Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh ja też dzisiaj wizyta ale dopiero 16.30. Ostatni raz się umawiam po pracy. I tak pewnie ze stresu nic nie zrobie
POPROTKA lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Powodzenia na wizytach
Czy któras cierpi w nocy na bezsennośc ja dzisiaj wstałam o 4 i nie wiedziałam co mam ze sobą robić..
Musze sobie zapisac na wizyte liste pytań do lekarza bo zapominam ja mam w czwartekBangBang lubi tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:U mnie jest tak samo, że pierwsze i drugie prenatalne są na NFZ 😇
Fajnie zawsze to jakaś oszczędność patrząc na to ile wydajemy na leki i wizyty.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm 🐻
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm 🐼
Sanco⏳️
-
Daisy... Brak słów na to co przechodzisz 🥺 Mam nadzieję, że los od tej pory już tylko będzie ci sprzyjał
Patisonek, witaj, od 2024 prenatalne 1 i 2 są na NFZ dla każdej ciężarnej 😊
Dziewczyny rzadko się udzielam, ale czytam wszystko, co do jednej wiadomości 🫣 Wyjątkowo odniosę się do ogółu: gratulacje szczęśliwych wizyt i widoków kropków! Oraz współczuję takich komentarzy i nieposzanowania dla nietykalności cielesnej 😠
Ja obecnie na Oggt, także trzymajcie kciuki 🥲 Rano cukier cacy z paluszka, zobaczymy co wyjdzie po testach.
Patisonek 25, Kasiastaraczka, POPROTKA lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
-
Hej!😊 Przeczytałam zaległości, ale przepraszam, nie jestem w stanie odnieść się do wszystkiego. 🫣
Daisy, tak bardzo mi przykro... 😢💔
Katt, bardzo się cieszę, że na wizycie wszystko dobrze 😍 i super, że już mogłaś usłyszeć serduszko! 💗
A-6, trzymam kciuki za dobre wyniki krzywej.🍀🤞
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach!🤞🤞🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 08:09
A-6, Katt lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie segregowałam papiery ciążowe. Grupa krwi do przodu, wyniki po porodzie do przodu, stare fotki do tyłu. Wizyta o 11...
BangBang lubi tę wiadomość
-
Z tymi badaniami prenatalnymi na nfz to jest tak że przychodnia musi mieć podpisana umowę z nfz. W mojej dziurze takiej przychodni nie ma. Najblizasza jest 100 km ode mnie i ja podziękowałam bo nie chce mi się tłuc te 100 km. Na paliwo swoje wydam a boję się że trafie na jakiegoś przypadkowego konwowała więc ostatecznie za wszystko muszę zapłacić
-
Widzę, że sporo dziś wizyt. Powodzenia 🤞 Wierzę, ze wszystkie przyjdziecie z dobrymi wieściami.
A-6 mocne kciuki, bądź twarda
Marzy mi się, żeby w tej ciąży się wymiksować z tego badania. Toż to tortura. Dwie godziny potów i mdłości, potem dzień z glowy 🥴
Edit - pamiętacie, ile dni czekałyście na wynik grupy krwi i przeciwciał? Robiłam w zeszły wtorek i wciąż nie ma 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 09:07
A-6 lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Widzę, że sporo dziś wizyt. Powodzenia 🤞 Wierzę, ze wszystkie przyjdziecie z dobrymi wieściami.
Marzy mi się, żeby w tej ciąży się wymiksować z tego badania. Toż to tortura. Dwie godziny potów i mdłości, potem dzień z glowy 🥴
Edit - pamiętacie, ile dni czekałyście na wynik grupy krwi i przeciwciał? Robiłam w zeszły wtorek i wciąż nie ma 🙄
Ja robiłam wczoraj, i maja być dzisiaj. -
Sagi wrote:Widzę, że sporo dziś wizyt. Powodzenia 🤞 Wierzę, ze wszystkie przyjdziecie z dobrymi wieściami.
Edit - pamiętacie, ile dni czekałyście na wynik grupy krwi i przeciwciał? Robiłam w zeszły wtorek i wciąż nie ma 🙄 -
Andzia2519 wrote:Ja wlasnie segregowałam papiery ciążowe. Grupa krwi do przodu, wyniki po porodzie do przodu, stare fotki do tyłu. Wizyta o 11...
Edit - pamiętacie, ile dni czekałyście na wynik grupy krwi i przeciwciał? Robiłam w zeszły wtorek i wciąż nie ma 🙄
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej prywatnie u innego lekarza, bo w niedzielę dostałam takiego bólu, a potem skurczy, że zastanawiałam się czy nie jechać na IP, ale ostatecznie jak to ja wolałam poczekać 😅 no i wszystko obrazowo super, najprawdopodobniej albo schodził mi piasek z nerki, albo ta torbiel ze względu na swój rozmiar zachodzi na prawą stronę i mogła tak doskwierać (bo już nic nie boli xd). No i jakość zdjęć jak niebo i ziemia porównując NFZ i prywatną wizytę 🫣 Przedstawiam wam kropka o 1 dzień młodszego niż Om (albo nadrobił, abo sprzęt lepszy, albo jednak owu była o czasie)
Sagi, Zaniepokojona1234, aleksaa, bambusek-94, Dżozu, POPROTKA, Kasiastaraczka, Aliana, Patisonek 25, BangBang, Katt, _Hope lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
-
W luxmedzie grupę krwi odebrałam po 5dniach roboczych. Mam podejrzenie że mogła być nawet wcześniej, ale w systemie nie wyświetlało się jako gotowe do odebrania nawet wtedy gdy już odebrałam, więc ciężko stwierdzić.
-
A-6
To u mnie całe szczęście nie Supermen, tylko sprinter. 8 cm rozwarcia a ten już się pchał główkąI niewiele by brakło, a byłby w czepku urodzony, ale przy badaniu rozwarcia gdzieś się przebił pęcherz. Ale dosłownie już na 8 cm właśnie
Kasiastaraczka, A-6 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, powodzenia dzisiaj na wizytach 🙂 ja dziś nie mam USG, przez to że poszłam w zeszłym tygodniu to dzisiejsze przełożyłam na czwartek i mam mieć wtedy rano USG a popołudniu wizytę. Czatuję na jakiś lepszy termin żebym nie musiała dwa razy jechać, może coś się zwolni.
@A-6 gratulacje pięknego bobaska 🙂
Ja nie wiem ile aktualnie ważę, bo padła nam bateria w wadze 😅 ale zaczynałam jakoś od 62kg. A co do prenatalnych to mi wypadną jakoś po połowie września dopiero, ale już sprawdzałam że we Wrocku dostępność terminów jest spora.A-6, BangBang lubią tę wiadomość
-
Widzę, że nie tylko ja nie mogę się doczekać każdej wizyty 😊. Codziennie z niecierpliwością skreślam kolejne dni w kalendarzu. U mnie prenatalne badanie 29.08 ( myślicie, że na tej wizycie zrobią i badanie krwi i USG ? z tych emocji nie zapytałam się, a Pani podała tylko 1 termin ) Czasami łapię się na tym, że patrzę na brzuch i pytam w myślach: »Halo, jesteś tam, mały człowieczku?« 💕 Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie i przesyłam dużo dobrej energii
BangBang lubi tę wiadomość
-
POPROTKA wrote:Widzę, że nie tylko ja nie mogę się doczekać każdej wizyty 😊. Codziennie z niecierpliwością skreślam kolejne dni w kalendarzu. U mnie prenatalne badanie 29.08 ( myślicie, że na tej wizycie zrobią i badanie krwi i USG ? z tych emocji nie zapytałam się, a Pani podała tylko 1 termin ) Czasami łapię się na tym, że patrzę na brzuch i pytam w myślach: »Halo, jesteś tam, mały człowieczku?« 💕 Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie i przesyłam dużo dobrej energii
-
Dżozu, rozbiłaś bank tym jednym dniem oczekiwania. No nic, byle do czwartku był chociaż skan dostępny - lekarce bym pokazała i z nią pogadała o konflikcie (teraz to będzie mój temat numer jeden do dręczenia lekarzy 😅).
Poprotka, ja też miałam USG i krew pobierana tego samego dnia. Później na wizycie u prowadzącego omówienie wyników.
Co do wagi, to ja się ważę wyłącznie u lekarza. A że mnie jeszcze nie ważył, to nie mam nad tym chwilowo żadnej kontroli xD
Za łatwo się nakręcić na obsesyjne kontrolowanie wagi i chcę sobie tego odpuścić. W poprzedniej ciąży przytyłam jakieś 10-11kg. Najwięcej na samym początku, bo żarłam po nocach jak dzik, i w trzecim trymestrze.
-
@A-6 piękna foteczka! I dobrze że podejrzałaś że wszystko w porządku
@Sagi rozbawiłaś mnie zdaniem ze żarłaś po nocach jak dzik 😂 muszę to zapamiętać! 😂❤️A-6 lubi tę wiadomość