X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Kochane Bruno jest już z nami 😍❤️ urodziłam w czwartek rano ale jakoś tak nie byłam w stanie nic napisac, dzisiaj mam nadzieję wypiszą nas ze szpitala to później dam znać co i jak 👍💪❤️💪 udało się naturalnie 😍

Niezapominajko gratulacje😍
    Zdrówka dla Ciebie i Bruna❤

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka! Gratulacje! Brzuszek zwolniony. 😍. Daj znać jak tam co tam ;*.

Dziewczyny mam pytanko do Was. Jestem zaraz w 19tc. I od czasu do czasu miewam takie twardnienie w dole brzucha. Nie jest to bolesne ani nic. Trochę się tym martwię. Biorę magnez i inne witaminy.. koleżanka mnie postraszyła, ze ona tak miała jak jej się szyjka skracała i doszło do poronienia i trochę wariuje...

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 31 października 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko gratulacje moc uściskow i szybkiego powrotu do zdrowia zycze😊

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie te co urodziły powiedzcie mi czy to normalne w 36+1 tc ze boli podbrzusze, okolice jajników tak kłuje ciągnie jakby na okres czy coś takiego miałyście tak? 🤔 biorę No spe dwa razy dziennie praktycznie cała ciąże już 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 13:16

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie większość czasu 2 i 3 trymestru bolało podbrzusze, miednica, okolice jajników to nawet już idzie się pogubić co gdzie jest bo podobno one są schowane pod spodem j nie maja prawa bolec, tak gin stwierdził.
    Sens brania nospy pozostawiam wolny, bo ciąża do samego końca jest dość przykra w boleści rożnego typu, końcówka była chyba najgorsza..bolało mnie wszystko, nawet dupa 👀👀 to trochę tak ze chcesz już urodzić . Jeśli jesteś na tym etapie to pewnie wszystko jyz się obniża, co jest zupełnie normalne.

Nie wiem ile tutaj dziewczyn brało długo relanium, bo leżałam z dziewczyna której lekarz kazał do samego końca brać i dziecko po porodzie po prostu nie do uspokojenia, cała noc i cały dzień syrena 😒
    Nie oceniam sensu zapisu przez lekarza.. e od tego 38 tygodnia można spokojnie powoli odstawiać co niektóre leki, bo ciąża jest już donoszona.
    Ja urodziłam w 38 i niby na pograniczu hipotrofii, waga ponad 2500.. neonatolog prywatny poza szpitalem uznał, że żadnego objawu hipotrofii dziecko nie ma.. jeden lekarz tak, drugi inaczej. Teraz biorę poprawkę na wszystkich lekarzy 😒

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza dziękuje za konkretna odpowiedz 😘
    W piątek wizyta i znowu to ktg wiec zobaczymy co się dzieje u mnie w brzuszku i na dole 🤣
    Będzie to już skończony 37tc wiec już bezpiecznie i dostanę tez już pewnie skierowanie do szpitala bo w 38-39tc mam mieć rozwiązana ciąże 🤰

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Niezapominajka! Gratulacje! Brzuszek zwolniony. 😍. Daj znać jak tam co tam ;*.

Dziewczyny mam pytanko do Was. Jestem zaraz w 19tc. I od czasu do czasu miewam takie twardnienie w dole brzucha. Nie jest to bolesne ani nic. Trochę się tym martwię. Biorę magnez i inne witaminy.. koleżanka mnie postraszyła, ze ona tak miała jak jej się szyjka skracała i doszło do poronienia i trochę wariuje...

Ja mam twardnienia w dole brzucha od 20 tc jakos. Na razie wszystko bylo ok z szyjka ;-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Luluiza dziękuje za konkretna odpowiedz 😘
    W piątek wizyta i znowu to ktg wiec zobaczymy co się dzieje u mnie w brzuszku i na dole 🤣
    Będzie to już skończony 37tc wiec już bezpiecznie i dostanę tez już pewnie skierowanie do szpitala bo w 38-39tc mam mieć rozwiązana ciąże 🤰

Zaczynam się stresować 🙈🙈 teraz Twoja kolej 😘 jak samopoczucie? Bo ja niby co to nie ja a w środku cała latam 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 16:17

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek racja Ty po mnie ❤️
    Wiesz co staram się nie nakręcać bo to nic nie daje a zreszta jak widzisz chyba do końca nie wiem jak urodzę 🤦‍♀️
    Są dni i chwile gdzie panicznie się boje a są dni i chwile ze dam radę w końcu tyle kobiet rodzi i dają radę 💪💪💪 ból ponoć do przeżycia bo co zrobimy jak weszła ❤️Nelcia❤️ To i wyjść musi 🥰 jak nie wytrzymam to zrobią cięcie przecież nie mogą mnie zostawic 🤪 a u Ciebie jak Mały już ułożony główka w dół? 🤔 będziesz rodziła SN? Na jaki szpital się zdecydowałaś? 🤔

Glonojadek lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja mam twardnienia w dole brzucha od 20 tc jakos. Na razie wszystko bylo ok z szyjka ;-)
    I lekarz mówi, ze to normalne ? Nie chce panikować i pisac ze wszystkim do Kru 🤦‍♀️

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• antonna Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    I lekarz mówi, ze to normalne ? Nie chce panikować i pisac ze wszystkim do Kru 🤦‍♀️

Z tego co widze co dziewcyzny pisza to jwst to częste w ciazy, wiec zakładam, że podpada pod kategorie "normalne". Aczkolwiek lekarz Ci pewnie da profilaktycznie aspargin albo cos jeszcze. To Twoja pierwsza ciąża zdaje sie i to po in vitro, wiec lekarz (a dr Kru juz szczegolnie) bedzie staral Ci sie to wyciszyc zapewne. Kiedy masz nastepna wizyte? Jak za wiecej niz 2 tyg to mysle, ze lepiej napisać, ze masz takie twardnienia.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Z tego co widze co dziewcyzny pisza to jwst to częste w ciazy, wiec zakładam, że podpada pod kategorie "normalne". Aczkolwiek lekarz Ci pewnie da profilaktycznie aspargin albo cos jeszcze. To Twoja pierwsza ciąża zdaje sie i to po in vitro, wiec lekarz (a dr Kru juz szczegolnie) bedzie staral Ci sie to wyciszyc zapewne. Kiedy masz nastepna wizyte? Jak za wiecej niz 2 tyg to mysle, ze lepiej napisać, ze masz takie twardnienia.
    W środę mam wizytę. Może mi magnez zwiększy bo biorę 2x1.

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Anulas Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo ostatnio naczytalam się o tym napięciu i możliwe że Nospe też dostaniesz.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Martynkowo ostatnio naczytalam się o tym napięciu i możliwe że Nospe też dostaniesz.
    Wzięłam doraźnie..

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo zanim ją się skaplam że to są twardnienia to był 30tc. A wydaje mi się że mogłam mieć już wcześniej. Też się tym martwiłam ale jestem już bliżej końcówki. W moim przypadku nie ma wpływu na szyjkę ale przez ostatnie 3 tyg leżę i się oszczędzam bo miałam to co chwilę i było uciazliwe. Co organizm to co innego. Za dużo z kolei musi leżeć i odpoczywać bo u niej się skrocila szyjka. Więc ciężko jednoznacznie powiedzieć, warto dać znać o tym żeby kontrolować. Ale tak ogólnie to ze spokojem 😘

Martynkowo lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel, tak już jest główka w dół i mam nadzieję że tak zostanie. Jestem nastawiona na SN ale wiemy że i tak wszystko zależy od przebiegu porodu. Mam nadzieję że jak już będę rodzic to nie będzie Maurycy klocusiem i będzie miał wagę dobra do rodzenia w sam raz hehe. Boje się że jak jestem taka drobna i mała to nie przejdzie mi przez kanał rodny 🤣🙈 ale ogólnie jestem zmotywowana żeby urodzić hehe. Ogólnie że szpitalem wstępnie Trzcianka ale jeśli coś po drodze stanie się nieoczekiwanego to Poznań. Ale to pożyjemy zobaczymy jak to się potoczy. A u Ciebie jak?

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Martynkowo zanim ją się skaplam że to są twardnienia to był 30tc. A wydaje mi się że mogłam mieć już wcześniej. Też się tym martwiłam ale jestem już bliżej końcówki. W moim przypadku nie ma wpływu na szyjkę ale przez ostatnie 3 tyg leżę i się oszczędzam bo miałam to co chwilę i było uciazliwe. Co organizm to co innego. Za dużo z kolei musi leżeć i odpoczywać bo u niej się skrocila szyjka. Więc ciężko jednoznacznie powiedzieć, warto dać znać o tym żeby kontrolować. Ale tak ogólnie to ze spokojem 😘
    Ah powiem Wam, ze trzy światy w ciąży. Na początku żeby w nią zajść, potem krwiak, a teraz to twardnienie. Zasugeruje Kru od razu na wizycie, ze mam takie dolegliwości. Może zapisze mi coś na stałe. Chodź nie chciałabym mocno przesadzać z lekami, ale wiadomo, ze zrobię wszystko żeby maluchowi nic się nie stało. Ale jak piszecie, ze miałyście podobnie to staram się nie denerwować. Co do leżenia to cały czas leze od tego krwiaka wiec już ponad miesiąc. Zobaczę teraz w środę czy w końcu dziad nie zagraża...

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt ten krwiak mógłby już dać o sobie zapomnieć, oby tak się okazało na wizycie 😘

Martynkowo lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 mam pytanko, byłas może ostatnio na Polnej? Chodzi o labolatorium, muszę zrobić badania przed wizytą w środę, czy są tam duże kolejki i trzeba czekać? Od tego leżenia jakoś mi kondycja spadła 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Monia88 mam pytanko, byłas może ostatnio na Polnej? Chodzi o labolatorium, muszę zrobić badania przed wizytą w środę, czy są tam duże kolejki i trzeba czekać? Od tego leżenia jakoś mi kondycja spadła 🙈

Ogolnie idzie sprawnie, w poniedziałek jak raz byłam to czekało sporo osób, i jak sa wczesniaki to trzeba poczekać🙂

Helena93 lubi tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ