X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam się oficjalnie w 28 tygodniu 😍😍😍

Kremu na zimę ja również nie kupuję. Kikut patrzyłam najnowsze zalecenia to pielęgnacja samą wodą jeżeli nic się nie dzieje x nim-tak też będę go przemywać.

Narzeczony śmiga do pracy, a ja jeszcze do spania 🤭
    Wracam później 🤭

Udanych wizyt i wyników badań!! ❤️

blabla, Agula31, Abilify05, Katri94, Pusshka, Pinkflower lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    U mnie dzisiaj znowu ciężka noc,wietrznie strasznie. Nadaje już z pociągu...tak bardzo mi się nie chciało ale jak trzeba to trzeba.
    ❄️maglew Oj tak, czuje że naczekam się dzisiaj wszędzie,zresztą jak zawsze tam... 😔

Kochane życzę udanych wizyt i badań 🍀🤞

blabla, Agula31, Katri94, Pinkflower lubią tę wiadomość

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png
  • blabla Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana 😊

Dzisiaj jadę na pobranie krwi i mocz oddam do badania. Wejdę na ploteczki do pracy, żeby zjeść śniadanie i może jakieś małe zakupy świąteczne zaliczę 😊.

Szczerze? To nie specjalnie widziałam różnicę na badaniach prenatalnych 2 trymestru. Wyglądały prawie jak normalna wizyta. Różnica polegała na tym, że lekarz robił tylko USG przez brzuch.

Też czujecie się takie wielkie/ociężałe? A tu prawie 2-3 miesiące do porodu. Wchodzę w taki etap, że zaczyna mi być ciężko. Męczę się niosąc zakupy, a jak mam wejść po jakąś pierdołe na piętro to wolę przy okazji to zrobić 🫣. Zaczynam więcej leżeć i odpoczywać. Po świętach zaczynam pakowanie torby do szpitala i muszę wyprać koszule i ciuszki niemowlęce.

U nas strasznie wieje, masakra. Mam nadzieję, że nie spotkam przewalonych drzew na drodze.

eliz, Agula31, maglew, Pinkflower lubią tę wiadomość

preg.png
    08.01 💔
    17.06 ⏸️
    24.06 17 dpo beta 2450
    26.06 19 dpo beta 5500 🥹
    6.07 6 + 1 ❤️
    19.07 8+0 1,89 cm 🐻
    30.07 3.14 cm 🍀
    20.08 7,7 cm 😍
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja już dzieci zawiozłam do szkoly i teraz pracy popijam herbatkę, u nas też strasznie wietrznie i ma podobno padać cały dzień.

Ja kremu też nie kupuje tym bardziej że termin mam na koniec marca, ale przy pierwszej córce też używałam sporadycznie a ona z października.

Blabla tak zauważyłam ostatnio że coraz szybciej się męczę, nawet wejście na piętro i już mam zadyszkę i widzę że brzuch też zaczyna coraz szybciej rosnąć, a wieczorami po całym dniu mam strasznie napięty.

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie wyprawki nie widziałam nic na ząbkowanie, a potrafi wystąpić już w 2 miesiącu życia. Na pewno bym się zaopatrzyła we wszystko na stany nagłe, gorączki, ząbkowanie, które najczęściej doskwiera w nocy i nie mamy możliwości pobiec do apteki albo potrzebujemy coś na już. Też słyszałam że odchodzi się od octeniseptu 🤔

Blabla taaak zdecydowanie jest ciężko, szczególnie wieczorami. Najlepsze co może być to położyć się na boku z książką lub do filmu i tak przetrwać do następnego dnia :p

Agula31, eliz lubią tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Agula31 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 😊

Ciężko mi ostatnio zasnąć. Pomagają mi trochę medytacje na sen – polecam kanał na YouTube „Chodź na słówko”. Po jakimś czasie rzeczywiście udaje mi się odpłynąć, ale i tak dzisiaj obudziłam się o 5. 😅 Na szczęście mąż też się przebudził, więc trochę się poprzytulaliśmy i wpadło trochę czułości na początek dnia. 🥰

Kupiłam taki zwykły aspirator do noska – ustny. Trochę się boję tego podłączanego do odkurzacza, żeby przypadkiem nie zrobić krzywdy. Jak będzie bardzo potrzebny, to pomyślę o elektrycznym, ale na razie nie zakładam, że będzie niezbędny.

@Eliz, udanej wycieczki! Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło super. 😊 A taki voucher na sesję to naprawdę świetna sprawa! 🎟️

@Nova S, jeśli chodzi o badania prenatalne w III trymestrze, to różnią się od standardowej wizyty tym, że są bardziej szczegółowe i lekarz dokładnie ocenia przepływy krwi, funkcjonowanie serca maluszka, ruchy i przyrost masy dziecka, a także ilość płynu owodniowego oraz stan łożyska. Podczas zwykłej wizyty najczęściej sprawdza się ogólny rozwój dziecka i pozycję, ale nie zawsze wykonuje się tak szczegółową diagnostykę. Lekarz powinien mieć odpowiedni sprzęt do takich badań – najlepiej aparat USG z opcją Dopplera no i nie każdy lekarz ma certyifkat FMF, który powinniem być żeby wykonać takie badanie. Ja akurat mam ten komfort że badania prenatalne wykonuje moja lekarka na tym samym sprzęcie, więc w przypadku II miałam darmową wizytę (ze względu na refundację). Ale ogólnie u mnie akurat na każdym wizycie mam dosyć szczegółowe badanie na usg.

Co do fizjoterapii – obserwuję mamafizjoterapeuta, e-fizjoteka i Agatę Ignorek na Instagramie, ale nie wiem, czy taki kurs jest dla mnie. Coś tam podpatruje z rolek, myśle że jak będzie dzidziuś to wrócę sobie do niektórych. Na razie korzystam ze szkolenia w szkole rodzenia, a jeśli będę potrzebować dodatkowego wsparcia, pewnie umówię się na wizytę do fizjo. Wolę praktykę niż teorię.

Trzymam za Was kciuki, szczególnie za badania i wizyty – oby wszystko poszło dobrze! 💕

Lecę na jogę, robię krem z pieczonej papryki i potem szkoła. Dzisiaj właśnie druga część pielęgnacji noworodków
    Ściskam! ✨

@Abilify05 a coś polecasz na ząbkowanie? Ja mam coś na gorączkę kupionego.

eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Jeszcze odnośnie wyprawki nie widziałam nic na ząbkowanie, a potrafi wystąpić już w 2 miesiącu życia. Na pewno bym się zaopatrzyła we wszystko na stany nagłe, gorączki, ząbkowanie, które najczęściej doskwiera w nocy i nie mamy możliwości pobiec do apteki albo potrzebujemy coś na już. Też słyszałam że odchodzi się od octeniseptu 🤔

Blabla taaak zdecydowanie jest ciężko, szczególnie wieczorami. Najlepsze co może być to położyć się na boku z książką lub do filmu i tak przetrwać do następnego dnia :p
    Dzień dobry 😘
    Najpierw może doprecyzuje tą listę i może zbiorczo odpowiem na Wasze sugestie 🥰
    Jeśli chodzi o to co poleciła położna, to jej doświadczenie i rady i oczywiście sama zaznaczyła, że każda kobieta i tak podejmie własne decyzje. Rynek po prostu "interesem" dziecięcym jest przesycony i łatwo wpaść w lawinę i szał zakupów na zapas, a potem nie użyć albo kupować coś innego.
    Jeśli chodzi o te wszystkie kwestie jak tu 🌿Abilify wspominasz to w liście jest paracetamol w czopkach. Więcej rzeczy typu leki nie podawała, bo z doświadczenia wie, że zazwyczaj rodzice, szczególnie przy pierwszym dziecku raczej konsultują się z lekarzem czy położną zanim cokolwiek takiego podadzą dziecku, więc nie podała nic konkretnego by kupować już teraz..

Jeśli chodzi o krem na zimę - zgadzam się indywidualna sprawa, to tak jak z nami, jeden użyje drugi nie. Sugerowała się, że pogoda może zaskoczyć, wózek, gondola ok. Ale może być dziecko, które nie polubi się z wózkiem no a wypada jednak na spacer choć na chwilę wyjść jakkolwiek. To akurat dość tania rzecz, więc osobiście zakupie, zobaczę jak będzie z Małej skórą i tyle.

Co do smarowania czymkolwiek, to też polecała by nie używać żadnych balsamów, oliwek itp. Jedynie raz na jakiś czas tak jak Wam wpisałam kremik w takie miejsca jak pięty, kolanka, łokcie bo tam można najszybciej zaobserwować pękanie skórki. Kąpiel olej z migdałów ok, bo też o to pytałam, poleciła delikatny płyn (typowego emplientu nie ma z Baby Dream- ona nazwała emolient ale pokazała o co chodzi na stronie Rossmann) do kąpieli, po którym osuszamy dziecko i skóra jest czysta i dodatkowo nawilżona.

Co do pępka, tak nie smarujemy niczym ale możemy spokojnie moczyć. Octanisept nie po każdej kąpieli (nie pamiętam już czy to napisałam 🫣), raz, dwa razy w tygodniu.

Jak to powiedziała, ona podpowiada co widzi, co wie z dluletniego doświadczenia, zawsze można się skonsultować, dopytać itp. Jeśli coś tam niejasno napisałam w tej liście to przepraszam ale ona opowiadała, a ja notowalam sobie hasłami by jak najwięcej z tego wyciągnąć.

Co do dnia dzisiaj, to ja działam po śniadaniu z garderobą i sypialnia dziś a po południu spotkanie z moją Księżniczką 🩷 Cukry ok, niech tak dalej jest!

🌿Eliz trzymam kciuki za wizyty dziś 🫂💪😍

Dobrego dnia Mamuśki 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 08:15

Agula31, Abilify05, eliz, Pusshka, Pinkflower lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • maglew Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Eliz @Madzik powodzenia na wizytach !

@Agula nie ma się co bać katarka do odkurzacza, dużo osób ma błędne przekonanie że wysysają dziecku mózg:P na najniższej mocy odkurzacza nic się nie dzieje, a jak podrośnie dziecko ( 2-3 lata) i leci tego kataru litrami to można coś tam podkręcić:) Ja katarkiem również sobie robiłam odsysanie jak miałam ciężką infekcję ( można dokupić końcówki dla całej rodziny).
    Z doświadczenia polecam 👌

Agula31, Abilify05, eliz lubią tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blabla ja też więcej sapie zdecydowanie i czuję ciężar, nic dziwnego dzieci ścisnęły nam aktualnie nasze organy wewnętrzne i że wszystkim jest gorzej, byle przetrwać zimę 💪

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    Hey dziewczyny!!

Znowu mnie tu tak długo nie było ale wpadam i podczytuję!

Widzę że wszystko po mału i do przodu więc super się cieszę! Oby tak dalej! U mnie wynik 26tyg 3 dzień :)

Dzięki za wrzucenie listy podstawowej! Od razu zerknęłam i widzę że praktycznie większość rzeczy mam. Zdziwiła mnie tylko rzecz odnośnie odciągacza do nosa: bo polecała tam odciągacz do ustny. Nie jestem przekonana do końca - ja kupiłam katarek do odkurzacza ale rozważam jeszcze elektryczny - nosiboo. Bo tego to się boję jak ognia:)🔥

Podrzucam post panatabletki - pewnie znacie Pana T :) https://pantabletka.pl/aspirator-nosa-wskazowki-wybrac-analiza/ polecam zerknąc :)

U mnie krwawienia ustały narazie 3. Tyg leci w spokoju. W piątek wizyta upragniona więc nie mogę się doczekać :) dam znać :)

Niby 3 tyg spokoju ale tak się zmagałam z zatokami i do tego na zęby mi poszło i ból niesamowity ale już przechodzi…

Ale za to zaczęłam mieć nieprzespane noce- mój rytuał nocny kończy się ok 2 am albo 4am i dalej nie mogę spać z 2-4h a później to już usypiam ze zmęczenia. Nie wiem co jest ale strasznie dziwnie bo zawsze cała nos przesypiałam a ja tutaj posta o 2.40am pisze! Oczy jak 5 zł i nie chcę się spać. Do tego zawsze nocne śniadanie bo jako nie zjeść w nocy!

Pisałyście że macie 2 i 3 prenatalne - mogę zapytać co to w ogóle są za badania?? U mnie nic nie słyszałam o takich ale może też nie rozumiem co na nich macie sprawdzane? To są ponowne genetyczne czy mierzenie dziecka? Wdzięczna będę za informację :)

Czy któraś z was zna może mamafizjoterapeuta i ma kurs od niej? Zastanawiam się nad takim kursem online żeby trochę się poduczyć o bobasku itd.

Trzymajcie się ciepło 🙃🙃🙃🙃

@NovaS super że krwawienia ustały i już niedługo wizyta przekonasz się że wszystko jest w porządku, na to liczymy tutaj 🙏bardzo lubię pana Tabletkę i jego syropy, a ten z cebuli jest hitem u nas w domu i bardzo skutecznym przede wszystkim. Co do mamafizjoterapeutka śledzę już długo ale głównie oglądałam FB zanim Instagram stał się modny i myślę że na razie mi styknie. Najważniejsze to pooglądać jak nosić i jakie "zabawy" są najlepsze dla każdego przedziału wieku. Ale często są promocje na kursy więc jeśli masz poczuć się lepiej, to jasne zakup. A może ktoś chce Wam coś kupić i nie wie co, to może być dla Was fajna opcja prezentu 👍🏼

Ja się ubieram i po 9 lecę na godzinny spacer z pieskami. U mnie tez wieje a na termometrze 8 stopni!

Pinkflower lubi tę wiadomość

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę polecić Viburcol, Camilię i Bobodent - widziałam, że naprawdę pomagały, a jeśli było naprawdę ciężko to po prostu paracetamol lub ibuprom w syropie. My też na ból zęba czy głowy bierzemy takie leki więc dziecku nie dawałam się męczyć. Bo często zapominamy, że te dwa ostatnie nie są tylko na gorączkę ale po prostu p/bólowe :) Tylko że mój syn pierwszego zęba miał w 11 miesiącu, a syn przyjaciółki w 2. Przy tak małym to jednak czopki lepsze jeśli chodzi o p/bólowe.

Agula31, eliz, eliz, maglew, Pinkflower lubią tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❄️

@Madzik2208 dziękujemy za listę ❤️

@le_bonheur super wieści 🩷 a to nieśmiały Bobas, albo bawi się w chowanego 🤭 nie ma co szukać skoro lekarz tak mówi to tak jest. Co do wagi to u mnie też się czepiają i mam to gdzieś.. a to za mały przyrost, a to za duży, a to waga spadła 😉

@eliz super prezent, będzie pstrykane ❤️

@NovaS dobrze, że krwawienia ustały i współczuję zatok. Samopoczucie mamy różne na poszczególnych etapach ciąży. Wcześniej wstawałam z mężem a znów cofnęłam się do 1 trymestru i rano śpię jak bobasek. Na połówkowych oceniana jest budowa płodu a w III już całkowicie jak bobas się rozwinął. III nie jest konieczne, ja chcę uspokoić się czy wszystko jest ok i zobaczyć na 3d jak wygląda Bobo bo ostatnio się zasłaniał rączkami i stópkami a dopłacam tylko trochę do normalnej wizyty.

@blabla niestety zgodzę się z tym, tak też się czuję. Mam ograniczony zakres ruchów, nie mogę szybko chodzić, wszystko zajmuje mi dwa razy więcej czasu itd.

@Abilify05 no właśnie też słyszałam o tych zębach, mocno indywidualna kwestia, ale może się zdarzyć

Wczoraj zajrzałam na Styczniowe Mamy i jedna Dziewczyna z wątków staraniowych urodziła bliźniaki. Pięknie opisała poród, jak chcecie sobie zobaczyć.. aż się wzruszyłam 🥹
    Miałyśmy podobny termin porodu mojej drugiej ciąży i dotarło do mnie, że to już naprawdę niedługo mimo terminu trzeciej ciąży na 28 lutego. Wczoraj mąż opowiadał do brzuszka śmieszne rzeczy a Miki paluszkiem miział od środka. No i mnie rozczulił słowami, że niedługo się spotkamy 🥹 dzisiaj niestety muszę się ruszyć z łóżka, pojechać na zakupy i po paczkę.

Trzymam mocno kciuki za dobre wyniki badań, niech Maluszki się pięknie pokazują na wizycie i miłego dnia ❤️✊️🍀

Agula31, eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
    19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
    🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
    🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
    preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pobraniu krwi - to było bardzo szybko 😅 teraz wizyta u pielęgniarek odbytą i czekam na diabetolog. Później na ginekolog i najgorsze na koniec - zastrzyk.
    ❄️blabla też tak czuje najbardziej wieczorami,teraz jak szłam z pociągu do Instytutu to już wolniej niż dwa tygodnie temu. Wejść po schodach też już wyczyn 😅 naprawde szybko sie mecze. Jednak ten bąbel ciąży już troszkę. 😊
    ❄️Agula dziękuję ☺️pobranie zaliczone,teraz grzecznie czekam aż diabetolog przyjdzie i mogę w końcu coś zjeść. ☺️. Co do sesji to zawsze o takiej marzyłam. Miałam sama sobie wykupić ale uprzedziły mnie,dokładnie za miesiąc będę ja mieć 😍
    ❄️Madzik trzymam mocno kciuki za wizyte! 🍀🤞
    ❄️Moni oj będzie będzie,lubię zdjęcia. Jestem ciekawa jak będę się zachowywać przed obca osoba. Najlepsze jest to że tw dwie moje gwiazdy pomalują i uczesza więc cały full będę miała zrobiony 😍 a Ty Kochana jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 09:18

Katri94, monii00, Pinkflower lubią tę wiadomość

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was 😘
    Zbieram się na jakieś zakupy małe ale aż wychodzić się nie chce tak wieje.
    Co to ciężkości to też mam to samo, jakieś zakupy czy chodzenie po schodach albo nawet dłuższy spacer to męczę się szybciej ostatnio w galerii byliśmy z moim to mój musiał zwalniać co chwilę bo ja daleko w tyle 😂
    ❄️monii jak się czujesz ?
    Ja się coś obudziłam z bólem gardła ale jakby przeszło ale chyba dokupie wrazie co w aptece Prenalen bo w domu już nie mam

Kciuki za wizyty 🍀✊ i miłego dnia wam 😘

eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Moje piersi oficjalnie wkroczyły w 3 trymestr, bo już się przygotowują do produkcji pokarmu 🙈 Chyba już się skończy chodzenie bez stanika nawet po domu, bo będą plamy 🙈
    Na 12:00 jadę do fizjo uro, ale się cieszę!

Trzymam kciuki za wszystkie badania i wizyty 🍀✊

❄️monii00 m.in. z nomeolvides przeszłyśmy na te forum zamknięte jako grupka, to niesamowicie ciepła i empatyczna osoba! Też mnie bardzo wzruszył opis jej porodu 🥹

eliz, monii00, Katri94, maglew, Pinkflower lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im dłużej śpię tym gorzej się czuję 🫣
    Co do męczenia się to oj tak, czuję to. Wczoraj zaczęłam się golić i tworzyłam takie wygibasy, że zaczął mnie boleć kręgosłup i tak narzeczony musiał dokończyć robotę, bo bym nie dała rady 🫣
    Przejdę kawałek czy wejdę po schodach też już czuję przyspieszony oddech.
    Nie mam wody w domu, jakaś awaria chyba… a ja mam tak tłuste włosy, że szok. Czekam tylko na powrót wody w kranie 🤭🤭🤭
    I w ogóle wiecie… zauważyłam, że ta nasza kruszyna jest aktywniejsza jak słyszy mojego narzeczonego 😍 jak rano zaczynamy rozmawiać to ona zaczyna dawać taki pokaz kopniaków, że szok. Później idziemy obie jeszcze spać 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 10:16

le_bonheur, eliz, Pusshka, Katri94, Pinkflower lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    18.12 1145g ✨✨
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @eliz jak dobry fotograf to nawet nie poczujesz, że jesteś na sesji zdjęciowej 🙂 to masz full prezent wraz z całą ekipą, zazdro 🙂 ja robiłam makijaż u znajomej co zawsze mnie maluje na wesela, kasuje 170 zł i tak nie jest to duża kwota a zawsze rzęsy doklejone.. nie umiem tego robić 🙈 śmialiśmy się po sesji, że teraz na kolację we dwoje do restauracji można iść.. makijaż i stylówka gotowa 😅

@eliz i @Katri94 trochę lepiej, ale kaszel jest tak męczący.. najgorzej, że tego nie mogę odkrztusić. Cała klatka boli, żebra po bokach i brzuch czasem też dostaje bo czuję, że się duszę i na już muszę odkaszlnąć. Wczoraj nie wzięłam rano apap bo już było lepiej i wieczorem mi się pogorszyło, byłam słaba jak nie wiem. Piję dużo płynów a ta wydzielina wgl się nie rozrzedza.

@Katri94 bierz jak najszybciej co się da, może się uda wygonić choróbsko bo potem to jest masakra. Wcześniejsze przeziębienie to było nic w porównaniu z tym dziadostwem.

@Pusshka podziwiam Ją, że naturalnie urodziła bliźniaki.. gdzie My przy jednym dziecku a Ona dwójkę, niesamowite 🥹 ja tylko "znam" Ją z tych miesięcznych grup staraniowych, ale też tak uważam 🙂 przy mnogich ciążach chyba nie puszczają do domu przy braku wystarczającego rozwarcia, za duże ryzyko

Pusshka, eliz, Katri94, Pinkflower lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Im dłużej śpię tym gorzej się czuję 🫣
    Co do męczenia się to oj tak, czuję to. Wczoraj zaczęłam się golić i tworzyłam takie wygibasy, że zaczął mnie boleć kręgosłup i tak narzeczony musiał dokończyć robotę, bo bym nie dała rady 🫣
    Przejdę kawałek czy wejdę po schodach też już czuję przyspieszony oddech.
    Nie mam wody w domu, jakaś awaria chyba… a ja mam tak tłuste włosy, że szok. Czekam tylko na powrót wody w kranie 🤭🤭🤭
    I w ogóle wiecie… zauważyłam, że ta nasza kruszyna jest aktywniejsza jak słyszy mojego narzeczonego 😍 jak rano zaczynamy rozmawiać to ona zaczyna dawać taki pokaz kopniaków, że szok. Później idziemy obie jeszcze spać 😂
    U mnie z mężem też tak jest. Nawet naukowo udowodniono, że Bobasy w brzuchu reagują na niskie głosy czyli męskie i są dla nich przyjemne. Po za tym już zapamiętują Nasze głosy. Oglądałam ostatnio filmik jak ojciec gadał podczas usg a Bobas się cieszył na usg. Jak mój mąż wraca z pracy albo położy się obok nas wieczorem i coś powie to Mikołaj za moment zaczyna się ruszać w brzuchu 🙂

Abilify05 lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    U mnie z mężem też tak jest. Nawet naukowo udowodniono, że Bobasy w brzuchu reagują na niskie głosy czyli męskie i są dla nich przyjemne. Po za tym już zapamiętują Nasze głosy. Oglądałam ostatnio filmik jak ojciec gadał podczas usg a Bobas się cieszył na usg. Jak mój mąż wraca z pracy albo położy się obok nas wieczorem i coś powie to Mikołaj za moment zaczyna się ruszać w brzuchu 🙂
    O proszę. To nawet nie wiedziałam 😍

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    18.12 1145g ✨✨
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Też o tym czytałam ostatnio i faktycznie.. często Igorek zaczyna się ruszać, jak mąż wraca z pracy. Mega to słodkie 🥹

Na H&M wyprzedaże, nie mogłam się oprzeć tym śpioszkom z misiami ❤️

a741f9ea77b1a.jpg

eliz, monii00, Katri94, maglew, Pinkflower, Olaa..32 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ