X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Katt Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Chora sytuacja, że tak Ci zmienili położną. Można mieć w innym miejscu niż lekarz poz

Człowiek się uczy całe życie, ale przyznam że trochę tego nie ogarniałam, myślałam że skoro przychodnia jest blisko to nie będzie problemu ze spotkaniami, jak będzie przychodziła to ogarnie młodego i mnie. Najwidoczniej uznała że jestem super mamą i nie potrzebuje jej pomocy, warunki mamy odpowiednie dla dziecka i nie będzie nam wbijać do mieszkania 😆 syn miał już prawie dwa tygodnie to mi nikt obcy w domu potrzebny nie był, nie miałam pytań bo już wszystko metodą prób i błędów ogarnęłam sama. Spadek wagi po porodzie przypadł na czasy jeszcze w szpitalu więc byłam pod ich kontrolą. Tam dostałam zalecenia i z pomocą mamy działałam. Jedyne z czym mi pomogła położna (jeśli tak to można nazwać) to żeby iść w klasyczną metodę jaką jest spirytus z kikutem pępowinowym bo był solidnie gruby i by siedział i siedział a ja bym nerwicy dostała (ostatecznie odpadł po 3 tygodniach)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

‹‹ 248 249 250 251 252
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ