Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • Monia12@ Przyjaciółka

Wysłany: 28 września, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudu13 wrote:
    @Monia12@ a jaką masz?
    Ja na dniach postanawiam zakupić bo już mi się robi tak ooo :D

Taką:

https://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2

Na tej stronie przeglądałam rzeczy dla dzieci i dowiedziałam się że są dwa rodzaje śpiworków, nie miałam pojęcia, że dzieci w domu też mogą spać w śpiworku i że nawet są specjalne oznaczenia ciepłoty. Czuje że jeszcze dużo takich niespodzianek do odkrycia.

U mnie też celibat, wcześniej były krwawienia. Teraz ja już bym dawno próbowała, ale mąż ma opory.

Dudu13 lubi tę wiadomość

2 procedura IVF marzec 2026
    2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 września, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro 18tc i powiem wam, że w ciągu tygodnia brzuch z 0 zrobił się ciążowy 😳 wiedziałam, że będzie szybciej widoczny w drugiej ciąży, ale on serio się pojawił w tydzień.

Dudu13, Monia12@, Paula2124 lubią tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 28 września, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu poerwszego dnia nie jadłam nic od 2 do 7 rano i nie spałam i tak sie wystraszyłam jak rano przy moim szczupłym brzuchu odznaczyła sie juz wielka macica dokladnie wielkości melona. Zasiałam panikę ze mam krwawienie do środka macicy.... 🤣 Trz mnie juz szokuje wielkość brzucha

Monia12@Co do spiworkow to dobrze dobierz sobie ta ciepłote TOG zeby nie przesadzić. Moje dziecko spało w 1 tog na start a mamy dosyc chłodne mieszkanie. Tak zeby nie przesadzić

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 28 września, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U mnie jutro 18tc i powiem wam, że w ciągu tygodnia brzuch z 0 zrobił się ciążowy 😳 wiedziałam, że będzie szybciej widoczny w drugiej ciąży, ale on serio się pojawił w tydzień.
    Ja dziś zauważyłam, jak założyłam leginsy i obcisłą bluzkę, bo na co dzień wybieram jednak bardziej oversize’ove rzeczy 😁

Starania od 08.2023
    Trombofilia • Hashimoto • OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 8 tc 💔💔

ICSI 2026: 5AA, 4AA, 3BB 🍀
    I ET 24.01 → 💔 12tc T21
    II FET 20.06 → ❤️ 🙏✨
    7 dpt 42,1 → 9 dpt 136 → 11 dpt 436,3 → 13 dpt 1321 → 18 dpt 6913
    7+2 CRL 1,15 cm 🍤
    9+4 CRL 2,57 cm 🫐
    12+1 CRL 5,74 cm 🩵 Sanco ✔️
    14+0 CRL 8,59 cm 🧸
    18+0 ⏳

preg.png
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 28 września, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin mi sie termin porodu cofnął na 10.03, ale to tam taki szczególik 😂 w moim przypadku i tak to nie ma większego znaczenia, bo będę miała cc wcześniej :)

aszin lubi tę wiadomość

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
    6.07 beta hcg 337 prog 22,7
    8.07 beta hcg 755 prog 18
    10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
    24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
    10.08 2,4cm 🧸
    3.09 I prenatalne 6,87cm 🦋
    14.09 jesteś chłopcem🩵? 🥹
    22.09 nifty-zdrowa dziewczynka🩷🙈
    16.10 kolejna wizyta

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png

preg.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 28 września, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co za buc!!! Ależ mnie denerwują tacy lekarze od siedmiu boleści, co tylko w prosektorium powinni pracować grrrrr cham! Dobrze, że ostatecznie trafiłaś na fajną lekarkę i Cię uspokoiła. Ja też prowadzę ciążę w Medicover i nie jestem zadowolona.. w Luxmedzie lepiej to wyglądało, ale zmienili mi pakiet w pracy

Aszin dzięki za update listy, wstawiłam na pierwszą ❤️

Ależ mi narobiłyście smaka pisząc o tych wszystkich ciastach 😋 jadłabym, ale coś mi piekarnik niedomaga i ostatnie kilka ciast mi się nie chciało dopiec, więc się wkurzyłam i nie piekę 😅 muszę coś z tym zrobić

Nas w zeszłym tygodniu przeczołgała żłobkowa zaraza- jelitówka, wszystkich po kolei 🫠 masakra

Ze śpiworków na start polecam Colorstories, a później z nogawkami Babybaj, obie firmy mają super przyjemne materiały i nie kulkują się po praniu

aszin, Paula2124, Alexis93, polalola, patkalopatka lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 28 września, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przepisów to u mnie ostatnio królują cynamonki🙈 o ile sama az tak nie mam parcia to moj M. by jadl i jadl😆 Moze on tez w ciąży?

Co do spiworkow to ogolnie polecam, ale generalnie na sam początek polecam tulik. Przy córce kupiłam troche późno a nocki w tuliku przysypiała spokojniej. Strasznie męczyły ja te odruchy moro. Warto o tym poczytać ;)

Paula2124 lubi tę wiadomość

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
    6.07 beta hcg 337 prog 22,7
    8.07 beta hcg 755 prog 18
    10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
    24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
    10.08 2,4cm 🧸
    3.09 I prenatalne 6,87cm 🦋
    14.09 jesteś chłopcem🩵? 🥹
    22.09 nifty-zdrowa dziewczynka🩷🙈
    16.10 kolejna wizyta

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png

preg.png
  • JoaJoaJoa Autorytet

Wysłany: 28 września, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Madzialenka95 - u nas bezimienny osobnik póki co. Może do narodzin nazwiemy.

Twoje typy imion u nas są spalone na starcie. Jak nie teść to jakieś osoby z którymi mamy złe skojarzenia noszą takie imiona i źle od samego początku się kojarzą 🤣

A dwa imiona które mi się bardzo podobają to jedno nosi mąż a drugie kuzyn 🤣

Ale za to na libido nie narzekam od dłuższego czasu także chociaż jeden plus. Choć czytałam, że po amnio nawet 2 tyg trzeba się wstrzymać, będę pytać lekarza i od piątku zaczynam też stosować acard. Bo mam 1:120 ryzyko zahamowania wzrostu. Tak mi zalecił prowadzący aby nie brać nic przed tym zabiegiem, a byle zacząć przed 16tc

👩🏻👨🏻1995

07/11/2023 🟰
    13/12/2023🪽🌈

11/11/2024 🟰
    15/07/2025 🍼
    M 🩷 57cm, 2540g

29/07/2025🪽🌈 👼🏻

10/07/2026 🟰
    27/07/2026 - 0,22cm 💓
    10/09/2026 - 6cm 💙
    01/10/2026 - ? amnio
    12/11/2026 - ? II trymestr

Czy 03/2027 okaże się szczęśliwy?

preg.png
  • Monia12@ Przyjaciółka

Wysłany: 28 września, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie muszę kupić jakiś termometr żeby sprawdzić temperaturę u nas w domu. W sumie to i tak nie będę mieć pewności jaka będzie w zimie i sezonie grzewczym. A ogarnięcie tego wszystkiego nie jest łatwe śpiworki różne, inne z nogawkami, a o tuliku to pierwszy raz słyszę. Jeszcze rożki, otulacze. Trzeba zacząć studiować niemowlęce akcesoria
    Dopiero co w sklepach zaczynam rozróżnić pajace śpiochy piżamy, mam wrażanie że każdy sklep to inna nazwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 21:45

2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 28 września, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nam tulik też się sprawdził i ergopouch, bardziej niż taki otulacz w formie chusty do zawiązania

A jeszcze chciałam Wam napisać, że do 30.09. są promki w Doctor Nap (koszule nocne ciążowe/ porodowe), Amumu i La Millou (akcesoria dla dzieci) w związku z akcją Stylowe Zakupy, może któraś coś tam planowała zakupić 🙃

age.png

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 września, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to nienawidziała spowijania jakiegokolwiek. Ona dostawała białej gorączki jeśli nie mogła mieć rąk luźno nad głową xd buntowniczka od urodzenia.
    Spała pierwsze dwa miesiące w rozku, ale lekko związanym z otwartą przestrzenią na nogi, a potem już śpiworek. Aktualnie się zastanawiam czy nie wrócić do spiworka z nogami, bo rozkopuje się spod kołdry strasznie i budzi się w nocy z zimna albo zwija w kulkę przez sen 🙃🫠

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Alexis93 Autorytet

Wysłany: 28 września, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunara wrote:
    Ja biore 200mg progesteronu na noc od czasu moich plamien w 9tyg. Przed USG miała plan żeby już odstawić, ale ze względu na to łożysko powiedziała żeby jeszcze do następnej wizyty nic nie zmieniać. No i tak, powiedziała żeby więcej się oszczędzać, nie dźwigać i wstrzymać się narazie ze współżyciem.
    U mnie przy moim niskim łożysku dokładnie te same zalecenia. Połówkowe mam mieć 20.10 i nie mam pojęcia jak wytrzymam do tej wizyty 🫣 ostatnia wizyta była 17.09 🫣

🚹& 🚺’93

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓10.25 punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥10.25 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%
    🥼leczenie, diagnostyka w kierunku immuno
    🏥 ‼️ 03.2026 - wodniak jajowodu - laparo. usunięcie jajowodu prawego
    🍍 17.06.26 1 transfer 5.1.1 - z obstawą immuno (accofil, encorton)
    🍀Beta 8dpt: 159, 10dpt 402, 12dpt 779, 22dpt 24979, 3,5 mm + ❤️ 🥹

Chwilo trwaj 🥹
    preg.png
  • Alexis93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2124 wrote:
    Hej dziewczyny!

Wracam po urlopie :)

Miło się czyta o Waszych pozytywnych wynikach badań i rosnących brzuszkach!
    Wszystkie kobitki, które mają powody do niepokoju wirtualnie tulę i trzymam kciuki, żeby wszystko szło po Waszej myśli 🫂

Ja w tamtym tygodniu po powrocie miałam już dwie wizyty u lekarzy, nieciekawe historie niestety. Zaczynając od początku - ja dość długo wzbraniałam się przed prowadzeniem ciąży prywatnie - mam Medicover i ogólnie zawsze byłam zadowolona (czasem bardziej, czasem mniej), ale nigdy nie miałam żadnych przypałów z lekarzami (generalnie ja się zawsze dość buntuję przeciw płaceniu co miesiąc 1) składek na NFZ, 2) prywatnej opieki jak Medicover, a finalnie i tak chodzeniu na prywatne wizyty za ogromne pieniądze. Pracuję w finansach, więc może to moje zboczenie 😅)
    Tak czy siak we wrześniu przeżyłam dość duże rozczarowanie - moja lekarka już raz mnie dość zdenerwowała, bo zapomniała mi wrzucić do systemu skierowania na badania, przez co miałam za nie płacić, po czym okazało się, że nie wysłała też zwolnienia do ZUS, chociaż powiedziała, że jest w systemie 😅 ale ogólnie wszystko finalnie udało się sprostować, więc „wybaczyłam” :D Ale tym razem miałam problem z wizytą kontrolną po prenatalnych - po pierwsze powiedziałam jej, że mamy wysokie ryzyko Trisomii 21, ale Sanco wyszło poprawne, na co ona trochę mnie straszyła, że powinniśmy mimo wszystko zrobić amniopunkcję, a nie była w stanie wyjaśnić dokładniej tych badań pappa, ale też przez to wszystko pominęła wysokie ryzyko przedwczesnego zatrzymania wzrostu płodu i wysokie ryzyko preeklampsji. Napisałam do niej już po wizycie, że tych ryzyk sobie nie omówiłyśmy - kazała wdrożyć acard. Ja widziałam na forum, że jedne z Was przyjmują na to aspirynę, inne acard - byłam pewna, że to dlatego, że są to różne leki i np bierzesz jedne, gdy nie możesz tych drugich. A ja mam silne uczulenie na aspirynę (co też powtórzyłam w gabinecie pani doktor wielokrotnie i było to w karcie ciąży drukowanymi literami na pierwszej stronie). Wieczorem - dosłownie kilka sekund po połknięciu tabletki - coś mnie tknęło i sprawdziłam, czy przypadkiem jakiś składnik tych lekow nie jest zbieżny - i oczywiście okazało się, że to te same leki 🙃 ona oczywiście nie odpisuje, a numeru nie miałam, więc zadzwonilam szybko do dyżurnego lekarza i na sor i zaczęłam prowokować wymioty. Co ja się namęczyłam … finalnie wszystko było dobrze, tabletka musiała „wyleciec”. Po dwóch dniach lekarka mi odpisała „że no przecież jeśli jestem uczulona, to mam nie brać tych leków” 🙃 kropka
    I tak zakończyłam z nią moją historię. W międzyczasie odwołałam kolejną wizytę u niej i umówiłam się prywatnie, a dzień wcześniej u innego lekarza w medi, żeby dać im ostatnią szansę (gdyby było ok, stwierdziłam, że zostanę w medi). U tego lekarza byłam kiedyś już kontrolnie na badaniach, jeszcze przed ciążą, raz byłam też w ciąży ad hocowo, jak się przestraszyłam, że cos jest nie tak z dzieckiem - i wspominałam go bardzo dobrze (!)
    Natomiast tym razem już od razu po wejściu wiedziałam, że coś jest nie tak… był bardzo niemiły… w zasadzie to byl po prostu chamski. Nastraszył mnie tymi wynikami pappa, był wściekły, że mam wyniki Sanco na mailu, a nie fizycznie (takie dostałam), bo „jak on ma na to patrzeć”, i parę mega niefajnych tekstów do mnie padło, np że nie pamiętam dokładnie nazwy żelaza, które biorę, bla bla
    Podczas USG, jak pokazywał dziecko, to już prawie płakałam i tylko zaciskałam zęby, żeby się powstrzymać. Przez te 30 sekund mega pobieżnego USG powiedział, że „no, tutaj jest główka, tu ręce, nogi”, a ja taka smutna już tylko zapytałam „czyli rozumiem, że wszystko jest ok?” I chciałam zakończyć tę wizytę… a on „yyy, no dziecko żyje.” 😔 po wejściu do przebieralni już tak zaczęłam płakać… domyślam się, że to hormony też pewnie zrobiły swoje, ale przysięgam Wam, ze była to moja najgorsza wizyta lekarska w życiu. Zobaczył, że coś jest nie tak, i zaczął już na sam koniec pocieszać, że „nie no, wie pani, to pappa to tylko statystyka”, a wcześniej straszył, że to ryzyko jest bardzo duże… no koszmar - wybiegłam stamtąd płacząc, nie wróciłam już nawet na pobranie krwi, które miałam umówione. Co ciekawe, nie wystawił mi ani recepty na leki, które mi się skończyły, ani nie przedłużył zwolnienia lekarskiego 😂 mówiłam o tym na początku wizyty, jak jeszcze byłam w stanie, a później już chciałam tylko stamtąd wybiec, ale no on też mógłby myśleć i zapytać pod koniec drugi raz 😅
    Następnego dnia na szczęście miałam tę wizytę prywatną i ta lekarka okazała się tak cudowna!!! Wszystko mi wytłumaczyła, dowiedziałam się dużo więcej podczas tej jednej wizyty niż podczas wszystkich dotychczasowych w medi. Zapytałam ją, co myśli o ryzyku z pappy i info, że mamy prawidłowe Sanco, powiedziała tylko, że „SANCO to bardzo wiarygodne i dokładne badanie”. Dla mnie tylko tyle i aż tyle - bez żadnych znaków zapytania, bez straszenia. Tak więc moja wewnętrzna cebula zostala uciszona i z przyjemnością wydam te fortunę dla Zosi 😂 nie ma nic lepszego niż dobry lekarz, przy którym czujemy się bezpieczne! I tak na marginesie, nie twierdzę, że w takim medi czy luxmedzie nie da się dobrze poprowadzić ciąży, ale jest bardzo trudno dostać się do dobrych lekarzy, bo do nich zwyczajnie nigdy nie ma terminów.. a ci, którzy są bez problemu dostępni - cóż :) ja nigdy do nich nie wrócę.

Z przyjemniejszych rzeczy, to jestem teraz 17+4 i mam wrażenie, że mój bebzol tak strasznie urósł w ciągu ostatnich dwóch tygodni, że szok ! Ale też nie ukrywam, że od tygodnia niemiłosiernie mi wzrósł apetyt ;D muszę się zacząć hamować, bo wierzę głęboko, że mam cokolwiek w sobie z genów mojej mamy, która we wszystkich pięciu ciążach tyła po 7-8 kg 😂
    A w ten weekend zrobiłam pierwszy raz ciasto 3-bit na urodziny mojej siostry i tak się nim (i nie tylko nim) objadłam, że teraz chyba będzie kara na żarcie słodyczy przez tydzień hahahaha

Co do badań, to II prenatalne mam 15.10, a wizytę u prowadzącej 21.10 :) trochę się stresuję prenatalnymi tym razem, ale wierzę, że będzie dobrze :)

Kochana, tak bardzo mi przykro że trafiłaś na takich lekarzy 🫂 cieszę się że finalnie uspokoiła Cię ta ostatnia Pani Doktor ale co się najadłaś stresu i płaczu to Twoje 😢 dobrze rozumiem Twoje zdanie o prowadzeniu ciąży w luxmedzie czy medicoverze. Sama mam dylemat bo generalnie chciałbym korzystać z tego pakietu (w moim przypadku luxmed) ale skusiłam się raz bo byłam zmartwiona i mimo że sama wizyta trwała ponad godzinę to wyszłam wiedząc mniej niż więcej. samo usg trwało chyba 40 min bo według Doktora dzidzia się tak świetnie ułożyła że aż szkoda nie badać i mierzyć. Wspomniałam wam już że wtedy na tej wizycie to ja nic na tym usg nie widziałam (nie wiem czy to kwestia mojego braku wiedzy czy po prostu sprzętu ale pomyliłam główkę z sercem 🫣🤣) i teraz jak od jednej do drugiej wizyty mam ponad miesiąc rozważam żeby znowu iść do luxmedu do innego lekarza ale nie wiem czy znowu nie wyjdę „zawiedziona”.
    Liczę że niedługo poczuje ruchy i może wtedy będę nareszcie spokojniejsza 🥹

Mamy tutaj osóbki które są na Bonjescie? Będę robić w tym tygodniu drugie podejście do zejścia z tych leków. Pierwsze podejście miałam jakoś w 13/14 tygodniu i skończyło się to źle 🫣 może macie jakieś rady?

🚹& 🚺’93

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓10.25 punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥10.25 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%
    🥼leczenie, diagnostyka w kierunku immuno
    🏥 ‼️ 03.2026 - wodniak jajowodu - laparo. usunięcie jajowodu prawego
    🍍 17.06.26 1 transfer 5.1.1 - z obstawą immuno (accofil, encorton)
    🍀Beta 8dpt: 159, 10dpt 402, 12dpt 779, 22dpt 24979, 3,5 mm + ❤️ 🥹

Chwilo trwaj 🥹
    preg.png
  • Monia12@ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z lux med ale z placówki partnerskiej gdzie większość wizyty jest prywatnych. Polecam takie rozwiązanie. Lekarze w oddziałach własny są według mnie różni , albo ja nie trafiłam na przyjaznego. W moim mieście nie ma placówki lux med. Do korzystania z partnerskiej nie trzeba żadnej dodatkowej zgody, w tej przychodzi umawianie jest proste przez znanego lekarza, na miejscu mówię tylko że z pakietu i nie płacę 🙂 niektóre partnerskie mają też możliwość umawiania przez portal pacjenta

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:29

Alexis93 lubi tę wiadomość

2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia12@ wrote:
    Ja korzystam z lux med ale z placówki partnerskiej gdzie większość wizyty jest prywatnych. Polecam takie rozwiązanie. Lekarze w oddziałach własny są według mnie różni , albo ja nie trafiłam na przyjaznego. W moim mieście nie ma placówki lux med. Do korzystania z partnerskiej nie trzeba żadnej dodatkowej zgody, w tej przychodzi umawianie jest proste przez znanego lekarza, na miejscu mówię tylko że z pakietu i nie płacę 🙂 niektóre partnerskie mają też możliwość umawiania przez portal pacjenta

I ja tak mam u tej drugiej prowadzącej - placówka partnerska Medi, badania krwi itd przepuszczam przez pakiet i mogę zrobić u nich na miejscu w sumie wszystko co mam w pakiecie za darmo jeśli lekarz wypisał skierowanie. Czasem dodawaliśmy coś w dniu pobrania z pakietu jak glukoza np :)

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    08.09 11+5 CRL 5,0 💓 180BPM
    15.09 12+4 CRL 6,0 🎀❓prenatalne🆗 przepływy🔍⚠️
    23.09 13+5, ok 🩷🎀, 💓 159BPM
    28.09 14+3, 🍑 104g, 💓154BPM
    20.10 17+4 ⏳
    preg.png
  • Ilianoxia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę ciążę w sposób mieszany.
    Do ginekolog chodzę prywatnie. Tylko dla tego że inny lekarz nie potrafił by poprowadzić mojej ciąży z dobrym skutkiem. A wszystkie badania, zalecania korzystam z pakietu luxmed. Mam już zaufanych internistów i wypisują mi skierowania na co tylko potrzebuje. U mnie w mieście nie ma placówek, tylko są placówki partnerskie i z nich korzystam. A i tak większość badań jest na "kartę ciąży" niezaleznie od lekarza prowadzącego. Jest trochę zamieszania z tym i sama zastanawiam się jak ja to ogarniam i często słyszę w rejestracji że coś pierwszy raz robią i nie wiedzą za bardzo co z czym to samo u lekarzy( od nich tylko skierowania to czekam cierpliwie aż z informatykiem ogarną system 😁) A jaka byłam zdziwiona że istnieje coś na twór współpracy placówek partnerskich ale też trzeba być czujnym bo nie wszystkie placówki partnerskie współpracują między sobą. A terminy są na zasadzie wizyt prywatnych. Więc warto się troszkę pomęczyć.

Dudu13, Paula2124 lubią tę wiadomość

• Monia12@ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sprawie badań łączę się z położna na czacie lux med. Piszę, że prowadzę ciążę w placówce partnerskiej i żeby zrobić badania potrzebuje skierowanie w systemie, elektroniczna karta ciąży nie wystarczy. Do tej pory za każdym razem mam bez problemu skierowania przepisane. Też wcześniej umawiałam teleporady do lekarza, a teraz bez umawiania łączę się z położna jako konsultacja online na portalu pacjenta.

W tej mojej placówce mieli też umowę z Medicover, ostatnio widziałam ogłoszenie że ją rozwiązują. To trochę słabe gdyby się tak wydarzyło w trakcie ciąży. Pewnie w tej sytuacji już bym została na prywatnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:46

2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba czuję ruchy 🥹 Od jakiegoś czasu miałam wrażenie wieczorami, że czuję takie lekkie puknięcia, a teraz już nawet rano jak leżę, to są wyczuwalne i już trochę wyraźniejsze 🤗

Mabel, polalola, Monia12@, Ilianoxia, Dudu13, shaylen, dzydzy lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia • Hashimoto • OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 8 tc 💔💔

ICSI 2026: 5AA, 4AA, 3BB 🍀
    I ET 24.01 → 💔 12tc T21
    II FET 20.06 → ❤️ 🙏✨
    7 dpt 42,1 → 9 dpt 136 → 11 dpt 436,3 → 13 dpt 1321 → 18 dpt 6913
    7+2 CRL 1,15 cm 🍤
    9+4 CRL 2,57 cm 🫐
    12+1 CRL 5,74 cm 🩵 Sanco ✔️
    14+0 CRL 8,59 cm 🧸
    18+0 ⏳

preg.png
  • Mabel Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia12@ wrote:
    Narazie muszę kupić jakiś termometr żeby sprawdzić temperaturę u nas w domu. W sumie to i tak nie będę mieć pewności jaka będzie w zimie i sezonie grzewczym. A ogarnięcie tego wszystkiego nie jest łatwe śpiworki różne, inne z nogawkami, a o tuliku to pierwszy raz słyszę. Jeszcze rożki, otulacze. Trzeba zacząć studiować niemowlęce akcesoria
    Dopiero co w sklepach zaczynam rozróżnić pajace śpiochy piżamy, mam wrażanie że każdy sklep to inna nazwa.

Też się tego wszystkiego uczę, właśnie się dowiaduję co to jest ten tulik 😀 Dużo tu od Was mam się dowiem ;)

Co do ryzyk, lekarz twierdzi że za wysokie ryzyko przedwczesnego porodu uznają większe niż 1:100, więc teoretycznie się nie łapię z moim 1:112. Tylko szyjka do częstszej kontroli. Jeszcze dzisiaj konsultacja z moją prowadzącą.
    Sama znalazłam tyle, że w moim przypadku może to mieć związek z moją niedowagą... Brakuje mi tylko i aż 2-3kg do prawidłowej wagi :( No nic dopytam o to lekarza.

preg.png
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aszin, puk puk tam ktoś jest 😛🥹 ale super ! Nie mogę się doczekać 😊😊

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    08.09 11+5 CRL 5,0 💓 180BPM
    15.09 12+4 CRL 6,0 🎀❓prenatalne🆗 przepływy🔍⚠️
    23.09 13+5, ok 🩷🎀, 💓 159BPM
    28.09 14+3, 🍑 104g, 💓154BPM
    20.10 17+4 ⏳
    preg.png
‹‹ ‹ 126 127 128 129 130 ›
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ