X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Super! Niech kropek rośnie 🥹🥰
    Gdzie wyjeżdżacie na urlop?

Do Chorwacji jedziemy 🌴🐠🌅

Daga121222, Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
    🩸09.06
    🥚27.06 potrójna owulacja
    🤞10.07 ⏸️
    I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
    16.07 usg- kropek 🥹
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    O super, Chorwacja jest piękna 😍 a gdzie dokładnie?

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
    23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
    26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
    03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
    Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
    10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
    24.07 ➡️ następna wizyta

Cudzie trwaj 🥹🍀🤞🏻

preg.png
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    O super, Chorwacja jest piękna 😍 a gdzie dokładnie?

Okolice Trogiru do Rogoźnicy 😃

Daga121222 lubi tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
    🩸09.06
    🥚27.06 potrójna owulacja
    🤞10.07 ⏸️
    I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
    16.07 usg- kropek 🥹
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Super 🥰 lubię Chorwację, byliśmy tam w 2017, mam nadzieję, że kiedyś jeszcze tam wrócimy

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Zaniepokojona1234 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Według ostatniego okresu ma 6+6 tydzień kolejną wizytę mam w środę 23.07. To moja pierwsza ciąża strasznie się denerwuje. Z objawów w sumie nic nie mam poza bólem piersi ale podejrzewam że to może przez luteinę bo zanika on rano a później na nowo mam cały dzień i w nocy

Dżozu, Kasiastaraczka, Magdanowa, Daga121222 lubią tę wiadomość

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    @Magdanowa oo to dobrze, że lekarz dał Ci cyclogest
    A w jakim laboratorium dali taką betę?

@Molly może to już ten ciążowy 🥦 z mózgu? 😁 Ja już zdążyłam się przyzwyczaić do tego -jak nie ciąża to kp, czasami brakuje mi słów 🤣

@Eurcynia witaj pośród nas 🥰 czy wpisać Cię na pierwszą stronę z terminem porodu?

@Daisy ja też tylko raz oznaczyłam proga...w poprzednich ciążach byłam na globulkach, więc muszę jeszcze powtórzyć. Nie wiem czy jutro uda mi się pójść do lab czy już po niedzieli..
    No właśnie, widełki spore- my leczyliśmy się u naprotechnologa i tam mają taką tabelkę,wykres proga -postaram się tu wstawić jak to wygląda

@Sagi ojej współczuję takiej pobudki... mój pierwszy synek tak miał...
    Ja za to dziś wybudziłam się przy kp synka o 4.30 i nie mogłam zasnąć dobrą godzinę.. zauważyłam, że mam problemy ze snem i mnie mdli

@Dzozu super, że wszystkie wyniki w normie 🙂

Heja , może na razie jeszcze nie , 25 lipca mam wizytę z usg woec wtedy dam.znac jak sytuacja czy wszystko ok.
    Dziś mam stres , czwartą betę będę robić a w sumie jakos zmęczenie mi minęło i senność piersi mniej bolą.
    Boję sie ze to zły znak .

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: Dzisiaj, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dziewczyny a Wy macie jakieś przeczucia co do płci? Macie juz swoje typy imion?
    Ja żadnych 🤷‍♀️ moje typy to Henio i Ula, ale nie wiem co mąż na to 😅 miałam też praprababcie Wiktorię, która w skrócie bardzo zasługuje na to żeby jej imię odżyło w teraźniejszości, ale za bardzo mi się kojarzy ze Spice Girls i nie mogę się zdecydować 😅 no ale była bohaterką... zobaczymy. Powiedziałam mężowi, zeby się jeszcze tak nie cieszył za bardzo, i tak sobie to wziął do serca ze nawet nie pyta o ewentualną datę porodu. Myślę, ze zaczniemy gadać po usg.

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Ja wczoraj jednak odebrałam swoje wyniki, TSH i badanie moczu w normie 🙂
    Glukoza na czczo 93.
    A z morfologii mam obniżoną hemoglobinę i ogólnie z wyników wychodzi, że mam anemię. Zawsze miałam problem z ferrytyną, ale każdy lekarz to olewał… teraz idę do nowej pani dr, która będzie prowadziła moją ciążę i mam nadzieję, że pomoże mi jakoś 😊 pewnie zleci mi branie żelaza
    Polecam do tego laktoferynę i acerolę, z żelaza Floradix, choć nie wiem jak w ciąży...ponoć jakies ale są do zażywania w tym czasie.

⏸️ 10.07.2025 🤩
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

🐕4 / niedobór masła
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Dziewczyny melduję w USG kropka 😍 jutro robię badania z krwi i moczu 🤞 za tydzień kolejna wizyta bo 26.07 wyjeżdżamy na urlop, na serduszko jeszcze trzeba będzie poczekać aż wrócimy, to będzie najszybsza trasa powrotna z wakacji żeby podskoczyć na USG i sprawdzić czy wszytko ok 🤪

Co do objawów u mnie narazie ciąża czasem coś zakłuje ale z pierworodnym miałam tak samo byłam przerażona że nic się nie dzieje 🫣 ja na l4 idę po powrocie z urlopu czyli 11.08 pracuje w szpitalu więc za duże ryzyko. Pisałyście o ubrankach/kocykach. Mój syn jak już był kropkiem dostał pierwszą piżamkę dlatego dzisiaj wybrałam się do kappahl i również kupiłam pierwszą piżamkę. Średnio wierzę w to co się dzieje, trochę świruje. Myślę że wyluzuję dopiero po 1 prenatalnych 🧐

Superowo!!!!! Gratulacje!!

⏸️ 10.07.2025 🤩

🐕4 / niedobór masła
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:

Dla dziewczynki mam imiona, dla chłopca właśnie nie. Przy pierwszym imię po prostu „samo przyszło” :) Liczę, że tak będzie i tym razem.
    Nie mam przeczucia. Strzelam, że znowu będzie chłopczyk, ale to tak racjonalnie myślę, nie mam jakiejś intuicji.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini, udanych wakacji ☺️ Wygrzejcie się w słoneczku, pojedzcie dobrych rzeczy :D

Daga, z tym żelazem to chyba wiele kobiet się zmaga - miesiączki, ciąże… W poprzedniej dostałam żelazo dopiero z miesiąc przed porodem. Czułam się źle od początku, ale lekarz wzruszał ramionami dopóki hemoglobina nie spadła poniżej normy. Teraz chcę od początku powalczyć o dobre samopoczucie.
    Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z nowej pani doktor :)
    Co do zwolnienia, to dla mnie L4 i wyjazdy się wykluczają. Ale wszyscy wiemy, że ludzie i tak ryzykują ;)

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Lynx Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    A wy dziewczyny kiedy planujecie l4?
    Ja pracuję w żłobku i ciągle się zastanawiam. Ogólnie nie jest źle, daję radę, po prostu nie dźwigam dzieci 🙂
    Ale na początku października mamy z mężem zaplanowany urlop, więc chyba dobrym pomysłem będzie pójść na l4 dopiero po wyjeździe. Jak myślicie?

Tak, po wyjeździe. Potem będziesz musiała cudować ze zmianą adresu w ZUSie. Tak to na spokojnie pojedziesz i odpoczniesz 🥰

Pracuje w dosyć specyficznej branży, w telekomunikacji i jest bardzo wysokie pole elektromagnetyczne. W zasadzie od transferu jestem na l4 i mam uwiązane ręce póki co. Jeśli lekarz da zielone światło oczywiście, wróciłabym do pracy, ale potrzebuje zaświadczenia o ciąży, żebym nie musiała do laboratoriów chodzić. A najlepiej jakby się zgodzili na pracę zdalną. No i boję się trochę mówić w pracy. Co chwilę grożą zwolnieniami w Q3/Q4. Boję się, że jak powiem za wcześnie, to profilaktycznie mnie wywalą jeszcze w Q2 😓

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wklejam link do instagrama - co myślicie o treści tego posta? Dokładnie chodzi mi o to co zaczyna się na 14 stronie, że nie ma sensu oznaczać poziomu witamin w ciazy.
    Babeczka sprzedaje ebooka o suplementacji w ciąży za ponad 200zl. Myślicie, że to będą bardziej wartościowe treści niż to, to wyciągniemy z chat gpt?

https://www.instagram.com/p/DMKG7sDCBQv/?img_index=13&igsh=MTBtMTI1emttOG80ZA==

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    Heja , może na razie jeszcze nie , 25 lipca mam wizytę z usg woec wtedy dam.znac jak sytuacja czy wszystko ok.
    Dziś mam stres , czwartą betę będę robić a w sumie jakos zmęczenie mi minęło i senność piersi mniej bolą.
    Boję sie ze to zły znak .
    Dobrze, rozumiem 🙂 trzymam kciuki za dzisiejszą betę,daj nam znać jak będziesz miała wynik. A jak poprzednie 3? Prawidłowo rosły?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:
    Cześć. Według ostatniego okresu ma 6+6 tydzień kolejną wizytę mam w środę 23.07. To moja pierwsza ciąża strasznie się denerwuje. Z objawów w sumie nic nie mam poza bólem piersi ale podejrzewam że to może przez luteinę bo zanika on rano a później na nowo mam cały dzień i w nocy
    Hej, miałaś już jakąś wizytę? Wpisać Cię do nas na pierwszą stronę?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Ja żadnych 🤷‍♀️ moje typy to Henio i Ula, ale nie wiem co mąż na to 😅 miałam też praprababcie Wiktorię, która w skrócie bardzo zasługuje na to żeby jej imię odżyło w teraźniejszości, ale za bardzo mi się kojarzy ze Spice Girls i nie mogę się zdecydować 😅 no ale była bohaterką... zobaczymy. Powiedziałam mężowi, zeby się jeszcze tak nie cieszył za bardzo, i tak sobie to wziął do serca ze nawet nie pyta o ewentualną datę porodu. Myślę, ze zaczniemy gadać po usg.
    U nas jest Tadzio i Henio
    Ja mam kolejne typy Kazio/Jadzia
    Zobaczymy co ugadamy z mężem 😁

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Dziewczyny, wklejam link do instagrama - co myślicie o treści tego posta? Dokładnie chodzi mi o to co zaczyna się na 14 stronie, że nie ma sensu oznaczać poziomu witamin w ciazy.
    Babeczka sprzedaje ebooka o suplementacji w ciąży za ponad 200zl. Myślicie, że to będą bardziej wartościowe treści niż to, to wyciągniemy z chat gpt?

https://www.instagram.com/p/DMKG7sDCBQv/?img_index=13&igsh=MTBtMTI1emttOG80ZA==
    Jestem na nie... obserwuje inne osoby i ostatnio oglądałam live jednej z nich a propos suplementacji - za darmo 😁

Sagi lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Magdanowa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    @Magdanowa oo to dobrze, że lekarz dał Ci cyclogest
    A w jakim laboratorium dali taką betę?

W klinice w bocianie, poszłam do nich bo wyniki są zawsze po godzinie więc bardzo szybko. Dziwne ale może to znak żebym już więcej nie badała 😅

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - ⏳
    28.07 - ⏳

preg.png
  • Magdanowa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:

Ja myślę że to będzie dziewczynka. Wyglądam okropnie 😅
    Co do imion to dla dziewczynki mamy wybrane już długo długo, będzie Melisa ❤️
    Dla chłopca nie mamy na razie nic, mam wrażenie że mało jest ładnych imion dla chłopców

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - ⏳
    28.07 - ⏳

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Monini, udanych wakacji ☺️ Wygrzejcie się w słoneczku, pojedzcie dobrych rzeczy :D

Daga, z tym żelazem to chyba wiele kobiet się zmaga - miesiączki, ciąże… W poprzedniej dostałam żelazo dopiero z miesiąc przed porodem. Czułam się źle od początku, ale lekarz wzruszał ramionami dopóki hemoglobina nie spadła poniżej normy. Teraz chcę od początku powalczyć o dobre samopoczucie.
    Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z nowej pani doktor :)
    Co do zwolnienia, to dla mnie L4 i wyjazdy się wykluczają. Ale wszyscy wiemy, że ludzie i tak ryzykują ;)
    No właśnie wiem 🫣 naprawdę trzeba trafić na dobrego lekarza, który nie oleje sprawy, u mnie już hemoglobina spadła, więc mam nadzieję, że w czwartek mi coś przepisze 😊

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
    23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
    26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
    03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
    Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
    10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
    24.07 ➡️ następna wizyta

Cudzie trwaj 🥹🍀🤞🏻

preg.png
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ