Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Daga121222 wrote:A co Ci wyszło?
Może to nic poważnego 🫂 skonsultuj wynik z lekarzem
Możliwy HSIL. Dawno temu jak miałam taki wynik, to skończyło się zabiegiem. Czekam teraz na telefon, bo lekarz kazał umówić się do konkretnego specjalisty na kolposkopię. Terminów brak. Ech. Martwię się ze względu na ciążę -
Sagi wrote:Możliwy HSIL. Dawno temu jak miałam taki wynik, to skończyło się zabiegiem. Czekam teraz na telefon, bo lekarz kazał umówić się do konkretnego specjalisty na kolposkopię. Terminów brak. Ech. Martwię się ze względu na ciążę
ja dziś muszę się umówić na biopsję bo mam 4 zmiany w piersi… też się boje co to będzie. Lekarz mówi że raczej łagodne zmiany ale bez biopsji to wiadomo
-
Zaniepokojona1234 wrote:Będzie dobrze
ja dziś muszę się umówić na biopsję bo mam 4 zmiany w piersi… też się boje co to będzie. Lekarz mówi że raczej łagodne zmiany ale bez biopsji to wiadomo
Dzięki. Wcisnęli mnie na poniedziałek
Trzymam kciuki za Ciebie. Też kiedyś miałam taką zmianę, kazali jedynie obserwować, w końcu sama zniknęła. Oby i u Ciebie było oki.Zaniepokojona1234, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Tuśka88 wrote:Pięknie Gabrysia, to była dla mnie jedna z opcji zanim dowiedziałam się, że chłopak, teraz mamy zagwostkę
-
Sagi wrote:Możliwy HSIL. Dawno temu jak miałam taki wynik, to skończyło się zabiegiem. Czekam teraz na telefon, bo lekarz kazał umówić się do konkretnego specjalisty na kolposkopię. Terminów brak. Ech. Martwię się ze względu na ciążę
A jak to jest w ciąży z tym terminem 7 dni?
Edit. Doczytałam, że Cię wcisnęliWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 13:04
Sagi lubi tę wiadomość
-
@Sagi @Zaniepokojona trzymam kciuki żeby sytuacja jak najszybciej się wyjaśniła i żeby znalazło się jakieś bezpieczne rozwiązanie dla Was i waszych maluszków
@Daga też zauważam prawidłowość że im bliżej wizyty tym więcej niepokoju... oby szybko wyleczyli Ci infekcję.
Mnie już nosi w pracy, nie mogę się doczekać USG. Mi w cytologii którą będę dzisiaj konsultować z lekarzem wyszło że mam "liczne komórki zapalne" ale czytałam w Internecie że w ciąży to nie musi oznaczać nic złego - nie wiem ile w tym prawdy??Zobaczymy co doktorek powie.
Sagi, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość
-
@Sagi @Zaniepokojona przytulam Was mocno i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😚
@bambusek też mam nadzieję, że to nic poważnego
Ja właśnie miałam konsultacje ze swoją Panią dr, od dziś oficjalnie przeszłam na l4.
A do tego przepisała mi na te moje bakterie antybiotyk na 3 dni + mam brać probiotyk dla mam, a po tygodniu mam powtórzyć wymazy.Zaniepokojona1234, Sagi, Kłębuszek, Kasiastaraczka, bambusek-94, Dżozu, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
Powiem wam że dzisiaj jestem potwornie zmęczona, mam strasznie słaby dzień. Rano skończyłam porządki maluszkowe, teraz gotuje jakiś obiad a jedyne o czym marze to łóżko u drzemka, chciałam jeszcze ogarnąć prasowanie ale po pierwsze raczej nie dam rady po drugie mam się oszczędzać więc odpuszczam temat
-
Go0cha wrote:Dziewczyny, czy to prawda że 3 badanie prenatalne jest już plate?
Tak, za 3 prenatalne się płaci.Go0cha lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
-
Jestem po wizycie z kruszynką ok.. muszę się wyżalić co do tego lekarza ... na początku 1 wizyta i 2 była super normalnie jak w prywatym gabinecie.. a zeszła i dzisiejsza to porażka.. od 6 tygodni nei mam nic badane bo podobno że krwinki żyją 100 dni i tak często nei trzeba ... schudłam 2kg ale tak może być bo to co teraz przytyje to zostaje po ciazy
Tlumqcze mu ze się źle czuje to ani nie osłuchał nic i mówi że mam brać immuno complex i tyle ... gdzie teraz rostalam gorączki o jestem na 16
30 umuwiona do swojego internisty bo to mie martwi ten ropny katar z mega pomarańczową sucha wydzieliną z rana ... boję się brać czego kolwiek bo doktorek wystraszym mnie ze stosowanie paracetamolu wpływa na wady rozwojowe płodu..
A ponad to pytam go już 3 raz czy widać na usg co będzie i mamy 17 tydzień to mi mowi ze nie chce mówić bo ryzyko pomyłki jest jeszcze duże. Gdzie byłam prywatnie i na prenatalnych to powiedzieli ze dziewczynka
. Ciągle ma problem do mojej cukrzycy której finalnie nie ma bo nawet badań nie mam żadnych robionych .. stwierdził że za 3 tygodnie da mi skierowanie na prenatalne oraz na badania krwi i moczu a także na krzywą ... wrrr a nie chce go zmieniać bo u nas we wsi to wszyscy się znają i nie chce żeby później w szpitalu zgrywał się bo go wymieniłam.. ale fakt że jest 3 lata starszy odemnei to normalnie aż korci żeby mu coś natuknąć. -
@Go0cha tak, 3 jest płatne. Ale ja mam np. w pakiecie medycznym wiec warto sprawdzić 🙂
@CaroOline z tego co piszesz to strasznie niekompetentny ten lekarz, całkowicie rozumiem Twoją frustracjęmoże warto rozważyć zmianę prowadzącego jeżeli nie czujesz się odpowiednio zaopiekowana?
Go0cha lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj cały dzień spałam jak Wy dajecie rade w tej pracy. Od wczorajszego wieczora źle się czuję i nic juz nie zrobiłam a jeszcze musze pranie zrobić bo juz córka pomału nie ma w czym chodzić. Kuzynka zaoferowała mi ciuszki po synku ciesze się ale nie wiem we wszystko sie wstrzelimy bo ona miała z innego okresu dziecko wiec te ciuszki to beda letnie i tak bede musiała coś kupić
Nie wiem czy tez tak macie ale czuje tak bardzo ruchy małego , że az mnie to wnerwianie wiem czy on tam plywa czy co ale nie podoba mi się to dziwne uczucie. Będe szczesliwa jak juz nie bede w ciąży.
Co do psychologa musze to sama przepracować i skupic sie na zadaniu. Moja córka dała mi w kość moze teraz bedzie inaczej nie wiem ale jeszcze 2 lata temu chcialam mieć 2 dzieci a potem jak zaczęłam sie wysypiać i stala się bardziej samodzielna to było cudowne uczucie miałam czas dla siebiei coraz mniej tego pragnęłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 15:50
-
carolina co do badań to ma rzeczywiście bardzo olewcze podejście. Ja mam na każdą wizytę obowiązkowa Morfologia i mocz a czasem coś dodatkowo, np teraz czeka mnie krzywa, co do płci mi mój gin w 17 tygodniu powiedział że to dziewczynka ale zaznaczył żeby się wstrzymać bo nie ma sto procent pewności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 16:53
-
CaroOline wrote:Jestem po wizycie z kruszynką ok.. muszę się wyżalić co do tego lekarza ... na początku 1 wizyta i 2 była super normalnie jak w prywatym gabinecie.. a zeszła i dzisiejsza to porażka.. od 6 tygodni nei mam nic badane bo podobno że krwinki żyją 100 dni i tak często nei trzeba ... schudłam 2kg ale tak może być bo to co teraz przytyje to zostaje po ciazy
Tlumqcze mu ze się źle czuje to ani nie osłuchał nic i mówi że mam brać immuno complex i tyle ... gdzie teraz rostalam gorączki o jestem na 16
30 umuwiona do swojego internisty bo to mie martwi ten ropny katar z mega pomarańczową sucha wydzieliną z rana ... boję się brać czego kolwiek bo doktorek wystraszym mnie ze stosowanie paracetamolu wpływa na wady rozwojowe płodu..
A ponad to pytam go już 3 raz czy widać na usg co będzie i mamy 17 tydzień to mi mowi ze nie chce mówić bo ryzyko pomyłki jest jeszcze duże. Gdzie byłam prywatnie i na prenatalnych to powiedzieli ze dziewczynka
. Ciągle ma problem do mojej cukrzycy której finalnie nie ma bo nawet badań nie mam żadnych robionych .. stwierdził że za 3 tygodnie da mi skierowanie na prenatalne oraz na badania krwi i moczu a także na krzywą ... wrrr a nie chce go zmieniać bo u nas we wsi to wszyscy się znają i nie chce żeby później w szpitalu zgrywał się bo go wymieniłam.. ale fakt że jest 3 lata starszy odemnei to normalnie aż korci żeby mu coś natuknąć.
Może rozważ zmianę lekarza, bo szkoda byś chodziła zdenerwowana 😣 Twój spokój jest teraz najwazniejszy👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
Muszę się dziewczynki pochwalić 🥹
Dwa miesiące temu moja ferrytyna wynosiła 7, a dziś wynosi 29,2 🥳
Nie wiem, kiedy ostatni raz miałam tak wysoki wynik!
Wiem, że jestem w dolnej granicy, ale cieszę się, że jest poprawa🥹🥰 nigdy lekarz nie chciał mi nic przepisać, zawsze uważał, że taka moja natura… nie mam pojęcia jak ja funkcjonowałam z tak niską ferrytyną.
Reszta wyników pewnie będzie jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 17:55
Kłębuszek, Kasiastaraczka, bambusek-94, Kokosq, Sagi, _Hope, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
CaroOline wrote:Jestem po wizycie z kruszynką ok.. muszę się wyżalić co do tego lekarza ... na początku 1 wizyta i 2 była super normalnie jak w prywatym gabinecie.. a zeszła i dzisiejsza to porażka.. od 6 tygodni nei mam nic badane bo podobno że krwinki żyją 100 dni i tak często nei trzeba ... schudłam 2kg ale tak może być bo to co teraz przytyje to zostaje po ciazy
. Ciągle ma problem do mojej cukrzycy której finalnie nie ma bo nawet badań nie mam żadnych robionych .. stwierdził że za 3 tygodnie da mi skierowanie na prenatalne oraz na badania krwi i moczu a także na krzywą ... wrrr a nie chce go zmieniać bo u nas we wsi to wszyscy się znają i nie chce żeby później w szpitalu zgrywał się bo go wymieniłam.. ale fakt że jest 3 lata starszy odemnei to normalnie aż korci żeby mu coś natuknąć.