Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, gratuluję udanych wizyt 🥰
Co do karmienia piersią ja również bym chciała karmić piersią, ale nie chce popełnić tego błędu co z synem, że przestałam mu całkowicie dawać butle i wjechała sama pierś, a później jak chciałam go zostawić, żeby skoczyć gdzieś sama to zonk, bo On nagle z butli nie umie jeść 🙉 Małą będę karmić piersią, ale również będę chciała odciągać, żeby narzeczony również mógł nakarmić a ja w tym momencie będę poświęcać czas synowi, albo sama z nim wychodzić, żeby nie czuł, że mama nagle poświęca mu mniej uwagi
Co do materaców to ja polecam pianka-lateks i najlepiej jakby był dwu stronny, jedna strona od 0 do 12 miesiąca a druga od 12 miesiąca, ja dla syna kupowałam z firmy rucken i jak dla mnie mają tam super materace 😊PaulaG, monii00 lubią tę wiadomość
-
@ŻonaMarynarza ja mam takie przeczucie ze będzie dziewczynka, ale znów mój Maz i wszyscy z rodziny od Męża twierdzą że to będzie chłopak 🙈 i jestem trochę ciekawa kto się tam kryje 😊 Nawet nie mogę się rozpędzić z ubrankami..
Swoja droga macie jakieś listy co kupić dla maluszka? Jakie rozmiary ?
Wolę wybierać grubsze rzeczy jak lozeczko czy wozek 🙈 z ubrankami mam problem 🙈 -
Pusshka wrote:
Ola28.28 jak tam czujesz to pewnie tak jest. My mamy jednak intuicje ❤️ no ale mogłaby z tobą współpracować i się pokazać w pełnej krasie.
Moonii, kupiłam ten kurs 😂 stwierdziłam, że wiedzy nigdy za wiele, a jednak mam wokół siebie dużo traumatycznych historii, może faktycznie warto sobie pomóc😉 szczególnie że mam też przykład że można urodzić w bez problemu z ochroną krocza.
Zapisałam się też na ten webinar co wrzucała Sylwiasz, zobaczymy, czy coś się uda z tego wyciągnąć. Mam wolny wieczór bo mąż idzie na pępkowe. W ogóle jak się na to zapatrujecie? Mój mówi że aż mu dziwnie bo dziecko urodziło się dzisiaj i mają już 2 innych dzieci i jakoś mu się to nieklei z piciem wódy. No ale ciężko też odmówić koledze przyjścia, jutro pracuje to też tylko na chwilę, ale mówi że swojego nie będzie robił. Ja mam mieszane uczucia.Ola28.28 lubi tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 echo serca
-
Katri94 wrote:Dziewczyny czy jak was boli głowa czy coś to bierzecie paracetamol? Już miałam okłady, inhalacje itd ale słabo. Ja przyznam odkąd jestem przeziębiona to wzięłam 3 razy już apap chociaż nie chciałam bardzo ale ten ból skroni jest tak silny że nie mogę funkcjonować więc napisałam do ginka i napisał że mam 4x1 apap wziąć w tym przypadku i się zastanawiam czy aż tyle a z drugiej strony już 2 dzień męczę się z tym bólem licząc że bez leków się obędzie....
Normalnie. Przeciez paracetamol jest bezpieczny.... ten ból bardziej szkodzi dziecku niż lek. Podczas covida brałam 2 tabletki apapu co 6h.Abilify05 lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
monii00 wrote:Dzień dobry 🍂
@Katri94 jeśli ból jest tak silny to lepiej wziąć niż się aż tak męczyć tym bólem..
@PaulaG ja też team za karmieniem piersią a laktator potrzebny i tak do odciągania. Są różne sytuacje życiowe i uważam, że dziecko powinno też umieć jeść z butelki. Trafimy do szpitala z jakiś powodów i robi się problem 🙂 cieszę się, że wszystko w porządku na wizycie 🙂 widzę, że czeka Cię przyjazd do Polski, na długo?
Przebudziłam się z mężem jak wstał do pracy, leje deszcz u nas jak nie wiem 🙂 spróbuję jeszcze zasnąć..
Trzymam kciuki za połówkowe i wizyty ✊️🍀 dajcie znać jak spotkania z Bobo ❤️
Przyjemnego dnia 🍁
Tak tak 2 tygodnie 😁🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Abilify05 wrote:Lilou ja się nie szczepie na grypę, nie widzę potrzeby. Rzadko choruje, nie chce nic dodatkowego w siebie wprowadzać, że tak powiem 😅 ale ponoć są już lepsze szczepionki, które nie powoduja dużych skutków ubocznych, bo jeszcze parę lat temu jak znajomi z pracy się szczepili to mówili, że nigdy tak chorzy się nie czuli i że to 1 i ostatni raz. A teraz ponoć tylko ręka boli.
Widzę że masz acard wprowadzony, to może pomóc na przepływy?
Jeśli chodzi o kleszcze to wydaje mi się że długie spodnie, wysokie buty albo naciągnięte skarpety skutecznie nas ochronią. Ewentualnie można się czymś popsikać tylko na dole.
Nefertiti super ubranka te dla dziewczynek są w ogóle przeslodkie 😁
Paula właśnie mam odwrotne wrażenie, że tu dziewczyny w większości chcą karmić piersią i super, jest to najlepsze i najzdrowsze. I cudowne jest też to, że mamy wybór. Mam wrażenie, że z 1 dzieckiem jest trochę inaczej przynajmniej u mnie. Z pierwszym chciałam pierś, chciałam wszystko co tylko było najlepsze, nawet jak sama byłabym mniej zadowolona czy byłoby bardzo trudno. Teraz już wiem co i jak i decyduje też tak żeby mi było dobrze, szczególnie że w domu będzie starszy i nie wszystko będzie takie proste. A szczęśliwa matka to szczęśliwy partner i dziecko 😁
I tylko modlę się o dwie rzeczy - żeby nie trafił się high need baby i kolki! 😂
Katri94 jasne że bierz jak trzeba. Jest bezpieczny a po co masz się męczyć. Jeśli wypróbowałas inne sposoby i nie działają to pomoz sobie.
Oj tak kolki i hnb to dramat 🤣 ja tez licze ze oprocz wiadomo zdrowego dziecka to mnie ominie 🤭🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Kasiula09 wrote:Ja zamierzam karmić piersią, z pierwszą córką poległam po 3 miesiącach przez moją mamę bo mi ciągle wmawiała że już wystarczy, za to przy drugiej się zawzięłam i karmiłam 13 miesięcy i teraz tez tyle będę chciała karmić, dla mnie nie było to "uwiązanie" wręcz cieszyłam się że nie muszę wydawać kasy na mm. Najgorszy był pierwszy miesiąc bo ciągle na cycu, ale to przetrwać i będzie dobrze.
A laktator tez kupuje ale nie mam zielonego pojęcia jaki, kiedyś miała canpol babies ale wyzionął ducha a teraz czytałam że te Neno są dobre
Ja poległam przez nakładki... syn przez nakładki ktore wyparzałam miał ciagle pleśniawy a ja potem miałam grzybice piersi.. ciagle ciagle ciagle... aż zrezygnowałam. I nadal miał pleśniawy 🤭🤣
Ja akurat wolę momcozy. Ale to akurat kazdej podpasuje co innego laktator butelka sposob karmienia przewijania wiadomo 🤭😁🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
ŻonaMarynarza wrote:I ja będę karmić tylko piersią przez 2 lata minimum, tylko moje dziecko nigdy nie będzie miało smoczka
Z ciekawości pytam czemu? Mam ciocie i znajomą co bezsmoczkowe dzieci miału ale z wyboru dzieci jezu dramat 🤭🤣
Gratuluję odwagi! Mnie mociek ratował baaaaardzo 🤭🤣🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Mój synek również był bezsmoczkowy, po prostu nie chciał, z jednej strony fajnie, bo nie miałam tego etapu odsmoczkowania, ale jednak przy kp ten smoczek by czasem poratował, bo syn jak się najadł to musiał jeszcze trzymać cycka, żeby sobie pociukmać, przez co czas przy cycu się dosyć mocno wydłużał 😅 Ale nic na siłę, jeżeli malutka nie będzie chciała smoczka to również nie będę kombinować z niewiadomo jaką ilością
-
Ola28.28 wrote:Hej Kochane ❤️ wczorajsza wizyta - dzidzius zdrowo rośnie 😊 ale nadal się nie ujawniło czy jest chłopcem czy dziewczynka 🙈 Jak na złość siedziało sobie w takiej pozycji że nic nie było widać i koniec 😊 Kolejna wizyta 31.10 ❤️
Co do wozka, ja też mam już zarezerwowany uzywany. Vennici Tinum Upline 😊 fotelika dopiero muszę poszukać..
Mam mega rozkmine co do materaca do łóżeczka.. czy doradzicie coś? Jest taki wybór że ja jestem zielona z tego jaki wybrać 😬
U mnie tak wózek : cybex a materac, przeczasnelam internet i review żeby był odpowiedni i oddychający - najbardziej przypadł mi do gustu od mama fizjoterapeuta z manufaktury materacy- zerknij sobie na stronę i taki właśnie kupiliśmy
https://manufakturamateracy.pl/materac-fizjomax-120x60-poleca-mama-fizjoterapeuta
-
PaulaG wrote:Z ciekawości pytam czemu? Mam ciocie i znajomą co bezsmoczkowe dzieci miału ale z wyboru dzieci jezu dramat 🤭🤣
Gratuluję odwagi! Mnie mociek ratował baaaaardzo 🤭🤣
Pozostała dwójka nie miała i jakoś smoczek do mnie nie przemawia (zatyczki do buzi)PaulaG lubi tę wiadomość
-
@Agula31 jak będzie coś ciekawego to Nam napiszesz? Ja nie mam czasu na ten kurs bo mój wrócił z pracy i też kupiłam ten kurs od Zaufaj Położnej. Myślę, że po prostu faceci chcą opić potomka, tak się kiedyś robiło i jak ktoś chce to ich wybór 😉
@PaulaG to czeka Cię pewnie intensywny pobyt i spotkania rodzinne 🙂
Nie każde dziecko chce smoka, nic na siłę. Mój brat wypluwał i jak był marudny to na spacer go zabierałam. Od razu zasypiał 👍 niektóre dzieci mają tak z jazdą samochodem 🙂
U mnie beznadziejny dzień, popadł mnie ból głowy nie do wytrzymania i jest trochę lepiej po położeniu ciepłego ręcznika na czoło. Pocieszyłam się pizzą bo jest promocja w naszej ulubionej pizzerii.. 🍕Martynka.98 lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
Moja pierworodna miała smoczka nieraz na drzemke musiala mieć trzy jeden w buzi i dwa w rękach jak by ten wypadł to miała w zapasie 🤣a druga to totalnie bez smoczkowa z 5 różnych firm próbowaliśmy i nie umiała złapać dla mnie to było mega dziwne bo jak tu uspokoić bez, ale w końcu nie było wcale tak źle aby potrzebowała pieluchę tetrowa do przytulenia.
Ola niestety rozmiar rozmiarowi nierówny nawet z jednej firmy i są inaczej zrobione -
ŻonaMarynarza wrote:Pępkowe to nic mój mąż został dziś zaproszony na "wtryskowe" 🤣🤣🤣🤣
-
ŻonaMarynarza wrote:Pępkowe to nic mój mąż został dziś zaproszony na "wtryskowe" 🤣🤣🤣🤣Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g