Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Daga121222 wrote:Super! Niech kropek rośnie 🥹🥰
Gdzie wyjeżdżacie na urlop?
Do Chorwacji jedziemy 🌴🐠🌅Daga121222, Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹 -
Monini15 wrote:Do Chorwacji jedziemy 🌴🐠🌅👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ następna wizyta
Cudzie trwaj 🥹🍀🤞🏻
-
Daga121222 wrote:O super, Chorwacja jest piękna 😍 a gdzie dokładnie?
Okolice Trogiru do Rogoźnicy 😃Daga121222 lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹 -
Cześć. Według ostatniego okresu ma 6+6 tydzień kolejną wizytę mam w środę 23.07. To moja pierwsza ciąża strasznie się denerwuje. Z objawów w sumie nic nie mam poza bólem piersi ale podejrzewam że to może przez luteinę bo zanika on rano a później na nowo mam cały dzień i w nocy
Dżozu, Kasiastaraczka, Magdanowa, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:@Magdanowa oo to dobrze, że lekarz dał Ci cyclogest
A w jakim laboratorium dali taką betę?
@Molly może to już ten ciążowy 🥦 z mózgu? 😁 Ja już zdążyłam się przyzwyczaić do tego -jak nie ciąża to kp, czasami brakuje mi słów 🤣
@Eurcynia witaj pośród nas 🥰 czy wpisać Cię na pierwszą stronę z terminem porodu?
@Daisy ja też tylko raz oznaczyłam proga...w poprzednich ciążach byłam na globulkach, więc muszę jeszcze powtórzyć. Nie wiem czy jutro uda mi się pójść do lab czy już po niedzieli..
No właśnie, widełki spore- my leczyliśmy się u naprotechnologa i tam mają taką tabelkę,wykres proga -postaram się tu wstawić jak to wygląda
@Sagi ojej współczuję takiej pobudki... mój pierwszy synek tak miał...
Ja za to dziś wybudziłam się przy kp synka o 4.30 i nie mogłam zasnąć dobrą godzinę.. zauważyłam, że mam problemy ze snem i mnie mdli
@Dzozu super, że wszystkie wyniki w normie 🙂
Heja , może na razie jeszcze nie , 25 lipca mam wizytę z usg woec wtedy dam.znac jak sytuacja czy wszystko ok.
Dziś mam stres , czwartą betę będę robić a w sumie jakos zmęczenie mi minęło i senność piersi mniej bolą.
Boję sie ze to zły znak .euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Daga121222 wrote:Ja wczoraj jednak odebrałam swoje wyniki, TSH i badanie moczu w normie 🙂
Glukoza na czczo 93.
A z morfologii mam obniżoną hemoglobinę i ogólnie z wyników wychodzi, że mam anemię. Zawsze miałam problem z ferrytyną, ale każdy lekarz to olewał… teraz idę do nowej pani dr, która będzie prowadziła moją ciążę i mam nadzieję, że pomoże mi jakoś 😊 pewnie zleci mi branie żelazastarania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🐕4 / niedobór masła -
Monini15 wrote:Dziewczyny melduję w USG kropka 😍 jutro robię badania z krwi i moczu 🤞 za tydzień kolejna wizyta bo 26.07 wyjeżdżamy na urlop, na serduszko jeszcze trzeba będzie poczekać aż wrócimy, to będzie najszybsza trasa powrotna z wakacji żeby podskoczyć na USG i sprawdzić czy wszytko ok 🤪
Co do objawów u mnie narazie ciąża czasem coś zakłuje ale z pierworodnym miałam tak samo byłam przerażona że nic się nie dzieje 🫣 ja na l4 idę po powrocie z urlopu czyli 11.08 pracuje w szpitalu więc za duże ryzyko. Pisałyście o ubrankach/kocykach. Mój syn jak już był kropkiem dostał pierwszą piżamkę dlatego dzisiaj wybrałam się do kappahl i również kupiłam pierwszą piżamkę. Średnio wierzę w to co się dzieje, trochę świruje. Myślę że wyluzuję dopiero po 1 prenatalnych 🧐
Superowo!!!!! Gratulacje!!starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
🐕4 / niedobór masła -
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny a Wy macie jakieś przeczucia co do płci? Macie juz swoje typy imion?
Dla dziewczynki mam imiona, dla chłopca właśnie nie. Przy pierwszym imię po prostu „samo przyszło”Liczę, że tak będzie i tym razem.
Nie mam przeczucia. Strzelam, że znowu będzie chłopczyk, ale to tak racjonalnie myślę, nie mam jakiejś intuicji.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Monini, udanych wakacji ☺️ Wygrzejcie się w słoneczku, pojedzcie dobrych rzeczy
Daga, z tym żelazem to chyba wiele kobiet się zmaga - miesiączki, ciąże… W poprzedniej dostałam żelazo dopiero z miesiąc przed porodem. Czułam się źle od początku, ale lekarz wzruszał ramionami dopóki hemoglobina nie spadła poniżej normy. Teraz chcę od początku powalczyć o dobre samopoczucie.
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z nowej pani doktor
Co do zwolnienia, to dla mnie L4 i wyjazdy się wykluczają. Ale wszyscy wiemy, że ludzie i tak ryzykują
-
Daga121222 wrote:A wy dziewczyny kiedy planujecie l4?
Ja pracuję w żłobku i ciągle się zastanawiam. Ogólnie nie jest źle, daję radę, po prostu nie dźwigam dzieci 🙂
Ale na początku października mamy z mężem zaplanowany urlop, więc chyba dobrym pomysłem będzie pójść na l4 dopiero po wyjeździe. Jak myślicie?
Tak, po wyjeździe. Potem będziesz musiała cudować ze zmianą adresu w ZUSie. Tak to na spokojnie pojedziesz i odpoczniesz 🥰
Pracuje w dosyć specyficznej branży, w telekomunikacji i jest bardzo wysokie pole elektromagnetyczne. W zasadzie od transferu jestem na l4 i mam uwiązane ręce póki co. Jeśli lekarz da zielone światło oczywiście, wróciłabym do pracy, ale potrzebuje zaświadczenia o ciąży, żebym nie musiała do laboratoriów chodzić. A najlepiej jakby się zgodzili na pracę zdalną. No i boję się trochę mówić w pracy. Co chwilę grożą zwolnieniami w Q3/Q4. Boję się, że jak powiem za wcześnie, to profilaktycznie mnie wywalą jeszcze w Q2 😓 -
Dziewczyny, wklejam link do instagrama - co myślicie o treści tego posta? Dokładnie chodzi mi o to co zaczyna się na 14 stronie, że nie ma sensu oznaczać poziomu witamin w ciazy.
Babeczka sprzedaje ebooka o suplementacji w ciąży za ponad 200zl. Myślicie, że to będą bardziej wartościowe treści niż to, to wyciągniemy z chat gpt?
https://www.instagram.com/p/DMKG7sDCBQv/?img_index=13&igsh=MTBtMTI1emttOG80ZA== -
Eurcynia wrote:Heja , może na razie jeszcze nie , 25 lipca mam wizytę z usg woec wtedy dam.znac jak sytuacja czy wszystko ok.
Dziś mam stres , czwartą betę będę robić a w sumie jakos zmęczenie mi minęło i senność piersi mniej bolą.
Boję sie ze to zły znak . -
Zaniepokojona1234 wrote:Cześć. Według ostatniego okresu ma 6+6 tydzień kolejną wizytę mam w środę 23.07. To moja pierwsza ciąża strasznie się denerwuje. Z objawów w sumie nic nie mam poza bólem piersi ale podejrzewam że to może przez luteinę bo zanika on rano a później na nowo mam cały dzień i w nocy
-
Dżozu wrote:Ja żadnych 🤷♀️ moje typy to Henio i Ula, ale nie wiem co mąż na to 😅 miałam też praprababcie Wiktorię, która w skrócie bardzo zasługuje na to żeby jej imię odżyło w teraźniejszości, ale za bardzo mi się kojarzy ze Spice Girls i nie mogę się zdecydować 😅 no ale była bohaterką... zobaczymy. Powiedziałam mężowi, zeby się jeszcze tak nie cieszył za bardzo, i tak sobie to wziął do serca ze nawet nie pyta o ewentualną datę porodu. Myślę, ze zaczniemy gadać po usg.
Ja mam kolejne typy Kazio/Jadzia
Zobaczymy co ugadamy z mężem 😁 -
Sagi wrote:Dziewczyny, wklejam link do instagrama - co myślicie o treści tego posta? Dokładnie chodzi mi o to co zaczyna się na 14 stronie, że nie ma sensu oznaczać poziomu witamin w ciazy.
Babeczka sprzedaje ebooka o suplementacji w ciąży za ponad 200zl. Myślicie, że to będą bardziej wartościowe treści niż to, to wyciągniemy z chat gpt?
https://www.instagram.com/p/DMKG7sDCBQv/?img_index=13&igsh=MTBtMTI1emttOG80ZA==Sagi lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:@Magdanowa oo to dobrze, że lekarz dał Ci cyclogest
A w jakim laboratorium dali taką betę?
W klinice w bocianie, poszłam do nich bo wyniki są zawsze po godzinie więc bardzo szybko. Dziwne ale może to znak żebym już więcej nie badała 😅 -
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny a Wy macie jakieś przeczucia co do płci? Macie juz swoje typy imion?
Ja myślę że to będzie dziewczynka. Wyglądam okropnie 😅
Co do imion to dla dziewczynki mamy wybrane już długo długo, będzie Melisa ❤️
Dla chłopca nie mamy na razie nic, mam wrażenie że mało jest ładnych imion dla chłopców -
Sagi wrote:Monini, udanych wakacji ☺️ Wygrzejcie się w słoneczku, pojedzcie dobrych rzeczy
Daga, z tym żelazem to chyba wiele kobiet się zmaga - miesiączki, ciąże… W poprzedniej dostałam żelazo dopiero z miesiąc przed porodem. Czułam się źle od początku, ale lekarz wzruszał ramionami dopóki hemoglobina nie spadła poniżej normy. Teraz chcę od początku powalczyć o dobre samopoczucie.
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z nowej pani doktor
Co do zwolnienia, to dla mnie L4 i wyjazdy się wykluczają. Ale wszyscy wiemy, że ludzie i tak ryzykują👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ następna wizyta
Cudzie trwaj 🥹🍀🤞🏻
-