Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
ŻonaMarynarza wrote:A mają Wasze dzieci takie jakby "dreszcze", "trzepanie jak pies po deszczu" Nie wiem jam to napisać
No i też na częściej czkawkę, praktycznie codziennie minimum raz 🙈 Również raczej czuję takie rozpychanie się niż kopniaki
Ale mieliśmy dzisiaj super praktyczne zajęcia odnośnie pielęgnacji noworodka 🥰
Jutro mam gości - na szczęście są to bliscy znajomi, których oznajmiłam że spotkanie potrwa 2-3h 🤭 Uprzedziłam też, że mogę zajmować połowę kanapy, bo dzisiaj mi się od rana brzuch spina mocno… na szczęście leżenie pomaga.
No i udało mi się dziś zrobić Kopiec Kreta 💪 Tzn. biszkopt, a jutro rano dokończęeliz lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Moja też się tak rozpycha wszędzie, mam czasem gorsze dni, dzisiaj to mnie wszystko boli tylko bym spala ciekawe jak będzie w nocy.
Co do dreszczy to też tak mam, czasem sama z siebie tak robi czasem jak dotkne brzucha to jakby się wzdrygała 😅 też gdzieś mi się obiło o uszy że chodzi o układ nerwowy ale w dobrym sensie, dzieciaki wykształcają odruchy. Moja wizyta dopiero 12.02 to może któraś z was wcześniej zapyta 😀Katri94, eliz lubią tę wiadomość
🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
Karina96 wrote:Moja też się tak rozpycha wszędzie, mam czasem gorsze dni, dzisiaj to mnie wszystko boli tylko bym spala ciekawe jak będzie w nocy.
Co do dreszczy to też tak mam, czasem sama z siebie tak robi czasem jak dotkne brzucha to jakby się wzdrygała 😅 też gdzieś mi się obiło o uszy że chodzi o układ nerwowy ale w dobrym sensie, dzieciaki wykształcają odruchy. Moja wizyta dopiero 12.02 to może któraś z was wcześniej zapyta 😀
Ja zapytam w środę 5 lutego 😄jeśli oczywiście nie zapomnę 🥴🫣bo mam z tym problem hehe -
🌸 Pusshka mniam uwielbiam kopiec kreta 😋
Pusshka lubi tę wiadomość
-
Hej wam 😘
Ja coś spać już nie mogę, leżę w łóżku jeszcze sobie. Dzisiaj w planach raczej spokojnie, miałam jechać do mamy ale się rozchorowała niech się kuruje.
Czujecie czasami ból podbrzusza jak na miesiączkę ?🧐 zastanawia mnie ten ból nie jest mocny ale odczuwalny
Miłego dnia wam kochane 😘eliz lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane
U mnie intensywny weekend. Byłam zobaczyć porodówkę, zakupy na sesję zdjęciową zrobione i rodzina wpadła na kawę o 16 która zakończyła się o 22.
Wspominacie o bólach jak na miesiączkę, od 2-3 dni miewam takie bóle i dodatkowo kręgosłup boli (kilka razy brałam nospę).
Po wczorajszym ciężkim dniu miałam takie skurcze miesiączkowe że myślałam że urodzę ale na szczęście się to uspokoiło... ale nie powiem wystraszyłam się mocno i całą noc "czuwałam".eliz lubi tę wiadomość
-
Lubieczekolade wrote:Dzień dobry kochane
U mnie intensywny weekend. Byłam zobaczyć porodówkę, zakupy na sesję zdjęciową zrobione i rodzina wpadła na kawę o 16 która zakończyła się o 22.
Wspominacie o bólach jak na miesiączkę, od 2-3 dni miewam takie bóle i dodatkowo kręgosłup boli (kilka razy brałam nospę).
Po wczorajszym ciężkim dniu miałam takie skurcze miesiączkowe że myślałam że urodzę ale na szczęście się to uspokoiło... ale nie powiem wystraszyłam się mocno i całą noc "czuwałam".
To dobrze że się uspokoiło 😘 ja mam od 3 dni te bóle jakieś. Bardziej odczuwam jak leżę ale nie miałam mocnych bóli. Zastanawiam się czy to coś niepokojącego niedługo mam wizytę ale nie wiem co z tym do tego czasu zrobić czy też tabletkę wziąć -
dobryyy, nadrabiam was z kawą i batonikiem kokosowym 😅 dziś w końcu się wyspałam! Zasnęłam chyba o 20 a wstałam o 6. Ostatnio mam dziwne godziny wstawania, 5-7.
Madzik2208 współczuję że musisz zostać w szpitalu takie zawieszenie jest najgorsze. Trzymam kciuki żebyś szybko wyszła. Chociaż świadomość że jest się pod dostępem lekarzy i badań 24/7 daje mega duży komfort i poczucie bezpieczeństwa. To już ostatnia prosta ♥️ ja w pierwszej ciąży non stop leżałam na patologii i kiepsko to znosiłam
le_bonheur ja polecam ten spray emotopic na swędzenie też w takich wypadkach. Naprawdę super daje radę.
Ja już zupełne inaczej czuję ruchy małej, są bardziej leniwe bo ma mało miejsca w stosunku do swoich gabarytów. Więc to już bardziej takie szarpnięcia, przesuwanie się kolana czy stopy po brzuchu. Jest też bardziej leniwa niż np parę tyg temu. Ale Dr mówiła że to normalne 🙂
Kasiula09 naprawdę szacun że pracowałaś tak długo, jeszcze mając dzieci w domu. Powinni chyba postawić ci pomnik pracownika roku albo stulecia 😀
Ja wczoraj skończyłam pakować walizkę, już tak finalnie bo nawet przekąski i kubek i sztućce spakowane. Napisałam też kartkę z rzeczami które przed wyjściem muszę zabrać typu ładowarka dokumenty i jakieś rzeczy z łazienki które używam.
Wczoraj zauważyłam że zaczął mi odchodzić czop 😳 miałam tak samo w pierwszej ciazy i po niedługim czasie odeszły mi wody. Pierwsza córkę urodziłam w 36tyg ale waga 3200’wiec taki wcześniak nie wcześniak. Chciałabym jednak teraz wytrwać chociaż do donoszonej jeszcze 10 dni 🥹 więc wczoraj odwołałam gosci i położyłam się wcześnie do łóżka.
U nas totalnie syndrom wicia gniazda, sprzątanie, układanie, przemeblowanie, spakowaliśmy też córkę do dziadków bo spędzi tam pewnie czas kiedy my w szpitalu będziemy.
Założyliśmy też na materac pod prześcieradło podkłady na wypadek gdyby mi wody odeszły 😂 w pierwszej obudziły mnie odchodzące wody w łóżku a że mamy nowy materac to nie chce go oblać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:56
eliz, le_bonheur lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane ❤️
U mnie dzisiaj niedziela w domu.
Rodzice wpadają na obiad i kawkę więc trzeba przygotować a później pakuje walizkę. 😅
Musi się w końcu udać. 🤣🤣🤣
✨️jeśli chodzi o bóle to z samego rana mam takie delikatne na samym dole...jak by miała się rozpocząć miesiączka ale później przechodzi. Wczoraj mnie ciągnęło podbrzusze i miałam delikatne prądy może dlatego że się nachodziłam za dużo...🫣
Przyjemnego Dnia! ❤️
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊Magnez /Metocard 0,5x2
💉Neoparin 40mg
💉Insulina do posiłków oraz nocna
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
13.02 - Ginekolog
18.02 - wstawienie się na oddział 🏥
-
Katri94 wrote:🌸 Pusshka mniam uwielbiam kopiec kreta 😋
Co do bólów miesiączkowych ja akurat nie mam, ale wydaje mi się, że to już mogą być skurcze przepowiadające - macica się szykuje 🤭
❄️Balbinka trzymam kciuki za te 10 dni ✊
Słyszałam, że jak wody odchodzą to nie można tego pomylić z niczym innym - czy to prawda? Domyślam się, że jest to taki większy chlust?Balbinka8, eliz lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Dzień dobry,
Balbinka trzymam kciuki za te 10 dni aby udało się donosić. Ja też jestem z siebie dumna ze tyle udało mi się popracować ale też że w końcu zdecydowałam się na odpoczynek.
Pusshka jak lecą wody to nie jesteś w stanie tego z niczym pomylic, leci z ciebie woda i nie jesteś w stanie tego zatrzymać choćbyś chciała.
U nas dziś leniwa niedziela. Jako jedna z ostatnich zaczynamy dziś 8 miesiąc 😉
Miłej niedzieli
eliz lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Ja też 😍 a nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam!
Co do bólów miesiączkowych ja akurat nie mam, ale wydaje mi się, że to już mogą być skurcze przepowiadające - macica się szykuje 🤭
❄️Balbinka trzymam kciuki za te 10 dni ✊
Słyszałam, że jak wody odchodzą to nie można tego pomylić z niczym innym - czy to prawda? Domyślam się, że jest to taki większy chlust?
U mnie zaczęło się jak spalałam. Poczułam ciepło i wilgotno, wstałam z łóżka i nagle chlust zaczęło lecieć jak z odkręconego kranu 😃 leciało i leciało. Poszłam szybko pod prysznic żeby nie narobić bałaganu i w tym czasie akurat wzięłam prysznic, goliłam się bo już wiedziałam że dziś poród.
Jechałam do szpitala w ciągu godziny od odejścia wód i założyłam wtedy podkład poporodowy i na siedzenia auta dałam też te podkłady higieniczne żeby nie zmoczyć niczego.eliz lubi tę wiadomość
-