🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynkowo wrote:Cześć kochane! Jestem po wizycie. Kru Ogólnie śmiał się i mówi ze widzi pozytywna energia i to najważniejsze. Szyjka w porządku nic się nie skraca. Mały na 300% jest chłopcem. Pytałam o te skurcze kazał brać relanium na noc pół tabletki ale w sumie sie zdziwiłam bo myślałam, ze coś więcej na to zapisze. Ale on sie zna wiec nie marudzę. Na anemię zapisał żelazo feroplex. Bierze któraś z Was może ? Dobre to ? I gdzie najtaniej to kupię ? iWłączył mi luteinę pod językowo 4 razy dziennie zamiast duphastonu. Powiedzcie czy jest to strasznie okropne ? Nadal mam się oszczędzać ale na jakiś spacer wyjsc już mogę. Mały ma 280g. Pytałam się go bo mówię ze jest specjalista tez od badań prenatalnych to powiedział ze nie ma wątpliwości ze wszystko dobrze. Bo zaraz mam połówkowe. Kazał przyjść za miesiąc teraz. zwiększył mi dawkę clexane. Krwiak jest ale nie zagraża małemu wiec dobre wiadomości ❤️
Ja biorę feroplex i ogólnie nie jest zle wypij na raz i popij szybko woda 🤣 ja już mam drugie opakowanie 🤦♀️ Na początku straszne zatwardzenie zero możliwości wypróżnienia się nic nie pomagało 🙈 kupiłam czopki glicerynowe i wtedy już coś ruszyło po czopku ale tylko jak go włożyłam i tylko wtedy kiedy go włożyłam 🤣 teraz aktualnie chodzę codziennie ale możliwe ze organizm już się czyści przed porodem 🤦♀️ Albo poprostu już się przyzwyczaił do tego...
-
antonna wrote:@Martynkowo super Ciesze sie, ze wiesci sa dobre
@Helena93 a jak Twoja wizyta?
Moja wizyta super! Tzn blizna po CC chujowo ale stabilnie 😏 Mała nadrobila wagowo i wskoczyla na 36 centyl. Obecnie waży 1437 g 😍🥰 Szyjka sie trzyma, 3.4 cm tak jak było A na następnej wizycie za 2,5 tyg mam miec juz KTG 😮 -
Helena93 wrote:Jeszcze żyje 😜, Igi ma się dobrze a to najważniejsze, dziś tak rajcowal, że ciężko Go było pomierzyć 😅następna wizyta za dwa tygodnie jeszcze walczymy z ciśnieniem w domu ale jak te zmiany co doktor dziś rozpisał nie pomogą to do szpitala na obserwacje, szyjka trzyma🙂moje 3 cm od pierwszego mierzenia, dziś miałam pierwsze Ktg, piękny dźwięk ❤️
10 listopada mam badanie 3 trymestru 🙂
Super ze wizyta udana 💪 będzie dobrze musi być 🍀✊😘 -
Bąbel wrote:Martynkowo cieszę się ze wizyta udana 🍀💪🤰Gratuluje Chłopczyka imie wybrane? 🤔
Ja biorę feroplex i ogólnie nie jest zle wypij na raz i popij szybko woda 🤣 ja już mam drugie opakowanie 🤦♀️ Na początku straszne zatwardzenie zero możliwości wypróżnienia się nic nie pomagało 🙈 kupiłam czopki glicerynowe i wtedy już coś ruszyło po czopku ale tylko jak go włożyłam i tylko wtedy kiedy go włożyłam 🤣 teraz aktualnie chodzę codziennie ale możliwe ze organizm już się czyści przed porodem 🤦♀️ Albo poprostu już się przyzwyczaił do tego...Bąbel lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyHelena93 wrote:Jeszcze żyje 😜, Igi ma się dobrze a to najważniejsze, dziś tak rajcowal, że ciężko Go było pomierzyć 😅następna wizyta za dwa tygodnie jeszcze walczymy z ciśnieniem w domu ale jak te zmiany co doktor dziś rozpisał nie pomogą to do szpitala na obserwacje, szyjka trzyma🙂moje 3 cm od pierwszego mierzenia, dziś miałam pierwsze Ktg, piękny dźwięk ❤️
10 listopada mam badanie 3 trymestru 🙂
Miałam zapytać bo doktor zapisywał, ale nie mogę znaleźć tych zaleceń jaka jest norma dla cisnienia? -
@Helena93 mam nadzieje, ze ustabilizujecie to cisnienie w domu! Szybko mialas to KTG. Ja juz tez mam miec na następnej wizycie. Tez mi sie to szybko wydaje, no ale jak chce to niech ma.
@Babel gratuluje donoszonej ciąży 😘Bąbel lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyMonia88 wrote:Miałam zapytać bo doktor zapisywał, ale nie mogę znaleźć tych zaleceń jaka jest norma dla cisnienia?
135/90🙂
Antonna - ogólnie na Polnej dość restrykcyjne mają zalecenia jeżeli chodzi o ktg, moja koleżanka u doktora miała już od 26 tc, ale miała dość silne skurcze i doktor chciał kontrolować bo jej to szyjkę skracało, na oddziale też robią ktg min 3 razy dziennie, przy nadciśnieniu to minimum 4 razy dziennie, ale ja tam się cieszę, przynajmniej wszystko pod kontrolą 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 08:12
-
nick nieaktualnyHelena93 wrote:135/90🙂
Antonna - ogólnie na Polnej dość restrykcyjne mają zalecenia jeżeli chodzi o ktg, moja koleżanka u doktora miała już od 26 tc, ale miała dość silne skurcze i doktor chciał kontrolować bo jej to szyjkę skracało, na oddziale też robią ktg min 3 razy dziennie, przy nadciśnieniu to minimum 4 razy dziennie, ale ja tam się cieszę, przynajmniej wszystko pod kontrolą 🙂
Ja to tyle się pod tym ktg należałam, że teraz się śmieje, że jestem specem od tego 😅, później już sobie sama odczytywałam 😂 -
Helena93 wrote:135/90🙂
Antonna - ogólnie na Polnej dość restrykcyjne mają zalecenia jeżeli chodzi o ktg, moja koleżanka u doktora miała już od 26 tc, ale miała dość silne skurcze i doktor chciał kontrolować bo jej to szyjkę skracało, na oddziale też robią ktg min 3 razy dziennie, przy nadciśnieniu to minimum 4 razy dziennie, ale ja tam się cieszę, przynajmniej wszystko pod kontrolą 🙂
Moje srednie cisnienie z ostatnich 7 tygodni to 95/55 🙈🙈 Czy jest jakis dolny limit?
No to pewnie dlatego ja juz tez bede miec KTG. W MedArt miałam od 35 tc, to teraz 3 tyg wczesniej.
Zastanawiam sie nad kupnem pulsykometru w razie jakiegos koronawirusa w rodzinie 🤔 Czy któraś sie na tym zna i moze cos polecić? Niekoniecznie za miliony monet 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 08:55
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Też mam niskie ciśnienie, ale jednak jest minimalnie wyższe, niż 95/55.
Ja się zastanawiam nad detektorem tętna? Macie i polecacie? Żebym sobie nie zaszkodziła jak nie będę mogła znaleźć tętna...
Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo miałam jakieś kłucie po prawej stronie, drugi raz już mi się zdarzyło, nospa na to nie pomaga. Jeszcze w nocy przez sen to czułam. Ale się wypróżniłam, brzuch mi zmalał o połowę, no i tak się zastanawiam, czy to kłucie nie jest z jelitami związane.
W każdym razie myślałam, że im dalej będziemy, to że będę mniej myśleć o zatrzymaniu akcji serca, ale po takich akcjach jak wczorajsza, albo jak się zdenerwuję, nadal zdarzają się takie myśli eh. -
nick nieaktualnyantonna wrote:Moje srednie cisnienie z ostatnich 7 tygodni to 95/55 🙈🙈 Czy jest jakis dolny limit?
No to pewnie dlatego ja juz tez bede miec KTG. W MedArt miałam od 35 tc, to teraz 3 tyg wczesniej.
Zastanawiam sie nad kupnem pulsykometru w razie jakiegos koronawirusa w rodzinie 🤔 Czy któraś sie na tym zna i moze cos polecić? Niekoniecznie za miliony monet 😂
Niskie ciśnienie nie jest jaka patologia w ciąży, jak się dobrze czujesz przy takim ciśnieniu, nie ma zawrotów głowy cl, utraty utraty przytomności, normalnie funkcjonujesz to jest ok. -
Mrs.P wrote:Też mam niskie ciśnienie, ale jednak jest minimalnie wyższe, niż 95/55.
Ja się zastanawiam nad detektorem tętna? Macie i polecacie? Żebym sobie nie zaszkodziła jak nie będę mogła znaleźć tętna...
Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo miałam jakieś kłucie po prawej stronie, drugi raz już mi się zdarzyło, nospa na to nie pomaga. Jeszcze w nocy przez sen to czułam. Ale się wypróżniłam, brzuch mi zmalał o połowę, no i tak się zastanawiam, czy to kłucie nie jest z jelitami związane.
W każdym razie myślałam, że im dalej będziemy, to że będę mniej myśleć o zatrzymaniu akcji serca, ale po takich akcjach jak wczorajsza, albo jak się zdenerwuję, nadal zdarzają się takie myśli eh.
Ja mam takie kłucia cały czas. Przebadana i nic nie znaleźli. Więc twierdzą że ucisk na przewody moczowe i jelita pewnie. Mnie jak weźmie to drgnąć nie mogę z bolu. Noe będę pocieszać - strach nie mija. Tez myslalam, że po tych 3 miesiącach trochę się uspokoję, ale jednak nie 😡😡😡
Ja mam bardzo tani detektor a działa. Mam Angelsoundsjpd 100s -
Hejka dziewczyny jak śpią wasze maluchy jak karmicie piersią mój mały często się budzi i mało spi ma 3 godziny patrzenia i nie chce spać czy karmicie co 3 godziny?📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
Martynkowo wrote:Kurde.. to niezdrowo się tak nie wypróżniać 🙈. A drogi ten lek ? To czopki chyba od razu dorzucę 😂
Ale zobacz sobie czy masz możliwość zamówienia sobie z odbiorem osobistym w Twoim mieście przez stronę apteline widziałam ze tam jest taniej 😊 oj tak czopki obowiązkowo 🤣🤣🤣Martynkowo lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:@Helena93 mam nadzieje, ze ustabilizujecie to cisnienie w domu! Szybko mialas to KTG. Ja juz tez mam miec na następnej wizycie. Tez mi sie to szybko wydaje, no ale jak chce to niech ma.
@Babel gratuluje donoszonej ciąży 😘
Antonna to Twoje drugie Baby tak? 🤔 jak wspominasz pierwszy poród? 💁♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 13:05
-
Bąbel wrote:Dziękuje Antonna 😘 powiem Ci ze czym bliżej porodu tym większy stres 🤦♀️ Jutro wizyta i ktg zobaczymy czy to już moja ostatnia wizyta w MedART 🤔 jutro według doktora prowadzącego mam 37+0 💪 a według tej aplikacji i Preglife i Dr Szymańskiego to już jest 37 tc 💪 wiec nawet sama nie wierze w to ze to już 🍀 ja ktg mam od 33 tc 😊 a Ciebie jaki lekarz prowadzi? 🤔
Antonna to Twoje drugie Baby tak? 🤔 jak wspominasz pierwszy poród? 💁♀️
Wspominam źle, bo bardzo sie nastawialam na SN, a skonczylo sie CC i to praktycznie bez rozwarcia. Poza skurczami, ktore nie byly jeszcze zbyt mocne, nie doswiadczylam porodu SN 🤷♀️ Sam pobyt w szpitalu wspominam dobrze
A_gustu a synek Ci nie chce spac w dzien czy w nocy? Pamietam, ze corka jak miala kilka tygodni to miala taka faze, ze w ciagu dnia wlasciwie nie spala nic. Tyle co odpoczywala przy KP. W nocy nigdy nie bylo tak, ze kilka godzin nie spala, ale niestety znam takie przypadki i sa i takie dzieci 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
Bąbel wrote:Wiesz co ja płace coś około 60 zł 💁♀️
Ale zobacz sobie czy masz możliwość zamówienia sobie z odbiorem osobistym w Twoim mieście przez stronę apteline widziałam ze tam jest taniej 😊 oj tak czopki obowiązkowo 🤣🤣🤣
Co do imienia to będzie Miłosz ❤️13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualny