Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 6 maja, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie u ginekologa, równo 7 tyg po porodzie. Wszystko się oczyściło, hurra. Czytam o waszych powrotach miesiączek, czy któraś z Was dostała receptę na mini pigułkę po wizycie? Ja dostałam już receptę na pół roku, za pół roku mogę przyjść po wkładkę domaciczna. Więc prawdziwego okresu to ja się chyba nie doczekam, mam zacząć brać od razu i zakaz ciąży na przynajmniej dwa lata 😌 raczej już nie planuje. Okazuje się, że mam dwie blizny na macicy, ostatnie cięcie było w innym miejscu niż poprzednie, zapewne ze względu na zrosty i ochronę pęcherza (nawet nie wiem bo mi nikt w szpitalu nie powiedział). Ryzyko ciąży przez kolejne dwa lata jest już za wysoko …

age.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: 6 maja, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Ja dziś byłam na wizycie u ginekologa, równo 7 tyg po porodzie. Wszystko się oczyściło, hurra. Czytam o waszych powrotach miesiączek, czy któraś z Was dostała receptę na mini pigułkę po wizycie? Ja dostałam już receptę na pół roku, za pół roku mogę przyjść po wkładkę domaciczna. Więc prawdziwego okresu to ja się chyba nie doczekam, mam zacząć brać od razu i zakaz ciąży na przynajmniej dwa lata 😌 raczej już nie planuje. Okazuje się, że mam dwie blizny na macicy, ostatnie cięcie było w innym miejscu niż poprzednie, zapewne ze względu na zrosty i ochronę pęcherza (nawet nie wiem bo mi nikt w szpitalu nie powiedział). Ryzyko ciąży przez kolejne dwa lata jest już za wysoko …

Ja szczerze mówiąc nigdy nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej przez wiele lat sprawdzał nam się stosunek przerywany, więc teraz zapewne przy tym zostaniemy. Bo nie ukrywam,że gdzieś tam marzy nam się trójeczka dzieciaków w przyszłości 😅

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 6 maja, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Ja szczerze mówiąc nigdy nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej przez wiele lat sprawdzał nam się stosunek przerywany, więc teraz zapewne przy tym zostaniemy. Bo nie ukrywam,że gdzieś tam marzy nam się trójeczka dzieciaków w przyszłości 😅

No tak, zapomniałam dodać, że to pytanie dla tych, które już nie planują lub nie mogą 😆😍
    Ja nie mam wyjścia, mi generalnie dość dosadnie powiedziała, że mimo iż macica wygląda super i wszystko od środka ok, to nie jest to stan na kolejną ciążę minimum 18-24 miesiące 🥲

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 6 maja, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    No tak, zapomniałam dodać, że to pytanie dla tych, które już nie planują lub nie mogą 😆😍
    Ja nie mam wyjścia, mi generalnie dość dosadnie powiedziała, że mimo iż macica wygląda super i wszystko od środka ok, to nie jest to stan na kolejną ciążę minimum 18-24 miesiące 🥲

Ja powiedziałam że nie chcę minipigułki, bo boję się że nie będzie skuteczna, więc też zaproponował spiralę. Nawet zaczęłam rozważać, ale ona jest fajna jeśli nie ma skutków ubocznych. A jak są, to jakoś słabo to dla mnie wygląda. Ktoś ma doświadczenie z hormonalna lub miedzianą?
    Ps. Nie znoszę hormonów 😳

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 6 maja, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pierwszy raz zupełnie same! Maz dzisiaj w biurze. Rano miałam takiego stresa, jak chyba nigdy w życiu 🙈 ostatecznie nie jest tak źle. Nawet udało mi się zjeść ciepły obiad. Z reguły tylko zaczynałam a ta już płakała i kończyłam później zimny. Obyło się bez większych histerii. Raz tylko płakała bo nie zdążyłam w porę dać mleka, bo czekałam aż woda wystygnie. Poza tym jest super. Dwie drzemki w łóżeczku, dwie w chuście. Jeszcze zrobiłam ciasto na pizze, będzie na kolację 😃 jedynie na spacer nie poszłyśmy, bo ostatnio płacze na spacerach to wolałam nie ryzykować.

Co do latającej głowy w chuście, to Zuzia mocno się odpycha rączkami i ciężko ją zmobilizować żeby położyła główkę. Ja robię tak, że najpierw podtrzymuję jej głowę i chodzę, bujam aż w końcu się zmęczy i położy główkę i wtedy przykrywam chustą. Ewentualnie asekuruje ręką jeszcze, ale jak zaśnie to już nie muszę.

Sagi, Kasiastaraczka, _Hope, Daga121222, Dżozu, Kokosq, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kokosq dziś też poszłam z trójką na plac zabaw,ale mała zanim poszła spać trochę się zeszło...ze 3 razy musiałam ją przystawiać do cyca,w końcu zasnęła
    Ojaciee już okres? Może nie...no ale może też tak szybko wrócić.. dobrze, że idziesz do lekarza

@Hope ja też się przebodzcowalam majówką,a co dopiero dzieci 😄
    Już nie mogę się doczekać domu i ogródka, żeby nie musieć chodzić na miasto na plac zabaw...

@Kłębuszek dobrze czytać, że u Was lepiej 🙂
    Oj pamiętam jakie to były stresy jak mąż wracał do pracy po pierwszym porodzie

Byłam dziś z Lidka na kontroli bioderek,jest już ok,ale za 2 tygodnie mamy się pojawić, żeby w razie coś niczego nie przegapić,uff

_Hope, Kłębuszek, Sagi, Daga121222, Kokosq, bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 maja, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Ja brałam te mini i ciągle miałam jakieś krwawienia co trzy tygodnie plus minus no i nie zadziałały. Teraz nie wiem co zrobić 🫣

age.png

age.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 6 maja, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę u ginekologa mam w przyszłym tygodniu. Lekarze, którzy robili CC zgodnie twierdzili, że kolejna ciąża to już bardzo, bardzo wysokie ryzyko. Zobaczę co po badaniu powie mój lekarz. Od CC minęło 7 tygodni a brzuch nadal bolesny. 🤷‍♀️
    Jeśli chodzi o antykoncepcję hormonalną to ja obawiam się skutków ubocznych, ale muszę pogadać z ginekologiem o jakimś zabezpieczeniu.

@Kłębuszku, super, że tak dobrze mija Ci dzień z Zuzią.😍

@Kasia, cieszę się, że z bioderkami Lidzi już dobrze.🥳🩷

Do mnie przyszło nosidło, ale jeszcze nie zdążyłam go wypróbować. 🫣 Może jutro się uda. Jestem bardzo ciekawa czy się nam sprawdzi.

Tomcio po szczepieniu jest rozpalony i płaczliwy. 🥺 Na razie ma 37,6. Mam nadzieję, że gorączka się nie rozkręci...

Kłębuszek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Po trudnej, kilkuletniej walce z niepłodnością...
    🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    🐝 2026🩵

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kłębuszek ciesze sie, ze u Was juz troche lepiej ☺️ a jak Twoje samopoczucie?

@Zaniepokojona, dlatego ja na razie nie chce sie tym stresować, ważne że w ogóle coś przybiera 🙂

@Hope, to takie rozczulające 🥹♥️ u nas też niunia śmieje się na głos!
    Ojjj biedny Tomuś 🥺 oby temperatura nie urosła bardziej.. trzymam kciuki 🍀♥️

@Kokosq dobrze, ze idziesz do lekarza 🙂 może to jeszcze jakies resztki popologowe

@Kasiastaraczka to super, że z bioderkami już wszystko dobrze i oby tak zostało 🙂🤞🏻

Kasiastaraczka, _Hope, Kokosq lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    I po co te okresy tak szybko, no nie dadzą nam organizmy odpocząć ;)
    Ja od 2 dni mam czysto i mam wielką nadzieję, że to już koniec. Ogólnie dziwnie, bo lało się i lało, i jakby ktoś nagle zakręcił kurek. Ale nie narzekam.

Dziewczyny, czy macie patent na schowanie głowy maluszka w chuście elastycznej? Tak żeby rzeczywiście dało się coś porobić? Bo ta główka lata jak w takiej zabawce w aucie 🙈

Ja przekrecam głowkę w bok i zahaczam o chustę.

My dziś byłyśmy same u neonatolog, poszło bardzo dobrze jak na moje obawy. Ula waży już 5350 g. Pytałam panią o tą szczepionkę, to się zdziwiła, oglądała z kazdej strony czy na pewno nie ma żadnego śladu, potem książeczkę czy jest wpis... kazała czekać. A potem zgadalam się ze szwagierka, ze jek corka też nie miała.

Na kupki i bąki mam Uli podawac enzym laktozy, zobaczymy... coś wspominała o ograniczeniu nabiału...no zobaczymy.

Sagi lubi tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam jakaś recepte na tabletki antukoncepcyjne dla mam karmiących i pytalam czy są skutrczne powiedział że niby tak ale jakoś też nie mam zaufania do tabletek a też nie chce się faszerować hormonami narazie i tak nie współżyliśmy.
    My codziennie siedzimy bardzo długo na powietrzu dzisiaj byliśmy odebrać paczkę a potem siedzieliśmy w ogródku nawet nie wchodze do domu siedzimy tak z 3 / 4 h po południu
    Przyszły mi prezenty dls chrzestnych miałam taki pomysł albu kuoić długopisy z imieniem Leona i data chrztu a chrzestni są młodymi osobami co chodzą na studia to się napewno przyda :)
    Apropo moich urodzin to dostałam życzenia od kuzynki i pytała jeszcze raz czy nie potrzebuje ubranek :D oczywiście już w głowie miałam te przeglądanie po 2 jej synach :D i wkurzanie sie na siebie .
    Jesli chodzi o głowkę w chuście to zalezy jak mi się Leona ułozy ale zawsze jak sie schylam to i tak podtrzymuje głowkę jedną ręką a zazwyczaj schylam się do zmywarki.
    Inne rzeczy spokojnie mozna robić ;)
    Co do polecajek dla dziewczynek to firma mayoral ma piękne sukienki ;)

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 6 maja, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daga samopoczucie raz lepiej raz gorzej. Dzisiaj się czuję całkiem dobrze. Ale jak będzie jutro to loteria. Wszystko zależy od humoru Zuzi. Jak ładnie śpi, a mi uda się ją nakarmić zanim wpadnie w histerię to jest super. Ale jak ona płacze to ja ryczę razem z nią 🙈 dalej mnie boli że karmię mm, ale powoli zaczynam się z tym godzić. Pomaga mi to, że nikt z rodziny czy znajomych nie wywiera na mnie żadnej presji, tylko każdy pociesza i mówi żebym się tym nie przejmowała.

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłebuszku zapytaj tutaj mam ile dokarmia mm ;) szkoda macierzyństwa na takie smutki ;)

Wypisałam dzisiaj zaproszenia w końcu ale bedziemy mieć tylko moją rodzine więc zaproszeń wyszło aż 5 sztuk spakowałam też już prezent dla chrzestnych.
    Przymierzylam ta sukienke i szczerze przydaloby sie zgubić jeszcze kilka kg ale jak mialam takie noce fatalne z Leonem to chodzilam po slodycze a ze mamy spizarke to takie rzeczy mam w domu :/ ale zaczelam sie kontrolowac z tym jedzeniem.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 6 maja, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszku - super, że dużo lepiej się czujesz 🤘 dzisiejszy dzień to faktycznie, bardzo pracowity 💪

Dziewczyny z tą chustą przykrywającą główkę dziecka - pytałam o to naszej doradczyni na warsztatach chustonoszenia i mówiła, że nie powinno się tak robić. Dzieciaczek powinien mieć główkę poza chustą, a przy schylaniu należy mu asekurować ją.

Kłębuszek, Sagi lubią tę wiadomość

👩 '90 | 🧑 '91 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    2021: 21.09 histeroskopia ✂️ polipa
    2022: 31.07⏸️😳 - 19.08 ❤️- 11.09💔 poronienie samoistne 9+4 - powrót do starań od 12.2022
    2023: 02.03 HyCoSy ✅ 14.08 histeroskopia z biopsją endometrium ❌ 27.12 kontrolna biopsja ✅
    2024: 03.01 HOMA ✅ cytokiny rozjechane, KIR Bx, allo-MLR 33,1%, endometrioza II i adenomioza ❌; 29.07 i 28.08 - IUI ❌ 15.11 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌

16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄 30.06 501,42 mIU/ml, 02.07 1376,78 mIU/ml
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Kłębuszku - super, że dużo lepiej się czujesz 🤘 dzisiejszy dzień to faktycznie, bardzo pracowity 💪

Dziewczyny z tą chustą przykrywającą główkę dziecka - pytałam o to naszej doradczyni na warsztatach chustonoszenia i mówiła, że nie powinno się tak robić. Dzieciaczek powinien mieć główkę poza chustą, a przy schylaniu należy mu asekurować ją.
    Chustą elastyczną czy tkaną?
    Bo tkaną to nie, ale elastyczną czemu?
    Widzę u mojej doradczyni na ig, że ona zakładała materiał na główkę

Dżozu, Sagi lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 7 maja, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja brałam te mini i ciągle miałam jakieś krwawienia co trzy tygodnie plus minus no i nie zadziałały. Teraz nie wiem co zrobić 🫣

Ja też brałam po poprzedniej ciąży i właśnie przez te krwawienia po 3 miesiącach się poddałam. Teraz mam mega mieszane uczucia no ale spirali jeszcze założyć nie moge po cc. Kiedyś miałam mirenę i bardzo sobie ceniłam. Byłam mega zadowolona

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 7 maja, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sagi można zrolować pieluchę tetrowa i wsunąć taki zbity wałek pod kark od tyłu, tak jakby te poduszki pod kark do samolotu. To stabilizuje główkę , tu pokazuje filmik , jest po niemiecku ale nie trzeba mówić żeby skumać
    https://www.instagram.com/reel/DTxWfuQiDD0/?igsh=bGc1eGwwcW95dzdv

Sagi, Dżozu lubią tę wiadomość

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 7 maja, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Ja powiedziałam że nie chcę minipigułki, bo boję się że nie będzie skuteczna, więc też zaproponował spiralę. Nawet zaczęłam rozważać, ale ona jest fajna jeśli nie ma skutków ubocznych. A jak są, to jakoś słabo to dla mnie wygląda. Ktoś ma doświadczenie z hormonalna lub miedzianą?
    Ps. Nie znoszę hormonów 😳

Ja miałam już mirenę. Pierwsze miesiące są dziwne bo jest sporo tego hormonu, ale on później zwalnia uwalnianie i wszystko się stabilizuje. Podobno trzeba przetrwać pierwsze pół roku, ale jak mam być szczera to to nie była szkoła przetrwania dla mnie. Trochę plamienia, trochę humorów, później już było ok. Po 4 miesiącach miałam kompletny zanik miesiączki, było super. Teraz zdecyduje się na wkładkę Kyleena bo ma dużo mniej hormonu niż Mirena.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 maja, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile po cc można wkładkę? Zastanawiam się czy mi w ogóle mógłby założyć po tych ostatnich cięciach

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 7 maja, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A ile po cc można wkładkę? Zastanawiam się czy mi w ogóle mógłby założyć po tych ostatnich cięciach

To chyba zależy od sytuacji ale generalnie czekają aż się wszystko zabliźni, mi powiedzieli, że kontrola za pół roku i zdecydujemy czy już można. Poprzednia też zakładałam po 6 czy 8 miesiącach. Chyba chcą uniknąć tego żeby wkładka wrosła w bliznę

age.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ