Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
🌸Monii u nas umawiam się do lekarza 1 kontaktu, lecę po z receptą do apteki i wracam do przychodni na szczepienie 😊
🌸Paula ja też bym chciała tylko piersią! Mam nadzieję, że nam się uda 😊PaulaG lubi tę wiadomość
-
Gratulacje pozytywnych wizyt ❤️❤️❤️
Co do karmienia to mam mieszane uczucia, tzn bardzo chciałabym karmić piersią, ta bliskość, czułość itp. A z drugiej boje się tego "uwiązania" o którym już też wspomniałyście. Dlatego wstępnie jak sobie rozmawiałam z mężem to pewnie będę próbować KP ale jednocześnie (fajnie jakby pokarm był odciagany) i na zmianę pierś i butelka, by dzieciątko jednak uczyć tej butelki. Oczywiście wszystko wyjdzie "w praniu", zobaczymy co życie przyniesie, tak czy inaczej przyjmę wszystko ☺️
Co do szczepień, nigdy w życiu nie szczepiłam się przeciw grypie i też typowo ja grypę nie chorowałam. Zatem tutaj szczepienie odpada. Czytałam o krztuścu i tutaj myślę, że się zaszczepie. Będę z moją gin rozmawiać o tym.Abilify05 lubi tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
PaulaG wrote:Czy tylko ja zamierzam karmić tylko i wyłącznie piersią? Chce tak raz w tygodniu podać butle abym mogła odciągnąć (zamierzam kupić momcozy). Smoczka zamierzam podać. Ale chce karmić cycem nawet do 2 lat jak córkę. Dla mnie to było cudowne i fajne 🤭
Oczywiście nie hejtuje wyborów innych czy coś bo mi to wsio kto jak czym karmi.
Pytam tak orientacyjnie tylko czy tylko ja nam takie plany 🤭😍PaulaG lubi tę wiadomość
-
Madzik2208 wrote:Gratulacje pozytywnych wizyt ❤️❤️❤️
Co do karmienia to mam mieszane uczucia, tzn bardzo chciałabym karmić piersią, ta bliskość, czułość itp. A z drugiej boje się tego "uwiązania" o którym już też wspomniałyście. Dlatego wstępnie jak sobie rozmawiałam z mężem to pewnie będę próbować KP ale jednocześnie (fajnie jakby pokarm był odciagany) i na zmianę pierś i butelka, by dzieciątko jednak uczyć tej butelki. Oczywiście wszystko wyjdzie "w praniu", zobaczymy co życie przyniesie, tak czy inaczej przyjmę wszystko ☺️
Co do szczepień, nigdy w życiu nie szczepiłam się przeciw grypie i też typowo ja grypę nie chorowałam. Zatem tutaj szczepienie odpada. Czytałam o krztuścu i tutaj myślę, że się zaszczepie. Będę z moją gin rozmawiać o tym.PaulaG, monii00, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Agula31 wrote:PaulaG ja też bym chciała! Nie mam jeszcze doświadczenia mam nadzieję że się uda, bardziej mi chodziło o taki laktator czy kolektor który w razie czego pomoże przy rozkręceniu czy jakiś nawałach. Jak nie będę ogarniać to skorzystam z doradcy laktacyjnego.
Przy pierwszym dziecku jest trudniej ale jak zaciśniesz poślady i bardzo Ci zależy to się uda.... ja przy pierwszym poległam... ale moja kumpela (dzieci z różnica 6 tygodni) po cc! Zeszła całkiem z butli i karmiła cycem do roku. A wiesz co było motywacją? Stwierdziła że nie bedzie wywalać kasy na mm ma inne wydatki 🤣monii00 lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Dziewczyny czy jak was boli głowa czy coś to bierzecie paracetamol? Już miałam okłady, inhalacje itd ale słabo. Ja przyznam odkąd jestem przeziębiona to wzięłam 3 razy już apap chociaż nie chciałam bardzo ale ten ból skroni jest tak silny że nie mogę funkcjonować więc napisałam do ginka i napisał że mam 4x1 apap wziąć w tym przypadku i się zastanawiam czy aż tyle a z drugiej strony już 2 dzień męczę się z tym bólem licząc że bez leków się obędzie....
-
Oczywiście może sie zdarzyć że sie nie uda karmić bo są różne komplikacje... ale ja to uwielbiam 🥰 ale co jest śmieszne uwielbiam patrzec na butelki smoczusie laktatory 🤣🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Katri94 wrote:Dziewczyny czy jak was boli głowa czy coś to bierzecie paracetamol? Już miałam okłady, inhalacje itd ale słabo. Ja przyznam odkąd jestem przeziębiona to wzięłam 3 razy już apap chociaż nie chciałam bardzo ale ten ból skroni jest tak silny że nie mogę funkcjonować więc napisałam do ginka i napisał że mam 4x1 apap wziąć w tym przypadku i się zastanawiam czy aż tyle a z drugiej strony już 2 dzień męczę się z tym bólem licząc że bez leków się obędzie....
-
Dzień dobry 🍂
@Katri94 jeśli ból jest tak silny to lepiej wziąć niż się aż tak męczyć tym bólem..
@PaulaG ja też team za karmieniem piersią a laktator potrzebny i tak do odciągania. Są różne sytuacje życiowe i uważam, że dziecko powinno też umieć jeść z butelki. Trafimy do szpitala z jakiś powodów i robi się problem 🙂 cieszę się, że wszystko w porządku na wizycie 🙂 widzę, że czeka Cię przyjazd do Polski, na długo?
Przebudziłam się z mężem jak wstał do pracy, leje deszcz u nas jak nie wiem 🙂 spróbuję jeszcze zasnąć..
Trzymam kciuki za połówkowe i wizyty ✊️🍀 dajcie znać jak spotkania z Bobo ❤️
Przyjemnego dnia 🍁PaulaG lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
maglew wrote:Bardzo mi przykro że to cię dotknęło. Czy to wynika z przeziębienia stricte? Kurcze nigdy mnie głowa nie bolała w ciąży, ale myślę że jak możesz wziąć paracetamol to bierz, w końcu jest bezpieczny.
Myślę że to z przeziębienia wynikło bo jednak zatkany nos może zatoki zatkane i boli głowa, wcześniej jak bolała to mijało szybko. Apap nigdy jakoś na mnie nie działał super ale w tym przypadku muszę wziąć więc myślę skoro lekarz napisał że tyle mogę to wezmę bo nie dam rady inaczej -
🍂 Monii chyba wezmę tak jak mi napisał albo zobaczę jak będzie z tym bólem to wtedy mniej ale niby człowiek wie że to bezpieczne i jedyny lek taki to się boje
-
PaulaG wrote:Czy tylko ja zamierzam karmić tylko i wyłącznie piersią? Chce tak raz w tygodniu podać butle abym mogła odciągnąć (zamierzam kupić momcozy). Smoczka zamierzam podać. Ale chce karmić cycem nawet do 2 lat jak córkę. Dla mnie to było cudowne i fajne 🤭
Pytam tak orientacyjnie tylko czy tylko ja nam takie plany 🤭😍
I ja będę karmić tylko piersią przez 2 lata minimum, tylko moje dziecko nigdy nie będzie miało smoczkaPaulaG lubi tę wiadomość
-
Pytam tak orientacyjnie tylko czy tylko ja nam takie plany 🤭😍
Ja zamierzam karmić piersią, z pierwszą córką poległam po 3 miesiącach przez moją mamę bo mi ciągle wmawiała że już wystarczy, za to przy drugiej się zawzięłam i karmiłam 13 miesięcy i teraz tez tyle będę chciała karmić, dla mnie nie było to "uwiązanie" wręcz cieszyłam się że nie muszę wydawać kasy na mm. Najgorszy był pierwszy miesiąc bo ciągle na cycu, ale to przetrwać i będzie dobrze.
A laktator tez kupuje ale nie mam zielonego pojęcia jaki, kiedyś miała canpol babies ale wyzionął ducha a teraz czytałam że te Neno są dobremonii00, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Słoneczko u nas wyszło, zobaczymy jak dzień się ułoży. Wczoraj popołudniu się tak zimno zrobiło, wiało niemiłosiernie. Dzisiaj gotuje fasolkę po bretońsku, chodzi za mną, zrobię więcej i wrzucę potem w słoiki, będzie na przyszłość na szybko do odgrzania ☺️
Wracając do tematu karmienia. Szanuję każdą decyzję, ja ostatecznej nie podjęłam. I każda decyzja wg mnie jest dobra, ważne by była po prostu nasza a nie, bo tak mówi ta czy tamta, albo piszą w necie. Pisząc o obawach w związku z tzw "uwiązaniem" nie miałam nic negatywnego na myśli. Raczej chodzi o takie sytuacje jak Monii wspomniała, szpital, nagle wyjście i brak nas. Dziecko jeść musi ale tak jak napisałam, ważne by to była nasza decyzja. Nie zawsze zależne jest to od nas jak historia karmienia się potoczy ale wierzę, że damy radę i z tym tematem, tak jak sobie wymarzymy ❤️❤️❤️
Kciuki za wizyty dzisiaj! Dobrego dnia! 😍monii00, Abilify05, PaulaG, maglew lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Dzień dobry, u mnie piękne słoneczko od rana ☺️
Mam wizytę na 10:30, myślałam że pojadę sama, ale najwidoczniej mąż tak polubił spotkania z bobo, bo urywa się z pracy żeby jechać razem 🥹
Co do karmienia to ja chciałabym karmić piersią, zobaczymy jak wyjdzie. Ale też planuję nauczyć dzieciątko pić z butelki w razie czego. Przyjaciółka chce mi pożyczyć laktator, ale chyba z przyczyn higienicznych kupię swój 🧐
🍁Katri94 nie męcz się kochana, weź Apap jeśli tak męczy się ból głowy 🫂 Oby dziś już było lepiejmonii00, Katri94 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Hej dziewczyny!
Ja właśnie wcinam śniadanko i lecę do urzędu 😊
U nas deszczowo… radar mi pokazuje, że jeszcze godzinka deszczu pozostała.
Ogromne kciuki za wizyty dzisiejsze! Czekam na dobre wiadomości ❤️❤️ -
Kciuki kochane za wizyty ✊🍀❤️ czekamy na wieści co u waszych maleństw 🥰
Abilify05 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny! Trzymam kciuki za wizyty, ja idę na pierwsze polowkowe w poniedziałek wieczorem.
Ciagle wyświetlają mi soe jakies reklamy bezpłatnych webinarow z tematyki dziecięcej. Dziś wyświetliło mi się to:
https://kursnadziecko.pl/a/wyprawka/wyprawka-noworodka/?fbc_id=120208834770350352&h_ad_id=120208834770360352&fbclid=IwZXh0bgNhZW0BMAABHbtzk2SewCnurK5WN2AiXr386mRAeGTnw3C_5-AysZ0yqhislk_TKCKX7Q_aem_axDoSkJ6C26sqCa-LcWXCw&utm_medium=paid&utm_source=fb&utm_id=120206661155890352&utm_content=120208834770360352&utm_term=120208834770350352&utm_campaign=120206661155890352
Moze któraś z Was bedzie miała ochotę i czas skorzystać, to podrzucamAbilify05, Agula31 lubią tę wiadomość
-
Lilou ja się nie szczepie na grypę, nie widzę potrzeby. Rzadko choruje, nie chce nic dodatkowego w siebie wprowadzać, że tak powiem 😅 ale ponoć są już lepsze szczepionki, które nie powoduja dużych skutków ubocznych, bo jeszcze parę lat temu jak znajomi z pracy się szczepili to mówili, że nigdy tak chorzy się nie czuli i że to 1 i ostatni raz. A teraz ponoć tylko ręka boli.
Widzę że masz acard wprowadzony, to może pomóc na przepływy?
Jeśli chodzi o kleszcze to wydaje mi się że długie spodnie, wysokie buty albo naciągnięte skarpety skutecznie nas ochronią. Ewentualnie można się czymś popsikać tylko na dole.
Nefertiti super ubranka te dla dziewczynek są w ogóle przeslodkie 😁
Paula właśnie mam odwrotne wrażenie, że tu dziewczyny w większości chcą karmić piersią i super, jest to najlepsze i najzdrowsze. I cudowne jest też to, że mamy wybór. Mam wrażenie, że z 1 dzieckiem jest trochę inaczej przynajmniej u mnie. Z pierwszym chciałam pierś, chciałam wszystko co tylko było najlepsze, nawet jak sama byłabym mniej zadowolona czy byłoby bardzo trudno. Teraz już wiem co i jak i decyduje też tak żeby mi było dobrze, szczególnie że w domu będzie starszy i nie wszystko będzie takie proste. A szczęśliwa matka to szczęśliwy partner i dziecko 😁
I tylko modlę się o dwie rzeczy - żeby nie trafił się high need baby i kolki! 😂
Katri94 jasne że bierz jak trzeba. Jest bezpieczny a po co masz się męczyć. Jeśli wypróbowałas inne sposoby i nie działają to pomoz sobie.Katri94, PaulaG lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Dzień dobry! 🥰
Cała noc dziś się kręciłam w tym łóżku..
Dzisiaj słoneczko nieśmiało wychodzi przez chmury. 🌞
Wczoraj jak oglądaliśmy film tak bąbel kopnął albo przekręcał sie że aż podkoczylam...mój co Ci? A ja w śmiech,że się jeszcze nie przyzwyczaiłam i przestraszyłam bejbika😍😅
Co do karmienia to jeszcze nie mam pojęcia jak to będzie...okaże sie.
🌸Abilify05 tak właśnie , ja tak się ubieram od stóp do głowy opatulona 😅
🌸Katri mnie jak głową bolała tak mocno to wzięłam bo myślałam że zwarjuje. Lepiej weź...zamiast się męczyć. Zdrowiej nam tu! 🫂😘
Życzę udanych wizyt i połówkowych! 🫂 trzymam mocno kciuki! 🍀 dawajcie znać po 🥰
Cudownego Dnia ❤️Katri94 lubi tę wiadomość
Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne - wszystkie parametry prawidłowe 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - 23+6-rozwijam sie dobrze,ważę 718g 💙
21.11.24 - echo 💙 bąbla
13.12.24 -wizyta u Gin.