństwa. Mama prasowała wszystko jak leci i zaciągała mnie do pomocy. Nienawidzę. Nawet nie mam żelazka, jak coś już muszę, to pożyczam od teściów xDWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 10:31
-
Ja też nienawidzę prasować. Jak już coś robię to musi być na 100% i podczas prasowania zawsze gdzieś było jeszcze jakieś miejsce które źle się uprasowało a żelazkiem ciężko dojechać 🤣 odpuściłam nie prasuje nawet swoich rzeczy, ale jak już muszę to kupiłam sobie parownice do ubrań i to jest duże ułatwienie polecam 😀 podejrzewam że z rzeczami dziecka też będę używać parownicy.🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
Ja niczego oprócz ubrań "galowych" nie prasuję, mam traumę z dzieciństwa. Mama prasowała wszystko jak leci i zaciągała mnie do pomocy. Nienawidzę. Nawet nie mam żelazka, jak coś już muszę, to pożyczam od teściów xD
Ale dziecięce ciuszki pewnie będę prasować (a może mąż to zrobi) przynajmniej przez pierwsze tygodnie
Witam się w sobotę! Ja od rana ogarniam karpatkę, a pod wieczór jedziemy do znajomych ☺️Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
ŻonaMarynarza wrote:Kocham prasować, ale od drugiej ciąży mam suszarkę i już nie pasuję
-
Ola..32 wszystko susze kurtki też, poduszki, kołdry swetry czy nawet dywanik łazienkowy. Jak się wyciągnie jeszcze ciepłe to prawda że są mniej pogniecione, do grubych rzeczy typu kurtki czy poduszki wrzucam trzy piłeczki tenisowe żeby się rozbiły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 14:54
Olaa..32 lubi tę wiadomość