Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 🥱 dzisiejsza noc nie była łaskawa. Obudziłam się o 3, oczywiscie na siku. Ale zachciało mi się jeszcze jeść. Później już nie mogłam zasnąć, bo mialam taka zgaga. Czuję, że cały przełyk mam podrażniony.
🌼RainbowDeer ja też mam różne lęki, czasami pojawiają się częściej, czasami długi czas jest ok. Obawiam się czy sobie poradzę z taką małą istotką. Na miejscu nie mamy nikogo do pomocy, więc musimy radzić sobie sami. Mam nadzieje, że te lęki jakoś oswoimy, bo pojawiać się będą na pewno.
🌼Polcja cudny brzusio ❤️ Kciuki za wizytę!
🌼Martyna oby paczka sie szybko znalazła 🙂 Zaintrygowałaś mnie strojem kąpielowym na sylwestra 😁 Zdradzisz cos więcej? 🤭
Polcja, RainbowDeer lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
🍂eliz Twój sobie poradzi napewno, zobaczy tego małego człowieczka to zobaczysz że nie będzie widział świata poza nim ❤️dla nas też wszystko nowe też mam obawy ale bardziej o siebie czy dam radę też mam ciężkie chwile ale później właśnie myślę sobie że marzyłam o dzidzi 🥹głowa do góry kochana hormony też nie ułatwiają nam tego wszystkiego ale damy radę
eliz lubi tę wiadomość
-
Katri94 wrote:🍂eliz Twój sobie poradzi napewno, zobaczy tego małego człowieczka to zobaczysz że nie będzie widział świata poza nim ❤️dla nas też wszystko nowe też mam obawy ale bardziej o siebie czy dam radę też mam ciężkie chwile ale później właśnie myślę sobie że marzyłam o dzidzi 🥹głowa do góry kochana hormony też nie ułatwiają nam tego wszystkiego ale damy radę
Katri94 lubi tę wiadomość
-
Ojj tak te różne myśli i lęki są i we mnie. Z jednej strony ogromna radość, ulga po każdym badaniu, radość kompletowania wyprawki itd. A z drugiej myśli "czy ja dam radę, czy odnajdziemy się w tym, tyle się słyszy, że jest ciężko, czy będziemy zdrowi i sprawni do pracy by i finanse nas nie zaskoczyły..." Dużo tego. Ale ktoś już tu napisał, że tyle walki, tyle łez, tyle poświęceń by wgl doszło do ciąży to trzeba myśleć pozytywnie. I na pewno nauczyć się prosić o pomoc. Ja mam ogólnie z tym problem, nie umiem tak do końca poprosić o pomoc, wolę sama i muszę z tym walczyć.
Katri94, eliz, Abilify05 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Madzik2208 wrote:Ojj tak te różne myśli i lęki są i we mnie. Z jednej strony ogromna radość, ulga po każdym badaniu, radość kompletowania wyprawki itd. A z drugiej myśli "czy ja dam radę, czy odnajdziemy się w tym, tyle się słyszy, że jest ciężko, czy będziemy zdrowi i sprawni do pracy by i finanse nas nie zaskoczyły..." Dużo tego. Ale ktoś już tu napisał, że tyle walki, tyle łez, tyle poświęceń by wgl doszło do ciąży to trzeba myśleć pozytywnie. I na pewno nauczyć się prosić o pomoc. Ja mam ogólnie z tym problem, nie umiem tak do końca poprosić o pomoc, wolę sama i muszę z tym walczyć.
-
Dziewczynki moje kochane jesteśmy w tym razem ☺️❤️ kto jak nie my 😁i dobrze mieć takie forum i takie super osoby jak Wy by móc o tym rozmawiać, dzielić się.
Dzisiaj jakiś senny dzień albo nie do końca się wyspałam drzemka zaliczona 🙈😜
Trzeba się za obiadek jakiś wziąć pomałueliz lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
@le_bonheur tak jak Ci pisałyśmy, lekarz rozwiał Twoje obawy i super wiadomości 🩷 gratulacje Córeczki 😊 tak jak pisałam, prowadzę i zobaczymy co dalej z tymi ciśnieniem
@eliz pamiętam i już myślałam, że mnie wyśle prędzej do kardiologia na konsultacje. Może spróbuj go powoli zaangażować "chodź zobaczymy/jak uważasz/co o tym myślisz". Mężczyźni mają trochę inną psychikę i są bardziej zadaniowi. Na pewno przeżywa, że niedługo zostanie ojcem tylko nie umie tego wyrazić. Mój widzi, że brzuszek rośnie to jest zmotywowany mimo natłoku pracy. Wczoraj poleciał ze zdjęciem usg i mówi "Patrz panie dziadek jaki już duży".
@Olaa..32 Wasze Maluszki też tak będą rosły teraz, my tu zaczynamy cały maraton, jeśli chodzi o termin porodu 🙂
@Agula31 wiem, że gin chce dobrze
@Abilify05 oby, ale jak tłumaczył lekarz bywa to powiązane 🙂 ciężko już pomylić taki brzuszek, śliczności ❤️
@Nefertiti89 piękny brzuszek ❤️
@Pusshka jak nie ma wyjścia to cóż zrobić, ewentualnie możesz zaproponować mężowi zatyczki lub słuchawki na hałas 😅 u mnie mój zaproponował jechać teraz po fotelik bo potem będzie ślisko i powiedział, że po tym śniegu nie będzie mnie ciągnął do sklepu 🥹 więc radzę się pospieszyć bo jeszcze się czeka zazwyczaj
@maglew pięknie napisałaś ❤️ i dodam jeszcze.. można podróżować z maluchem, na każdych wakacjach spotykaliśmy rodziny z chociaż jednym małym dzieckiem. Właśnie wczoraj widziałam, że znajomy z uczelni spędził 5 rocznice z narzeczoną we Włoszech i maluchem, który urodził się w lipcu tego roku. Bariery są tylko w Naszych głowach i nikt też nie obiecuje, że będzie kolorowo i cukierkowo 🙂
@Polcja cudny brzuszek ❤️
Trzymam kciuki za badania i wizyty, połówkowe ✊️🍀 miłych spotkań z Maluszkami ❤️
Masakra, rano wymioty. Przeżyłam jakoś tą krzywą, po 15-20 min od wypicia zaczęło mnie mulić. Smak dobry tylko właśnie po czasie się zaczyna impreza. Odbijało mi się też strasznie, nie wiem Wy też tak miałyście? Położna kazała mi ssać plaster imbiru jeśli zaczną się nudności i mi to pomogło na szczęście. Ogrom ludzi na badaniach i oczywiście słyszałam przez drzwi pretensje, ale po informacji, że na krzywą była cisza. Na czczo już słaby start - 99. Ciekawe jak kolejne wartości. Na koniec nie mogła mi pobrać krwi, nie chciała lecieć po glukozie. Spać mi się strasznie chce, chyba się trochę prześpię.
Miłego dnia Dziewczyny 🙂Polcja lubi tę wiadomość
-
🌸Katri Oj tak dzisiaj jakiś ten dzień senny. Nawet za bardzo nie chce mi się nic robić 🤭
🌸Moni może i tak trzeba zrobic jak mówisz. Może będzie lepiej. 😉 jej no to faktycznie jazdę miałaś z tą krzywą - mam nadzieję że jednak wyniki będą dobre 🤞 lepiej się przepij dobrze Ci to zrobi. A co do lekarza to faktycznie chociaż.do kardiologa mógłby Ci dać na konsultacje i wtedy by wiedział co i jak.Katri94 lubi tę wiadomość
-
Po wizycie u lekarza jest wszystko bardzo dobrze! Mała ma 450 g 😍🩷 spytał mnie czy wyprawkę mam gotowa 😁 myślałam że chce powiedzieć że to chłopiec 🤣 ale sobie tylko tak żartował. Od początku ciąży mam 2 kg na plusie i to bardzo pochwalił . No i uwaga - wizytę zaplanował mi na wigilię 😊 Monii wpisz mi proszę na 24.12 ))
Siedzimy teraz w oczekiwaniu na połówkoweKatri94, eliz, ŻonaMarynarza, Madzik2208, Abilify05, Pusshka, maglew, Agula31 lubią tę wiadomość
-
Mnie właśnie czeka krzywa cukrowa na przyszły tydzień 😬właśnie tak jak moni pisze zaczyna się zabawa później dopiero.Mnie zawsze na końcówce wypicia już mdli i ospała się robię ale co poradzić 🫣
🍂eliz też nic mi się nie chce dziś nic, jeszcze po prawie każdym jedzeniu mam ścisk żołądka dusi mnie pewnie temu że powiększa się tam wszystko i uciska
🍂monii odpoczywaj ❤️ -
Polcja wrote:Po wizycie u lekarza jest wszystko bardzo dobrze! Mała ma 450 g 😍🩷 spytał mnie czy wyprawkę mam gotowa 😁 myślałam że chce powiedzieć że to chłopiec 🤣 ale sobie tylko tak żartował. Od początku ciąży mam 2 kg na plusie i to bardzo pochwalił . No i uwaga - wizytę zaplanował mi na wigilię 😊 Monii wpisz mi proszę na 24.12 ))
Siedzimy teraz w oczekiwaniu na połówkowe
Cudne wieści 😊🥰 w wigilię wizyta super 😁 w taki dzień zobaczyć się z malutką 🥰 -
Cześć dziewczyny 😀 ja mam wrażenie że pod względem humorów na prawdę dobrze przechodzę przez ciążę bo nie zauważyłam jakichś większych zmian nastroju ale rzeczywiście takie słabe myśli czy dam sobie radę powtarzają się jak i u was od czasu do czasu. Mój mąż też jest oszczędny w słowach i nawet nie za bardzo chce dotknąć brzucha żeby poczuć kopniaki 😅 olałam to wiem że każdy inaczej podchodzi do ciąży i wiem na pewno że też chciał tego dziecka po prostu pewnie ciężej mu jest na razie ogarnąć to wszystko po swojemu.
Ja dzisiaj po wizycie, już oficjalnie na l4. Mała idealnie 25 tydzień wszystko w porządku ❤️ nie dostałam jeszcze zlecenia na krzywa cukrowa, lekarz stwierdził że dopiero za miesiąc że im później tym lepiej, no nie będę się mądrzyc po swojemu.
Dzisiaj dostałam dostawke lionelo Leonie plus, na prawdę jestem zadowolona fajnie się prowadzi, nie spodziewałam się że będzie taka duża myślałam że to zajmuje mniej miejsca 😅
https://zapodaj.net/plik-ARm7hlYpDw
eliz, ŻonaMarynarza, Madzik2208, Olaa..32, Agula31, RainbowDeer, Katri94, Abilify05, Pusshka lubią tę wiadomość
🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
🌸Polcja super wiesci! ❤️ cieszę się że wszystko jest dobrze. ☺️
🌸Katri pewnie i tak jest. U mnie to najgorzej wieczorem brzuch jest taki pełny jakby chciał wybuchnąć 😂
🌸Karina no to co teraz w końcu sobie odpoczniesz od pracy? No mój właśnie taki sam jest. Więc już nic na to nie poradzę. 😐 Fajna ta dostawka 😀 ja mam Lionelo Theo Jeszcze jest schowana w pokrowcu. 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 12:18
Katri94 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w ten śpiący deszczowy dzień☺ u mnie krzywa juz w piątek 😫miałyście swoją wodę do rozpuszczenia tej glukozy? Bo nie wiem czy brać28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
10.09.2016💒
17.03.2008💞 -
Eliz ja nie mogłam się powstrzymać i już otworzyłam od razu paczkę jak tylko dojechała 😀 ale dobrze że materiał jest ściągany więc na pewno wyląduje w praniu żeby był świeży.
Co do l4 to już rzeczywiście było ciężko w pracy. Siedzieć 8h na tyłku na krześle też przyjemne nie jest, już kręgosłup cierpiał a i brzuch jakis taki obolały po pracy był. Teraz odpocznę ale zauważyłam że już się zaczęły problemy ze snem więc pewnie będę odsypiać w dzieńeliz lubi tę wiadomość
🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
Karina96 wrote:Eliz ja nie mogłam się powstrzymać i już otworzyłam od razu paczkę jak tylko dojechała 😀 ale dobrze że materiał jest ściągany więc na pewno wyląduje w praniu żeby był świeży.
Co do l4 to już rzeczywiście było ciężko w pracy. Siedzieć 8h na tyłku na krześle też przyjemne nie jest, już kręgosłup cierpiał a i brzuch jakis taki obolały po pracy był. Teraz odpocznę ale zauważyłam że już się zaczęły problemy ze snem więc pewnie będę odsypiać w dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 12:41
-
RainbowDeer wrote:Wiecie co, od paru tygodni mam straszne wahania nastroju. A dziś mnie złapał tak masakryczny dół...
Boję się że się nie odnajdę w roli mamy. Nie czuję żebym miała jakiś super instynkt macierzyński
Trzeba z tylu rzeczy zrezygnować, tylu rzeczy się nauczyć i to wszystko jeszcze połączyć z prowadzeniem firmy
Przytłacza mnie sama myśl o tym jak się nasze życie i relacja zmienią kiedy młody będzie na świecie
Sorry że taki nastrój tu wprowadzam, ale stary już nie ma siły mnie pocieszać, a znajomych w zasadzie nie mam 😟
Po prostu poobserwuj się wnikliwie jak to u ciebie jest żeby mieć rękę na pulsie, a będzie dobrze ♥️RainbowDeer lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
🌸nefertiti faktycznie zabrzmiało to śmiesznie 😂😂 potrzebuje na sylwestra, bo mamy zaklepany nocleg sylwestrowy w Zakopanem 😂😂 z racji, że nie będę w stanie na pewno dużo chodzić odwiedzimy termy 😀😀
🌸Eliz kochana chyba każda z nas przeżywa emocjonalne rollercoastery. Czasami nie da się tego opanować i ja np. Potrafię płakać z niczego. Dosłownie z niczego. Uważam po swoim narzeczonym, że faceci to takie stworzenia sztywno stopajacy po ziemi i generalnie dużo mniej emocjonalni niż my. Bardzo bym chciała, żeby mój Michał kangurowal… uważam, że to taki pierwszy krok milowy w życiu faceta, pomyśl o tym. Może jak znajdziesz jakieś ubranka, zabawki dla synka pokaż mężowi przed zamówieniem? Niech wyrazi swoje zdanie… mój jest anty zakupy, więc tylko te internetowe mu pokazuję 🤭🤭 i powiem wam, że z drugiej strony nie chce go też obarczać zbytnio sprawą wyprawkowa, bo i tak ma dużo na głowie, codziennie praca… a ja jednak siedzę w domu. Rozumiecie o co chodzi
🌸zonamarynarza ja dałam tylko swoją glukozę i dostałam rozrobioną
eliz lubi tę wiadomość
-
🌸Martyna rozumiem bardzo dobrze więc też tylko pokazuje co już kupiłam...wiem o czym mówisz też płaczę teraz często bez powodu no ale tutaj już tego nie przeszkoczymy. Musimy przez to przejść 🫂Faktycznie mój taki sam jest,zakupów też nie lubi. Rownież bardzo chce aby kangurował,mam nadzieje ze to zrobi i wtedy naprawdę przepadnie 🥹 i tak jak 🌸Moni mowi faceci są zadaniowi i to prawda. Tak jak było z wózkiem 'Ty wybierz,pojedziemy,zobaczysz,ja jestem od noszenia' ale widział jak bardzo się cieszę i sam sprawdzał stan wózka.
Martynka to przyjemny sylwester szykuje się Wam,super. 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 13:17
Martyna lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w ten ponury dzień wcześniej było piękne słoneczko a teraz pada.
Gratuluje wszystkich pozytywnych wizyt.
Ja jeszcze muszę do końca stycznia wytrzymać w pracy i teraz sobie uświadomiłam że jak dam radę to będę pracować do końca 31 tygodnia, szok ale nie narzekam, chociaż w jednej ciąży jest mi dane pracować. Najgorzej mam z ubraniami bo mam wrażenie że ciągle w tym samym chodzę ale nie chce kupować za dużo ubrań na raptem dwa miesiące, jeszcze dziś mają przyjść jedne spodnie zamówione za 10 zł na vinted mam nadzieje że stan będzie oki.
Monii wpisz mi proszę imię Jagoda chyba tak zostanie starsza córka przekonała się do imienia i wykasuj mi wizytę z listopada, która już była.Abilify05 lubi tę wiadomość