Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
🌼Moni współczuję, że musiałaś wyrzucić tyle rzeczy 🫣
🌼Polcja podoba mi się taka, ale nie wiem czy się na nią zdecyduje 🙂
https://zapodaj.net/plik-rdZS8hxaGT
🌼Eliz pochwal się jak się uda wylicytować 😁
🌼Agula decyzja podjęta, kupuje sobie parownice na Mikolaja 😁 Tylko zastanowię się nad modelem.Pusshka, Abilify05, Pinkflower, eliz, Polcja, Agula31 lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Monika96 wrote:Cześć, czytam Was od samego początku, ale jednak od czasu do czasu fajnie byłoby coś napisać, więc w końcu zdecydowałam się założyć konto i dołączyć do wątku.
Termin mam na 11.03, a III prenatalne 30.12. Na pierwszych i drugich prenatalnych wszystko było w porządku. Na ostatniej wizycie dzidziuś miał 640 gramów, a płci jeszcze nie znamy, bo chcieliśmy mieć niespodziankę. Ale jednak na III prenatalnych chyba się zapytam o płeć.
Jestem z Wrocławia i chętnie posłucham opinii na temat tutejszych porodówek.
Ja też chciałabym spróbować pieluszek wielorazowych, mają dużo plusów, które mnie bardzo przekonują, a sama miałam uczulenie na pieluszki jednorazowe, więc szansa u dzidziusia jest spora, że jemu też nie podpasują.
Myślę, że materacyk warto kupić nowy, szczególnie przy używanych rzeczach. Ja na razie dokupiłam nowy do gondoli, bo mam używany wózek, a łóżeczka jeszcze nie mamy.
Heeeeej siostro. My też chcemy niespodziankę do porodu 🥰Monika96 lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url] -
Wszystko wyrzuciłam oprócz zamkniętych oryginalnie opakowań. Jutro będę na zakupach to kupię też te pułapki. Wodą z octem wszystko umyte. Liście laurowe też rozłożyłam w każdym rogu. Mam pomarańcze, wysuszę skórkę i z goździkami też zrobię takie woreczki bo też tego nie lubią. 3 miski rzeczy wywalone - mąki, bułki tarte, kasze, makarony, suszone owoce, nasiona, kasze, orzechy.. załamka 🫣 od dzisiaj nie kupuję takich rzeczy w biedronce.. cóż, zdrowie najważniejsze. Na szczęście ostatnio jadłam tylko ryż ze szklanego opakowania (stał w innym miejscu bo się nie mieścił w szafce) i ziemniaki.
eliz lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
No to 🌿Monii ciekawie u Ciebie z tą żywnością. Jako kierownik sklepu o nazwie owada mogę powiedzieć dwie kwestie. Wiesz to nie jest wina sklepu, że coś się wydarzyło, nikt w tym nie siedzi niestety i nie jest w stanie sprawdzić. A dwa polecam po prostu przy takich sytuacjach iść do pierwszej lepszej biedronki z tym, oddadzą Ci kasę bez marudzenia i oni też mają obowiązek to zgłosić dalej do działu jakości by posprawdzali dane partie. Wiem, że to w obecnym ciążowym stanie jest ciężkie fizycznie i się nie chce ale z drugiej strony w taki sposób można uchronić dalej siebie i innych.
U nas jakaś akcja z prądem teraz, wywala ciągle korek, coś tam się grzeje bo sprawdzaliśmy kamerą termowizyjną, sąsiad który się zna na prądzie chętnie by przyszedł zerknąć ale jego narzeczona w tle rozmowy przez tel kategoryczne nie i koniec. Przykre, że ludzie w takich sytuacjach są co najmniej nie mili. Mąż coś tam próbuje zdziałać ale on za bardzo się nie zna, ja już stres, że coś się stanie... Eh długa noc przed nami.Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Witajcie, dopiero nadrobiłam po całym dniu. Przepadłam w pokoju w którym segreguje ubrania, robię porządek do tej nowej szafy no zawalilam się. Do tego ogarniam pieluchy zabawki chusty i inne pierdoły i aż mnie wszystko dzisiaj boli. Mam plan skończyć to do niedzieli. Jutro też przyjdzie nowy regał na książki to znowu kolejnego kartonu się pozbędziemy. Z drugiej strony podoba mi się to wicie gniazda zakupiłam też bombkę powinna być po weekendzie
@monii mole to chyba najgorsze co może być, już wolę nasze myszy na strychu i garażu 🤦🏼♀️przy molach wszystko musisz wywalić na dobrą sprawę. Ja mam też bukiety z lawendy suszonej w spiżarni całej i raczej wszystkie mąki, ryże, kasze orzechy są w plastikowych pojemnikach. Niestety w sklepach przechowywanie jest problematyczne i niestety można dużo przynieść. Warto zawsze po zakupach wszystko odparować sprawdzić u właśnie włożyć do pojemników.
@Mysikrolik dobrze że gładko przeszlas badanie, kciuki za dobre wyniki!
@Rainbowdeer, czy masz możliwość z kimś porozmawiać, z jakąś koleżanka co może dopiero była w ciąży lub przechodzi podobny etap do Ciebie? Myślę że rozmowa z bliskim lub psychologiem by Ci pomogła. Wyprawka się nie martw masz jeszcze bardzo dużo czasu, tak samo jak dzidziuś ma czas żeby się obrócić, to jeszcze nie ten etap na zamartwianie się o jego pozycję.
@Ola, Nefertiti super że z maluchami wszystko dobrze, gratulacje pozytywnych wizyt.
@Polcja dobrze że zęby ogarnięte. Co do tych siatkowych majtek nie jestem w 100% pewna ALE wydaje mi się że je można lekko prać ręcznie, ja na pewno takie miałam przy synku że były wielorazowego użytku.
Co do lampki, mamy z Chicco takiego liska z modulacja kolorów ( jest czerwony) i mamy osobno nad komoda z przewijakiem taka lampkę LED sterowaną z appki, tam można ustawić bardzo fajne przygaszone światła, jest taki fajny czerwony, przy którym kiedyś umawiałam się z mężem na randki w łóżku haha 😂
@Pinkflower co do posiadania dziecka obok wszystko zależy w jakim jest wieku, mój za miesiąc skończy 6 lat. To bardzo ułożony empatyczny chłopiec który szybko zrozumiał i ogarnął że mogę się źle czuc, że coś mnie boli, że nie mogę go nosić ani dźwigać. Bardzo jest pomocny, usamodzielnił się jeszcze bardziej, jest zaangażowany w przygotowania, segreguje zabawki, jest dumny i szczęśliwy że go pytam czy mogę coś wziąć po nim dla brata. Widzę że go ta cała sytuacja wzmacnia. Z drugiej strony przeżywa bo wiedział o wszystkich moich poronieniach i często pyta czy Leoś to już będzie z nami na serio i czy nie pójdzie do gwiazd. Ale mam świadomość że jak się ma 2-3 latka to jest zupełnie inna bajka, bo takie dziecko wymaga ciągłej opieki. Oczywiście ważne jest też wsparcie męża bo to on przejmuje stery jak niedomagam.
Co do używania elastycznych chust to jeszcze raz polecam przemyśleć sprawę, jako mocno zaangażowana w społeczność chustową to polecam tkaną, ta elastyczna może zachęcać łatwością wiązania szczególnie dla świeżego rodzica ale ona puszcza splot, jest zbyt miękka i nie stabilna. Szybkie wiązanie kangura czy kieszonki tkaną to inna rzeczywistość. Poza tym elastyczna na bardo krótko starcza. Polecam spotkać się z bardzo dobrym doradcą który pokaże nauczy i jak poprawnie wiązać żeby nie zrobić sobie i dziecku krzywdy. Tak samo z nosidełkiem jeśli już ktoś naprawdę nie widzi innej możliwości, to tylko doradca jest w stanie coś dobrać do takiego maleństwa - reklamujące się nosidła "od pierwszych dni" to ściema roku nawet w najlepszych firmach. Warto poprosić kogoś o prezent właśnie w postaci takiego spotkania itp bo to zawsze inwestycja w siebie i dziecko. Czytałam że ktoś nie poleca kółka na początek, kółko dla noworodka wiąże się brzuch do brzucha i nie ma tak nic co trzeba wspierać bo wiązanie trzyma dziecko. Co innego biodro dla siedzących kiedy obciążamy asymetrycznie mocno ramie pod ciężarem dziecka, wtedy można lekko podtrzymywać ciało dziecka pod pupę ale ale to już dla dzieci które trzymają stabilnie głowę. Uff rozpisalam się
Dobranoc!
-
Madzik2208 wrote:No to 🌿Monii ciekawie u Ciebie z tą żywnością. Jako kierownik sklepu o nazwie owada mogę powiedzieć dwie kwestie. Wiesz to nie jest wina sklepu, że coś się wydarzyło, nikt w tym nie siedzi niestety i nie jest w stanie sprawdzić. A dwa polecam po prostu przy takich sytuacjach iść do pierwszej lepszej biedronki z tym, oddadzą Ci kasę bez marudzenia i oni też mają obowiązek to zgłosić dalej do działu jakości by posprawdzali dane partie. Wiem, że to w obecnym ciążowym stanie jest ciężkie fizycznie i się nie chce ale z drugiej strony w taki sposób można uchronić dalej siebie i innych.
U nas jakaś akcja z prądem teraz, wywala ciągle korek, coś tam się grzeje bo sprawdzaliśmy kamerą termowizyjną, sąsiad który się zna na prądzie chętnie by przyszedł zerknąć ale jego narzeczona w tle rozmowy przez tel kategoryczne nie i koniec. Przykre, że ludzie w takich sytuacjach są co najmniej nie mili. Mąż coś tam próbuje zdziałać ale on za bardzo się nie zna, ja już stres, że coś się stanie... Eh długa noc przed nami. -
maglew wrote:Madzik, nie rozumiem ta laska sąsiada się nie zgodziła żeby do was przyszedł? Bo co, jakie ma argumenty przeciw?Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Dzień dobry 🎅
@Madzik2208 sklep sklepowi też nierówny, ale skoro kilka osób w tak małej społeczności miało ten sam problem to tak nie do końca bo mole potrafią przebić się przez papierowe lub plastikowe opakowanie. Nie wspomnę, że kupowaliśmy serki wiejskie i były już kwaśne czyli zważone. Teraz to już wszystko jest na kompostowniku a opakowania w koszu i nie zamierzam tego szukać.. omijam kosze jak tylko mogę bo wymiotuje. Co do prądu to niestety znam ten ból i współczuję bo u nas wiecznie nie było prądu, kiedyś gadaliśmy z elektrykiem to policzyliśmy, że w sierpniu 8 razy zgłaszaliśmy brak prądu. Wiatr tylko zawiał i wywalało, teraz zamontowali rurę rozdzielającą linie, odpukać na razie jest dobrze. Może sąsiadce chodziło o porę, ale awaria nie wybiera.. cóż, ciekawe jakby ją to spotkało czy byłaby taka happy, może coś personalnie ma do Was 🤷🏻♀️ powodzenia i mam nadzieję, że uda się naprawić 🙂 lepiej w tą stronę niż miałoby dojść do spięcia i pożaru.. z elektryką nie ma żartów. U nas w okolicy samochód wrócił od elektryka samochodowego i w nocy się zapalił - cały garaż poszedł z dymem a tam też ciągnik był.
@maglew no nie mam wyjścia muszę tak robić, chyba najgorzej z mąka bo trzeba mieć duże opakowania. Często kupowaliśmy miód w tych dużych słoikach żeby mieć na kawę lub grzyby, tak sobie można podratować budżet 🤭
Trzymam kciuki za badania i wizyty ✊️🍀
W ten mikołajkowy dzień wraz z Mikołajkiem i Mikołajkową życzymy pięknego i radosnego dnia.. no i przede wszystkim dobrego samopoczucia 🧑🎄🤶 ho ho ho! ❄️🎁🎄eliz, Pusshka, Polcja, Abilify05 lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
Dzień dobry Kochane ❤️
Mój mnie obudził ale coś czuję że jeszcze mi się przyśnie 😅 chyba że się mylę.
Wyniki badań przyszły...morgolofia jak zwykle to samo podwyższone,mocz idealny,przeciwciał też brak za tydzień wizyta. Aplikacja dzisiaj pokazuje że już zaczynam trzeci trymestr. ❤️( no ale wiem że liczymy od pełnych 28 😉) no ale i tak jest CUDNIE 🥹
❄️Madzik i jak tam sytuacja? Przetrwałaś ta nieszczęsną noc? 🫂 a co do sąsiadki no to nie mam słów że tacy ludzie bez serca sa,inaczej tego już nie nazwę 🤬
❄️Moni ojej ❤️ a Ty swojego Mikołajka pogłaszcz po brzusiu od cioć! Przecież to też jego święto 💙
Życzę udanych wizyt I badań. 🍀🤞
Cudownych Mikołajek🎅
Przdewszystkim uśmiechu Kochane! ❤️❄️🎅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 06:45
monii00, Polcja lubią tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - Ginekolog NFZ
23.01 - Ginekolog
-
I ja już się witam. Pobudka nastała, ale czuję się wyspana 😀
Wczoraj nastała u nas zagwostka. Padło imię, które nam sie podoba i nie wiemy w końcu czy Zofia, czy Michalina 🤭dylematy.
Dziewczyny życzę nam radosnych Mikołajek!! ❤️monii00, Polcja, eliz, Abilify05 lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 wizyta 🙏🏽
-
Hej dziewczyny! Ja też wreszcie na zwolnieniu, bo ostatni czas to byla praca, starsza córcia i sen- już fizycznie dawało mi w kość zwłaszcza że brzuszek poważnie widoczny 😅 My 26.11 mieliśmy jednak wizytę, mały 23+1 i waga 588g- kawał chłopa synek kopię już tak mocno że narzeczony nawet na plecach czuje jak go przytulam przed spaniem co do wagi, to kompletnie nie zwracałam uwagi ile przytyje, tak naprawdę jadłam i piłam na co miałam ochotę, u mnie bez wymiotów mdłości delikatne na początku i tylko 1.5 kg na plusie a spodziewałam się kilku kg więcej już 😅. Na wizycie szyjka długa, zamknięta i łożysko zaczęło się podnosić także póki co wszystko dobrze Za tydzień czeka mnie krzywa cukrowa ale mam nadzieję że łagodnie przebiegnie następna wizyta 17.12.2024:)
Dziewczyny które mają już dzieci, powiedźcie proszę czy to normalne: zastanawiam się czy ja będę w stanie kochać te dziecko tak bardzo jak moja corcie? Ona jest najcudowniejsza na świecie, jest moją przyjaciółką i nie wyobrażam sobie że mogłabym kochać jeszcze tak bardzo mocno jak ja. z jej tata nie jestem, synek jest z moim narzeczonym- chcieliśmy tego, bardzo się cieszę ale czy ja pokocham go tak samo mocno? Mam tyle różnych myśli...Pusshka, monii00, eliz, Abilify05 lubią tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Witam się z labu - zrobiłam sobie dziś słodkie Mikołajki 😂🧑🎄 Rozumiem ❄️Kasiula, że razem z Tobą?
Zaopatrzyłam się w książkę i słuchawki to myślę, że szybko zleci. W marcu miałam już krzywą przed ciążą, więc dzisiaj się nie stresuję
Co do spotkania z doradcą chustonoszenia chyba lepiej umówić się przed porodem, co myślicie? Wiadomo, fajnie już na swoim dziecku się nauczyć, ale chyba wolałabym znać jakieś podstawy, żeby się czuć pewniej 🧐 Zawsze można iść przed i później po porodzie, gdyby coś mnie zastanawiało.
Umówiłam też siebie i męża na warsztaty z Pierwszej Pomocy w styczniu ☺️ Co prawda moja położna organizuje jedno spotkanie na żywo, ale są tam głównie zajęcia z przewijania, podnoszenia dzieckamonii00, eliz lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Naaya95 pokochasz miłością bezgraniczną tak samo, ale od razu mówię że na początku może być Ci cholernie ciężko, ja nie mogłam sobie poradzic że nagle musi zejść na dalszy plan. Walczylam jak lwica o kp i pierwszy miesiac ciągle mala była na cycku, a ja wyłam że zaniedbuje starsza, była oczkiem w głowie i nagle musiałam też zajac się drugą, która wymagała 100% uwagi.
Pusshka tak ja też, witaj w klubie, też mam książkę ale po kilku stronach odłożyłam i teraz leżę na leżance.monii00, eliz lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Naaya95 pokochasz miłością bezgraniczną tak samo, ale od razu mówię że na początku może być Ci cholernie ciężko, ja nie mogłam sobie poradzic że nagle musi zejść na dalszy plan. Walczylam jak lwica o kp i pierwszy miesiac ciągle mala była na cycku, a ja wyłam że zaniedbuje starsza, była oczkiem w głowie i nagle musiałam też zajac się drugą, która wymagała 100% uwagi.
Pusshka tak ja też, witaj w klubie, też mam książkę ale po kilku stronach odłożyłam i teraz leżę na leżance.
Ja będę tu siedzieć aż do 10:00.. Taka nieprzyjemna młoda pani mi się trafiła, spytałam czy glukoza cytrynowa to mówi „Nieważne jaka, musi pani wypić” 😅
Z palca miałam 99, ale przeważnie to jest zawyżonemonii00 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Pusshka wrote:Witam się z labu - zrobiłam sobie dziś słodkie Mikołajki 😂🧑🎄 Rozumiem ❄️Kasiula, że razem z Tobą?
Zaopatrzyłam się w książkę i słuchawki to myślę, że szybko zleci. W marcu miałam już krzywą przed ciążą, więc dzisiaj się nie stresuję
Co do spotkania z doradcą chustonoszenia chyba lepiej umówić się przed porodem, co myślicie? Wiadomo, fajnie już na swoim dziecku się nauczyć, ale chyba wolałabym znać jakieś podstawy, żeby się czuć pewniej 🧐 Zawsze można iść przed i później po porodzie, gdyby coś mnie zastanawiało.
Umówiłam też siebie i męża na warsztaty z Pierwszej Pomocy w styczniu ☺️ Co prawda moja położna organizuje jedno spotkanie na żywo, ale są tam głównie zajęcia z przewijania, podnoszenia dzieckamonii00, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Słabo Ci? 🫂
Ja będę tu siedzieć aż do 10:00.. Taka nieprzyjemna młoda pani mi się trafiła, spytałam czy glukoza cytrynowa to mówi „Nieważne jaka, musi pani wypić” 😅
Z palca miałam 99, ale przeważnie to jest zawyżone
U mnie z palca nie pobierała tylko od razu z żyły bo i morfologię przy okazji robię. Jak leżę to jest ok ale czuję że jak bym siedziała to by nie było dobrze. O 9:05 minie dwie godziny więc jeszcze 15 minut. A w końcu mialas cytrynową? U mnie cytrynowa -
maglew wrote:@monii wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla Mikołaja postukaj mu tam i pogłaszcz od wszystkich:) 💙
Najlepszego Mikołaju
Przy okazji, wyskoczcie tam - https://www.lesnydwor.karpacz.pl/lesny-dwor/wydarzenia/atrakcje-dla-dzieci-w-karpaczu. Macie tam atrakcje dla dzieci w Karpaczu, które warto zobaczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 10:28
monii00 lubi tę wiadomość
-
@eliz i @maglew brzusio pogłaskany 🤰🏻od razu zaczął kopać 🤭
@Martyna Michalinka też ładne, to kwestia co Wam odpowiada 😊
@Naay95 super, że Mały rośnie 🩵 ja jestem na zero z wagą, teraz dużo wymiotowałam i ciekawe co waga pokaże w poniedziałek..
@Kasiula09 zapomniałam się ostatnio odnieść do tematu pracy i dzieci, ja to Cię podziwiam, że tak ogarniasz wszystko. Wiadomo, że już masz samodzielne dzieci tak jak napisałaś, ale nawet te lekcje trzeba przypilnować lub pamiętać o wszystkim bo to jednak dziecko. Nic dziwnego, że jesteś wykończona i mąż powinien stanąć na rzęsach żeby Ci jak najwięcej pomóc. Każda też różnie znosi ciążę, ja długo nie mogę wysiedzieć 2 h to już duży problem.. nie wiem jak dajesz radę tyle siedzieć w pracy. Te Dziewczyny co są w ciąży a mają Maleństwa do 2 lat też podziwiam, bo takie dzieci potrzebują dużo uwagi a wiadomo dzieci są różne.
@Pusshka zamiast czekolady to glukoza cytrynowa 🤣 super, że macie takie rzeczy bo to przydatne informacje
@sanda dziękuję 😊
Czekam na 3 paczkę w paczkomacie z ikea, ale chyba się nie doczekam bo nadal status "w centrum logistycznym".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 09:01
Pusshka, eliz lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️