X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja też mam jutro i się mocno stresuje. Ale ostatnio się ciągle stresuję przed wizytą i wychodzę zestresowana, więc to się robi u mnie normalne hehe
    Ja z wizyty na wizytę mam coraz większego stresa 🙈🙈🙈

Glonojadek lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    A jak masz bardzo wysokie? Bierzesz jakieś leki? 🤔 ja mierze 3 razy dziennie praktycznie od początku ciąży bo tez było wysokie 🙈 teraz zdarza się bardzo rzadko jakieś przekroczenie... mierz zawsze na leżąco po odpoczynku około 15 minut 😊

Ja mam nadciśnienie pierwotne, już przed ciąża brałam leki, w ciąży zamieniłam na te co można, ogólnie ostatnio mam skaczące ciśnienie ale doktor zmienił godziny przyjmowania dopegyt i jest lepiej drugi został bez zmian, tylko teraz może mi od choroby trochę napędzać wyższe ciśnienie, ale mamy jeszcze dwa inne leki co możemy zastosować więc zobaczymy, nie ukrywam stresu bo jak bylam w szpitalu naobserwacji to akurat pacjentkę w 28 tc brali na Cc bo miała ciężki stan przedrzucawkowy....

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro tez wizytuje. Właśnie odebrałam wyniki krwi i chyba mam lekka anemię. Ale co się dziwić jak plamilam prawie 6 tygodni z przerwami na krwawienie 🤦‍♀️🤦‍♀️. Ciekawe co Kru na to.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek i pewnie nadal będzie że leżeć. Chociaż ja mam takie dziwne przeczucie że młoda przyjdzie na świat prędzej niż myślę .

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Ja jutro tez wizytuje. Właśnie odebrałam wyniki krwi i chyba mam lekka anemię. Ale co się dziwić jak plamilam prawie 6 tygodni z przerwami na krwawienie 🤦‍♀️🤦‍♀️. Ciekawe co Kru na to.

Też po tym krwawieniu mialam krwi za mało. Biorę żelazo ale wynik bez zmian

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 15:30

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    A jaka masz hemoglobinę? 🤔

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    A jaka masz hemoglobinę? 🤔

Niby na poziomie 11, a norma jest od 12. Wiec niby nie za dużo pod norma. Ale oprócz tego ten brzuch się troszkę napina. Zwariuje 🤦‍♀️

Bąbel lubi tę wiadomość

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Niby na poziomie 11, a norma jest od 12. Wiec niby nie za dużo pod norma. Ale oprócz tego ten brzuch się troszkę napina. Zwariuje 🤦‍♀️
    Ja mam 11,37 i pije codziennie żelazo takie w buteleczkach...

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Dzwonili z rejestracji i przesunęli wizytę na 19:20. Chyba Kru ma zawirowania.

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - jestem trochę spóźniona ale Gratulacje dla mamy i Synka ❤️

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:

Mam prawie identyczny wynik. 2x dziennie tabletki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 22:12

Bąbel lubi tę wiadomość

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy uzupełniacie same kartę ciąży? Mi dr AB zalozyl, wpial pierwsze dwa wydruki z wizyt, a teraz nic nie uzupełnia juz, a wizyt było już kilka. Nie wiem, czy on powinien tam coś podpisywać czy sama mam to prowadzić? Jak mi zakładał kartę to skomentował w stylu "zaloze Pani kartę, ale po co to komu, to nie wiem" :-D

Bąbel lubi tę wiadomość

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za jutrzejsze wizyty 🤞🤞

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Dziewczyny, czy Wy uzupełniacie same kartę ciąży? Mi dr AB zalozyl, wpial pierwsze dwa wydruki z wizyt, a teraz nic nie uzupełnia juz, a wizyt było już kilka. Nie wiem, czy on powinien tam coś podpisywać czy sama mam to prowadzić? Jak mi zakładał kartę to skomentował w stylu "zaloze Pani kartę, ale po co to komu, to nie wiem" :-D

Ja sobie kupiłam mały segregator A5 i koszulki i każda wizytę i każde badania mam osobno wpięte w segregatorze 😊 o wiele przejrzyściej i lepiej niż ta karta ciąży 💁‍♀️

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Mi dr Kru zawsze skrupulatnie uzupełnia. Pierwsze co to dzień dobry poproszę karte ciąży :). Wszystko mam wpisane łącznie z ciśnieniem, wagą, crl dziecka i wgl. Ponoć w szpitalu przy porodzie potem chcą ta karte ciąży 🤷🏼‍♀️

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Anulas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K wypisała tylko 1 strone a teraz co wizyte dopina zalecenia i wudruk z parametrami USG.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od lekarza, mi uzupełniał kartę ciąży lekarz na każdej wizycie, bardzo dokładnie.
    Ale przy porodzie nikt w to nie patrzył... chca tylko gbs i aktualne wyniki. Sami Was będą badać jak ułożenie, jak waga... teoretycznie karta nie musi być jeśli macie z każdej wizyty wydruki.

Niezapominajko, coś cisza 😒 liczyłam na dobry przebieg ze szpitala 👀 mam nadzieje, że wszystko u Was ok i porób przebiegł tez dobrze 🤱🏻🙏🏻 Zbieraj siły, z każdym dniem będzie lepiej 😍

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta ciąży jest ważna jak np trafi się do szpitala coś się dzieje, najwazniejsze rzeczy są w jednym miejscu, mi drktor B też na początku nie uzupełniał karty, później jak zmieniłam lekarza to już tak i o wiele więcej czasu zajęło przeglądanie tych wszystkich Jego kartek z wizyt, ale pewnie zależy od lekarza 🙂

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu mnie prosili o karte ciąży, a tam faktycznie prawie nic nie było 😏 Mi teraz lekarz uzupelnia. Do tego ja mam swoj segregator, podzielony na miesiace ciazy i mam tam wszystkie badania i pomiary dziecka.

No wlasnie @Niezapominajka! Czekamy na obszerna relacje!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nawet czerwonym długopisem napisane co tam ze mną nie było 😅

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ