Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartiiii wrote:Eliz jak ładnie wyglądasz 🤩
Polcja no właśnie tego się boję, czy to nie przesada iść na 3 dni z taką wielką walizką? 😅 Ja próbowałam spakować dwa swoje bawełniane ręczniki i już zajęły pół walizki więc kupiłam w sinsay z mikrofibry są dużee 90x180, szybkoschnące i nie zajmują prawie w ogóle miejsca w walizce, wiadomo poliester ale do szpitala na kilka dni będą super
https://www.sinsay.com/pl/pl/0605x-57x?utm_source=app_sharing&utm_medium=android&utm_campaign=product_share
❄️eliz, ❄️Madzik piękne brzuszki 🥹❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 20:33
Martiiii, maglew, Katri94, ŻonaMarynarza, Madzik2208, Agula31, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
W rossmanie kolektor z neno jest na promce
5 zł, ale no ja akurat kupiłam.
Jutro Wam napiszę jak było na zajęciach, bo w sumie niedawno wróciliśmy - przedłużyły się i trwały... 4h!
Po krztuścu czuję się ok, choć ręka mnie boli - po grypie zaczęła boleć dopiero na drugi dzień. Jutro mąż idzie się szczepićInformacyjnie jakbyście planowały, szczepionka dla męża kosztowała 134 zł
maglew, eliz lubią tę wiadomość
PCOS❌ Starania od 11.2019
2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo ⏸️
5.08 6+2 4 mm kropeczka i
21.08 8+4 2 cm; szpital/krwiak.
26.08 9+2 2,5 cm
07.09 11+0 4,2 cm
20.09 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷
10.10 15+5 132 g 🩷
31.10 18+5 259g... chłopaka 😆💙
15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
03.12 23+3 581g 💙
24.12 26+3 955g 🩵
08.01 28+4 1469g 💙
20.01 30+2 1570g 🩵
03.02 32+2 1901g 💙
19.02 34+4 2326g 🩵
04.03 36+3 2755g 💙
13.03.2025 - 37+5 - 2880g, 50 cm - na świat przyszedł nasz cud 🥹🥹🥹
-
Pusshka wrote:Ja też będę pakować takie z mikrofibry z Decathlonu ☺️ A na sam poród może wezmę zwykły i mąż od razu wezmie do domu
❄️eliz, ❄️Madzik piękne brzuszki 🥹❤️❤️
A to moja piłeczka, jak to mówi mój mąż:
https://zapodaj.net/plik-Ty7TFqfft5
-
Hej kochane
Jak zwykle juz chyba nie śpię o tej godzinie. W sumie od 2 w nocy nie śpię 🙈tak mnie swędzi brzuch i nogi to jest jakaś porażka. Dzwonię dziś umówić się do dermatologa nie wiem co mi poradzi w ciąży ale strasznie to dokucza....
Trzymam kciuki za wizyty i badania jeżeli dzisiaj macie 🤞❤️
Agula31 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Nadrobiłam na spokojnie . U mnie wszystko ok , oprócz tej dużej walizy która mnie przeraża . No ale muszę wziąć wszystko z zapasem ze względu na tak daleka odległość do szpitala.
☃️ Eliz i Katri , lampki przepiękne!
☃️ Agaka800 najważniejsze że z dzieckiem wszystko dobrze 😘
☃️Abilify ta bezsenność to tragedia, wcześniej jeszcze w ciągu dnia jakoś mogłam zasnąć a teraz to spanie zupełnie straszne , kilka godzin. Może organizm już się szykuje na niespanie przy noworodku 🤦♀️
☃️Natkaa , jak dobrze !!! Jednak maluszek nie jest tak malutki 🩵
☃️A_Agnieszka bardzo mi się podoba baldachim, nawet kupiłam , ale nie zawieszę ))) przez te zbiorowisko kurzu na nim 😂
☃️ le_bonheur aż miło poczytać o takiej wizycie i o lekarzu z takim podejściem! Super że z malutką wszystko ok 🩷
☃️ Agula, Katri przepiękny brzuszek 😍
Kolektora nie mam , kokardę narazie też nie kupuję , a staniki dla mnie wygodne te do karmienia , to już noszę . Najlepszy z hm i rossman . Aspiratora do noska nie biorę do szpitala . Smoczek biorę .
☃️Monii , cudowne wiadomości! Jaki już duży Miki😍
☃️ Eliz pięknie wyglądasz! Brzuszek śliczny 🤩
☃️Madzik , piękny brzuch 😍
☃️Puszka piękna ta twoja piłeczka !
☃️ Maglew jaki zgrabniutki 🤩Katri94 lubi tę wiadomość
-
Piękne brzuszki dziewczyny!! 🥰🥰
Cieszę się, że wyniki ok i cholestaza została wykluczona!
Zosia w nocy chyba zapasy uprawiała, a teraz biedna męczy czkawka 🤭🤭
Dziś teścia urodziny, więc lecę kupić tort na wieczorną wyżerkę 🤪🤪
No i odwiedzić targ po ogórki 🫣😂😂 przy okazji jakieś zakupki.
Miłego dnia dziewczynki 🥰🥰Katri94, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane ❤️
Ja już na nogach. Zjadłam śniadanko,trochę kawy się napilam i lecę na pociąg. Dzisiaj wizyta u Kardiologa. 🫣 ogólnie zalatany dzień będzie...
Na 17 jest sesja ale o 13 idę do moich dziewczyn i zrobią mnie na bóstwo 😅 postaram się udzielać na ile będę mogła. 😉
▪️Madzik jeśli chodzi o te cukry to naprawdę oszaleć można i nic więcej. 🫣
Cudowny brzuszek! ❤️
▪️Marti dziękuję ☺️ ja będę pakować się pewnie już na spokojnie po weekendzie zobaczymy co mi tam z tego wyjdzie 😅
▪️Maglew dziękuję ☺️ Twój brzuszek przepiękny jest! ❤️
▪️Pusshka cudowana ta Twoja piłeczka💙
Powiem Ci ze jak wciągnę ten swój górny tłuszczyk to też taka mam 😅
▪️Lilou super że czujesz się dobrze. 😊
▪️Katri trzymam kciuki żeby te cholerstwo poszło w niepamięć ile Cie to męczy Kochana 🫂
▪️Polcja ja planuje walizkę i torbę więc też pewnie będzie tego dużo. No ale tak jak Ty będę w szpitalu daleko od domu wiec wole mieć na zapas niż się martwic że czegoś nie mam. Trudno co będzie to będzie.
Za wszystkie dzisiejsze wizyty,badania trzymam mocno kciuki będzie dobrze! 🍀🤞❤️
Przyjemnego Dnia ❤️Katri94 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Dziewczyny piękne macie brzuszki,
Monii super że po wizycie wszystko ok
Ja do szpitala aspiratora nie biorę, smoczek tak.
Po pracy jadę ściągnąć hybryde potem do domu szybko zjeść obiad i na 17 jedziemy z dziećmi do kina, zalatany dzień będzie, ale za to na weekend brak planów
Miłego dniaKatri94, eliz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, miałam jechać z moczem na badanie przed wizytą, ale wstałam i usiadłam na WC - mimo przygotowanego kubeczka obok 😂🙈 No trudno, przesunęłam labo na jutro, a doktorkowi wyślę wyniki smsem. A obudziłam się o 5:30, chciało mi się trochę iść do łazienki, ale wstrzymałam „bo badanie” ech 😂😂
Jeśli któraś ze mną dziś wizytuje to trzymam kciuki ✊eliz, maglew, Katri94 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😘
Znowu cukier powyżej 90, dokładnie 93... Ja już nie mam pomysłu... Tyle tej insuliny na noc a tu ciągle nie tak... No zobaczymy co mi w poniedziałek powie ale już mam stresa...
Dziękuję za miłe słowa dotyczące brzuszka 🥰
Każda z Was też ma cudny brzusio, nie będę wymieniać indywidualnie bo się zakręcę, czasem tego nie ogarniam 🤣🙆 ale wyglądacie pięknie! ❤️❤️❤️
Dziś startuje z walizką 🧳
🌿Polcja nie przejmuj się, że Twoja duża. Moja też. W mniejszą na pewno bym się nie zmieściła, a wolę wziąć jedną niż potem tułać się z kilkoma i chodzić obładowana. Tym bardziej, że pewnie skończy się tym, że będę musiała stawić się szybciej na patologie (cukrzyca i zapraszają na takie rozpoznanie), potem na konkretny dzień i dopiero na kolejny startują na położnictwo na wywołanie. Takze ciągle przeprowadzki. No ale jak wspomniałam wcześniej będę z gin ustalać szczegóły na najbliższej wizycie. No i chce mieć w razie czego zapas rzeczy, wszystko w jednym miejscu..a w środek wrzucić taką mniejszą torbę sportową typowo do porodu, z ciuchami dla Małej zaraz po urodzeniu i dlanie na porodówkę, którą po urodzeniu mąż od razu do domu zabierze. Ależ się rozpisałam 🙆😁
Kciuki za wizyty i badania wszelkie dzisiaj! Buziaki Mamuśki 🤰eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Hej dziewczyny! 🥰
U mnie dzisiaj w końcu udało się odespać 8 godzin – czuję się jak nowo narodzona!
Dostaliśmy też zdjęcia z sesji i teraz czeka mnie wybór 20 z miliarda super ujęć – nie wiem, jak to ogarnę!
Mam dziś trochę jeżdżony dzień – jadę do punktu odpadów oddać ubrania, bo nie wiem, czy wiecie, ale teraz nie można wrzucać ich do zmieszanych, tylko trzeba zawozić do specjalnych punktów, tak jak sprzęt elektroniczny. Przy okazji odbiorę też mamie worki na gruz, bo remontujemy mieszkanie po babci. \
Potem lecę na jogę i mam teleporadę w Luxmedzie – potrzebuję skierowań na badania. Co wypiszą, to wypiszą, a resztę sobie dokupię, i tyle.
No i wieczorem będę próbować zrobić tego burgera z TikToka! Potrzebuję to na jutro, bo kolega przychodzi z mężem przestawiać moje meble. Jak nie wyjdzie, to zamówię coś na szybko, haha. 😄
@Pusshka założę to konto wieczorem i wyślę Ci wiadomość. 😊 Rzeczywiście masz przepiękną piłeczkę! ❤️ Ja kiedyś też miałam taką akcję z moczem – pojemnik stał na półce na wysokości oczu, jak siedziałam na kibelku... ciążowy mózg, haha. 🤦♀️
@Martyna na Śląsku też jest ten zabobon z kokardką, ale jakoś nigdy mnie nie ruszały takie rzeczy. Jakby ktoś mi coś powiesił, to by mi to nie przeszkadzało, ale sama z siebie nie będę tego robić. 🤷♀️
@pinkflower ja mam ten kolektor z Lansinoh, dużo mi go osób polecało: https://www.drmaxdrogeria.pl/silikonowy-laktator-lansinoh?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BPLA%5D%20%5BPerformanceMax%5D%20Mama%20i%20dziecko&utm_id=19993849407&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA-aK8BhCDARIsAL_-H9mg6lmbXWFFCtd1Icem58QJyExaS0i2JV6d1X_MeqJobJgC9fcqi-oaAvX3EALw_wcB
@mooni super, że wszystko dobrze na wizycie! 💕 Dobrze wiedzieć z tym ciśnieniem, u mnie też się unormowało, na szczęście.
@Eliz wyglądasz świetnie, a te włosy to totalna petarda! 😍
@Polcja ja też najpierw myślałam o walizce kabinowej, ale jak zobaczyłam listę, to od razu ją skreśliłam. 😅 Wpadnę tam z wielką różową walizą na 30 kg, haha. 😂
@Madzik2208 trzymam kciuki, żeby cukry się uspokoiły! ✊ile to niepotrzebnego stresu daje...
@maglew pięknie wyglądasz! 🥰 Baw się dobrze na sesji, myślę, że wyjdą u Ciebie prawdziwe cuda! ❤️
Trzymajcie się dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki – za badania, wizyty i wszystko, co przed Wami!Madzik2208, eliz, maglew, Pinkflower lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
04.02 34+2, 2700 g🩷
20.02 36+4 2900g 🩷
05.03 ?
-
eliz, Abilify05, Pusshka, Madzik2208, Martiiii, maglew, Katri94, Polcja, Martyna , Agula31, Pinkflower lubią tę wiadomość
28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
10.09.2016💒
17.03.2008💞 -
▪️Pusshka no cóż każdemu mogło się to zdażyć 🤣 tylko jutro nie zapomnij o tym kubeczku nooo... 😅
Trzymam mocno kciuki za wizytę 🤞🍀❤️
▪️Madzik u mnie też te cukry żyją własnym życiem więc już sama nie wiem 🫣 damy radę Kochana 🫂❤️
▪️Agula to jest najgorsze wybrać te najlepsze zdjęcia 😍 ciężka decyzja będzie. U Ciebie Kochana jak zawsze zalatany dzień. A dziękuję bardzo 😍 powiem Ci ze po włosach to już większość osób mnie rozpoznaje nawet ja ich nie znam a oni mnie tak 😅
▪️ŻonaMarynarza cudowny brzuszek! ❤️Madzik2208, ŻonaMarynarza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny❄️ŻonaMarynarza śliczny ❤️
❄️Agula o tak, to ewidentnie ten baby brain 🤣
Trzymam kciuki, żeby wypisali jak najwięcej skierowań ✊
❄️Madzik też właśnie planuję torbę sportową mniejszą typowo na poród - żeby włożyć tam ręcznik itd. i później mąż weźmie do domu
Miałam się wczoraj widzieć z kumpelą, ale napisała mi że z jej teamu w pracy codziennie kogoś łapie takie silne przeziębienie. Ona się wczoraj czuła super, ale stwierdziła, że nie chce mnie narażać i faktycznie dzisiaj od rana już ją siekło 🙈 Cieszę się z tak odpowiedzialnego podejścia do tematu 🥺ŻonaMarynarza, eliz, Agula31, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, kolejna aktualizacja szpitalna po obchodzie:
- w poniedziałek badania krwi,
- we wtorek badanie USG dopochwowo, aby sprawdzić łożysko itp., oraz obserwacja do środy, czy po kontakcie nastąpi krwawienie,
- jeśli do środy nie będzie żadnego epizodu samoistnego lub po badaniu to wychodzę. 😊
I wiadomo, jeśli wyjdę i coś się wydarzy to wracam już do końca ciąży. 😊 Mam nadzieję, że uda się jak najdłużej bez przebojów i jak najdłużej w dwupaku.
Wybaczcie, że jest mnie mniej, ale głowa pełna myśli, warunki szpitalne wiadomo jakie są. Odliczam w sumie tylko dni. 😊
Ja Wam życzę miłego dnia, udanych wizyt, tym, które na nie czekają i wytrwałości. Niedługo już będzie trzeba się odpakować. 🙈Pusshka, Abilify05, Pinkflower lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Dzień dobry,ja jeszcze leżakuje w łóżku po tabletkach mąż robi śniadanie. Musieliśmy przestawić sesje na jutro na 12 także jeszcze chwilę po południu żeby się przygotować.
@Agula wybieranie zdjęć to katorga, zazwyczaj z 20 bierze się 30 🤣 ja z sesji noworodkowej miałam chyba też 15 w cenie i potem pytałam się w rodzinie czy ktoś nie chce to się zrzucali na odbitkęmożna iść z torbami jak się tyle wybierze.
@ZonaMarynarza piękny!
@Pusshka zdarza się najlepszymdzisiaj postaram się założyć konto na BB I dam znać.
@Katri działaj z tą wysypką bo żyć ci biedactwo nie daje
@Natalia kciuki za przyszły tydzień🙏
@Martyna udanej wyżerki urodzinowej. Mój syn ma urodziny w niedzielę i zamiast tortu zażyczył sobie ciasto marchewkowe więc dla mnie super, mniej roboty
Katri94 lubi tę wiadomość
-
Pinkflower, ten kolektor co wstawiłaś (magiczna butelka) ma dwie funkcje, można go delikatnie przystawić i wtedy tylko pokarm spływa, a można go na pierś "zassać" i wtedy działa trochę jak laktator (tylko bez ssania)i podciśnieniem ściąga pokarm z piersi.
Ta druga funkcja jest bardzo przydatna w nawale laktacyjnym, wtedy dziecko do jednej, magiczną butelkę do drugiej piersi i jest ulga w obu ☺️☺️Pinkflower lubi tę wiadomość
-
❄️maglew dziś będę się smarować tym olejkiem migdałowym naturalnym a do kąpieli zamówiłam La Roche olejek myjący któraś z was polecała przepraszam już nie wiem kto z tej firmy balsam chyba ale czy olejek też będzie ok ? Czytałam że też więc wtedy będę się kąpać w nim i smarować ciało w olejku migdałowym 🫠
Mam nadzieję że to pomoże
❄️ ŻonaMarynarza śliczny brzusio ❤️🥰
❄️Agula31 no wybrać z pośród tylu zdjęć tylko kilka to jest wyczyn 🫣 sama miałam problem wczoraj wysłałam jakie wybraliśmy ale mega problem był 🤪😄
Wogóle śliczne macie te brzuszki wszystkie!😍
Jeszcze raz kciuki za wszystkie wizyty i badania ✊ 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 10:33