Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synek też z grudnia i raczej nie nastawiam się na odpieluchowanie przed porodem. Pierwszy synek odpieluchowany jak miał 2,5 rokuKokosq wrote:Trochę inny temat ale dziewczyny, które macie maluchy z 2023 roku czy macie ich już odpieluchowanych? Ja chciałabym córkę ogarnąć zanim pojawi się drugie ale idzie to dość ciężko i zastanawiam się jak jest u Was 🤔
Wg mnie nie warto się spieszyć,no chyba że są widoki na odpieluchowanie. Ja u nas nie widzę -
Kasiastaraczka wrote:Mój synek też z grudnia i raczej nie nastawiam się na odpieluchowanie przed porodem. Pierwszy synek odpieluchowany jak miał 2,5 roku
Wg mnie nie warto się spieszyć,no chyba że są widoki na odpieluchowanie. Ja u nas nie widzę
Właśnie moja córeczka też z grudnia, u nas mała mówi „siusiu” i siada na nocnik w ubraniach, albo mówi „kupa” ale jak ściągamy pampers i ją sadzamy to się złości i wstaje 🤔 nie wiem może to po prostu jeszcze nie czas 😅 -
Wczoraj odebrałam z paczkomatu książkę „Mamo, chcę kupę”. Jestem zaskoczona jej grubością 😂 Może dziś zacznę czytać.
A w podobnym klimacie, czy macie patenty na pobranie próbki moczu u nieodpieluchowanego dwulatka? Najłatwiej by było w kąpieli, ale rano nie zdążę go do wanny wsadzić. -
Obu chłopców odpieluchowałam na ok 2,5 roku. Z młodym był środek lata u porostu gonił po polu w koszulce, majtkach i spodenkach jak kilka razy się zmoczył to załapał że cos jest nie halo i zaczął wałać siku. Trochę brutalne i było przez jakiś czas więcej prania ale zadziałało
-
Dziewczyny mam 3 przescieradla do gondoli nie sa różowe ale
1 czarny w białe kropki ale nie widoczne praktycznie
2. Biały w czarne kropki
3 w eukaliptusy zielone
Pasuja mi takie dla chlopca kupowałybyście nowe ?
Spacerówke też nie mam strikte pod chlopca bo materiał ma czarny ale rurki na dole sa z rózowego złota i napewno nie bede kupować nowego wózka tylko dlatego, że na dole jest rózowe złoto
aqq lubi tę wiadomość
-
Ja odpieluchowałam córkę tuz przed pójściem do przedszkola strasznie się stresowałam bo do przedszkola miały byc dzieci odpieluchowane , żaluje że wcześniej nie probowałam .
Miałam 2 książeczki pucia i jeszcze jedną ale powiem szczerze córka musiała kilka razy się posikac aby poczuć dyskomfort i się udało w nocy tez bylo cieżko podkładalam podklady a teraz juz jaka wygoda bo z nocnika nie korzysta tylko w kibelka. Swoja droga nocnik mam rózowy nie zamierzam kupować innego bo to 2 i ostatnie moje dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:39
-
U nas już gadamy normalnie z synkiem,on bardzo dużo mówi, całymi zdaniami i też mówi siusiu i kupa, że ma w pieluszce,ale jak usiadł na nocnik to zaraz wstałKokosq wrote:Właśnie moja córeczka też z grudnia, u nas mała mówi „siusiu” i siada na nocnik w ubraniach, albo mówi „kupa” ale jak ściągamy pampers i ją sadzamy to się złości i wstaje 🤔 nie wiem może to po prostu jeszcze nie czas 😅
A ma przykład starszego o 2 lata brata. Nawet starszy stwierdził, że oddaje nocnik młodszemu,a on będzie korzystał już tylko z kibelka i deski -
ZOSIA88 wrote:Dziewczyny mam 3 przescieradla do gondoli nie sa różowe ale
2. Biały w czarne kropki
3 w eukaliptusy zielone
Spacerówke też nie mam strikte pod chlopca bo materiał ma czarny ale rurki na dole sa z rózowego złota i napewno nie bede kupować nowego wózka tylko dlatego, że na dole jest rózowe złoto
Ja mam niebieskie przscieradła do gondoli bo pasują kolorem do budki która też jest niebieska. Nie kupuje nowych. Mam niebieską gondolę nie dlatego że kupowałam pod chłopca tyłki dlatego że z dostępnych kolorów ten mi się najbardziej podobał 🤣 -
Wszystko pasuje też dla chłopca,bez przesady nie zmieniaj tych rzeczyZOSIA88 wrote:Dziewczyny mam 3 przescieradla do gondoli nie sa różowe ale
2. Biały w czarne kropki
3 w eukaliptusy zielone
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Wczoraj odebrałam z paczkomatu książkę „Mamo, chcę kupę”. Jestem zaskoczona jej grubością 😂 Może dziś zacznę czytać.
A w podobnym klimacie, czy macie patenty na pobranie próbki moczu u nieodpieluchowanego dwulatka? Najłatwiej by było w kąpieli, ale rano nie zdążę go do wanny wsadzić.
Pobranie moczu to ciężki temat, córka u nas miała zapalenie pęcherza i bardzo mi zależało żeby pobrać ten mocz bo brała antybiotyk, powiem Ci, że powoli miałam załamanie nerwowe z tego powodu 😅
Próbowałam pobrać córce każdego dnia przez jakieś półtora tygodnia i albo przestawała sikać jak podstawiałam kubeczek, albo próbowałam z takimi woreczkami kupionymi w aptece to kilka razy zrobiła poza niego, nie wiem czy źle przykleiłam czy co 😕 w końcu się udało ale już po paru dniach byłam bliska płaczu 😅 a udało nam się od razu jak wstała niosłam ją do łazienki, podmywałam, naklejałam woreczek i stawiałam do wanienki z ciepłą wodą, zabawiałam cały czas żeby nie usiadła i jakoś się udało po kilkunastu minutach 😅
Sagi lubi tę wiadomość
-
Zosia, też myślę, że wszystko pasuje, nie ma co.
A mnie przyszły pierwsze paczki z vinted..
https://zapodaj.net/plik-KMezG2Osup
Muszę naprawdę przystopować..
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:01
_Hope, Kasiastaraczka, Sagi, Kłębuszek, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Zosia, super, że już tyle wyprawki ogarnęłaś 😍
Ja też zamierzam karmić również butelką i wkrótce pozamawiam tego typu rzeczy, bo już je wybrałam i powrzucałam do koszyka.
Co do prześcieradeł, to ja bym nie kupowała. 😉
Bambusek, mi ostatnio wrócił apetyt i jak jakiś czas temu martwiłam się, że waga praktycznie stoi w miejscu tak teraz mam już prawie 3kg na plusie.🤭
Trzymam kciuki żeby maluszek współpracował i szybko udało się poznać płeć! 🤞🤞🤞
Kokosq, mam synka z grudnia 2023 i też chciałabym odpieluchować go zanim maluch się urodzi, ale nic na siłę.😉 Na razie przygotowuję go czytając książeczki, a za niedługo planuję spróbować. Synek informuje gdy ma pieluszkę do zmiany, ale na nocniku bez pampersa niechętnie siada.
Córka na 2 lata korzystała już z nocnika i odpieluchowała się dosłownie w kilka dni, ale też musiała kilka razy posikać się w spodnie żeby zrozumieć. 🤷♀️
Sagi, ja mocz dzieciom pobierałam zaraz po przebudzeniu pod prysznicem, do pojemniczka. Jak podklejałam te woreczki to moje dzieci wstrzymywały siku.
Aqq, śliczne ubranka 🥰
Sagi, Kokosq, aqq lubią tę wiadomość
-
Ja Wam powiem, że mam 3 szuflady już zapelnione
1 szuflada to ciuszki w rozm 56
Druga szuflada 62 ale przeniose do jednej szuflady ciuchy wszystkie
A 3 szuflada to pieluszki i dzisiaj wygrzebalam ze strychu 27 sztuk pieluch .
Mam tez reczniki jeden oczywiscie wyszly jakies plamy i jedno prześcieradlo tez palamy jakies powychodzily sprobuje namoczyć w odplamiaczu
Domowilam dzisiaj też koszule do karmienia dla siebie i stanik.
Zostanie napewno apteka z która jeszcze poczekam
Pampersy chusteczki podklady jeszcze jedna paczke musze kupic majtek siateczkowych bo moj szpital chce 6 szt. A ja mam tylko 4. Do 30 tc chciałabym juz miec wszystko zakupione -
Ruszyłyscie z wyprawkami widzę że pełną parą. U mnie oporonie to idzie. Znów zaczynam się ociągać do wizyty.
-
Jestem po badaniach, będzie drugi chłopak. Jakoś muszę się z tą wizją pogodzić bo gdzieś tam liczyłam na te tiulowe sukieneczki. Pani doktor powiedziała że nic się nie dzieje przypadkiem. Najwidoczniej 3 to będzie dziewczynka, chociaż przyznam że nie planuje mieć więcej dzieci. Najwyżej ogarniemy sobie sunie jak dzieci będą trochę starsze żeby utrzymać równowagę 😆 Ogólnie wszystko w porządku ale dostałam zalecenie zrobić echo serca bo coś pani doktor nie pasowało z zastawką. Niby to częste na tym etapie i wszystko się jeszcze może zmienić ale jednak stres jest.
Kokosq, Sagi, Go0cha, _Hope, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Moja jest z listopada, w żłobku w miarę możliwości sadzają dzieci na nocniku. U mnie w domu początkowo bawiła się tym nocnikiem, stukała czymś, rzucała nim. Teraz to by tylko chciała na nim siedzieć. Parę razy się udało jej siusiu zrobić. W takim tempie to do marca raczej się nie uda odpieluchowac młodej.Kokosq wrote:Trochę inny temat ale dziewczyny, które macie maluchy z 2023 roku czy macie ich już odpieluchowanych? Ja chciałabym córkę ogarnąć zanim pojawi się drugie ale idzie to dość ciężko i zastanawiam się jak jest u Was 🤔
-
Gratulacje 🥰 będziesz miała fajny team chlopakowy 😁Katt wrote:Jestem po badaniach, będzie drugi chłopak. Jakoś muszę się z tą wizją pogodzić bo gdzieś tam liczyłam na te tiulowe sukieneczki. Pani doktor powiedziała że nic się nie dzieje przypadkiem. Najwidoczniej 3 to będzie dziewczynka, chociaż przyznam że nie planuje mieć więcej dzieci. Najwyżej ogarniemy sobie sunie jak dzieci będą trochę starsze żeby utrzymać równowagę 😆 Ogólnie wszystko w porządku ale dostałam zalecenie zrobić echo serca bo coś pani doktor nie pasowało z zastawką. Niby to częste na tym etapie i wszystko się jeszcze może zmienić ale jednak stres jest.
Trzymam kciuki, żeby z serduszkiem wszystko było dobrze ❤️ -