🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Kora88, może zadam głupie pytanie, ale podczas jakiego badania dr ocenił że szyjka jest miękka? Ja mam tylko mierzoną długość szyjki przy pomocy usg.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyGlonojadek wrote:Monia88 - czemu najcięższe dwa tygodnie? Ważne że szew trzyma ! ❤️
Kora88 - nie brzmi to dobrze, a tylko tyle można zrobić z ta szyjką? Leki i i leżenie? 🤔
Bo to są tygodnie gdzie w poprzedniej ciąży rozwaliła mi się szyjka i była już tak lejące i z rozwarcie, że nic nie dało się zrobić 😪, ale najważniejsze, że teraz jest ok, doktor mówił, że mogą być za tak za niecałe dwa tygodnie bo jest ok, ake poprosiłam czy mogę tc wcześniej o psychicznie nie dam rady i mam za 10 dni..
Gaja z tego co wiem to dr A B szyjkę bada tylko za pomocą usg, tak mi mówiła koleżanka. -
Gaja88 wrote:Tak, wczoraj miałam wizytę i niby wszystko Ok, ale... Mała wagowo jest kilka dni do tyłu, wczoraj w 28+0 miała 1095 g, dr mówił że nie mam się tym martwić, bo to nic złego, waga jest w normie ale i tak jakoś mnie to zestresowało, Potem usłyszałam jeszcze od babci, że to pewnie dlatego że za mało jem i humor mi się zepsuł na resztę dnia. Poza tym mała obróciła się miednicowo i chyba uciska mi jakiś nerw - plecy bolą i ledwo się ruszam, muszę do osteopaty pójść może coś zaradzi. Teraz 16.11 wizyta u dr Sz.
Cieszę się, że u Ciebie na wizycie wszystko Ok
Mój w 27+4 tyg 1028gram miał. I o dziwo nikt mi nie mówił że coś jest nie tak z jego waga 🤔 i dalej jakoś wagowo nie szaleje a przytyłam 17 kilo. Mnie cały czas teraz plecy bolą że nie wiem jaka pozycję wybrać w łóżku.. -
Monia88 wrote:Bo to są tygodnie gdzie w poprzedniej ciąży rozwaliła mi się szyjka i była już tak lejące i z rozwarcie, że nic nie dało się zrobić 😪, ale najważniejsze, że teraz jest ok, doktor mówił, że mogą być za tak za niecałe dwa tygodnie bo jest ok, ake poprosiłam czy mogę tc wcześniej o psychicznie nie dam rady i mam za 10 dni..
Gaja z tego co wiem to dr A B szyjkę bada tylko za pomocą usg, tak mi mówiła koleżanka.
Już wszystko wiem. To ✊✊✊✊ mocno trzymam kciuki. I dobrze że umówilas się wcześniej bo ważne żebyś psychicznie dobrze się też czuła. -
Gaja88 wrote:Kora88, może zadam głupie pytanie, ale podczas jakiego badania dr ocenił że szyjka jest miękka? Ja mam tylko mierzoną długość szyjki przy pomocy usg.
Wiesz co, nie głupie. USG mi robił i mówił ze miękka, gąbczasta, to zrozumiałam że to widać na usg, bo oglądał. Może jakaś niejednorodna jest na obrazie czy coś, po tej informacji mnie trochę przytkało że nawet nie wpadłam na to żeby o to zapytać. -
Monia88 wrote:Bo to są tygodnie gdzie w poprzedniej ciąży rozwaliła mi się szyjka i była już tak lejące i z rozwarcie, że nic nie dało się zrobić 😪, ale najważniejsze, że teraz jest ok, doktor mówił, że mogą być za tak za niecałe dwa tygodnie bo jest ok, ake poprosiłam czy mogę tc wcześniej o psychicznie nie dam rady i mam za 10 dni..
Gaja z tego co wiem to dr A B szyjkę bada tylko za pomocą usg, tak mi mówiła koleżanka.
Trzymam kciuki też ✊🏻✊🏻✊🏻 -
@Glonojadek a bo mnie taka lekarka wku.wila. Bylam bardzo zawiedziona decyzja o CC, a jeszcze na watku z mojego miesiąca porodu co chwila dziewczyny rodzily SN i po prostu bylam tym skolowana.
@Martynkowo ja sie przenioslam do dr Brazerta. A wizyte mam pozno, bo o 20:30.
@Gaja88 jak Cie to pocieszy to 27+5 moja Lili ważyła 1024 g.
Co do szyjki to mi dr K w pierwszej ciazy badala ja tylko na USG. A teraz u innego lekarza na kazdej wizycie bada ja manualnie i potem USG.
@Mad_red cieszę sie, ze corka rosnie ❤ Bardzo glupie to jest, ze nie mozesz wejsc do szpitala Jedynie co moze pocieszac to to, ze taki maluszek to i tak pewnie tylko śpi, no ale domyślam sie, ze jest to okropne okropne!!!!!!
@Monia88 teraz masz szew, wiec musi byc dobrze!! Trzymam mocno kciuki ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 21:09
Mad_red, Gaja88 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Tez jestem ciekawa co u Niezapominajki 🤔
My z ❤️Nelcia❤️ miałyśmy dzisiaj ktg i Pani z rejestracji nie mogła Jej zlokalizować takie ruchliwe dziecko 🤦♀️ Zawołała do pomocy jaka Panią chyba z piętra i Ona dała radę 💪 mówiła ze strasznie żywe dziecko i ze pewnie charakterne za Tatusiem 🙈
Cały dzień boli mnie brzuch po tym badaniu najwidoczniej nie podoba się to mojej Księżniczce 🤰 ale wszystko Ok pozatym ze o mało co sprzętu nie rozwaliła tak bombała 🤣
Za tydzień powtórka z rozrywki plus wizyta 😊
Mad red codziennie myśle o Was z Anielka i modlę się o Wasze zdrówko ❤️ niech zdrowo rośnie Twój mały Skarbeczek 💪
Cieszę się ze już samodzielnie podjada Twoje mleczko 🍀✊😍 będzie dobrze musi być 😘😘😘
Dacie radę jesteście silne Babki 💪Mad_red lubi tę wiadomość
-
Kochane Bruno jest już z nami 😍❤️ urodziłam w czwartek rano ale jakoś tak nie byłam w stanie nic napisac, dzisiaj mam nadzieję wypiszą nas ze szpitala to później dam znać co i jak 👍💪❤️💪 udało się naturalnie 😍
Catlady, antonna, Luluiza, Anulas, Glonojadek, Monia88, Za dużo za dużo, Kora88, Olanta, Martynkowo, Bąbel, Mrs.P, Mad_red, Kaach, Gaja88, A gustu, Mamka92 lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Niezapominajka, super!! Gratuluję 😘 czekamy na szczegóły!Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKora88 wrote:Nic, zapyta za 2 tyg. Może nie zawsze go można założyć?
Jeżeli są warunki to najpierw starają się założyć krążek,, co do szwu to np miękkości szyjki nim nie pokonasz, ja już też mam miękka,bez rozwarcia, ale o to chodzi aby zatrzymać pewne procesy,na ile się da, w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam juz lejącą z rozwarcie i tak miękka, że dwa razy podchodzili do badan,taka szyjka niestety ciąży nie utrzymała, jak są skurcze to nie można założyć szwu najpierw trzeba je wyciszyć, jak bylam na założeniu to leżałam z pacjentka co miała szyjkę 1,5 przed założeniem szwu po założeniu wyciągnęli jej na 2,5. Pewnie jak będzie się dalej pogarszać to coś będą robić.Kora88 lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Kochane Bruno jest już z nami 😍❤️ urodziłam w czwartek rano ale jakoś tak nie byłam w stanie nic napisac, dzisiaj mam nadzieję wypiszą nas ze szpitala to później dam znać co i jak 👍💪❤️💪 udało się naturalnie 😍
jak tylko znajdziesz czas i ochote to napisz nam chociaż troszkę 🤪 -
Gratulacje Niezapominajka!
Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia i otuchy. Też sobie tłumacze, że młoda tylko śpi i je. Dziś waży juz 1310g więc przekroczyła masę urodzeniową 💪. Walczymy dalej i się nie poddajemy 💪❤️
Cały czas trzymam kciuki za te, które jeszcze w dwupaku 😁🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍