Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Alta Marea ja polecam staniki do karmienia z h and m ewentulanie mialam tez ki3dyś z the mirakle makers tez sa super z tego francis and hanry średnii jestem zadowolona bo mam za duzy biust i ciężko mam dopasować
    Daga mój też przez te ulewanie nie przybiera i powiem Ci juz stosujwmy syrop i zmienilismy mleko na to nan moze triszke lwoiej jest ale ulewa to siw zmieni dopiero jak bedzie rd .
    Chciałam już posłać córke do przedszkola dzisiaj ale stwierdziłam że nie że jeszcze dam rade chyba byłabym zla na siebie jakbym ja tetaz posłała i by coś przyniosła

alta marea lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    Alta Marea ja polecam staniki do karmienia z h and m ewentulanie mialam tez ki3dyś z the mirakle makers tez sa super z tego francis and hanry średnii jestem zadowolona bo mam za duzy biust i ciężko mam dopasować
    Daga mój też przez te ulewanie nie przybiera i powiem Ci juz stosujwmy syrop i zmienilismy mleko na to nan moze triszke lwoiej jest ale ulewa to siw zmieni dopiero jak bedzie rd .
    Chciałam już posłać córke do przedszkola dzisiaj ale stwierdziłam że nie że jeszcze dam rade chyba byłabym zla na siebie jakbym ja tetaz posłała i by coś przyniosła
    No my właśnie jeszcze się wstrzymujemy z tym syropem, ale jeśli dalej będzie tak mało przybierała na wadze, to Pani dr powiedziała, że wtedy zaczniemy działać.
    Zosiu, teraz pogoda będzie dopisywać, więc myślę, że możesz śmiało posłać córkę do przedszkola 🙂

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Wam pisałam że chciałam Leona zaszczepić i szczwpienia są wstrzymane mam dzwonić dopiero pod koniec tygodnia bo lekarzy nie ma :/
    Wlasnie powiem szczerze że już tak długo siedze z 2 dzieci że stwierdziłam że musze poczekac do szczepień Leona i mojej wizyty u chirurga mąz tez ma 100 frekwencjo w pracy a tak jest ryzyko ta pogoda jest w kratke dzisiaj jest jak lato a pod koniec tygodnia znowu ochlodzenie wiadomo już nie gakie ale ten organizm też glupieje :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 maja, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    No my właśnie jeszcze się wstrzymujemy z tym syropem, ale jeśli dalej będzie tak mało przybierała na wadze, to Pani dr powiedziała, że wtedy zaczniemy działać.
    Zosiu, teraz pogoda będzie dopisywać, więc myślę, że możesz śmiało posłać córkę do przedszkola 🙂
    A to jak wygląda ta waga
    Bo dzueci przybierają skokowo w tym wieku

age.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A to jak wygląda ta waga
    Bo dzueci przybierają skokowo w tym wieku
    No właśnie słyszałam o tym 🤔
    Aktualnie 17g na dobę, a jeszcze 2 tygodnie temu przybierała 40g na dobę.
    Ogólnie przez jakieś 3 dni mniej jadła, do tego właśnie te częstsze ulewanie

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez to ulewanie to jakiś dramat jest i liczyłam na to że ten syrop coś pomoże ale słabo :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 5 maja, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    No właśnie słyszałam o tym 🤔
    Aktualnie 17g na dobę, a jeszcze 2 tygodnie temu przybierała 40g na dobę.
    Ogólnie przez jakieś 3 dni mniej jadła, do tego właśnie te częstsze ulewanie

Chyba na wyrost pani doktor podniosła alarm…. To 17 na dobę to w jakim przekroju czasowym? Ciężko tak mierzyć.
    U nas od porodu przybiera 30/dobę jeśli patrzeć całościowo.
    Jeśli spojrzeć na ostatnie dwa tygodnie to “tylko” 24.
    A jak spojrzeć na wagę przy przyjęciu do szpitala przez rotawirus i przy wypisie to … 35g/dobę mimo wymiotów i biegunki 🙈

Arga lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 maja, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam, że na wyrost alarm.

age.png

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 maja, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Jeszcze mam pytanie, macie do polecenia jakiś dobry termometr? Jakimi mierzycie takim maluchom?
    W Rossmannie jest termometr z giętką końcówką, mamy taki
    Mamy też vision do czoła -jak śpią można skontrolować

Kokosq lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 5 maja, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Troszkę spóźnione ale wszystkiego najlepszego Zosiu!

Dziewczyny czy któraś z Was próbowała kiedyś biustonoszy Dropless? Sa bardzo drogie ale też nie ukrywam, że bardzo praktyczne :D

ja na chwilę obecną mam jeden biustonosz na max dobę, czasami zmieniam częściej bo zawsze są jakieś plamy. Nigdy mi nie przeciekają wkładki (muszę zmieniać często), ale podczas karmień zawsze coś się zaleje, młody puszcza pierś itp i plamy gotowe. Musze kupić więcej na zmianę i nie wiem właśnie czy inwestować w Dropless czy w zwyklaki. Jak wy w ogóle ogarniacie temat? Zrezygnowałam też zupełnie z jednorazowych wkładek laktacyjnych, bo do szału doprowadza mnie jak się rolują podczas karmienia, przesuwają itp, albo przyklejają dziecku do twarzy. Niestety mam niekontrolowany wypływ podczas karmień i nie mogę bez.
    Dajcie jakieś tipy :D
    Ja mam biustonosze z alles mama, zarówno miękkie bawełniane,jak i takie ładniejsze
    Wkładki tym razem mam wielorazowe, kiedyś będąc jeszcze w ciąży kupiłam na wyprzedaży w Rossmanie i sprawdzają mi się
    No ja też muszę non stop biustonosz i wkładki,bo mi leci mleko

alta marea lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 5 maja, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    My dziś byliśmy na kontroli u pediatry i przez to, że nasza mała więcej zaczęła ulewać to za mało przybiera na wadze 😓 i za dwa tygodnie mamy kontrolę
    Ojej, przykro mi..to jakie ma teraz przyrosty dobowe? Dużo spadła na siatce?

Doczytałam, że 17 g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 19:29

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 5 maja, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że dobra pogoda to połowa sukcesu -wczoraj spędziłam z dziećmi na placu zabaw ponad 3 h, mała ładnie spała,raz ją nakarmilam, chłopaki fajnie się bawili. Moje pierwsze samotne wyjście z trójką na dwór 💪
    Dziś wyszliśmy po pracy męża,bo zeszło się z gotowaniem i zakupami. Mąż z Lidka spacerowali,a my znów plac zabaw
    Muszę pomyśleć też o gotowaniu rano albo wieczorem,bo na to sporo czasu też idzie

Arga, Sagi, ZOSIA88, alta marea, Daga121222, Katt, Kokosq, bambusek-94, _Hope lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Chyba na wyrost pani doktor podniosła alarm…. To 17 na dobę to w jakim przekroju czasowym? Ciężko tak mierzyć.
    U nas od porodu przybiera 30/dobę jeśli patrzeć całościowo.
    Jeśli spojrzeć na ostatnie dwa tygodnie to “tylko” 24.
    A jak spojrzeć na wagę przy przyjęciu do szpitala przez rotawirus i przy wypisie to … 35g/dobę mimo wymiotów i biegunki 🙈
    To mnie trochę uspokoiłaś 🫣
    Ja się na tym totalnie nie znam, nie wiem ile dziecko powinno przybierać 😬

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 6 maja, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @alta marea, ja jeszcze będąc w ciąży myślałam nad stanikami z dropless ale no do tanich nie należą 😅 już nie pamiętam ale chyba Sagi, poleciła staniki z H&M takie materiałowe, zakupiłam i jestem mega zadowolona, stówa za dwie sztuki i rozważam czy nie kupić jeszcze dwóch.

@kasiastaraczka, zazdroszczę 😅 ja bez męża nie ma szans żebym poszła z dwójką na plac zabaw, byliśmy ostatnio z mężem 3 razy i za każdym razem mały chwilę po wejściu odpala się i krzyczy tak, że muszę z tego palcu uciekać i jeździć dookoła,a mąż zostaje z córką się bawić.
    Nawet cycem uspokoić go nie mogę, nie wiem może przeszkadza mu hałas czy coś 😅

W ogóle dziewczyny mi chyba okres wrócił 🫣 w piątek będzie 6 tygodni od porodu. Od wczoraj zauważyłam delikatne plamienie a dziś jest tego odrobina więcej i lekkie bóle okresowe. Zastanawiam się czy to możliwe że tak wcześnie, poprzednio wrócił po trzech miesiącach. Na szczęście w środę za tydzień jestem zapisana do mojej pani doktor to skontroluje sprawę, ale i tak chyba napiszę dziś do niej sms bo mocno mnie to stresuje 🫣

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • Zaniepokojona1234 Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    To mnie trochę uspokoiłaś 🫣
    Ja się na tym totalnie nie znam, nie wiem ile dziecko powinno przybierać 😬
    Mnie tak położna wystraszyła na początku że za mało i kazała dokarmiać a potem przyszła i powiedziała że nawet za dużo przybrał… ale nie podam już dokładnie ile to było i w jakim czasie 😂

Antoś 20.02.2026 💕
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosia, spóźnione wszystkiego najlepszego! 🥳🎂

U nas majówka minęła intensywnie. Pogoda była i nadal jest cudowna.☀️ Starsze dzieci zadowolone a Tomcio niestety przebodźcowany pobytami w większym gronie i w dzień prawie nic nam nie spał.
    Ja doskonale go rozumiem, bo też zdecydowanie wolę naszą nieidealną rutynę. 🫣

Tomuś ostatnio dużo marudzi i ma tylko krótkie drzemki w ciągu dnia. Śpi po 10-30 minut z przerwami i najlepiej na zewnątrz.🤯

Co do powrotu okresu to ja po obu poprzednich cesarkach dostałam po 3 miesiącach i teraz pewnie też przyjdzie dość szybko. Choć ja tak naprawdę dopiero kończę oczyszczanie i ostatnie o czym marzę to powrót miesiączki. 😵‍💫

@Dżozu, Tomkowi ślad po szczepieniu na gruźlicę pojawił się niedawno. W okolicy 6 tygodnia.

@Daga, trzymam kciuki za lepsze przyrosty wagi Wiktorii.🍀 Wiem, że to stresuje.🫂

Co do wyjść na zewnątrz to ja mam ułatwione zadanie, bo mieszkamy na wsi i mamy własny ogród. Więc jak już wyszykuję trójkę to pobyt na podwórku jest fajny.

Doczekałam się już głośnego śmiechu Tomeczka.🥰 Rozczulające...🥹

Dziś byliśmy na szczepieniu. 💉 Tomcio waży już ponad 4kg.🧸🩵
    Jednocześnie była też szczepiona starsza córeczka. Mam nadzieję, że przejdą to łagodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 10:28

ZOSIA88, Kokosq, alta marea, Kłębuszek, Kasiastaraczka, Daga121222, Dżozu, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość

Po trudnej, kilkuletniej walce z niepłodnością...
    🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    🐝 2026🩵

age.png
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq a to nie resztki połogu jeszcze? Gdyby to miał być okres to około 2 tygodnie wcześniej musiałabyś mieć jakąś owulację (pomijam to czy lepszej czy gorszej jakości), a czy 2 tygodnie wcześniej jeszcze krwawiłaś?

Ja jestem już miesiąc po porodzie i wciąż krwawię, są to jakieś resztki i bardziej bród ale ciągle się oczyszczam. Wszak połóg trwa 8 tygodni.
    Po poprzednich porodach okres dostawałam 3 i 4 miesiące po i pewnie tym razem też się długo nie naciesze jego brakiem.

Co do ulewania i u nas jest z tym masakra, podnoszę ciągle, odbijam... Nawet staram się ją kłaść na poduszce żeby nie leżała całkiem płasko, a niewiele to daje. U nas karmienie na żądanie i czasem prosi się co pół godziny, godzinę i tylko dzień kręci się wokół karmienia, odbijania i zmieniania pampersów... Trochę już mam tego dosyć i nachodzą mnie myśli żeby dać mm. Ale z drugiej strony już wytrzymałam miesiąc to jeszcze trochę dam radę. U nas przybiera ładnie, po miesiącu waga 5200g.

• Kokosq Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Kokosq a to nie resztki połogu jeszcze? Gdyby to miał być okres to około 2 tygodnie wcześniej musiałabyś mieć jakąś owulację (pomijam to czy lepszej czy gorszej jakości), a czy 2 tygodnie wcześniej jeszcze krwawiłaś?

Ja jestem już miesiąc po porodzie i wciąż krwawię, są to jakieś resztki i bardziej bród ale ciągle się oczyszczam. Wszak połóg trwa 8 tygodni.
    Po poprzednich porodach okres dostawałam 3 i 4 miesiące po i pewnie tym razem też się długo nie naciesze jego brakiem.

Co do ulewania i u nas jest z tym masakra, podnoszę ciągle, odbijam... Nawet staram się ją kłaść na poduszce żeby nie leżała całkiem płasko, a niewiele to daje. U nas karmienie na żądanie i czasem prosi się co pół godziny, godzinę i tylko dzień kręci się wokół karmienia, odbijania i zmieniania pampersów... Trochę już mam tego dosyć i nachodzą mnie myśli żeby dać mm. Ale z drugiej strony już wytrzymałam miesiąc to jeszcze trochę dam radę. U nas przybiera ładnie, po miesiącu waga 5200g.

Właśnie już od dłuższego czasu było czysto, tylko jakieś takie żółte resztki, nawet przeszłam na zwykłe wkładki dlatego mocno mnie zdziwiło to różowe plamienie, może znowu z czymś przegięłam i krwawienie wróciło…nie wiem sama już 🥺
    No nic będę się obserwować a w przyszłym tygodniu wizyta.

A u nas wczoraj pierwsza nawet nie po pachy a po szyję kupa 🫣 dodatkowo jak małego przebierałam to ulał takim serkiem sobie do ucha i na pół głowy 😅
    To ładnie Wasza mała przybiera, kawał dziewczynki już 😃
    U nas synek wczoraj ważony 5400, ale i on z tych co lubią sobie podjeść 😂

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 maja, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Właśnie już od dłuższego czasu było czysto, tylko jakieś takie żółte resztki, nawet przeszłam na zwykłe wkładki dlatego mocno mnie zdziwiło to różowe plamienie, może znowu z czymś przegięłam i krwawienie wróciło…nie wiem sama już 🥺
    No nic będę się obserwować a w przyszłym tygodniu wizyta.

A u nas wczoraj pierwsza nawet nie po pachy a po szyję kupa 🫣 dodatkowo jak małego przebierałam to ulał takim serkiem sobie do ucha i na pół głowy 😅
    To ładnie Wasza mała przybiera, kawał dziewczynki już 😃
    U nas synek wczoraj ważony 5400, ale i on z tych co lubią sobie podjeść 😂
    Może to jest ten moment około owulacyjny od miesiączkę będziesz mieć za dwa tygodnie? Albo po prostu połóg trwa dalej. Ja też dzień czysto później jakieś takie właśnie różowo żółte resztki. I zastanawiam się bo też czuję takie bóle okresowe i właśnie myślę czy Ti jajniki już ruszyły i zaraz miesiączka będzie

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po co te okresy tak szybko, no nie dadzą nam organizmy odpocząć ;)
    Ja od 2 dni mam czysto i mam wielką nadzieję, że to już koniec. Ogólnie dziwnie, bo lało się i lało, i jakby ktoś nagle zakręcił kurek. Ale nie narzekam.

Dziewczyny, czy macie patent na schowanie głowy maluszka w chuście elastycznej? Tak żeby rzeczywiście dało się coś porobić? Bo ta główka lata jak w takiej zabawce w aucie 🙈

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ