Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • Monia12@ Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ostatnio gorzej z wyprozenieniem. Długi czas było standardowo codziennie rano, a teraz zwykle co drugi dzień. U mnie to pewnie wina mniejszej ilości ruchu.

Polecam koktajl z siemieniem lnianym. Moje dwa sprawdzone i proste to mleko, banan i łyżka siemienia (kiedyś pijałam taki z dodatkiem neutralnego białka) albo kefir, borówki i siemię.

A ostatnio podjadam daktyle, takie modne z internetow True dates. Jak macie ochotę na kwaśne to i smaku kwaśnego jabłka są pyszne 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 22:43

KarolinaJ0702, Lunara lubią tę wiadomość

2 procedura IVF marzec 2026
    2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
  • Epidrac Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pozytywnych badan!🥰

Mnie odrzuca od surowej cebuli, kawe pije raz na kilka dni, taz obudzilam sie w nocy i mialam ochote na flaczki. No i jeszcze przed testem kiedy nie mialam pojecia nawet ze moge byc w ciazy naszla mnie mega ochota na ostre ale to taka ze zalewalam wszystko sriracha

• Mabel Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was może ma jeszcze użyczyć zniżkę do Diagnostyki? Już za tydzień czeka nas Sanco 🫣 Chętnie bym przekazała dalej.

Ja nie mam jedzeniowych zachcianek, tylko odrzuca mnie od różnych rzeczy. Absolutnym złem są surowe pomidory, nie mogę na nie patrzeć, nie mogę o nich myśleć. A przed ciążą jadłam codziennie... Chowam je gdy tylko gdzieś pojawią się w kuchni w moim polu widzenia. W ogóle w gorsze dni obrzydzało mnie samo wchodzenie do kuchni! Wcześniej jadłam zdrowo, a teraz większość moich ulubionych rzeczy mnie odrzuca :(

Czy Wy wybrałyście już swoją położną środowiskową? Z tego co widzę one pracują z ciężarnymi dopiero od dalszych tygodni jeśli chodzi o NFZ, a moja lekarka prowadząca już jakiś czas temu przypominała by ją wybrać. Do poleceń wśród znajomych jeszcze nie mam dostępu bo nikt o nas nie wie ;) Zastanawiam się też jak daleko mogę sobie pozwolić na szukanie względem mojego miejsca zamieszkania, w kontekście późniejszych wizyt domowych.
    Jakie macie doświadczenie z położną środowiskową z poprzednich ciąż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 08:11

Lunara lubi tę wiadomość

• Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie doświadczenie, ze postaram sie uniknąć tych wizyt przed i jakos sie wykręcić. Domowe sie przydają, bo sprawdza parametry dziecka, ale nic mnie yak nie irytowało jak obecność obcej kobiety w domu po porodzie, ktora prpnowala korygować moje merody karmienia ( mimo że moje byly efektywne, ale cos musiala powiedzieć, zeby nie bylo ze przyszła odwalić wizyte). Ogolnie nie wspominam tego jako nic cudownego, mimo ze kobieta ktora przychodziła była względnie malo irytująca. Myślę ze szukalabym w miare blisko bo one muszą dojechać mimo wszystko. Na deklaracji nfz masz juz docelowo wybraną swoją położna, to tez sprawdź

Mabel lubi tę wiadomość

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabel wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was może ma jeszcze użyczyć zniżkę do Diagnostyki? Już za tydzień czeka nas Sanco 🫣 Chętnie bym przekazała dalej.

Ja nie mam jedzeniowych zachcianek, tylko odrzuca mnie od różnych rzeczy. Absolutnym złem są surowe pomidory, nie mogę na nie patrzeć, nie mogę o nich myśleć. A przed ciążą jadłam codziennie... Chowam je gdy tylko gdzieś pojawią się w kuchni w moim polu widzenia. W ogóle w gorsze dni obrzydzało mnie samo wchodzenie do kuchni! Wcześniej jadłam zdrowo, a teraz większość moich ulubionych rzeczy mnie odrzuca :(

Czy Wy wybrałyście już swoją położną środowiskową? Z tego co widzę one pracują z ciężarnymi dopiero od dalszych tygodni jeśli chodzi o NFZ, a moja lekarka prowadząca już jakiś czas temu przypominała by ją wybrać. Do poleceń wśród znajomych jeszcze nie mam dostępu bo nikt o nas nie wie ;) Zastanawiam się też jak daleko mogę sobie pozwolić na szukanie względem mojego miejsca zamieszkania, w kontekście późniejszych wizyt domowych.

Ja w poprzedniej ciazy chodziłam na szkole rodzenia i stamtąd sobie wzięłam położną, bo chcialam mieć jakas mi znaną. A teraz zmieniłam lekarza i w sumie położną ktora tam u niego mnie ogarnia dała mi do wypisania kwit i ona bedzie przyjeżdżać po porodzie😅(bedzie miala 20km do mnie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 08:48

Mabel, Lunara lubią tę wiadomość

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
    6.07 beta hcg 337 prog 22,7
    8.07 beta hcg 755 prog 18
    10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
    24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200
    10.08 2,4cm 🧸
    3.09 I prenatalne 6,87cm 🦋
    14.09 jesteś chłopcem🩵? 🥹
    16.10 kolejna wizyta

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png

preg.png
  • WannaBe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabel wrote:

Hej, dodałam Cię do przyjaciółek :) ja będę kupować teraz na dniach, ale dam Ci kod który dostałam od Patiti i najwyżej wyślesz mi ten który wygeneruje się u Ciebie ;)

Ja nie wybrałam położnej, nawet jeszcze nie zaczęłam badać tego tematu - czy to bierze się kogoś z najbliższej przychodni? Ja na mojej deklaracji mam położną która już jest niedostępna 🤷🏻‍♀️ U mojej kuzynki ostatnio po urodzeniu synka była tylko jedna wizyta domowa, na kolejne musieli już chodzić do placówki.

Dziewczyny jeszcze pytanko - czy Wasi mężowie / partnerzy byli z Wami na jakimś USG? Ja dzisiaj mam wizyte u prowadzącego (pierwszy raz prywatnie) i chciałam mojego wziąć żeby zobaczył bejbika na żywo, bo niestety przegapił wizytę z pierwszym biciem serca bo był chory. 🥲 A teraz naczytałam się w internecie, że lekarze często się nie zgadzają dopóki nie ma się USG przez brzuch 🤯 (w sumie nawet o tym nie pomyślałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 09:12

Mabel lubi tę wiadomość

Starania od 2018

🔸 IUI - 09.21
    1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi
    - 04.22 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️

2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki
    - 10.23 - ET 2x8A ❌
    - 05.24 - FET + EG ❄️ 4AA ❌
    - 06.24 - FET + EG ❄️ 3BA 💔 CB

3️⃣ IVF-ICSI - długi
    - 04.25 - FET + EG ❄️ 4AB ❌
    - 08.25 - FET + EG ❄️ 4BA ❌

4️⃣ IVF-IMSI - krótki
    - 05.26 - PGT-A - 2x ❄️ 4AA ✔️, ❄️ 4BA ❌
    - 07.26 - FET + EG ❄️ 4AA, Beta 8dpt: 132, 10dpt: 328, 12dpt: 753, 14dpt: 1489, 20dpt: GS 1cm + pęcherzyk żółtkowy, 29dpt: CRL 0.63mm i mamy 💗
    📍9+2 - CRL 2.37cm 🧸
    📍10+3 - CRL 3.1cm, FHR 165 i fikołki 💃🏻
    📍12+5 - I prenatalne - CRL 6.1cm, FHR 168 i wszystkie niskie ryzyka

preg.png
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przypisana położna w swoim ośrodku zdrowia - mieszkam pod Wrocławiem więc podejrzewam że nic innego nie wchodzi w grę jeśli wizyty mają być domowe.
    Jednakże chcę skorzystać ze szkoły rodzenia na NFZ więc chyba będę musiała się przepisać na ten czas do punktu który wybiorę - wszędzie są takie wymagania żeby mieli dostęp do środków z NFZ. Na szczęście wyczytałam że można dwa razy w roku bezpłatnie zmienić położną więc nie powinno być problemu. Może ktoś miał podobną sytuację?

Wannabe - mój partner był ze mną na pierwszym USG z serduszkiem i nie było problemu. Musiałam go tylko wcześniej odpowiednio przygotować bo rzeczywiście nietypowa sytuacja. Ale żadnego problemu nie było.

Mabel lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹
    27.08 3,36cm 🍓
    15.09 6,61 cm zdrowej księżniczki 🩷🥹

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę chodziła na szkołę rodzenia w szpitalu w którym chce rodzić i może tam ogarnę położną. Albo taką, która wspólpracuje z moim lekarzem, zobaczę jeszcze. To temat na później 😅

A co do USG to nie ma żadnego problemu żeby mąż był. U mnie do tej pory nie był tylko raz (a raczej przyjechał po czasie, bo niestety miał ważne sprawy). Na pierwszej wizycie w klinice wręcz pani doktor sama go zawołała żeby popatrzył na ekran. Ale tak samo na wszelkie wizyty wcześniej mógł być, ale wtedy nie podchodził do USG. Ale nawet na biopsji endometrium ze mną był w gabinecie i słuchał jak jęczę 😅 Ogólnie staram się ustawiać wizyty tak, żeby mógł ze mną iść, na prenatalne też idziemy razem 😊

Mabel lubi tę wiadomość

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
    FET 5CB 27.06 beta:
    6dpt 32,2 / 9dpt 36,6 cb? 💔/ 11dpt 56,9 / 13 dpt 122,8 / 16 dpt 426,2 / 19 dpt 1080,4 / 23 dpt 3313,7
    24.07 USG 6+3 CRL 0,45
    27.07 USG 6+6 CRL 0,88 i ♥️
    05.08 USG 8+1 CRL 1,60 ludzika 😍
    17.08 USG 9+6 CRL 2,90 ♥️
    31.08 krwawienie 🩸 ale USG 11+6 ok, CRL 5,46; prenatalne ✔️ (🩵?)

preg.png
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Ooh Nigri czekałam aż się gdzieś pojawisz ❤️ Nie wiedziałam tylko czy łapiesz się na luty czy marzec. Miło Cię widzieć ☺️

Z kwaśnym smakiem nie miałam dużo problemu, ale wszelkie i tak dobrze mi wchodziły wszelkie miętówki, ticktacki czy mentosy.

Zaqwsx, Monia - super wieści :)

❤️ wyszło na to że się załapałam na 13 marca😅a zniknęłam bo samopoczucie okropne. Teraz jakos funkcjonuje ale wcześniej była tragedia w sumie teraz jakoś super nie jest. Nie śpię po nocach bo w nocy takie mnie mdłości łapią że się nie da. Picie nie wchodzi z jedzeniem lipa, myślałam że drugą ciaza będzie lepsza. Jednak nie, jak przechodziłam okropnie tak nic się nie zmieniło. Mam chyba wszystkie objawy ciążowe jakie tylko ktoś opisał i to nie delikatnie objawiajace się, a żeby coś pomagało to by było super. 😅

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy mialam tak ze mogłam byc na kazdej wizycie z mezem ( sam jest lekarzem wiec mial tez pod tym względem ochote chodzic) I wtedy mial grafik elastyczny, teraz na wiekszosc wizyt chodze sama, ale na serduszkowej bylismy we 3 ( jeszcze nasz synek) I wczoraj na prenatalnych udało się bobasa w wózku uspac i tez przespał sobie w gabinecie cale badanie i bylismy w 3. Dla mnie to fajnie bo 1. Nie wszystkie informacje 1 osoba jrst w syanie dopytać i zapamiętać a my lubimy wiedzieć wszystko 2. To tez jego dziecko i tez to przeżywa wszystko. Uwazam za nieporozumienie wykluczanie mezczyzn na etapie badan. I co ze kogos moze zdziwić widok usg w pochwie, jak później kobieta chce zeby mężczyzna byl przy porodzie i widzi gorsze rzeczy niz glowica w ksztalcie dildosa trzymana przez innego mezczyzne... 🤣

patkalopatka lubi tę wiadomość

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx wrote:
    Ja w pierwszej ciazy mialam tak ze mogłam byc na kazdej wizycie z mezem ( sam jest lekarzem wiec mial tez pod tym względem ochote chodzic) I wtedy mial grafik elastyczny, teraz na wiekszosc wizyt chodze sama, ale na serduszkowej bylismy we 3 ( jeszcze nasz synek) I wczoraj na prenatalnych udało się bobasa w wózku uspac i tez przespał sobie w gabinecie cale badanie i bylismy w 3. Dla mnie to fajnie bo 1. Nie wszystkie informacje 1 osoba jrst w syanie dopytać i zapamiętać a my lubimy wiedzieć wszystko 2. To tez jego dziecko i tez to przeżywa wszystko. Uwazam za nieporozumienie wykluczanie mezczyzn na etapie badan. I co ze kogos moze zdziwić widok usg w pochwie, jak później kobieta chce zeby mężczyzna byl przy porodzie i widzi gorsze rzeczy niz glowica w ksztalcie dildosa trzymana przez innego mezczyzne... 🤣

Z tym badaniem to chyba bardziej chodzi o komfort psychiczny badanej i oglądających. Jednak dla mnie to badanie zawsze jest niekomfortowe i jakby jeszcze stało dwóch mezczyzn nademna, a ja z jakimś plastikowym kijem między nogami. Chyba jednak wolę sobie poczekać na USG przez brzuch. Ale tak lekarz powinien dostosować się do woli pacjenta, jak ktoś ma życzenie i czuje się z tym dobrze to czemu by nie.🙂

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to ile ja bym dała za jakiekolwiek aby mi się jadło z przyjemnością. Jak narazie jest walka o jedzenie czegokolwiek, a mięso to nawet widok mnie obrzydza, a co dopiero zapach.😕

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dzięki za przypomnienie o położnej! W pierwszej ciąży wziełam się za to za późno i znalazłam dopiero na samej końcówce. Dużo stresu mnie to kosztowało.

Co do zachcianek to chyba nie mam. Chyba, że herbata Minutka z cytryną, którą mogłam pić kubek za kubkiem jak byłam u brata kilka dni 😅Tak to niespecjalnie ciągnie mnie do kawy i kaszanki, które normalnie uwielbiam.
    Zauważyłam też, że po takich normalnych, objętościowych posiłkach boli mnie potem brzuch ;(

No i ja wróciłam właśnie pod opiekę dietetyka po miesiącu laby. Mam tendencję do tycia a w 1 ciąży przytyłam 23 kg. Zrzucenie tego zajeło mi 1,5 roku :(

Monia12@, polecam daktyle Medjool, kupiłam ostatnio do shaków i niebo w gębie! 🤤

11/2024 👧🏼

Transfer 30.06

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prenatalnych, z dzieckiem wszystko ok 🥰 Tylko mam zwiększony opór w tętnicach macicznych i mam kontynuować acard oraz heparynę.

Mabel, polalola, Natalia K, shaylen, bebinka, Claudii, KarolinaJ0702, Patiti , dzydzy, JoaJoaJoa, Lunara, Szamanka, Iwona88, Werzol, pyyrka, Stokrotka94, Chummy lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
    ✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
    ✶ SANCO 🩵
    ✶ 12+1 5,74cm, prenatalne ✔
    ✶ 14+0 8,59 cm 🧸

preg.png
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Co do zachcianek to ile ja bym dała za jakiekolwiek aby mi się jadło z przyjemnością. Jak narazie jest walka o jedzenie czegokolwiek, a mięso to nawet widok mnie obrzydza, a co dopiero zapach.😕

Konsultowałaś to z lekarzem? Może jakieś leki by pomogły? 🫂
    Mnie męczą mdłości jak mam za duże odstępy między posiłkami - wychodzi ok max 2 h więc mam wrażenie że nic innego nie robię. Ale tak jak któraś pisała porcje muszę być stosunkowo małe. Trudno mi trzymać odpowiednią podaż białka - jednak węgle wchodzą najlepiej.

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹
    27.08 3,36cm 🍓
    15.09 6,61 cm zdrowej księżniczki 🩷🥹

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • Epidrac Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabel wrote:

Mam 2 dzieci i z alazdym razem polazna wybieralam pod koniec ciazy. I za kazdym razem a mialam 2 rozne polozne srodowiskowe mowily zeby zadzwonic umowic sie jak dziecko sie urodzi. Pierwsza dramat . Kazde pytanie zbywala ( jak przychodzila a bylo to moje 1 dziecko) druga, starsza, fajna ale juz potrafilam sie zajac dzieckiem z racji doswiadczenia wiec jej wizyty poprostu byly do odchaczenia i tyle..

Za ile wychodzi samco z kodem?

Mabel lubi tę wiadomość

• Epidrac Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak technicznie rzecz biorac to polozna musisz miec wybrana po porodzie - w szpitalu w dokumentach trzeba wpisac polozna i osrodek zdrowia wraz z lekarzem do ktorego bedzie przypisany bobas ( zeby mogli tam wyslac karte szczepien)

Mabel lubi tę wiadomość

• Mabel Debiutantka

Wysłany: 25 sierpnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WannaBe, super, dzięki 🤗 Możemy tak zrobić z kodem.
    Położną z tego co się zdążyłam zorientować wybieramy niezależnie od tego gdzie mamy lekarza POZ, więc dowolna na którą się zdecydujemy, może być z innej przychodni.
    Dzięki za cenne głosy w temacie. Na razie przymierzam się do zajęć w szkole rodzenia w szpitalu, w którym chciałabym rodzić, i podobnie jak Claudii może trafię tam na położną dla siebie. Ich zespół ma bardzo dobre opinie. Ale zobaczę czy odległość na to pozwoli.

Ja na ostatniej wizycie, na której miałam USG transwaginalne byłam sama, ale wiem że była możliwość zabrania męża :) Na prenatalne wybieramy się już razem i też już potwierdziłam że nie mają problemu z obecnością męża.

• Nigri Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Konsultowałaś to z lekarzem? Może jakieś leki by pomogły? 🫂
    Mnie męczą mdłości jak mam za duże odstępy między posiłkami - wychodzi ok max 2 h więc mam wrażenie że nic innego nie robię. Ale tak jak któraś pisała porcje muszę być stosunkowo małe. Trudno mi trzymać odpowiednią podaż białka - jednak węgle wchodzą najlepiej.

Tak, konsultowałam to samo miałam w poprzedniej ciąży. Jem małe porcje często i w nocy też, no tak jak mówisz jeszcze gorzej nasila wszystko gdy czuje głód. Lekarz stwierdził że to praedopodbnie nasila jeszcze duphaston, niestety próba ostawienia go się nie powiodła. Zobaczymy teraz po wizycie może się uda odstawić. Niestety żołądek tam delikatny i nawet takie tabletki na bazie imbiru tylko nasilają objawy.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
  • Lana Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin gratuluję! Bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko w porządku. Wspolczuje konieczności dalszego kłucia się.

Mam podobnie jak Ty dzydzy z białkiem, a słyszałam, że to bardzo ważne. Ostatnio zaczęły mi wchodzić parówki z kurczaka (chociaż lepiej się po niech czuje, jeśli jem wieczorem) ser żółty też jest spoko na bułce i teraz te burgery smażone niemal bez tłuszczu wchodzą. Na pewno poprawę zauważyłam w tym tygodniu, więc mam nadzieję, że u Ciebie też będzie się poprawiało.

👩🏼 26 l. & 🤵🏻34 l.
    ✅ Hormony, Morfologia, witaminy, wyleczone przewlekłe zapalenie, allo mlr 27%, KIR bx
    ❌ dodatnie ANA1, Cross match 31%, brak niektórych kirów implantacyjnych

Starania od 12.2023 r., od 10.2024 r. Z pomocą medyczną
    2 cykle z ovitrelle, 5 cykli stymulowanych ❌, 3 x IUI ❌

02.2026 r. IVF
    pobrano 11 kumulusów -> 8 MII -> 3 blastki z 5 doby

ET 02.2026 r. beta 0 ❌
    FET 03.2026 r. (cykl naturalny, transfer 6 dpo) 7 dpt beta 2 ❌
    FET 06.2026 r. (cykl sztuczny z krótkim wyciszeniem, accofil, probiotykoterapia, wlewy żelaza) 7 dpt 40 -> 9 dpt 146 -> 11 dpt 427
    14 dpt - nasilenie plamienia i SOR - wszystko dobrze
    24 dpt 5 mm 🍤 z 💗 148 bpm
    7+0 0,95 cm i 130 bpm
    8+6 2,28 cm i 180 bpm
    11+1 4,41 cm I 165 bpm
    12+2 prenatalne, 5,90 cm, wszystko dobrze
    Panorama - niskie ryzyka, 💙
    preg.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ