🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBąbel wrote:A jak masz bardzo wysokie? Bierzesz jakieś leki? 🤔 ja mierze 3 razy dziennie praktycznie od początku ciąży bo tez było wysokie 🙈 teraz zdarza się bardzo rzadko jakieś przekroczenie... mierz zawsze na leżąco po odpoczynku około 15 minut 😊
Ja mam nadciśnienie pierwotne, już przed ciąża brałam leki, w ciąży zamieniłam na te co można, ogólnie ostatnio mam skaczące ciśnienie ale doktor zmienił godziny przyjmowania dopegyt i jest lepiej drugi został bez zmian, tylko teraz może mi od choroby trochę napędzać wyższe ciśnienie, ale mamy jeszcze dwa inne leki co możemy zastosować więc zobaczymy, nie ukrywam stresu bo jak bylam w szpitalu naobserwacji to akurat pacjentkę w 28 tc brali na Cc bo miała ciężki stan przedrzucawkowy....
-
Ja jutro tez wizytuje. Właśnie odebrałam wyniki krwi i chyba mam lekka anemię. Ale co się dziwić jak plamilam prawie 6 tygodni z przerwami na krwawienie 🤦♀️🤦♀️. Ciekawe co Kru na to.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Martynkowo wrote:Ja jutro tez wizytuje. Właśnie odebrałam wyniki krwi i chyba mam lekka anemię. Ale co się dziwić jak plamilam prawie 6 tygodni z przerwami na krwawienie 🤦♀️🤦♀️. Ciekawe co Kru na to.
Też po tym krwawieniu mialam krwi za mało. Biorę żelazo ale wynik bez zmianWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 15:30
-
Bąbel wrote:A jaka masz hemoglobinę? 🤔
Niby na poziomie 11, a norma jest od 12. Wiec niby nie za dużo pod norma. Ale oprócz tego ten brzuch się troszkę napina. Zwariuje 🤦♀️Bąbel lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Bąbel wrote:Ja mam 11,37 i pije codziennie żelazo takie w buteleczkach...13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy Wy uzupełniacie same kartę ciąży? Mi dr AB zalozyl, wpial pierwsze dwa wydruki z wizyt, a teraz nic nie uzupełnia juz, a wizyt było już kilka. Nie wiem, czy on powinien tam coś podpisywać czy sama mam to prowadzić? Jak mi zakładał kartę to skomentował w stylu "zaloze Pani kartę, ale po co to komu, to nie wiem"
Bąbel lubi tę wiadomość
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
maraquja wrote:Dziewczyny, czy Wy uzupełniacie same kartę ciąży? Mi dr AB zalozyl, wpial pierwsze dwa wydruki z wizyt, a teraz nic nie uzupełnia juz, a wizyt było już kilka. Nie wiem, czy on powinien tam coś podpisywać czy sama mam to prowadzić? Jak mi zakładał kartę to skomentował w stylu "zaloze Pani kartę, ale po co to komu, to nie wiem"
Ja sobie kupiłam mały segregator A5 i koszulki i każda wizytę i każde badania mam osobno wpięte w segregatorze 😊 o wiele przejrzyściej i lepiej niż ta karta ciąży 💁♀️ -
maraquja wrote:Dziewczyny, czy Wy uzupełniacie same kartę ciąży? Mi dr AB zalozyl, wpial pierwsze dwa wydruki z wizyt, a teraz nic nie uzupełnia juz, a wizyt było już kilka. Nie wiem, czy on powinien tam coś podpisywać czy sama mam to prowadzić? Jak mi zakładał kartę to skomentował w stylu "zaloze Pani kartę, ale po co to komu, to nie wiem"13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualnyZależy od lekarza, mi uzupełniał kartę ciąży lekarz na każdej wizycie, bardzo dokładnie.
Ale przy porodzie nikt w to nie patrzył... chca tylko gbs i aktualne wyniki. Sami Was będą badać jak ułożenie, jak waga... teoretycznie karta nie musi być jeśli macie z każdej wizyty wydruki.
Niezapominajko, coś cisza 😒 liczyłam na dobry przebieg ze szpitala 👀 mam nadzieje, że wszystko u Was ok i porób przebiegł tez dobrze 🤱🏻🙏🏻 Zbieraj siły, z każdym dniem będzie lepiej 😍niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Karta ciąży jest ważna jak np trafi się do szpitala coś się dzieje, najwazniejsze rzeczy są w jednym miejscu, mi drktor B też na początku nie uzupełniał karty, później jak zmieniłam lekarza to już tak i o wiele więcej czasu zajęło przeglądanie tych wszystkich Jego kartek z wizyt, ale pewnie zależy od lekarza 🙂Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
-
W szpitalu mnie prosili o karte ciąży, a tam faktycznie prawie nic nie było 😏 Mi teraz lekarz uzupelnia. Do tego ja mam swoj segregator, podzielony na miesiace ciazy i mam tam wszystkie badania i pomiary dziecka.
No wlasnie @Niezapominajka! Czekamy na obszerna relacje!👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny