WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Ogolnie idzie sprawnie, w poniedziałek jak raz byłam to czekało sporo osób, i jak sa wczesniaki to trzeba poczekać🙂

Dzięki🙂, reumatolog mi napisał, że u nich w szpitalu jest ognisko 👑 a tam zawsze robiłam, nie czekało się długo...

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Dzięki🙂, reumatolog mi napisał, że u nich w szpitalu jest ognisko 👑 a tam zawsze robiłam, nie czekało się długo...

Nie wiem czy masz daleko czy nie. Ja robie badania w alabie na Milczanskiej. Najczesciej w ogole tam nikogo nie ma.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Nie wiem czy masz daleko czy nie. Ja robie badania w alabie na Milczanskiej. Najczesciej w ogole tam nikogo nie ma.
    Tez polecam Milczanska. Aczkolwiek lepiej iść tak ciut później bo od rana wszyscy do pracy pędzą i kolejki są. Ostatnio byłam o 9 to pusto.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny🙂, nie mam aż tak daleko więc może podjadę, a ostatecznie też mogę zrobić u doktora 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:

🙈🙈

A jak tam Twoje ciśnienie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    🙈🙈

A jak tam Twoje ciśnienie?

Działamy 🙂, zobaczyny jak będzie 2 środę o jeszcze ktg, mierze o 3 h, jeden lek mam zmieniona godzinę, zobaczyny jak z drugim, ale ostatnio jak robił usg to luźno stwierdziłam, że przecież doktor coś wymyśli na to moje ciśnienie 😂, i tego się trzymam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 19:47

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Bąbel, tak już jest główka w dół i mam nadzieję że tak zostanie. Jestem nastawiona na SN ale wiemy że i tak wszystko zależy od przebiegu porodu. Mam nadzieję że jak już będę rodzic to nie będzie Maurycy klocusiem i będzie miał wagę dobra do rodzenia w sam raz hehe. Boje się że jak jestem taka drobna i mała to nie przejdzie mi przez kanał rodny 🤣🙈 ale ogólnie jestem zmotywowana żeby urodzić hehe. Ogólnie że szpitalem wstępnie Trzcianka ale jeśli coś po drodze stanie się nieoczekiwanego to Poznań. Ale to pożyjemy zobaczymy jak to się potoczy. A u Ciebie jak?
    Ja chce rodzic u siebie tzn w Grodzisku Wlkp 😊 mieli przekształcić cały szpital na COVID ale zostawili na całe szczęście porodówkę i ginekologie 💪 u mnie w piątek będzie jasne jak Księżniczka leży ❤️🙏✊ i ile wazy? 🤔 dzisiaj się wystraszyłam bo o 5 rano się przebudzilam i miałam takie mokre krocze nie wiem czy jeszcze tak się pocę czy to może czop czy jakiś śluz? Miała lub ma któraś takie coś? 🤔 Mam nadzieje ze to nie sączące się wody bo ja nie wiem jak to rozróżnić? 🤦‍♀️

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Działamy 🙂, zobaczyny jak będzie 2 środę o jeszcze ktg, mierze o 3 h, jeden lek mam zmieniona godzinę, zobaczyny jak z drugim, ale ostatnio jak robił usg to luźno stwierdziłam, że przecież doktor coś wymyśli na to moje ciśnienie 😂, i tego się trzymam 🙂

Będzie dobrze 🙂✊

Akurat jak leżałam po tym szwie to była pacjentka do cięcia też miała przeboje z cisnieniem dotrwała do 37 co prawda ciąża bliźniacza i takie fajne było to oczekiwanie na CC najpierw doktor przyszedl powiedział, że pojechała 3 pacjentka do CC a Ona była połączona na video z mężem i rozmawiali i potem przyszedł powiedzieć, że jeszcze jedna i my następni 🙂 potem już położna przyszła i powiedziała, że jedziemy na blok 🙂 łzy wzruszenia poleciały, że to już 🙂, my jeszcze trochę, ja to już w ogóle 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 22:58

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym sobie zrobić badanie moczu, bo mam wrażenie, że jak sikam, głównie w nocy, coś mnie boli, a rano jakby mnie dzisiaj cewka bolała. Wolałabym to sprawdzić, a wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Powiedzcie mi co dokładnie w takim moczu trzeba zbadać? Czy jak powiem w labo badanie ogólne moczu w ciąży, to Panie będą wiedziały? :D Czy posiew też od razu? Czy poczekać do wizyty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 13:04

uwo9s65govurilvf.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Chciałabym sobie zrobić badanie moczu, bo mam wrażenie, że jak sikam, głównie w nocy, coś mnie boli, a rano jakby mnie dzisiaj cewka bolała. Wolałabym to sprawdzić, a wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Powiedzcie mi co dokładnie w takim moczu trzeba zbadać? Czy jak powiem w labo badanie ogólne moczu w ciąży, to Panie będą wiedziały? :D Czy posiew też od razu? Czy poczekać do wizyty?

Zrób ogolne badanie moczu. Jak cos będzie nie tak to zrobisz posiew. Lepiej zbadaj od razu i jak wynik będzie zly przeslij dr. Dostaniesz antybiotyk

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Ja bym zrobiła od razu i badanie ogólne i posiew, ale wtedy myślisz mieć dwie próbki. Ostatnio jak robiłam badanie ogólne to wyszło Ok- w wynikach nie było informacji o bakteriach, a w posiewie bakterie niestety wyszły...

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Zrobisz jak uważasz ale ja bym od razu zrobiła tez posiew 😊 za jednym razem i za jednym sikaniem i za jedna wizyta w labolatorium 💁‍♀️ Nieraz jest tak ze ogólne badanie wychodzi Ok a dopiero w posiewie są bakterie 😏

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie zawsze tylko ogólne. W Alabie pisza czy sa bakterie czy nie. W Diagnostyce np nie miałam w ogole takiej informacji 🤔 Jakby wyszly bakterie to wtedy posiew - takie mam inatrukcje od lekarza ;-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja robie zawsze tylko ogólne. W Alabie pisza czy sa bakterie czy nie. W Diagnostyce np nie miałam w ogole takiej informacji 🤔 Jakby wyszly bakterie to wtedy posiew - takie mam inatrukcje od lekarza ;-)
    Ja pytałam w diagnostyce. Oni badają mocz i jeśli coś wyjdzie nie tak to wtedy robią dodatkowe na bakterie a jeśli parametry są ok to wtedy nie zamieszczają takiej informacji .Po prostu tych bakterii nie ma . Jakoś tak mi ta pani tłumaczyła bo mi nigdy nic nie wychodzi w moczu i myślałam że trzeba coś dodatkowo zaznaczyć . A to wystarczy zrobić te ogólne .

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki i od razu za info o dwóch kubeczkach. :) Mimo wszystko unikam ludzi, więc jak już pojadę, to zrobię 2w1. Może to po prostu po nocy takie ciśnienie, że aż mnie boli, ale wolę sprawdzić.

uwo9s65govurilvf.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto tam wizytuje w tym tygodniu? 🤔
    My z ❤️Nelcia❤️ W piątek ✊🍀💪
    Ciekawe co u Niezapominajki? 🤔 i Mad red? 🤔

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Kto tam wizytuje w tym tygodniu? 🤔
    My z ❤️Nelcia❤️ W piątek ✊🍀💪
    Ciekawe co u Niezapominajki? 🤔 i Mad red? 🤔

Ja mam jutro i wyjątkowo mam lekki stresik 🙈, że względu na ciśnienie...

Bąbel lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jutro i się mocno stresuje. Ale ostatnio się ciągle stresuję przed wizytą i wychodzę zestresowana, więc to się robi u mnie normalne hehe

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia ✊, ja się stresowałam przed każdą wizyta w ciąży 😂, często po wyżycie wychodził jakiś dodatkowy kwiatek 😂i tak bez końca 🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 12:51

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Ja mam jutro i wyjątkowo mam lekki stresik 🙈, że względu na ciśnienie...
    A jak masz bardzo wysokie? Bierzesz jakieś leki? 🤔 ja mierze 3 razy dziennie praktycznie od początku ciąży bo tez było wysokie 🙈 teraz zdarza się bardzo rzadko jakieś przekroczenie... mierz zawsze na leżąco po odpoczynku około 15 minut 😊

f3c5740a8e.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ