Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, jakoś ostatnio nie nadążam odpisywać.
Jak byłam teraz chora, to na początku robili mi crp z palca i wyszło ponad 80. A na wizycie kontrolnej lekarka zleciła mi crp z krwi żylnej, pobierane normalnie strzykawką jak do morfologii, bo takie jest ponoć bardziej dokładne. I wyszło 6 przy normie 0-5.
Czapeczkę na wyjście ze szpitala i później na spacery chcę zrobić na drutach z wełny merino To jest mały projekt, to powinno mi się udać. Chciałam też zrobić kocyk z merino, ale to zajmuje więcej czasu i nie wiem czy zdążę, bo jeszcze kończę swój sweter. A też jak kupię jakąś fajniejszą włóczkę, to cenowo nie wyjdzie wcale jakoś bardzo korzystnie w porównaniu do gotowego kocyka.
Macie do polecania jakiś konkretny zakwas z buraka? Gdzie można go kupić? -
Monika96 wrote:Hej, jakoś ostatnio nie nadążam odpisywać.
Jak byłam teraz chora, to na początku robili mi crp z palca i wyszło ponad 80. A na wizycie kontrolnej lekarka zleciła mi crp z krwi żylnej, pobierane normalnie strzykawką jak do morfologii, bo takie jest ponoć bardziej dokładne. I wyszło 6 przy normie 0-5.
Czapeczkę na wyjście ze szpitala i później na spacery chcę zrobić na drutach z wełny merino To jest mały projekt, to powinno mi się udać. Chciałam też zrobić kocyk z merino, ale to zajmuje więcej czasu i nie wiem czy zdążę, bo jeszcze kończę swój sweter. A też jak kupię jakąś fajniejszą włóczkę, to cenowo nie wyjdzie wcale jakoś bardzo korzystnie w porównaniu do gotowego kocyka.
Macie do polecania jakiś konkretny zakwas z buraka? Gdzie można go kupić?
https://allegro.pl/oferta/zakwas-buraczany-100-tloczony-nfc-z-buraka-3l-10918990601
Monika96 lubi tę wiadomość
-
Miałam dzisiaj chyba najgorsza noc w tej ciąży. Skurcze obu nóg i łydek naraz, do tego sny które wybudzaly mnie płaczem. A w środku nocy obudził mnie okropny ból brzucha na dole po dwóch stronach, myślałam że to Leoś ale to było coś innego..jak czuć te skurcze Braxtona, bo ja nie miałam ich przy pierwszej ciąży.
We wtorek kupuję lovelle i będę coś prac i chyba spakuje torbę. Jeszcze dodatkowo zaczęliśmy myśleć z mężem na noc, co zrobimy jak akcja zacznie się w nocy, co z naszym synkiem? Najbliższa rodzina jest w promieniu 15-20km ale większość z nich wybiera się w tym czasie na ferie... zgłosiłam im jednak żeby wzięli mnie pod uwagę że mogę rodzić więc fajnie jakby ktoś był na miejscu ale co z tego wyjdzie to nigdy nie wiadomo. Oczywiście najbardziej czasowa jest teściowa, ona to by chętnie się do nas wprowadziła już 1 lutego no ale na to nie ma zgody 🤷🏼♀️
Dziewczyny z dziećmi, jak to ogarniacie, pakujecie też torbę starszakowi czy ktoś dojedzie dopilnować? Wiem że to kilka godzin bo mąż po porodzie wróci do domu do synka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 11:56
-
Ja o starszaka się nie martwię, albo jedni albo drudzy dziadkowie w razie "w" dojadą, a ostatecznie nawet kogoś ze znajomych można poprosić. On ma już 7 lat i w pełni rozumie sytuację. W ogóle teraz strasznie doceniam tą różnicę wieku, syn mi tak pomaga w codziennych obowiązkach... Ostatnio nawet buty mi zakładał 🤗 bo widział że mąż mi zakłada, to poczuł się w obowiązku założyć jak męża nie było😉😉 wie, że jak się muszę położyć to muszę i nie woła mnie wtedy. Jak chce żebym się z nim jakoś pobawiła, to zawsze dba o to żebym miała gdzie wygodnie usiąść, albo żebym mogła się położyć ☺️
Ciężko znoszę tą ciążę i jakbym miała teraz do ogarnięcia dwu czy trzylatka to nie wiem czy dałabym radę. Musiałabym mieć kogoś częściej do pomocy.Agula31, maglew, Pusshka, le_bonheur, Kasiula09, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
@maglew Przelewasz to do czegoś czy z tego worka się nie wylewa? Bo wygląda tak jakbym miała sobie z jego pomocą zrobić masakrę w lodówce 😂 Dobra cena, ja kupiłam jakiś bio eko sreko za tyle za litr, ale już mi się kończy.
Ja mam takie skurcze w dole brzucha, promieniujące jakby do góry. Z początku były delikatne że myślałam że to ruchy dziecka szczerze mówiąc ale od dwóch dni to wyraźnie czuję że to moje ciało. Nie są bolesne jak przy skurczy łydki, ale jest to niekomfortowe uczucie i na pewno na początku niepokojące. Mam wrażenie że na chwilę mi twardnieje okolica brzucha ale nie trwa to długo. Ja to mam głównie jak się kładę spać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 12:10
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Majania wrote:Ja o starszaka się nie martwię, albo jedni albo drudzy dziadkowie w razie "w" dojadą, a ostatecznie nawet kogoś ze znajomych można poprosić. On ma już 7 lat i w pełni rozumie sytuację. W ogóle teraz strasznie doceniam tą różnicę wieku, syn mi tak pomaga w codziennych obowiązkach... Ostatnio nawet buty mi zakładał 🤗 bo widział że mąż mi zakłada, to poczuł się w obowiązku założyć jak męża nie było😉😉 wie, że jak się muszę położyć to muszę i nie woła mnie wtedy. Jak chce żebym się z nim jakoś pobawiła, to zawsze dba o to żebym miała gdzie wygodnie usiąść, albo żebym mogła się położyć ☺️
Ciężko znoszę tą ciążę i jakbym miała teraz do ogarnięcia dwu czy trzylatka to nie wiem czy dałabym radę. Musiałabym mieć kogoś częściej do pomocy.👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Dziewczyny, te z leżącą ciążą - jak wygląda u Was kwestia poruszania po mieszkaniu? Raczej cały czas leżycie, tylko łazienka i łóżko? Czy wykonujecie jakieś obowiązki domowe np. na siedząco?
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Agula31 wrote:@maglew Przelewasz to do czegoś czy z tego worka się nie wylewa? Bo wygląda tak jakbym miała sobie z jego pomocą zrobić masakrę w lodówce 😂 Dobra cena, ja kupiłam jakiś bio eko sreko za tyle za litr, ale już mi się kończy.
Ja mam takie skurcze w dole brzucha, promieniujące jakby do góry. Z początku były delikatne że myślałam że to ruchy dziecka szczerze mówiąc ale od dwóch dni to wyraźnie czuję że to moje ciało. Nie są bolesne jak przy skurczy łydki, ale jest to niekomfortowe uczucie i na pewno na początku niepokojące. Mam wrażenie że na chwilę mi twardnieje okolica brzucha ale nie trwa to długo. Ja to mam głównie jak się kładę spać.
Ten worek mam wsadzony do kartonu po innym soku który piliśmy, więc na pewno jest łatwiej. No to tez było takie promieniujące ale nie trwało zbyt długo. I też właśnie nie mogłam stwierdzić czy to Leoś bo od 2 dni to są jakieś akrobacje również bolesne i źle to znoszę. Cieszę się i doceniam jego każdy ruch ale też nie zarzucam sobie że trochę narzekam na te niewygodę. -
Natalia0212 wrote:Dziewczyny, te z leżącą ciążą - jak wygląda u Was kwestia poruszania po mieszkaniu? Raczej cały czas leżycie, tylko łazienka i łóżko? Czy wykonujecie jakieś obowiązki domowe np. na siedząco?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 13:07
Ivf 2012, dwa zarodki, cc 25tc nowe Starania od 2019,2021 4x ivf beta 0
2023 zmiana kliniki:
01.2024 20 komórek, zamrożonych 12
- 22.06.2024 crio transfer blastki 5.1.1 po pgta,
- 5 dpt test neg, 6dpt beta 20 prog 70🙏
8 dpt beta 95 prog 50😍,10 dpt beta 230,12 dpt 550 prog 66, 14 dpt 1293,
16 dpt 3029,18 dpt 5098
19 dpt USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym
20 dpt 9873 ,23 dpt 19988
25 dpt 26483 prog 60 plamienie 25 dpt jest💙
30.07 8 tc crl 1.8 cm, ♥️
09.08 9+4tc crl 2.8cm
22.08 11+3 crl 4,8 cm
12.09 14+3 100g
25.09 16tc 160g
10.10 18tc 275g
31.10 21tc 460g szyjka 4cm
14.11 23tc 620g szyjka 4cm
29.11 25tc 800g szyjka 3.5
4.12. 26 TC 900g
19.12 28 TC 1150g
2.01. 30tc 1350g szyjka 3.2
9.01 31tc
maluszku zostań ze mną🙏♥️
-
Majania wrote:Ja o starszaka się nie martwię, albo jedni albo drudzy dziadkowie w razie "w" dojadą, a ostatecznie nawet kogoś ze znajomych można poprosić. On ma już 7 lat i w pełni rozumie sytuację. W ogóle teraz strasznie doceniam tą różnicę wieku, syn mi tak pomaga w codziennych obowiązkach... Ostatnio nawet buty mi zakładał 🤗 bo widział że mąż mi zakłada, to poczuł się w obowiązku założyć jak męża nie było😉😉 wie, że jak się muszę położyć to muszę i nie woła mnie wtedy. Jak chce żebym się z nim jakoś pobawiła, to zawsze dba o to żebym miała gdzie wygodnie usiąść, albo żebym mogła się położyć ☺️
Ciężko znoszę tą ciążę i jakbym miała teraz do ogarnięcia dwu czy trzylatka to nie wiem czy dałabym radę. Musiałabym mieć kogoś częściej do pomocy.
Ja również doceniam różnice wieku, chociaż czasem myślę że to dużo to z drugiej strony widzę że może być łatwiej. Mój synek też mi się daje położyć, odpocząć dużo się sam zaczął sobą zajmować. Nie mówiąc o tym że nauczył się wstawiać pralkę, wsypie proszek i nastawi program zmywa i sprząta po sobie ze stołu. No i dba bardzo o mnie, nawet pilnuje żebym jadła także nie narzekam. -
Też sie zastanawiam co zrobimy jak akcja rozpocznie się w nocy. Ja z mężem nie rodzę, teściowa mieszka 145km od nas a moja mama 382km. Najwyżej pojadę taksówka, albo mąż zawiezie i wróci bo mamy do szpitala 2km
maglew lubi tę wiadomość
-
maglew wrote:@Majania chodzi mi głównie o porę nocną, kiedy wszyscy śpią a trzeba jechać do szpitala. W najgorszym wypadku pojedziemy razem i mąż zaczeka z synkiem aż ktoś go przejmie. U mnie też może postępować bardzo szybko akcja więc po prostu to rozkminian jak najlepiej zrobić. 90% najbliższych sąsiadów planuje 2 tygodni ferii w newralgicznym terminie więc tu też gorzej
Ja również doceniam różnice wieku, chociaż czasem myślę że to dużo to z drugiej strony widzę że może być łatwiej. Mój synek też mi się daje położyć, odpocząć dużo się sam zaczął sobą zajmować. Nie mówiąc o tym że nauczył się wstawiać pralkę, wsypie proszek i nastawi program zmywa i sprząta po sobie ze stołu. No i dba bardzo o mnie, nawet pilnuje żebym jadła także nie narzekam.
No ja również o nocy pisałam, u nas to akurat nie problem, bo zadzwonię do jednych lub drugich rodziców i w ciągu kilkunastu minut będą albo jedni albo drudzy. Zarówno jedni jak i drudzy mają klucze do domu, więc w razie szybkiej akcji, my wsiadamy w samochód i dzwonimy, a do śpiącego młodego ktoś szybko dojedzie.
No ale właśnie my mamy ten komfort rodziny blisko, a i bliskich znajomych też w sąsiedztwie, więc ten aspekt mnie nie martwi.
Zdaję sobie sprawę, że nie każda z Was będzie miała taki komfort.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 14:07
-
❄️Monika96 ojej taka ręcznie zrobiona czapka to byłaby też super pamiątka 🥹
Co do zakwasu to ja bardzo lubię z firmy Krukam, zamawiałam też takie duże 3l z Allegro z firmy Nasza Tłocznia
❄️maglew ile bierzesz magnezu? Miałaś już może ktg wykonywane? 🧐
Natalia0212 wrote:Dziewczyny, te z leżącą ciążą - jak wygląda u Was kwestia poruszania po mieszkaniu? Raczej cały czas leżycie, tylko łazienka i łóżko? Czy wykonujecie jakieś obowiązki domowe np. na siedząco?
Generalnie staram się faktycznie leżeć, bo wtedy czuję, że brzuch jest najbardziej luźny. Ale zdarza mi się też posiedzieć chwilami. Chodzę tylko do łazienki, ale wiadomo że jak mąż wróci do pracy od środy to będę musiała podejść do kuchni przygotować sobie coś do zjedzenia.
Do przyszłego piątku faktycznie mam zamiar jak najwięcej leżeć i zobaczymy co ktg wykaże. Dzisiaj do mnie ginekolog napisał z pytaniem jak sytuacja, jestem bardzo zadowolona z jego zaangażowania i opieki 🥹 Kazał mi aplikować luteinę również rano (także 4 tabletki na dobę) i zameldować się znowu we wtorekAgula31 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Pusshka, masz wspaniałego lekarza naprawdę ❤️
Ja się nie wybrałam dziś na żadne urodziny. Wczoraj byliśmy na urodzinach mojej przyjaciółki i czuje się dziś słabo żołądkowo. Leżę w łóżku, taka zdechła.
Mała mi szalała mocno od wieczora i w nocy. Nie mam siły żeby sie zwlec i posprzątać.monii00 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Natkaaaa wrote:U mnie dokładnie tak samo brzuch był na 80, potem 50 teraz poniżej 10 i 2-3 tyg do tyłu. Chciałabym wiedzieć dlaczego. Mały się rusza to mnie uspokaja
Mnie to właśnie ciekawi od czego to zależy.. i co z tym zrobić czy to wskazanie do szybszego cc czy hospitalizacji? Zastanawiam się czy nie skoczyć prywatnie do gin... Ale tu jest to bardzo drogie...🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
[/url] -
monii00 wrote:Zahamowanie wzrostu może być z rożnych przyczyn, najgorsze, że nie mogą znaleźć przyczyny zazwyczaj. Najgorsza opcja to jeśli łożysko jest niewydolne. Jak u Was z wodami płodowymi i przepływami? Dziwny ten zbieg okoliczności z tym covidem u Was.
@PaulaG no czołga mnie nieźle od 3 tygodni i to ostatnio 1 dzień max 2 lepiej potem wraca ze zdwojoną siłą, wcześniej byłam chora jak mnie teść zaraził ale wystarczył tydzień więc to było typowe przeziębienie a to dziadostwo nie wiem co to jest bo w testach nic nie wyszło oprócz tego wczorajszego crp już obniżonego. Tak jak wiele razy pisałam obstawiam ten krztusiec. Covida kiedyś miałam i trochę inaczej przebiegał. Ogólnie uważam największą głupotę przyjmować ciężarne z chorymi osobami, teraz jak byłam to tylko facet z zespolem downa wraz z opiekunem był. Może moje gadanie coś dało do myślenia bo po prostu powiedziałam z mostu do dyrektorki ośrodka jak sytuacja wyglądała i zapytałam jak mam się leczyć, jest tam lekarzem.. biorę od wczoraj ten antybiotyk i od razu wszystko się odblokowało, zbieg okoliczności, nie sądzę 😉
Właśnie nie pytałam o łożysko a w karcie ciąży nie jest wpisane. Przepływy są akurat lepsze niż były na poprzednim usg. Także liczę na błąd usg. Wody ani 11 mam więc ok🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Natkaaaa wrote:A to całkiem dziwny zbieg okoliczności bo ja w 12 tc też miałam covida i bardzo ciężko go przechodziłam . Może to jakieś powikłanie teraz z tym brakiem przyrostu .
😳 To jest bardzo dziwny zbieg okoliczności....🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
maglew wrote:Miałam dzisiaj chyba najgorsza noc w tej ciąży. Skurcze obu nóg i łydek naraz, do tego sny które wybudzaly mnie płaczem. A w środku nocy obudził mnie okropny ból brzucha na dole po dwóch stronach, myślałam że to Leoś ale to było coś innego..jak czuć te skurcze Braxtona, bo ja nie miałam ich przy pierwszej ciąży.
We wtorek kupuję lovelle i będę coś prac i chyba spakuje torbę. Jeszcze dodatkowo zaczęliśmy myśleć z mężem na noc, co zrobimy jak akcja zacznie się w nocy, co z naszym synkiem? Najbliższa rodzina jest w promieniu 15-20km ale większość z nich wybiera się w tym czasie na ferie... zgłosiłam im jednak żeby wzięli mnie pod uwagę że mogę rodzić więc fajnie jakby ktoś był na miejscu ale co z tego wyjdzie to nigdy nie wiadomo. Oczywiście najbardziej czasowa jest teściowa, ona to by chętnie się do nas wprowadziła już 1 lutego no ale na to nie ma zgody 🤷🏼♀️
Dziewczyny z dziećmi, jak to ogarniacie, pakujecie też torbę starszakowi czy ktoś dojedzie dopilnować? Wiem że to kilka godzin bo mąż po porodzie wróci do domu do synka.
20 km to blisko. U mnie to 3h lotu samolotem 🤭 moja siostra przylatuje na 37 tc na 2 tygodnie potem wymienia się z moją mamą na tydzień...🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Pinkflower wrote:Pusshka, masz wspaniałego lekarza naprawdę ❤️
Ja się nie wybrałam dziś na żadne urodziny. Wczoraj byliśmy na urodzinach mojej przyjaciółki i czuje się dziś słabo żołądkowo. Leżę w łóżku, taka zdechła.
Mała mi szalała mocno od wieczora i w nocy. Nie mam siły żeby sie zwlec i posprzątać.
Mój mały od wczoraj mocno aktywny, chyba mu się nie podoba leżenie 😂Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Dzień dobry lub prawie dobry wieczór 😉
@Natkaaaa jesteś silna Babka i przytulam za wszystkie przejścia 🫂 właśnie znajoma z pracy urodziła kilka lat temu wcześniaka i ma wadę serca, obecnie wyprowadzoną. Opowiadała jak było im ciężko. Niestety różnie to bywa nawet przy donoszonej ciąży. Mój dużo młodszy brat normalnie się urodził SN i wadę serca dopiero wyłapała pediatra na bilansie 2-latka.. Była wściekła na szpital. Na szczęście ma taką lekką wpływającą na wydolność głównie.
Ostatnio trafiłam do przypadkowej fryzjerki żeby tylko obciąć włosy z długości i okazało się, że urodziła w tym tygodniu co akurat byłam 🫣 Podziwiam wszystkie mamy wcześniaków i róbmy wszystko żeby Maluszki rosły zdrowo w Naszych brzuszkach do 37 tygodnia chociaż 🥹 trzymam za to mocno kciuki ✊️🍀
@Agula31 u mnie dynia piżmowa 🤪🤪
@Monika96 to kwestia kiedy miałaś robiony ten test i u mnie mieli tylko ten zwykły. No wiadomo, że z żyły wiarygodniejszy bo tutaj precyzyja w każdym kroku jest ważna. Kiedyś się uczyłam na drutach robić, nieźle mi szło i uważam, że takie rzeczy są super a przede wszystkim oryginalne. Może kiedyś do tego wrócę. Ja kupowałam zawsze zakwas z buraka w dino i najbardziej mi smakował, w lodówce jest obok barszczu białego. Tylko ja piłam 1 butelkę na dwa dni.
@maglew współczuję złej nocy, też rano się przebudziłam bo śniło mi się, że chcieli mnie wywalić z pracy za to, że jestem na zwolenieniu w ciąży 🫣 skurcze b-h to takie chwilowe napinanie brzucha. U mnie to był nagły ból, nie mogłam się wyprostować, brzuch twardy i po chwili odpoczynku na łóżku brzuch stawał się miękki a potem wszystko ok, sytuacja się nie powtórzyła. Zauważyłam, że po sprzątaniu lub seksie mam te skurcze. Jak ból jest coraz większy lub regularnie się powtarza to trzeba na SOR. Kolejny super synek, rozpływam się 🫠
@Majania ale super masz synka, fajnie czytać takie posty ❤️
@ŻonaMarynarza może sąsiedzi albo jakaś zaprzyjaźniona rodzina? W sumie też dobry pomysł zawieźć Ciebie i od razu dzieci do rodziny. Może ktoś z rodziny może przyjechać bliżej terminu porodu do Was?
@Pusshka bardzo dobrze, że mąż pilnuje 🙂 super, że gin zainteresowany i kontroluje sytuacje 😊
@Pinkflower odpoczywaj ile trzeba, nie martw się sprzątaniem 😊
@PaulaG wierzę, że Bobas urośnie prawidłowo i będzie lepiej ❤️
Raz się zabrałam za pisanie postu to telefon zadzwonił i zapomniałam napisać 🤪 w nocy dopadł mnie atak kaszlu, aż mąż wstał czy wszystko ok. I tak jest lepiej, nawet na buzi lepiej wyglądam. Mikołaj taki aktywny w brzuchu, że aż w szoku jestem bo raczej spokojny był 🤭 ugotowałam sobie dzisiaj rosołu, wtrąbiłam dwa duże talerze jak nigdy 😅 widocznie tego organizm potrzebował a u mnie z apetytem ostatnio krucho. Skończyliśmy oglądać Yellowstone i okazało się, że pod koniec stycznia startuje 4 sezon na netflix. Przy gotowaniu słabo mi się robiło i odpoczywam teraz. Mąż działa ze studiami, też chciałam ale nic nie mówiłam, niech w spokoju działa. No i w końcu zrobiłam zakupy apteczne.. 500 zł poszło 🫣 Jutro kupuje ostatnie rzeczy i finito pakujemy się, najwyżej mąż kupi po porodzie jeżeli czegoś braknie. Jakbym miała to kupować na miejscu to chyba by mnie coś strzeliło tak swoją drogą 😅
Co do praktycznych rzeczy to nie wszystko kupowałam z tej listy, tylko czytałam i analizowałam czy faktycznie może to się przydać. Plastry na bliznę cc kupiłam tylko jedną bo nastawiam się na sn. No i czytam dużo Dziewczyn z wątku styczniowego bo dużo piszą o problemach z Bobasami i stosowanych lekach.
Miłego wieczoru ❤️👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz