SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • Monia12@ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin mój termin porodu 11 marca, kolejna wizyta 21.09 📆

Miałabym teraz 14 ale pojechaliśmy nad morze, a prowadząca powiedziała że częstsze wizyty były planowała tylko dla mojego spokoju 😂

Od wyjazdu na ten weekend trochę czuje się jak nie w ciąży. Mogę chodzić cały dzień i czuję się dobrze, mdłości zniknęły. Jedynie czasem w nocy lub mam burczenie w brzuchu tj. głód 😁

Poczytałam trochę waszych historii porodu i podziwiam, ale też trochę bardziej się przez nie obawiam. Sama nastawiałam się na poród naturalny, byłam gotowa doświadczyć tego i ponieść się żywiołowi. Jednak na jednej z pierwszej wizyty lekarz wspomniał coś o cesarce i wtedy zmieniłam zdanie, przekonałam się do tego (wystraszyły mnie też historie naturalnego porodu przez wiele godzin które i tak kończyły się CC), a teraz lekarz znowu mówi zobaczy później.

Z jednej strony wierzę w swoje ciało i myślę pozytywnie że może też się uda mieć szybki poród, ale z drugiej się boję. Ostatnio coraz więcej myśli w tym temacie.

Też wieczorami staram się coś wyczuć, ale jeszcze ruchów chyba brak. U mnie łożysko na dnie wiec liczyłam że będą szybko.

Lunara lubi tę wiadomość

2 procedura IVF marzec 2026
    2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie przepis na pyszną szarlotkę? Ale bez pianki z białek, bo mąż nie lubi, a ja właściwie tylko takie piekłam 🤭

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
    ✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
    ✶ SANCO 🩵
    ✶ 12+1 5,74cm, prenatalne ✔
    ✶ 14+0 8,59 cm 🧸

preg.png
  • shaylen Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Dziewczyny, czy macie przepis na pyszną szarlotkę? Ale bez pianki z białek, bo mąż nie lubi, a ja właściwie tylko takie piekłam 🤭

Zawsze robie tą, w tortownicy😅 znika cala w 1,5 dnia
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/szarlotka

aszin lubi tę wiadomość

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
    6.07 beta hcg 337 prog 22,7
    8.07 beta hcg 755 prog 18
    10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
    24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
    10.08 2,4cm 🧸
    3.09 I prenatalne 6,87cm 🦋

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Zawsze robie tą, w tortownicy😅 znika cala w 1,5 dnia
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/szarlotka
    Dziękuję! Właśnie z Kwesii smaku piekłam tą z pianką i jest pyszna, więc jestem przekonana, że ta też taka będzie 😁

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
    ✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
    ✶ SANCO 🩵
    ✶ 12+1 5,74cm, prenatalne ✔
    ✶ 14+0 8,59 cm 🧸

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo szarlotka! Mam tonę jablek z dzialki i wlasnie sie zabieram. Wahałam sie miedzy szarlotka a kruchym ze sliwkami, ale bede solidarna skoro nie moge sie zdecydować 🤣

@Monia12@ ja bym poczekała jeszcze troche bliżej końca, moze przeszła sie na szkole rodzenia i posłuchała o porodach obydwu. Ja uwazam ze rekonwalescencja po SN to złoto i warto sie przemęczyć przez poród ( ja mialam bez znieczulenia tak jak pare osob tutaj i sie da wytrzymac), zeby pozniej szybko dojsc do siebie. Jednak CC to jest duża operacja na jamie brzusznej i mimo ze niektórzy sie czują po tym swietnie, to sa ograniczenia w dźwiganiu maluszka, pełnych ruchach. Wiadomo, każdy podejmuje o sobie decyzję wraz z lekarzem prowadzącym, ale uwazam sama ze porody czasem sa przedstawione az zbyt drastycznie względem tego jakie są. Strach bedzie do końca kiedy nie wiesz jak to wygląda i nie wiesz co los przygotował dla Ciebie, ale dobrze jak nie zamkniesz sie na tym etapie na poród SN, tylko dlatego ze zdarzają sie ludziom bardzi trudne porody.

Z tym ze mam wrazenie ze mindset ma duze znaczenie i jezeli bedziesz czula ogromny strach tuż przed porodem, moze sie to odbić na samym przebiegu porodu. Fajnie by bylo jakbys wlasnie trafiła na troszkę pozytywnych historii pogodowych. Moze wlasnie w szkole rodzenia? Ja przed szkołą bylam fanką sn ale w szkole rodzenia jeszcze bardziej sie w tym utwierdziłam, ponieważ opowiadały o tym doswiadczone polozne z ktorymi pozniej rodziłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:20

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
‹‹ 100 101 102 103 104
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ