Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jest napisane jasno że proszą o zmycie lakieru więc zdjęcie żelu/hybrydy też. 😢 no trudno jakoś przeżyję. 😅
❄️Lubieczekolade trzymam kciuki aby było wszystko dobrze 🍀🤞
❄️Pusshka ja też mam jakiś niepokój przed tą piątkowa wizytą. 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 21:47
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - Ginekolog NFZ
23.01 - Ginekolog
-
Atenka wrote:Cześć dziewczyny, zastanawiam się czy którejś z Was dokuczają skurcze Braxtona Hicksa? Zdarzają mi się coraz częściej. Mówiłam lekarzowi 2 razy o tym. Biorę sobie magnez ale mimo to w ostatnich 3 dniach są one coraz częstrze. Nie bolą, na kilkanaście sekund brzuch twardnieje i puszcza. Mam wtedy uczucie pełnego pęcherza. Jak jest u Was ?
Mnie skurcze dokuczają od 16 tc. Nie wiem czy to są te BH, Alvareza czy jeszcze coś innego. Byłam nawet kilka dni w szpitalu z tego powodu. Teraz biorę magnez 3x1, ale skurcze mam często, zdarza się kilka pod rząd. Też tak mam, ze wtedy mój pęcherz wydaje się jakby miał eksplodować.
Ostatnio na wizycie szyjka była ok, ale już nie mogę się doczekać piątkowej wizyty, aby się upewnić, że nic się zlego nie dzieje.
-
Lubieczekolade wrote:Hej dziewczyny! Wiadomości tutaj od groma! Musiałam nadrobić 😅
Melduje się po wizycie, mała jest mała niecałe 900g, uparciucha dalej i kolejny raz bez zdjęcia. To już norma 🙈
Niestety szyjka się mocno skróciła.. 17mm.. dostałam luteinę i lekarz zrobił mi posiew.
Wyniki 23.12 trzymajcie mocno kciuki, jestem okropnie zmartwiona 🥺
Kolejna wizyta 30.12 nie wiem jak dotrwam, całe święta będę pewnie o tym myśleć i boję się że coś się wydarzy 😢
Zmotywowało mnie to do ruszenia z wyprawką i spakowania torby także jutro ruszam z robotą..
Miłego wieczoru 🤗
Super że z malutką wszystko dobrze 😌
A jaka długość szyjki miałaś przed tą wizytą? -
Mysikrolik wrote:Mnie skurcze dokuczają od 16 tc. Nie wiem czy to są te BH, Alvareza czy jeszcze coś innego. Byłam nawet kilka dni w szpitalu z tego powodu. Teraz biorę magnez 3x1, ale skurcze mam często, zdarza się kilka pod rząd. Też tak mam, ze wtedy mój pęcherz wydaje się jakby miał eksplodować.
Ostatnio na wizycie szyjka była ok, ale już nie mogę się doczekać piątkowej wizyty, aby się upewnić, że nic się zlego nie dzieje.
Dzięki za odpowiedź 🤗 Mi zaczęły dokuczać też już jakiś czas temu ale w ostatnich dniach się nasiliły. Też biorę magnez 3x1, na wizycie tydzień temu wszystko było w porządku więc staram się myśleć pozytywnie skoro nic innego się nie dzieje ale z tyłu głowy mam swoje obawy.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę 🍀 -
Moni- daj znać jutro. Ewentualnie poproś o badania w kierunku mykoplazmy. W internecie są artykuły o cichej epidemii. W całej tej chorobie dobrze, że masz katar. Podobno przy tej mykoplaźmie nie ma kataru. W otoczeniu u dziecka zostało to stwierdzone. Moja dostała antybiotyk, który m.in. na to działa. Ale nic lekarka nie mówiła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 22:48
-
Atenka wrote:Dzięki za odpowiedź 🤗 Mi zaczęły dokuczać też już jakiś czas temu ale w ostatnich dniach się nasiliły. Też biorę magnez 3x1, na wizycie tydzień temu wszystko było w porządku więc staram się myśleć pozytywnie skoro nic innego się nie dzieje ale z tyłu głowy mam swoje obawy.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę 🍀
Dzięki 🙂.
Musimy kontrolować sytuację i będzie ok. Chociaż też mam obawy, bo wtedy leżałam z dziewczyna, której tak się napinał brzuch i szyjka jej się zaczęła skracać. Ale pocieszam się, że nie u każdej tak musi być, poza tym jedno z drugim niekoniecznie musi mieć związek.
Jak jeszcze miałam mniejszy brzuszek to robiło mi się takie jajo z jednej strony brzucha. Teraz też lubi się takie zrobić, ale już jest mniej widoczne niż na płaskim brzuchu. Strasznie dziwne mi się to wydawało na początku -
Mysikrolik wrote:Dzięki 🙂.
Musimy kontrolować sytuację i będzie ok. Chociaż też mam obawy, bo wtedy leżałam z dziewczyna, której tak się napinał brzuch i szyjka jej się zaczęła skracać. Ale pocieszam się, że nie u każdej tak musi być, poza tym jedno z drugim niekoniecznie musi mieć związek.
Jak jeszcze miałam mniejszy brzuszek to robiło mi się takie jajo z jednej strony brzucha. Teraz też lubi się takie zrobić, ale już jest mniej widoczne niż na płaskim brzuchu. Strasznie dziwne mi się to wydawało na początku
Też mi się robi takie jajo jak to określasz 😅 I zastanawiam się wtedy czy to bardziej skurcz jednostronny czy mały się jakoś wypycha w tym czasie. Dokuczliwe to jest. Wizytę mam 23.12 u innego lekarza i strasznie jestem ciekawa szyjki i jego opinii. Daj znać jak przebiegnie Twoja 😊 -
Atenka wrote:Też mi się robi takie jajo jak to określasz 😅 I zastanawiam się wtedy czy to bardziej skurcz jednostronny czy mały się jakoś wypycha w tym czasie. Dokuczliwe to jest. Wizytę mam 23.12 u innego lekarza i strasznie jestem ciekawa szyjki i jego opinii. Daj znać jak przebiegnie Twoja 😊
Myślę, że to takie skurcze jednostronne jednak są, bo wtedy jeszcze nawet ruchów nie czułam jak się to zaczęło.
Ciekawe co Tobie powie inny lekarz, mam nadzieję, że Cię uspokoi, że wszystko ok.
Dam znać co i jak 🙂.
Atenka lubi tę wiadomość
-
Ja też paznokcie ściągam w lutym, wolę na poród mieć krótkie i później może nie być czasu pojechać do kosmetyczki, a też z doświadczenia wiem że przy noworodku lepiej mieć krótkie.
Witam się z wami w czwartek zaraz jadę do pracy a o 14:15 wizyta jakoś szybko mi ten miesiąc zleciał od ostatniej wizyty.
Miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie wizytujace razem ze mną 😉maglew, eliz, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😘
Cukier rano git, niedługo śniadanko i kawka.
Jadę na 12:30 do mojej diabetolog... Zawsze mnie ta wizyta stresuje.
Malutka już daje o sobie znać, wczoraj jakoś po 23:00 miała niezłe wygibasy 🤣 zauważyłam, że w sumie codziennie od kilku dni ta godzina jest jej ulubioną wieczorną. Więc może szykuje się rutyna i pobudka o tej porze na jedzonko 🤗 Ciekawe jak to będzie. Jak rozmawiałam z sąsiadką wczoraj, to mówiła, że u niej kiedy Emilka jest na świecie sprawdza się jej tryb aktywności jaki był w brzuchu. Ale pewnie nie u każdej tak będzie...
🌿Kasiula09 powodzenia na wizycie, czekamy na wieści! Tak czas ucieka szybko, ja ostatnio jak usłyszałam, że wizyta dopiero za miesiąc to myślę "o nieee jak to wytrzymam" a to już we wtorek. Nie wiem kiedy te dni tak mijają...
Spokojnego dnia kochane Mamuśki ❤️🥰Kasiula09 lubi tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Dzień dobry Kochane! ❤️
U mnie śniadanko,kawka...dzisiaj czekam na kuriera bo niestety sensory tylko przez kuriera.
Dzisiaj zero planów więc będę siedzieć w domku, poprasuje sobie to co ostatnio popralam ☺️
❄️Madzik będzie dobrze! 🫂 Tak samo mam przed każdą wizyta - stres. U mnie cukry dobrze jak narazie zobaczymy później. U mnie bąbel też zawsze przed snem szaleje 22-23 i około 6:30 daje znać jak mój do pracy się wybiera. 😉
❄️Kasiula trzymam kciuki za wizytę. 🍀🤞 co do czasu...faktycznie,leci jak szalony. 😀
Życzę przyjemnego Dnia. ❤️
Udanych badan i wizyt 🍀🤞Kasiula09 lubi tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - Ginekolog NFZ
23.01 - Ginekolog
-
Witajcie kochane, nadrobiłam wczorajszy dzień i poranek. Wczoraj miałam spotkanie ze znajomą a potem popołudnie spędziliśmy na robieniu laurek świątecznych i pakowaniu prezentów do domu dziecka. Co roku bierzemy udział w akcji charytatywnej w przedszkolu i bierzemy dwójkę dzieci którym robimy prezenty, bardzo się cieszę że mój syn w tym uczestniczy bo widzę że to tylko w nim rozwija empatię i wdzięczność do tego co on ma - w szczególności rodziców.
Napisze co pamiętam szybko
@Eliz standard piękne paznokcie ale co ty byś nie zrobiła będzie pasować ja nie pamiętam czy miałam hybrydę na pierwszym porodzie chyba nie, jedyne pamiętam że w dzień terminu jechałam jeszcze na hennę brwi teraz raczej w styczniu zrobię ostatni raz a potem umowie się na marzec, wszystko sobie potem można odbić
@monii dużo zdrówka, może lepsza byłaby teleporada zamiast iść do przychodni? Albo poproś na pierwszeństwo, powinni tak to zorganizować. Mam nadzieję że szybko wróci Ci dobre samopoczucie fizyczne i psychiczne
@Lubieczekolade, czy dr zasugerował zakładanie pessara? Czy czekacie na wynik posiewu czy nie ma infekcji? Kciuki za szyjkę, leż dużo i odpoczywaj. Nie znam się oczywiście ale chyba wizyta u uro w takiej sytuacji nie jest chyba możliwa?
@Pusshka ale manufaktura, masz jakiś przepis do polecenia? My z synkiem robimy pierniczki ale nigdy nie dekorujemy, jemy takie saute i tak wydają mi się już mega słodkie ale wyglądają dość tak nie reprezentacyjnie
@Katri piękna bombka rozczuliła mnie! Wczoraj sąsiad jak co roku przyniósł nam choinkę pod drzwi domu więc już zawiesiłam moje dwie "synkowe"bombki 💓💙
@Atenka a czy te skurcze to może nie są wypychania dziecka? Ja mam tak bardzo spięty brzuch i twardy przez wypełnienie dzieckiem i wczoraj przez 10 sekund wypychał chyba tyłek albo głowę w jednym miejscu i czułam taki mocny dyskomfort ale to nie był skurcz bo reszta brzucha a szczególnie boki nie były tak twarde. Musiałam go tam trochę podrapać żeby zmienił pozycję. Od 19-2 w nocy mnie kopal i jeśli taki ma wyglądać jego rytm dobowy po urodzeniu to dziękuję dobrze że wizyta wkrótce to rozwiejesz swoje wątpliwości.
Dziewczyny co do karmienia to oczywiście strona hafiji to taka mała biblia do przeczytania Polecam też śledzic profil Laktaceuta i strone e-lactancia z lekami które można bezpiecznie brać w czasie karmienia.
Co do kupowania mleka na początku to bym się wstrzymała, zobaczcie sobie rozmiary żołądka dziecka noworodka i ile ono potrzebuje zjeść to są bardzo małe ilości i nawet jeśli nawał nie przyjdzie w szpitalu to pojawi się w domu w spokoju własnych 4 ścian. Na początku starczy maluszkowi siara jest gęsta odżywcza i daje kopa na samym początku warto aby dzidziuś z tego skorzystał. A jeśli już wam leci właśnie kolostrum to można odessać i dać do strzykawki i zamrozić i podać dzidziusiowi. Pamiętajcie też że zjedzenie raz MM nawet w trakcie karmienia piersią rozstraja układ pokarmowy malucha bo jest totalnie inne karmienie.
No i najważniejsze z własnego doświadczenia napisze: wygodna pozycja karmienia jako podstawa, niech Wasi partnerzy z boku zobaczą jak leży dziecko, czy jest symetria, czy pozycja jest poprawna, skorygowanie waszej postawy w pozycji jest bardzo istotna. Poogladajcie sobie razem jakie są najlepsze pozycje do karmienia i potem w praktyce to zastosujcie ja karmiąc dziecko nie widziałam jakie popełniam błędy ale mój mąż swoim inżynieryjnym okien szybko mnie korygował
Druga sprawa to poprawny chwyt całej otoczki, źle przystawienie klikanie, cmokanie powoduje że dziecko zaciąga powietrze i mamy nieefektywne ssanie. Jeśli dzidziuś nie potrafi dobrze złapać to trzeba szybko konsultować z doradcą najlepiej od razu w szpital, może trzeba bedzie popracować nad buzia/ podciąć wędzidełko. Zobaczcie sobie też filmiki na YT jak przystawiać dziecko na chwyt hamburgera szczególnie przy większym biuście. No i przystawiamy zawsze dziecko do piersi a nie pierś do dziecka.
Dużo informacji jest fajnie przedstawianych na szkole rodzenia, mam nadzieję tak będzie też u Was
Ja dzisiaj w planach farsz na uszka z grzybami i pierogi z kapustą i grzybami ale myślę że nie będę tak szaleć jak nasza @Martyna 💪myślę że 100 uszek i ok 80 pierogow będzie w sam raz.
Katri94, eliz, Pusshka, Monika96 lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wasze dzisiejsze wizyty. Ja mam jutro, za tydzień w środę ( prenatalne) i w piątek wizyta u swojej prowadzącej także nie narzekam na brak spotkań z Leosiem, chociaż potem znowu będzie miesiąc przerwy. Ostatnio tak liczyłam że to w sumie już praktycznie ostatnie wizyty. A co z ktg, czy już macie teraz przed każdą wizyta? Od kiedy jest wykonywane bo nie pamiętam od 30-32tc?
W ogóle to u mnie pokazuje na apce 3 trymestr, jeśli to prawda to jestem cała w szoku i jak widzę że do porodu 84 dni to łapie się na tym że już naprawdę mało zostało!!!! 🎉🎉
Agula31, Katri94, eliz, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! 😊
Nie dojechałam wczoraj na wizytę z psem, bo całe miasto stało... 😒 Wyszłam godzinę przed czasem, żeby uniknąć problemów, ale to i tak było za krótko. Przełożyłam wizytę na przyszły tydzień na godziny poranne, bo widocznie po 14 nie ma co ryzykować wyjazdu. Aż mi tak przeszło przez myśl że lepiej zacząć rodzić w nocy xd
Dzisiaj planuję segregację ubranek i w sumie cieszę się na to zadanie – będę krok do przodu! 🥰
A jak u Was z położnymi na koncie pacjenta? Jeśli już macie, to po jakim czasie się pojawiły? Składałam osobiście dokumenty w placówce 2 tygodnie temu, ale cisza... Podobnie z lekarzem, którego przy okazji wybierałam. Chciałam zacząć ogarniać szczepionkę na przyszły tydzień, nie mam też odzewu od położnej, dwa razy już do niej dzwoniłam i zostawiłam sms. Ciężko coś egzekwować bez tych wpisów w systemie, podobnie z tą szczepionką nie chce żeby były jakieś jaja, teraz mam tam przypisanego lekarza, który nawet nie pracuje już w tym miejscu...
Co do paznokci – byłam w tym roku dwa razy usypiana i miałam normalne żele. Pulsoksymetr działał bez problemu, ale słyszałam, że jak trafisz na niemiłą osobę, to mogą się czepiać. Myślę o zdjęciu żeli, zostawię krótkie i cienko podżelowane. Dłuższe mogłyby się połamać podczas porodu, a potem presja, żeby coś zmieniać... A wiadomo, jak będzie z czasem na takie rzeczy.
@Pinkflower – pamiętam, jak Nefretiti polecała szlafroki Henderson, i chyba się na taki zdecyduję – wyglądają dobrze i są w rozsądnych cenach. Mój aktualny to żółty z Kłapouchym, kupiony przez mamę jak miałam 12 lat 😂 Jest przymały i sprany, ale trudno mi się z nim rozstać. Nawet mój mąż czasem w nim chodzi! 😄 Jak na oddziale będzie ciepło, to przyda się później, dla mnie albo dla niego. 😜
@Monika96 – teraz częściej się słyszy, że trzeba wywoływać poród niż że zaczyna się za wcześnie. Na pewno dasz radę, choć 8 tygodni to długo, ale będziesz miała na świeżo wiedzę. Fajnie, że masz szkołę na NFZ. Mi było trudno taką znaleźć, nawet w szpitalach większość była płatna.
@Atenka @Mysikrolik – Wow, nawet nie myślałam, że to może być takie intensywne! Czasem mam wątpliwości, czy to delikatne skurcze, czy po prostu mocniejsze ruchy. 🤔
@Eliz – piękne pazurki! 💅
@Pusshka – przepiękne pierniki! 🍪Ja uwielbiam!
@Lubieczekolade – Trzymaj się! Wiem, że ciężko nie myśleć o trudnych sprawach, ale postaraj się skupić na wyprawce i pozytywnych stronach. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! ✊💕
Buziaki dla Was i powodzenia na wizytach ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 09:50
eliz lubi tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Dzień dobry kochane 😘
Pospałam sobie dziś trochę 🫣ale ostatnio coś potrzebuje więcej. Zaraz śniadanko wleci
Przez te badanie co mi wyskoczyło w sumie wczoraj że mam je na poniedziałek chyba nie będę mieć pazurków.. terminy o tym czasie wiadomo jakie są wszyscy chcą mieć na święta ładne 😅no trudno może jeszcze coś się uda bo w sumie ostatni raz chciałam sobie zrobić i zdjąć w styczniu.
Ja na święta robię krokiety, sałatkę warzywną i gyrosa bo pierogi to dostaliśmy i bigos i w sumie w święta będziemy trochę u mojej mamy i u teściów i później na urodzinach w pierwsze święto więc zleci, może roladę makową zrobię jeszcze albo piernika.
Miłego dnia kochane 😘 i kciuki za wizyty 🍀
eliz, maglew lubią tę wiadomość
Starania 7 lat
🙋30 lat
Laparoskopia 2020r
Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
Punkcja 15.05.2024
17.07.24 ⏸️
Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
22.07.24- 0,8👶
31.07.24- 1,61cm👶
05.08.24- 2,2cm👶
14.08.24-3,68cm👶
28.08.24-6,25cm👶
18.09.24-9,25cm👶
21.10.24- 360g🩷
04.11.24- 590g🩷
02.12.24-1060g🩷
16.12.24-1282g🩷
23.12.24-1740g🩷
-
Majania wrote:Poruszyłyście temat mleka modyfikowanego. Ja oczywiście nastawiam się na KP, ale jeśli z jakichś powodów nie wyjdzie, to najważniejszym kryterium będzie skład mleka i przede wszystkim brak oleju palmowego w składzie. Olej palmowy raczej nie jest zdrowym tłuszczem i staram się go unikać (chociaż czasem ciężko, bo wciskają go wszędzie 🤦♀️) no ale dla takiego malucha raczej byłby to priorytet, żeby tego tam nie było.
Jeśli będę musiała przejść na MM, to pewnie pierwszym wyborem moim będzie Smilk, a jeśli dziecku nie podpasuje to będę szukać alternatywy.Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
@Martyna u nas będzie 3xA od początku wiedzieliśmy że dzieci będą nazywać się na literę A 😅
@Polcja miała powyżej 2,5 cm.. nie wiem skąd się nagle tak skróciła.. na szczęście jest zamknięta
@maglew na razie czekamy co wyjdzie z tego posiewu. Mam nadzieje że ten wynik przyjdzie przed świętami i czegoś się dowiem 😐 tak, na razie nigdzie się nie wybieram na wizytę..
@Agula31 koniecznie daj znać jak tam po dniach otwartych 😊 Dziękuję za słowa wsparcia ❤️maglew, eliz, Martyna lubią tę wiadomość
-
Ja dziś po wizycie, młody waży 1,5 kg, wszystkie parametry i przepływy wychodzą prawidłowo ułożony głową w dół, tak czułam od kilku dni po kopniakach, oby już się nie przekręcał.
Udało się też kolejne zdjęcie ♥️
https://zapodaj.net/plik-dugycZUbcB
Odnośnie karmienia piersią bardzo ważna rzecz, a jeszcze rzadko poruszana (chyba że mówią wam o tym na szkole rodzenia) to zespół D-MER. Warto o nim poczytać, bo jeśli go doświadczycie będziecie wiedziały o co chodzi.
Monii trzymaj się bidulko, mocno cię wzięło. Oby lekarz coś zaradził
Widziałam wasze pierniki i pazurki zimowe, bardzo ładne 🤩
Agula31 czemu całe miasto stało? Warszawa?maglew, Katri94, ŻonaMarynarza, Lubieczekolade, Polcja, eliz, Kasiula09, Martyna , Pusshka, Monika96, Olaa..32 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Ja dziś po wizycie, młody waży 1,5 kg, wszystkie parametry i przepływy wychodzą prawidłowo ułożony głową w dół, tak czułam od kilku dni po kopniakach, oby już się nie przekręcał.
Udało się też kolejne zdjęcie ♥️
https://zapodaj.net/plik-dugycZUbcB
Odnośnie karmienia piersią bardzo ważna rzecz, a jeszcze rzadko poruszana (chyba że mówią wam o tym na szkole rodzenia) to zespół D-MER. Warto o nim poczytać, bo jeśli go doświadczycie będziecie wiedziały o co chodzi.
Monii trzymaj się bidulko, mocno cię wzięło. Oby lekarz coś zaradził
Widziałam wasze pierniki i pazurki zimowe, bardzo ładne 🤩
Agula31 czemu całe miasto stało? Warszawa?
Ale słodziak!!! Jak to czujesz teraz że jest odwrócony, nie umiem tego ogarnąć🤷🏼♀️ @Agula chyba w Kato stanęła, w całym mieście nagle zaczęli remontować chyba z 5 głównych wiaduktów i w okolicy 14-17 nie da się jechać autem..Agula31 lubi tę wiadomość