🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Kochane Bruno jest już z nami 😍❤️ urodziłam w czwartek rano ale jakoś tak nie byłam w stanie nic napisac, dzisiaj mam nadzieję wypiszą nas ze szpitala to później dam znać co i jak 👍💪❤️💪 udało się naturalnie 😍
Niezapominajko gratulacje😍
Zdrówka dla Ciebie i Bruna❤ -
Niezapominajka! Gratulacje! Brzuszek zwolniony. 😍. Daj znać jak tam co tam ;*.
Dziewczyny mam pytanko do Was. Jestem zaraz w 19tc. I od czasu do czasu miewam takie twardnienie w dole brzucha. Nie jest to bolesne ani nic. Trochę się tym martwię. Biorę magnez i inne witaminy.. koleżanka mnie postraszyła, ze ona tak miała jak jej się szyjka skracała i doszło do poronienia i trochę wariuje...13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Mamusie te co urodziły powiedzcie mi czy to normalne w 36+1 tc ze boli podbrzusze, okolice jajników tak kłuje ciągnie jakby na okres czy coś takiego miałyście tak? 🤔 biorę No spe dwa razy dziennie praktycznie cała ciąże już 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 13:16
-
nick nieaktualnyMnie większość czasu 2 i 3 trymestru bolało podbrzusze, miednica, okolice jajników to nawet już idzie się pogubić co gdzie jest bo podobno one są schowane pod spodem j nie maja prawa bolec, tak gin stwierdził.
Sens brania nospy pozostawiam wolny, bo ciąża do samego końca jest dość przykra w boleści rożnego typu, końcówka była chyba najgorsza..bolało mnie wszystko, nawet dupa 👀👀 to trochę tak ze chcesz już urodzić . Jeśli jesteś na tym etapie to pewnie wszystko jyz się obniża, co jest zupełnie normalne.
Nie wiem ile tutaj dziewczyn brało długo relanium, bo leżałam z dziewczyna której lekarz kazał do samego końca brać i dziecko po porodzie po prostu nie do uspokojenia, cała noc i cały dzień syrena 😒
Nie oceniam sensu zapisu przez lekarza.. e od tego 38 tygodnia można spokojnie powoli odstawiać co niektóre leki, bo ciąża jest już donoszona.
Ja urodziłam w 38 i niby na pograniczu hipotrofii, waga ponad 2500.. neonatolog prywatny poza szpitalem uznał, że żadnego objawu hipotrofii dziecko nie ma.. jeden lekarz tak, drugi inaczej. Teraz biorę poprawkę na wszystkich lekarzy 😒
Bąbel lubi tę wiadomość
-
Luluiza dziękuje za konkretna odpowiedz 😘
W piątek wizyta i znowu to ktg wiec zobaczymy co się dzieje u mnie w brzuszku i na dole 🤣
Będzie to już skończony 37tc wiec już bezpiecznie i dostanę tez już pewnie skierowanie do szpitala bo w 38-39tc mam mieć rozwiązana ciąże 🤰 -
Martynkowo wrote:Niezapominajka! Gratulacje! Brzuszek zwolniony. 😍. Daj znać jak tam co tam ;*.
Dziewczyny mam pytanko do Was. Jestem zaraz w 19tc. I od czasu do czasu miewam takie twardnienie w dole brzucha. Nie jest to bolesne ani nic. Trochę się tym martwię. Biorę magnez i inne witaminy.. koleżanka mnie postraszyła, ze ona tak miała jak jej się szyjka skracała i doszło do poronienia i trochę wariuje...
Ja mam twardnienia w dole brzucha od 20 tc jakos. Na razie wszystko bylo ok z szyjka👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Bąbel wrote:Luluiza dziękuje za konkretna odpowiedz 😘
W piątek wizyta i znowu to ktg wiec zobaczymy co się dzieje u mnie w brzuszku i na dole 🤣
Będzie to już skończony 37tc wiec już bezpiecznie i dostanę tez już pewnie skierowanie do szpitala bo w 38-39tc mam mieć rozwiązana ciąże 🤰
Zaczynam się stresować 🙈🙈 teraz Twoja kolej 😘 jak samopoczucie? Bo ja niby co to nie ja a w środku cała latam 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 16:17
Bąbel lubi tę wiadomość
-
Glonojadek racja Ty po mnie ❤️
Wiesz co staram się nie nakręcać bo to nic nie daje a zreszta jak widzisz chyba do końca nie wiem jak urodzę 🤦♀️
Są dni i chwile gdzie panicznie się boje a są dni i chwile ze dam radę w końcu tyle kobiet rodzi i dają radę 💪💪💪 ból ponoć do przeżycia bo co zrobimy jak weszła ❤️Nelcia❤️ To i wyjść musi 🥰 jak nie wytrzymam to zrobią cięcie przecież nie mogą mnie zostawic 🤪 a u Ciebie jak Mały już ułożony główka w dół? 🤔 będziesz rodziła SN? Na jaki szpital się zdecydowałaś? 🤔Glonojadek lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Ja mam twardnienia w dole brzucha od 20 tc jakos. Na razie wszystko bylo ok z szyjka13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:I lekarz mówi, ze to normalne ? Nie chce panikować i pisac ze wszystkim do Kru 🤦♀️
Z tego co widze co dziewcyzny pisza to jwst to częste w ciazy, wiec zakładam, że podpada pod kategorie "normalne". Aczkolwiek lekarz Ci pewnie da profilaktycznie aspargin albo cos jeszcze. To Twoja pierwsza ciąża zdaje sie i to po in vitro, wiec lekarz (a dr Kru juz szczegolnie) bedzie staral Ci sie to wyciszyc zapewne. Kiedy masz nastepna wizyte? Jak za wiecej niz 2 tyg to mysle, ze lepiej napisać, ze masz takie twardnienia.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Z tego co widze co dziewcyzny pisza to jwst to częste w ciazy, wiec zakładam, że podpada pod kategorie "normalne". Aczkolwiek lekarz Ci pewnie da profilaktycznie aspargin albo cos jeszcze. To Twoja pierwsza ciąża zdaje sie i to po in vitro, wiec lekarz (a dr Kru juz szczegolnie) bedzie staral Ci sie to wyciszyc zapewne. Kiedy masz nastepna wizyte? Jak za wiecej niz 2 tyg to mysle, ze lepiej napisać, ze masz takie twardnienia.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Anulas wrote:Martynkowo ostatnio naczytalam się o tym napięciu i możliwe że Nospe też dostaniesz.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo zanim ją się skaplam że to są twardnienia to był 30tc. A wydaje mi się że mogłam mieć już wcześniej. Też się tym martwiłam ale jestem już bliżej końcówki. W moim przypadku nie ma wpływu na szyjkę ale przez ostatnie 3 tyg leżę i się oszczędzam bo miałam to co chwilę i było uciazliwe. Co organizm to co innego. Za dużo z kolei musi leżeć i odpoczywać bo u niej się skrocila szyjka. Więc ciężko jednoznacznie powiedzieć, warto dać znać o tym żeby kontrolować. Ale tak ogólnie to ze spokojem 😘
Martynkowo lubi tę wiadomość
-
Bąbel, tak już jest główka w dół i mam nadzieję że tak zostanie. Jestem nastawiona na SN ale wiemy że i tak wszystko zależy od przebiegu porodu. Mam nadzieję że jak już będę rodzic to nie będzie Maurycy klocusiem i będzie miał wagę dobra do rodzenia w sam raz hehe. Boje się że jak jestem taka drobna i mała to nie przejdzie mi przez kanał rodny 🤣🙈 ale ogólnie jestem zmotywowana żeby urodzić hehe. Ogólnie że szpitalem wstępnie Trzcianka ale jeśli coś po drodze stanie się nieoczekiwanego to Poznań. Ale to pożyjemy zobaczymy jak to się potoczy. A u Ciebie jak?
Bąbel lubi tę wiadomość
-
Glonojadek wrote:Martynkowo zanim ją się skaplam że to są twardnienia to był 30tc. A wydaje mi się że mogłam mieć już wcześniej. Też się tym martwiłam ale jestem już bliżej końcówki. W moim przypadku nie ma wpływu na szyjkę ale przez ostatnie 3 tyg leżę i się oszczędzam bo miałam to co chwilę i było uciazliwe. Co organizm to co innego. Za dużo z kolei musi leżeć i odpoczywać bo u niej się skrocila szyjka. Więc ciężko jednoznacznie powiedzieć, warto dać znać o tym żeby kontrolować. Ale tak ogólnie to ze spokojem 😘13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelena93 wrote:Monia88 mam pytanko, byłas może ostatnio na Polnej? Chodzi o labolatorium, muszę zrobić badania przed wizytą w środę, czy są tam duże kolejki i trzeba czekać? Od tego leżenia jakoś mi kondycja spadła 🙈
Ogolnie idzie sprawnie, w poniedziałek jak raz byłam to czekało sporo osób, i jak sa wczesniaki to trzeba poczekać🙂Helena93 lubi tę wiadomość