X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Ogolnie idzie sprawnie, w poniedziałek jak raz byłam to czekało sporo osób, i jak sa wczesniaki to trzeba poczekać🙂

Dzięki🙂, reumatolog mi napisał, że u nich w szpitalu jest ognisko 👑 a tam zawsze robiłam, nie czekało się długo...

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Dzięki🙂, reumatolog mi napisał, że u nich w szpitalu jest ognisko 👑 a tam zawsze robiłam, nie czekało się długo...

Nie wiem czy masz daleko czy nie. Ja robie badania w alabie na Milczanskiej. Najczesciej w ogole tam nikogo nie ma.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Nie wiem czy masz daleko czy nie. Ja robie badania w alabie na Milczanskiej. Najczesciej w ogole tam nikogo nie ma.
    Tez polecam Milczanska. Aczkolwiek lepiej iść tak ciut później bo od rana wszyscy do pracy pędzą i kolejki są. Ostatnio byłam o 9 to pusto.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny🙂, nie mam aż tak daleko więc może podjadę, a ostatecznie też mogę zrobić u doktora 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:

🙈🙈

A jak tam Twoje ciśnienie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    🙈🙈

A jak tam Twoje ciśnienie?

Działamy 🙂, zobaczyny jak będzie 2 środę o jeszcze ktg, mierze o 3 h, jeden lek mam zmieniona godzinę, zobaczyny jak z drugim, ale ostatnio jak robił usg to luźno stwierdziłam, że przecież doktor coś wymyśli na to moje ciśnienie 😂, i tego się trzymam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 19:47

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Bąbel, tak już jest główka w dół i mam nadzieję że tak zostanie. Jestem nastawiona na SN ale wiemy że i tak wszystko zależy od przebiegu porodu. Mam nadzieję że jak już będę rodzic to nie będzie Maurycy klocusiem i będzie miał wagę dobra do rodzenia w sam raz hehe. Boje się że jak jestem taka drobna i mała to nie przejdzie mi przez kanał rodny 🤣🙈 ale ogólnie jestem zmotywowana żeby urodzić hehe. Ogólnie że szpitalem wstępnie Trzcianka ale jeśli coś po drodze stanie się nieoczekiwanego to Poznań. Ale to pożyjemy zobaczymy jak to się potoczy. A u Ciebie jak?
    Ja chce rodzic u siebie tzn w Grodzisku Wlkp 😊 mieli przekształcić cały szpital na COVID ale zostawili na całe szczęście porodówkę i ginekologie 💪 u mnie w piątek będzie jasne jak Księżniczka leży ❤️🙏✊ i ile wazy? 🤔 dzisiaj się wystraszyłam bo o 5 rano się przebudzilam i miałam takie mokre krocze nie wiem czy jeszcze tak się pocę czy to może czop czy jakiś śluz? Miała lub ma któraś takie coś? 🤔 Mam nadzieje ze to nie sączące się wody bo ja nie wiem jak to rozróżnić? 🤦‍♀️

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Działamy 🙂, zobaczyny jak będzie 2 środę o jeszcze ktg, mierze o 3 h, jeden lek mam zmieniona godzinę, zobaczyny jak z drugim, ale ostatnio jak robił usg to luźno stwierdziłam, że przecież doktor coś wymyśli na to moje ciśnienie 😂, i tego się trzymam 🙂

Będzie dobrze 🙂✊

Akurat jak leżałam po tym szwie to była pacjentka do cięcia też miała przeboje z cisnieniem dotrwała do 37 co prawda ciąża bliźniacza i takie fajne było to oczekiwanie na CC najpierw doktor przyszedl powiedział, że pojechała 3 pacjentka do CC a Ona była połączona na video z mężem i rozmawiali i potem przyszedł powiedzieć, że jeszcze jedna i my następni 🙂 potem już położna przyszła i powiedziała, że jedziemy na blok 🙂 łzy wzruszenia poleciały, że to już 🙂, my jeszcze trochę, ja to już w ogóle 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 22:58

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym sobie zrobić badanie moczu, bo mam wrażenie, że jak sikam, głównie w nocy, coś mnie boli, a rano jakby mnie dzisiaj cewka bolała. Wolałabym to sprawdzić, a wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Powiedzcie mi co dokładnie w takim moczu trzeba zbadać? Czy jak powiem w labo badanie ogólne moczu w ciąży, to Panie będą wiedziały? :D Czy posiew też od razu? Czy poczekać do wizyty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 13:04

uwo9s65govurilvf.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Chciałabym sobie zrobić badanie moczu, bo mam wrażenie, że jak sikam, głównie w nocy, coś mnie boli, a rano jakby mnie dzisiaj cewka bolała. Wolałabym to sprawdzić, a wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Powiedzcie mi co dokładnie w takim moczu trzeba zbadać? Czy jak powiem w labo badanie ogólne moczu w ciąży, to Panie będą wiedziały? :D Czy posiew też od razu? Czy poczekać do wizyty?

Zrób ogolne badanie moczu. Jak cos będzie nie tak to zrobisz posiew. Lepiej zbadaj od razu i jak wynik będzie zly przeslij dr. Dostaniesz antybiotyk

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Ja bym zrobiła od razu i badanie ogólne i posiew, ale wtedy myślisz mieć dwie próbki. Ostatnio jak robiłam badanie ogólne to wyszło Ok- w wynikach nie było informacji o bakteriach, a w posiewie bakterie niestety wyszły...

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Zrobisz jak uważasz ale ja bym od razu zrobiła tez posiew 😊 za jednym razem i za jednym sikaniem i za jedna wizyta w labolatorium 💁‍♀️ Nieraz jest tak ze ogólne badanie wychodzi Ok a dopiero w posiewie są bakterie 😏

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie zawsze tylko ogólne. W Alabie pisza czy sa bakterie czy nie. W Diagnostyce np nie miałam w ogole takiej informacji 🤔 Jakby wyszly bakterie to wtedy posiew - takie mam inatrukcje od lekarza ;-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja robie zawsze tylko ogólne. W Alabie pisza czy sa bakterie czy nie. W Diagnostyce np nie miałam w ogole takiej informacji 🤔 Jakby wyszly bakterie to wtedy posiew - takie mam inatrukcje od lekarza ;-)
    Ja pytałam w diagnostyce. Oni badają mocz i jeśli coś wyjdzie nie tak to wtedy robią dodatkowe na bakterie a jeśli parametry są ok to wtedy nie zamieszczają takiej informacji .Po prostu tych bakterii nie ma . Jakoś tak mi ta pani tłumaczyła bo mi nigdy nic nie wychodzi w moczu i myślałam że trzeba coś dodatkowo zaznaczyć . A to wystarczy zrobić te ogólne .

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki i od razu za info o dwóch kubeczkach. :) Mimo wszystko unikam ludzi, więc jak już pojadę, to zrobię 2w1. Może to po prostu po nocy takie ciśnienie, że aż mnie boli, ale wolę sprawdzić.

uwo9s65govurilvf.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto tam wizytuje w tym tygodniu? 🤔
    My z ❤️Nelcia❤️ W piątek ✊🍀💪
    Ciekawe co u Niezapominajki? 🤔 i Mad red? 🤔

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Kto tam wizytuje w tym tygodniu? 🤔
    My z ❤️Nelcia❤️ W piątek ✊🍀💪
    Ciekawe co u Niezapominajki? 🤔 i Mad red? 🤔

Ja mam jutro i wyjątkowo mam lekki stresik 🙈, że względu na ciśnienie...

Bąbel lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro i się mocno stresuje. Ale ostatnio się ciągle stresuję przed wizytą i wychodzę zestresowana, więc to się robi u mnie normalne hehe

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia ✊, ja się stresowałam przed każdą wizyta w ciąży 😂, często po wyżycie wychodził jakiś dodatkowy kwiatek 😂i tak bez końca 🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 12:51

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Ja mam jutro i wyjątkowo mam lekki stresik 🙈, że względu na ciśnienie...
    A jak masz bardzo wysokie? Bierzesz jakieś leki? 🤔 ja mierze 3 razy dziennie praktycznie od początku ciąży bo tez było wysokie 🙈 teraz zdarza się bardzo rzadko jakieś przekroczenie... mierz zawsze na leżąco po odpoczynku około 15 minut 😊

f3c5740a8e.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ