Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • Iwona88 Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Ja mam ujemną toksoplazmozę i będę ją musiała robić co miesiąc do końca ciąży. Czy któraś z was też ma takie zalecenia w takim przypadku?

Poza tym od 2 dni noszę te opaski uciskowe na nadgarstki i albo działają albo mi się po prostu poprawiło, ale czuję się rewelacyjnie w porównaniu do poprzedniego tygodnia. Mogę jeść, nie muli mnie. Tylko drzemka o 14 obowiązkowa 😅

Hej, też mam negatywną toksoplazmoze i też mam zalecenie robienia co miesiąc.

dzydzy lubi tę wiadomość

• Iwona88 Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin na 17.03 😊 We wtorek kolejna wizyta. ✊️

WannaBe, dzydzy, Natalia K lubią tę wiadomość

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WannaBe wrote:
    Ramen niestety odpada bo tare zazwyczaj jest z mirinem i sake, a okazuje sie ze wbrew powszechnemu przekonaniu alkohol nigdy nie odparowuje do końca podczas gotowania. Też byłam w szoku (zjadłam 8 ramenów w lipcu), ale niedawno FDA opublikowało jakieś badania na ten temat i w ciąży lepiej chyba się wstrzymać. Pytałam też w dwóch miejscach czy rzeczywiście dodają alkohol i potwierdzili że tak jest, a jak spytałam czy da się pominąć alkohol powiedzieli że nie ma opcji zmienić składu tare albo zmniejszyć proporcji, więc ja już nie będę ryzykować.

O, nie wiedziałam, też jadłam ostatnio ramen, kocham 🤤

WannaBe, dzydzy lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Chummy Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Za mną konsultacja z lekarka, która będzie prowadzić moja ciążę. W końcu trafiłam na kogoś, komu ufam! Otrzymałam wyczerpujące odpowiedzi na wszystkie pytania - jaki to luksus! :)

Odstawienie progesteronu planowane jest standardowo - pod koniec pierwszego trymestru. Trochę załamał mnie plan przyjmowania heparyny do końca. Doktor powiedziała, że jak już się zacznie ją brać, to zazwyczaj do końca właśnie. Podobno nie ma badań mówiących, co się dzieje po odstawieniu. Jestem ciekawa czy któraś z Was może ma inne doświadczenia? Narazie poprosiłam o clexane zamiast neoparin. Mam nadzieję, że tak jak pisałyście, i u mnie będzie choć trochę mniej boleśnie (btw. Jakie było moje zdziwienie, kiedy realizując receptę w aptece nie musiałam zapłacić! Lekarz z kliniki dał nam receptę na kilkaset złotych i dodatkowo, wskazał aptekę przy klinice, w której mamy ją zrealizować. Dopiero teraz dowiedziałam się, że kobietom w ciąży te leki przysługują za darmo.)

Poza tym czuję się zaskakująco dobrze. Czasem nawet zastanawiam się czy nie za dobrze - jeśli wiecie co mam na myśli… różne rzeczy przychodzą do głowy. Nie mam mdłości, ale wiem, że każda ciąża jest inna i nie mam się co porównywać.

Dobrej niedzieli! ☺️

dzydzy, Lunara lubią tę wiadomość

• Lili@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chummy wrote:
    Hej! Za mną konsultacja z lekarka, która będzie prowadzić moja ciążę. W końcu trafiłam na kogoś, komu ufam! Otrzymałam wyczerpujące odpowiedzi na wszystkie pytania - jaki to luksus! :)

Odstawienie progesteronu planowane jest standardowo - pod koniec pierwszego trymestru. Trochę załamał mnie plan przyjmowania heparyny do końca. Doktor powiedziała, że jak już się zacznie ją brać, to zazwyczaj do końca właśnie. Podobno nie ma badań mówiących, co się dzieje po odstawieniu. Jestem ciekawa czy któraś z Was może ma inne doświadczenia? Narazie poprosiłam o clexane zamiast neoparin. Mam nadzieję, że tak jak pisałyście, i u mnie będzie choć trochę mniej boleśnie (btw. Jakie było moje zdziwienie, kiedy realizując receptę w aptece nie musiałam zapłacić! Lekarz z kliniki dał nam receptę na kilkaset złotych i dodatkowo, wskazał aptekę przy klinice, w której mamy ją zrealizować. Dopiero teraz dowiedziałam się, że kobietom w ciąży te leki przysługują za darmo.)

Poza tym czuję się zaskakująco dobrze. Czasem nawet zastanawiam się czy nie za dobrze - jeśli wiecie co mam na myśli… różne rzeczy przychodzą do głowy. Nie mam mdłości, ale wiem, że każda ciąża jest inna i nie mam się co porównywać.

Dobrej niedzieli! ☺️

Ja również szukałam lekarza prowadzącego, ale moj lekarz z kliniki nieplodnosci ochoczo się tym zajmie
    Myślałam, że serduszko i koniec a on wyznaczył następna wizytę. Zmieniać nie będę, bo jednak na tyle zna mój przypadek, że to dobry pomysł[ mimo że szukałam lekarza na nfz]. Heparyna do końca ciąży.
    Ja mam obecnie 2x prolutex 1x heparyna i 1x Accofil co 2 dzień. Płacze już przy zastrzykach, cały brzuch siny brak miejsc do wbicia, a niektóre to już tak bolesne, że igła nie przejdzie. Jestem chora na pobieranie krwi czy wenflony, tyle tego.przerobiłam, że nastąpił punkt przegięcia. Co do heparyny- tak poleci do końca ciąży.
    Spróbuj mocno scisnać fałd skorny, żeby skóra była napięta, wtedy trochę lepiej idzie. Ja kiedyś smarowałam skórę żelem do rąk antybakteryjnym i igła dobrze przechodziła, moja koleżanka miała patent z tłustym mydłem, niestety nie pamiętam jakim przywiozła je zza granicy. Ogólnie igła lepiej sie wbijała.
    U mnie jak już tylko zostanie heparyna to już będę szczęśliwa., ale rozumiem co czujesz

preg.png
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio róbcie w uda dziewczyny :) dużo mniej boli, po co się katowac?

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 75), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅ APS ✅ ANA 3 ✅

👦🏻 nasienie ✅ kariotyp ✅

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA ✅, 5BA mozaika trisomia 5)
    15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu

16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
    16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
    24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178
    30.07 (9+0) - 2,61cm 🦎 FHR 181

preg.png
  • Monia12@ Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie inne zalecenia lekarz z kliniki powiedział, że odstawiłby neoparin w 12-13 tygodniu ponieważ nie mam żadnych wskazań do jego stosowania.
    Mnie zostało jeszcze 5 zastrzyków prolutexu i 2 opakowania neoparinu do wykorzystania i będę kończyć z igłami 🙂
    Pozostanie mi duphaston 3x1 i utrogestan 300 3x1.

2 IVF marzec 2026
    2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
    6 dpt - 26
    8 dpt 109
    10 dpt 414
    14 dpt 2344 widoczny pęcherzyk ciążowy

23 dpt, 5+6 ciąży krwawienie - na USG 💍 z pulsującym sercem

6+4 USG krwiak
    7+6 plamienie, na usg na IP CRL 16 mm i FHR 172 ❤️
    8+4 USG CRL 2,15 ❤️
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od prenatalnych mam zmniejszyć dawkę utrogestanu na 1x300mg 🙂 I zostaje clexane i acard 150.

Ja zauważyłam, że jak robiłam niedaleko pępka, gdzie te fałdy sa „szersze” to miałam siniaki, a jak robię bardziej z boku to tylko fioletowe kropki.

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
    ✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐

preg.png
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy rotuje brzuch, uda i tylna część ramion nie mam ani jednego siniaka, ani zrostu 😄 każde miejsce ma czas się wygoić. Zastrzyki podskórne wchłaniają się równie dobrze z każdego miejsca z odpowiednią tkanką tłuszczową. A robiąc 3 dziennie w brzuch to już bym nie miała gdzie się dotknąć 😬 wiem, że może czujecie opór bo wydaje się, że tylko o brzuchu Wam ktoś powiedział, ale serio polecam się przełamac. Ja nie jestem fanką zastrzyków w ogóle, ale chciałam sobie pomóc to przetrwać, bo ze mną clexane też zostaje do końca ☺️

👧🏻 34 👦🏻 36

👧🏻 Hashimoto (Euthyrox 75), hipoglikemia reaktywna, ANA 1 (1:1280 nuclear dots, 1:640 ziarnisty), MTHFR A1298C homo, PAI 1 hetero

👦🏻 nasienie ✅ kariotyp ✅

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯

16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez neoparin waliłam wszedzie, zeby tylko tkanki mogły odpocząć. Ale ja tez bardzo łagodnie jakos miałam, nie bolało mnie i nie mialam masy siniaków

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:
    Ja od kiedy rotuje brzuch, uda i tylna część ramion nie mam ani jednego siniaka, ani zrostu 😄 każde miejsce ma czas się wygoić. Zastrzyki podskórne wchłaniają się równie dobrze z każdego miejsca z odpowiednią tkanką tłuszczową. A robiąc 3 dziennie w brzuch to już bym nie miała gdzie się dotknąć 😬 wiem, że może czujecie opór bo wydaje się, że tylko o brzuchu Wam ktoś powiedział, ale serio polecam się przełamac. Ja nie jestem fanką zastrzyków w ogóle, ale chciałam sobie pomóc to przetrwać, bo ze mną clexane też zostaje do końca ☺️

Próbowałam udo to zrobiłam jakoś niefortunnie, że mnie cały czas nogą bolała:( może nie umiem..

preg.png
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Próbowałam udo to zrobiłam jakoś niefortunnie, że mnie cały czas nogą bolała:( może nie umiem..

Może trafiłaś w mięsień? To trzeba robić na przodzie uda, nie od środka czy z boku, złapać fałdkę jak na brzuchu i idzie jak masło :) Ale rozumiem, że się straumatyzowalas. Mi już szkoda brzucha bylo, wyglądał jak po przemocy domowej 😬 może warto też zapytać pielęgniarkę w przychodni żeby pokazała gdzie się wkłuwać :) jeśli czekają nas długie tygodnie to trzeba minimalizować! Zwłaszcza że z czasem w brzuch będzie coraz ciężej!

👧🏻 34 👦🏻 36

👦🏻 nasienie ✅ kariotyp ✅

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯

preg.png
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:
    Może trafiłaś w mięsień? To trzeba robić na przodzie uda, nie od środka czy z boku, złapać fałdkę jak na brzuchu i idzie jak masło :) Ale rozumiem, że się straumatyzowalas. Mi już szkoda brzucha bylo, wyglądał jak po przemocy domowej 😬 może warto też zapytać pielęgniarkę w przychodni żeby pokazała gdzie się wkłuwać :) jeśli czekają nas długie tygodnie to trzeba minimalizować! Zwłaszcza że z czasem w brzuch będzie coraz ciężej!

Przekonałaś mnie, dzis sprobuje. Wiem gdzie podawać, ale coś musialo pójść cos nie tak bo guzek się pod skórą utworzył. A brzuch cały taki, nie mam tam zbyt dużej powierzchni. Wszędzie siniaki i kulki pod skóra.

Szamanka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Przekonałaś mnie, dzis sprobuje. Wiem gdzie podawać, ale coś musialo pójść cos nie tak bo guzek się pod skórą utworzył. A brzuch cały taki, nie mam tam zbyt dużej powierzchni. Wszędzie siniaki i kulki pod skóra.

Trzymam kciuki ☺️🤞🏻

👧🏻 34 👦🏻 36

👦🏻 nasienie ✅ kariotyp ✅

3 x IUI ❌

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯

preg.png
‹‹ 44 45 46 47 48
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ