Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka Mamusie 🤰
No my nadal leżymy ale widać powoli światełko w tunelu 🙏 Na razie Dopegyt 4x1 i obserwujemy. Już się pogodziłam, że być może dłużej nas zatrzymają ale przestało mnie to denerwować i smucić. Dzisiaj 34+1 a w szpitalu liczą to już jako 35 TC więc już bliżej niż dalej do spotkania z Niunią 🩷
Czuję się dobrze, ruchy mocne, na KTG też zawsze Wiki się zaprezentuje 😁 Cukry nadal idealne. Na czczo max 75 a po obiedzie nigdy nie przekracza 100, już konsultowałam z moja diabetolog (szpitalna wcześniej też mówiła, by obserwować i w razie czego insulinę zmniejszyć) więc nocną zmniejszamy powoli o 1j a do obiadu o 2j i obserwujemy.
Też dziś odebrałam GBS w końcu, ujemny uffff 🤗
Ściskam Was, czytam na bieżąco, ale nie odnoszę się tak indywidualnie, jestem z Wami myślami i trzymam kciuki za Was, za Maluchy, za badania, wyniki i codzienność ❤️❤️❤️monii00, Abilify05, Katri94, eliz, Pusshka, Kasiula09, Balbinka8, Agula31 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Cześć dziewczyny, uff nadrobiłam wszystko. Musiałam odpocząć po aktywnym weekendzie. Zorganizowanie imprezy nas trochę kosztowało fizycznie o finansach nie wspomnę ale co tam najważniejsze wrażenia i wspomnienia
goście dopisali w 100%, było naprawdę Extra, było pojedzone, wypite i pogadane.
Dostałam prezenty dla Leosia i dla mnie czego się raczej mniej spodziewałam, to bardzo miłe gesty. Co u mnie na szybko: dzisiaj robiłam już badania pod kątem szpitala, zobaczymy jak wyniki 🙏dzisiaj joga, w sobotę urofizjo a a w poniedziałek wizyta. Na wtorek za tydzień umówiłam się z położną prywatnie z lux medu i myślę co mogę ją zapytać dajcie jakieś wskazówki.
Ogólnie czuje się ok, chociaż doskiwera mi ból spojenia no i niestety hemoroid daje i sobie coraz bardziej znacz szukam dogodnego terminu i będę się z nim rozprawiać.
Nie jestem pewna ale tak na 60% wydaje mi się że Leoś się przekręcił bo czuję że znowu mnie kopie jak za dawnych tygodni, bardzo intensywnie i podobnie jak wtedy kiedy miał głowę na dole, ale może fizjo powie coś więcej. Dużo robiłam pozycji obróconych no i umyłam podłogi i listwy gąbka z AliExpress na kolanach więc też pocwiczylammam nadzieję że moje odczucia są prawidłowe.
@Nova S gratulacje coreczki, oby maleństwo szybko i zdrowo rosło a Ty dochodz do siebie, dobrze że podejmowali trafne i szybkie decyzje.
@Madzik kciuki za unormowane ciśnienie, już naprawdę blisko 🙏🏼
@Eliz kciuki za echo Kubusia, śledziłam postępy pakowania walizki twojej więc gratulacje że spakowanami zostało wrzucić szczoteczke do zębów, głośnik, power bank i przekąski typu owsianki. Strój na wyjście przywiezie mąż.
@Katri kciuki za jutrzejszą wizytę no i fajnie że badania wyszły dobrze
@Agula31 doczekałas się wreszcie wizyty, oby jutro wszystko poszło gładko. Przykro mi z powodu utraty pracy przez męża jeszcze w takim czasie, ale widać determinację, kciuki za pozytywne rozmowy o pracę.
@Pinkflower długo bierzesz progesteron więc szyjka nie mogła się skracać. Do 36tc jest bardzo chroniona progiem. Ja od 2 tygodni już nie aplikuje, dlatego robi się tak bardziej miękko. Jeśli chodzi o współżycie, jeśli możecie i jest serio wskazane to może warto skorzystać niż kumulować stres i napięcia? Po porodzie znowu będzie zakaz a prawda taka że te 6 tygodni to nie jest magiczna granica i czasem gotowość fizyczna i psychiczna przychodzi dużo później.
@Martynka.98 trzymaj się, łez i się oszczędzaj, do 18.02 już tuż tuż, widzę że razem z Eliz i Paula się macie stawić w szpitalu 💪💪
@Kasiula nareszcie L4udanego szykowania wyprawki!
Ja na 17 i 18 jeszcze się zapisałam na zdjęcie hybrydy, zwykły mani i hennę brwi. Mam nadzieję że mąż nie zabierze kluczy do auta 🤣🤣
Dzisiaj w planach pranie chust i skarpetek bo zapomniałam o tym a warto może mieć z kilka par. Btw moja komoda gotowa także dzidziuś może przychodzić
Życzę wszystkim udanego dnia i pozytywnych wizyt i badań.Katri94, Pinkflower, eliz, NovaS lubią tę wiadomość
-
Balbinka8 wrote:Dzień dobry kochane
NovaS gratulacje 🌷 teraz mała jest po bezpiecznej stronie brzuszka i otoczona dobrą opieką. Dochodźcie szybko do siebie a bobas niech rośnie zdrowo 🌷
Ja już odprawiłam towarzystwo do szkoły i pracy i piję kawę w łóżku, mała ma czkawkę 😂
Upiekłam wczoraj ciasto marchewkowe z polewą z mascarpone z kwestii smaku i jest tak dobre 😳
Z dobrych rzeczy odebrałam wczoraj gbs- negatywny 😮💨 jeden stres mniej. W ogóle rodzę w dużym szpitalu a nie typowo tylko położniczym. Więc stresuje się że jak zaczną się skurcze, wody odejdą to mało czasu będzie na pojechanie, parking, trafienie tam, rejestrację, sprowadzenie anestezjologa z innego oddziału i wiele innych kwestii żeby cc zrobić nagle 😐 cały czas czop mi odchodzi i już chyba po nim, szyjka tydzień temu 1,8 więc czuje już że to może runąć w każdej chwili 😂 kusi mnie żeby wyjść do sklepów, na kawę z koleżanką ale wizja że mi wody odchodzą w miejscu publicznym zniechęca do tego 😂
Miłego dnia dla was 🌷 -
Na szczęście wracam do domku,te wizyty mnie stresują że znowu tu zostanę 😅
W sumie nic nowego się nie dowiedziałam.
Kubulek waży prawie 3kg,ma za duży brzuszek 😞 więc dobrze że za 2tyg Indukcja a tak to raczej wszystko ok. Zapisałam się na poniedziałek na KTG więc jeszcze jedna wycieczka do Warszawy będzie. 😉 nawet Pani rejestratorka pytala się kiedy rozwiązanie,powiedziała że pamięta mnie jak zaczęłam przychodzić a tu już końcówka.
▪️Madzik piękne cukry ta dieta szpitalna jednak Ci dobrze służy. 😊 super wszystko powoli się normuje. Ściskam z całych sił,będzie dobrze!❤️
▪️Maglew było ciężko ale myślę że dałam radę z tą walizką. Pewnie coś jeszcze dopasuje ale najważniejsze ze spakowana.
Trzymam kciuki żeby Leoś jednak był odwrócony główkowo 🤞 bardzo się cieszę że imprezka się udała. Będziecie mieli co wspominać. 😃Abilify05 lubi tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊Magnez /Metocard 0,5x2
💉Neoparin 40mg
💉Insulina do posiłków oraz nocna
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
13.02 - 36+6 - 3148g 💙
18.02 - wstawienie się na oddział 🏥
-
🌸maglew super że impreza udana 🤗i trzymam kciuki żeby było tak jak piszesz i czujesz że mały ułożony główkowo ❤️
🌸eliz cieszę się że wszystko dobrze 😘no ten czas leci bardzo szybko 🥹
🌸Madzik dobrze że jesteś już spokojniejsza najważniejsze że wszystko dobrze i jesteście pod kontrolą i super że wynik ujemny 😘💪
Ja te badanie GBS będę mieć jutro mam nadzieję że też będzie ok.
Wogóle podziwiam was kochane że tyle w domu robicie a to jakieś ciasto a to coś innego, ja od 2 tyg jakoś nie mam weny na nic posprzątam zrobię obiad pranie ogarnę ale żeby coś ciasto zrobić itd to nie mam weny i siły nie wspomnę jak niektóre z was jeszcze ogarniają dzieci 🙈
Nie wiem może przez te skurcze tak mam i te bóle spojenia że nawet chodzenie czasami to mega wysiłek a chętnie bym ciasto robiła bo lubię itd a tu wszystko aby aby 😂🤭
eliz lubi tę wiadomość
-
Katri94 wrote:🌸maglew super że impreza udana 🤗i trzymam kciuki żeby było tak jak piszesz i czujesz że mały ułożony główkowo ❤️
🌸eliz cieszę się że wszystko dobrze 😘no ten czas leci bardzo szybko 🥹
🌸Madzik dobrze że jesteś już spokojniejsza najważniejsze że wszystko dobrze i jesteście pod kontrolą i super że wynik ujemny 😘💪
Ja te badanie GBS będę mieć jutro mam nadzieję że też będzie ok.
Wogóle podziwiam was kochane że tyle w domu robicie a to jakieś ciasto a to coś innego, ja od 2 tyg jakoś nie mam weny na nic posprzątam zrobię obiad pranie ogarnę ale żeby coś ciasto zrobić itd to nie mam weny i siły nie wspomnę jak niektóre z was jeszcze ogarniają dzieci 🙈
Nie wiem może przez te skurcze tak mam i te bóle spojenia że nawet chodzenie czasami to mega wysiłek a chętnie bym ciasto robiła bo lubię itd a tu wszystko aby aby 😂🤭
Ale też jestem często dętka jak np dzisiaj większość dnia leżę ale za chwilę muszę po prostu wstać i jechać po dziecko i ogarniać z nim życie, mus to mus.Katri94 lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami 😊 coś się dzisiaj słabo czuję. Dobija mnie trochę mój tok spania, nie mogę zasnąć potem wybudzanie na siku, z rana chociaż 1-1.5 h bez snu. Potem zasypiam jak kamień i o 10 się zebrać nie mogę 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ plecy mnie bolą na wysokości stanika bardzo, mąż mnie musi rozmasowac znowu. Na szkole rodzenia nam pokazywali taki masaż "odklejania mięśnia" od skóry. Boli cholernie ale daje ulgę.
Eliz, dziękuję ❤️ tak, myślę że odetchnęłam trochę. I tak ja raczej też mam ciężka walizkę i ta torbę porodową 🤣 aż się boję że ktoś będzie krzywo patrzyl.
Martynka, już tyle przetrwaliscie. Będzie dobrze I trzymam za Was kciuki 🤞❤️ idziemy łeb w łeb razem 😊
AgaKa, daj znać po wizycie 🤞
Katri, kciuki za badania i jutrzejszą wizytę 🤞❤️ wierzę że się mała obróciła.
Monii, przyznam szczerze że się skusiłam wczoraj na ❤️ ale no czuje się jak poturbowana 🤣 raz na czas może zaszaleje.
Jak dziś ciśnienie?
Martyna, powodzenia w pisaniu pracy 😘
Agula, ja już też nie wiem gdzie pisać 🤣
Trzymam kciuki za wizytę 🤞
Madzik, wierzę że jesteście zaopiekowane dobrze w szpitalu ❤️
Maglew, super ze impreza się udała 🥰
Proga biorę do piątku i koniec wreszcie. Przyznam że już mam dość tej aplikacji 2 razy dziennie I wiecznego mokra po nim ale spełnił swoją rolę.
Eliz, cieszę się że z Kubusiem wszystko dobrze 🥰 a że brzuszek większy to czy to ma jakiś wpływ na coś? Bo nie mam pojęcia
Katri, ja ostatnio też raczej robię minimum. A jeszcze myślę o tym prasowaniu ubranek, może się zbiorę w czwartek bo jutro juz mam plany ale sił naprawdę brak jużMartynka.98, Katri94, eliz lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Maglew, niee, ja nie rodzę 18.02(a przynajmniej nie planuje 😂), tylko tego dnia na wizycie mój prowadzący wyznaczy mi, termin CC na marzec, mam nadzieję, że wytrwam 🤞
Pinkflower, najgorzej, człowiek się budzi na siku, a potem już nie da się zasnąć, mam to samo 🙈
Balbinka podziwiam za spokój, a który to tydzień ciąży u Ciebie? Chyba już donoszona? ☺️
eliz, maglew lubią tę wiadomość
-
Eliz bardzo się cieszę że po wizycie wszystko dobrze .
Maglew super że imprezka udana, trzymam kciuki żeby Leos był już odwrócony tak jak należy.
Madzik super że samopoczucie lepsze i cukry także się unormowały, jeszcze trzymam kciuki za ciśnienie aby też już było tylko dobre.
Powiem wam że nie wiem czy to przez to że siedzę w domu czy w końcu i mnie dopadło ciążowe zmęczenie. Jak pracowałam to te 8 godzin trzeba było jakoś wyglądać a dziś co porobie coś to zaraz odpoczywam, mam nadzieję że z dnia na dzień brzuch mi coraz bardziej ciąży.eliz, Martynka.98 lubią tę wiadomość
-
Cześć 🙂 Dawno nie wchodziłam na forum, ale od kilku dni podczytuje to tu, to tam i, jako że zbliża się marzec, weszłam Wam wszystkim życzyć, żebyście szczęśliwie i jak najmniej boleśnie się po kolei "rozpakowywały" 😉 Zdrówka dla każdej z osobna i Waszych maleńkich-wielkich Szczęść!
Tak krótko co u mnie - po licznych badaniach (trombofilia...), posiewach (czysto), zmianie lekarza... Od stycznia mamy zielone światło do starań. Przyjmuje "ciążowe wiruski" 🙃Katri94, monii00, eliz, Agula31, Pusshka, Martynka.98, tasera, Monika96, PaulaG lubią tę wiadomość
💔 04.10.2024 🩵 16tc -
maglew wrote:@Balbinka a czy czop był podbarwiony krwią? Kiedy kolejna wizyta i który to tydzien teraz jest? Masz mieć CC?
Nie był podbarwiony krwią na szczęście bo ja na widok krwi w tej ciąży panikuję bo tych krwiawieniach 😂
Ciężko go pomylić z czym innym, nie będę opisywać szczegółów bo może ktoś je 😂 w Google jest dużo zdjęć.
Tak mam planowaną cc 24 lutego. Kolejna wizyta dopiero w walentynki bo moja doktor jest na nartach ☹️ jutro wejdę już w 37 tygodzien ( jeszcze nie umiem obsługiwać tego odliczania na dole)
W moim szpitalu też liczą wejście w 37 jako donoszona plus waga też jest ważna, moja mała tydzień temu miała jakieś 3kg więc jestem spokojna 🙂
Czy wam się dziewczyny też dłuży ostatnio czas? Te miesiące zleciały w mgnieniu oka a teraz każdy dzień się ciągnie i ciągnie… z nudów zaraz zbankrutuje 😂 a to pościele nowe, a to jakieś wazony, a to dekoracje bo pewnie będę w domu dużo siedzieć to chcę żeby było ładnie, a to ubrania dla dziewczynek. Czuję się jak te mamy z reelsow które przy okazji karmienia w nocy zamawiają 100 paczek 😂 -
Ah i miałam kupić mleko Kendamil w razie w ( chce karmić piersią ) plus też małe buteleczki mleka do szpitala ale odpuściłam bo moja dr mówi że w szpitalu nie można mieć swojego. Kendamil jest też stacjonarnie ciężko dostępnym, tylko online. Więc jeśli nie uda mi się kp to będę się stresować gdyby się skończyło i trzeba było kupić na już. Wybrałam takie zgodne z tabelką ze składami możliwie najlepsze bez żadnych dodatków zbędnych i składowo wychodzi spoko - Nan Supremepro. Fajnie że dostanę w każdym rossmanie go.
Biorę też pod uwagę jedno karmienie w ciągu dnia mm, żeby trochę męża zaangażować w nocy i jedno karmienie i przewijanie przypadło jemu 😃 plus gdybym musiała wyjść. Moja córka starsza nie chciała pić mojego rozmrożonego mleka w ogóle ( podobno rozmrożone zmienia smak ?) a czasem na wyjście do fryzjera nie starczało mojego bo ona była żarłokiem i musiałam wtedy wracać na sygnale 😂
Butelki mam 2 aventa i 1 jakaś dostałam lovi, mam nadzieję że styka.
Wstyd się przyznać ale naliczyłam dziś 6 smoczków ale jak można się oprzeć tym kolorom 😂 jeden biorę na wszelki wypadek do szpitala z rzeczami awaryjnymi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 15:49
-
🌸 Balbinka8 dobrze to ujęłaś te mamuśki 😂 ja też co chwilę coś wymyślam dokupuje rzeczy do domu, przed snem jak czasem jestem sama bo mąż na nocki to ja jeszcze buszuje po sklepach online co by się przydało jeszcze 🤣
🌸Fluffy kochana dziękujemy bardzo 😘 jak dobrze wiedzieć że dobrze u Ciebie i macie zielone światło ❤️cudownie mam nadzieję że ten rok będzie wasz trzymam kciuki! I zdrówka dużo 😘 -
Balbinka8 wrote:Ah i miałam kupić mleko Kendamil w razie w ( chce karmić piersią ) plus też małe buteleczki mleka do szpitala ale odpuściłam bo moja dr mówi że w szpitalu nie można mieć swojego. Kendamil jest też stacjonarnie ciężko dostępnym, tylko online. Więc jeśli nie uda mi się kp to będę się stresować gdyby się skończyło i trzeba było kupić na już. Wybrałam takie zgodne z tabelką ze składami możliwie najlepsze bez żadnych dodatków zbędnych i składowo wychodzi spoko - Nan Supremepro. Fajnie że dostanę w każdym rossmanie go.
Biorę też pod uwagę jedno karmienie w ciągu dnia mm, żeby trochę męża zaangażować w nocy i jedno karmienie i przewijanie przypadło jemu 😃 plus gdybym musiała wyjść. Moja córka starsza nie chciała pić mojego rozmrożonego mleka w ogóle ( podobno rozmrożone zmienia smak ?) a czasem na wyjście do fryzjera nie starczało mojego bo ona była żarłokiem i musiałam wtedy wracać na sygnale 😂
Butelki mam 2 aventa i 1 jakaś dostałam lovi, mam nadzieję że styka.
Wstyd się przyznać ale naliczyłam dziś 6 smoczków ale jak można się oprzeć tym kolorom 😂 jeden biorę na wszelki wypadek do szpitala z rzeczami awaryjnymi.
Z tym, że nie można w szpitalu mieć swojego mleka, to bardziej chodzi o to, że często nie ma miejsca żeby je przygotować. Ja kupiłam Kendamil gotowy w butelkach, z takim nie powinien nikt robić problemów, bo raz, że oryginalnie zapakowane, a dwa, że nie wymaga przygotowania.
Moja położna, która pracuje w dwóch szpitalach powiedziała, że jak najbardziej poleca mieć swoje mleko i butelkę. Bo w szpitalu nie dość że mają smoczki "mordoleje" to jeszcze mleko jakie im tam przedstawiciel przyniesie, więc zazwyczaj nie jakieś dobre. -
Kasiula, może tak być bo jednak trochę organizm czuje rozluźnienie. Ale absolutnie Ci się należy 😘
Fluffy, jesteś kochana 🥰 wszystkiego dobrego dla Was i trzymam za Was kciuki 🤞🤞🤞
Balbinka, super ze jutro juz ciąża donoszona 🥰
Ja mam właśnie zupełnie na odwrót, czas mi leci jak szalony. Jutro juz środa, szok. Ja się staram ograniczać z zamawianiem bo kasa szła jak woda na wyprawkę. Teraz mam nadzieję że coś mi z wypłaty zostanie wreszcie a jeszcze budowa domu to cały czas coś.
Czy Wy też już tak boleśnie odczuwacie ruchy dzieci ? Położyłam się I tak dostaje w bokBalbinka8 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
@Katri94 mnie suszy najbardziej przed spaniem 😅 ostatnio po badaniach też poleciałam do piekarni, dobrze, że mają teraz takie bułki w ofercie bo zawsze człowiek trochę zje jak w lodówce pusto 🙂
@eliz damy radę, już chyba końcówka tych wizyt z uwagi na termin zgłoszenia się na oddział? Co do brzuszka to nie martw się na zapas, czasami rodzą się duże dzieciaczki i dobrze, że masz wcześniej rozwiązanie.
@Balbinka8 daj spokój wczoraj szłam na ktg to miałam wrażenie, że zaraz chlusnę jak z wiadra.. nie wiem co to było 😳 też powoli mnie stresują takie rzeczy 🫣 Ty chociaż doświadczona to wiesz jak wygląda wszystko 😂 musisz zarządzić kawkę w domu. Mi znów strasznie szybko leci, nie wiem za co pierwsze się brać 😅
@Madzik2208 widać, że wszystko wychodzi na prostą, tak się cieszę z dobrych informacji 😊
@maglew super, że imprezka udana to najważniejsze ❤️ współczuję dolegliwości, niech uciekają 🙂 oby tak było jak piszesz i Leoś był ułożony główkowo ✊️🍀
@Pinkflower pewnie ból od ciężaru piersi i zmiany ośrodka ciężkości przez ciąże. Najważniejsze, że skuteczny. Po takim czasie to nic dziwnego 😂 dziękuję, że pytasz dzisiaj ok 121/82 i trzyma się w podobnych wartościach na szczęście
@Kasiula09 bo to tak nagle przychodzi, najpierw latamy jak szalone typowe "wicie gniazda" a potem umycie naczyń to wyzwanie 😉
@Fluffy dziękujemy bardzo, że o Nas pamiętałaś ❤️ mam nadzieję, że wszystkie poczynione kroki zaowocują pięknym i zdrowym bobasem. Tego Wam życzę i trzymam oczywiście bardzo mocno kciuki ✊️🍀 zarażaj się ile tylko można 🦠🦠🦠🦠🦠Pinkflower, eliz lubią tę wiadomość
-
Pinkflower wrote:Kasiula, może tak być bo jednak trochę organizm czuje rozluźnienie. Ale absolutnie Ci się należy 😘
Fluffy, jesteś kochana 🥰 wszystkiego dobrego dla Was i trzymam za Was kciuki 🤞🤞🤞
Balbinka, super ze jutro juz ciąża donoszona 🥰
Ja mam właśnie zupełnie na odwrót, czas mi leci jak szalony. Jutro juz środa, szok. Ja się staram ograniczać z zamawianiem bo kasa szła jak woda na wyprawkę. Teraz mam nadzieję że coś mi z wypłaty zostanie wreszcie a jeszcze budowa domu to cały czas coś.
Czy Wy też już tak boleśnie odczuwacie ruchy dzieci ? Położyłam się I tak dostaje w bok
Mam dokładnie to samo z funduszami - wydatki się nie kończą! Jeszcze auto do zrobienia, ubezpieczenie mieszkania do opłacenia (swoją drogą taaak zdrożało...), a no i nie zapomnijmy o fakturze za prąd - i wszystko teraz oczywiście.
Tak, czasem mnie boli jak się rusza 🙈 Nawet nie tyle co boli, ale po prostu jest nieprzyjemnie.
PCOS❌ Starania od 11.2019
2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo ⏸️
5.08 6+2 4 mm kropeczka i
21.08 8+4 2 cm; szpital/krwiak.
26.08 9+2 2,5 cm
07.09 11+0 4,2 cm
20.09 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷
10.10 15+5 132 g 🩷
31.10 18+5 259g... chłopaka 😆💙
15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
03.12 23+3 581g 💙
24.12 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka)
08.01 28+4 1469g 💙
20.01 30+2 1570g 🩵
03.02 32+2 1901g 💙
19.02 34+4 2326g 🩵
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
@fluffy wiruski jeszcze rozsiewamy, więc zarażaj się ile tylko chcesz 🦠🦠🦠🦠
Kibicuje wam kochana z całych sił 🥰04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
Lilou wrote:Mam dokładnie to samo z funduszami - wydatki się nie kończą! Jeszcze auto do zrobienia, ubezpieczenie mieszkania do opłacenia (swoją drogą taaak zdrożało...), a no i nie zapomnijmy o fakturze za prąd - i wszystko teraz oczywiście.
Tak, czasem mnie boli jak się rusza 🙈 Nawet nie tyle co boli, ale po prostu jest nieprzyjemnie.
Liliou, tak przypomniałaś mi o fakturze za prąd z budowy na ponad 1000 zł 🤦♀️ i ubezpieczenie budowy się kończy i podatek od działki. Jejuuuuuu
O tak nieprzyjemnie to dobre słowoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 18:13
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
▪️PinkFlower Kochana tak w skrócie jesli chodzi o wiekszy brzuszek niz reszte ciała "Makrosomia to stan, który najczęściej występuje u potomstwa matek chorujących na cukrzycę" więc Pani doktor powiedziała że dobrze że mam indukcję zaplanowaną.
Jeśli chodzi o ruchy to nie czuje jakoś boleśnie ich ale może dlatego że te łożysko mam na przodzie.
▪️Fluffy Kochana bardzo dziękujemy ❤️
Trzymam za Ciebie mocno kciuki! 🍀🤞
▪️Moni jasne że damy radę,kto jak nie my? ❤️Jeśli chodzi o wizyty to została mi u mojej prowadzącej za tydzień w czwartek i w poniedziałek do Instytutu na KTG.
No mam nadzieje że brzuszek już więcej nie urośnie... 🫣👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊Magnez /Metocard 0,5x2
💉Neoparin 40mg
💉Insulina do posiłków oraz nocna
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙