🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Bąbel wrote:Ja sobie kupiłam mały segregator A5 i koszulki i każda wizytę i każde badania mam osobno wpięte w segregatorze 😊 o wiele przejrzyściej i lepiej niż ta karta ciąży 💁♀️
No ja własnie tez tak zrobiłam, bo to wpinanie wydruków do karty jest totalnie nie czytelne.
Przy pierwszej ciąży lekarz (a raczej położna) mi uzupełniali kartę, ale z tego pamiętam, nikt na nią w szpitalu nie spojrzał...
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
Nowanadzieja wrote:Karta ciąży jest ważna jak np trafi się do szpitala coś się dzieje, najwazniejsze rzeczy są w jednym miejscu, mi drktor B też na początku nie uzupełniał karty, później jak zmieniłam lekarza to już tak i o wiele więcej czasu zajęło przeglądanie tych wszystkich Jego kartek z wizyt, ale pewnie zależy od lekarza 🙂
Ja jak zmieniłam dr A. B to w końcu mam uzupełniania książeczkę ciąży 🙂 -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, chciałam się Was podpytać czy w 12 tc zdarzały się Wam plamienia? Wiem ze na początku to normalne. Dzisiaj od rana na wkładce się pojawiają, bardziej brązowe niż czerwone. Czy powinnam się martwić i interweniowac? Napisałam do dr Z, ale wiecie niewiadomo czy się odezwie.
-
nick nieaktualnyHiacyntaa wrote:Cześć Dziewczyny, chciałam się Was podpytać czy w 12 tc zdarzały się Wam plamienia? Wiem ze na początku to normalne. Dzisiaj od rana na wkładce się pojawiają, bardziej brązowe niż czerwone. Czy powinnam się martwić i interweniowac? Napisałam do dr Z, ale wiecie niewiadomo czy się odezwie.
Jeżeli to są plamienia a nie krwawienia to myślę, że spokojnie, natomiast jeżeli będą się dłużej utrzymywać to warto skonsultować z lekarzem. Plamienia mogą być od podrażnień mechanicznych jak np luteinę czy inny globulkę dopochwowo za mocno się dociśnie, albo też od bakteriiHiacyntaa lubi tę wiadomość
-
Hiacyntaa wrote:Cześć Dziewczyny, chciałam się Was podpytać czy w 12 tc zdarzały się Wam plamienia? Wiem ze na początku to normalne. Dzisiaj od rana na wkładce się pojawiają, bardziej brązowe niż czerwone. Czy powinnam się martwić i interweniowac? Napisałam do dr Z, ale wiecie niewiadomo czy się odezwie.
Hiacyntaa lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Hiacyntaa wrote:Cześć Dziewczyny, chciałam się Was podpytać czy w 12 tc zdarzały się Wam plamienia? Wiem ze na początku to normalne. Dzisiaj od rana na wkładce się pojawiają, bardziej brązowe niż czerwone. Czy powinnam się martwić i interweniowac? Napisałam do dr Z, ale wiecie niewiadomo czy się odezwie.
Spokojnie, plamienia są bardzo częste w ciąży 🙂, ja nawet w 22 tc miałam plamienia, które trwały dwa dni i wszystko dobrze, czasem tak może byćHiacyntaa lubi tę wiadomość
Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
nick nieaktualnyDziewczyny piszecie tez o bakterii, niestety posiew miałam robiony jakoś grubo przed tranferem, a teraz od początku ciąży dr nie zlecił mi badania moczu. Uznał ze nie ma potrzeby, więc tak na prawdę nie wiem co może się dziać. Mocz zrobię chyba sama, może na początku ogólne badanie bez posiewu. Co myślicie? Otrzymałam odp.od dr Z:) napisał ze jeśli będzie duże plamienie to zapraszam, a jeśli nie to obserwacja, więc mam nadzieję że trafnie ocenie, poki co ze nie jest duże, skoro to kilka plam na wkładce.
-
Cześć kochane! Jestem po wizycie. Kru Ogólnie śmiał się i mówi ze widzi pozytywna energia i to najważniejsze. Szyjka w porządku nic się nie skraca. Mały na 300% jest chłopcem. Pytałam o te skurcze kazał brać relanium na noc pół tabletki ale w sumie sie zdziwiłam bo myślałam, ze coś więcej na to zapisze. Ale on sie zna wiec nie marudzę. Na anemię zapisał żelazo feroplex. Bierze któraś z Was może ? Dobre to ? I gdzie najtaniej to kupię ? iWłączył mi luteinę pod językowo 4 razy dziennie zamiast duphastonu. Powiedzcie czy jest to strasznie okropne ? Nadal mam się oszczędzać ale na jakiś spacer wyjsc już mogę. Mały ma 280g. Pytałam się go bo mówię ze jest specjalista tez od badań prenatalnych to powiedział ze nie ma wątpliwości ze wszystko dobrze. Bo zaraz mam połówkowe. Kazał przyjść za miesiąc teraz. zwiększył mi dawkę clexane. Krwiak jest ale nie zagraża małemu wiec dobre wiadomości ❤️
antonna, Anulas, Kora88, Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:Cześć kochane! Jestem po wizycie. Kru Ogólnie śmiał się i mówi ze widzi pozytywna energia i to najważniejsze. Szyjka w porządku nic się nie skraca. Mały na 300% jest chłopcem. Pytałam o te skurcze kazał brać relanium na noc pół tabletki ale w sumie sie zdziwiłam bo myślałam, ze coś więcej na to zapisze. Ale on sie zna wiec nie marudzę. Na anemię zapisał żelazo feroplex. Bierze któraś z Was może ? Dobre to ? I gdzie najtaniej to kupię ? iWłączył mi luteinę pod językowo 4 razy dziennie zamiast duphastonu. Powiedzcie czy jest to strasznie okropne ? Nadal mam się oszczędzać ale na jakiś spacer wyjsc już mogę. Mały ma 280g. Pytałam się go bo mówię ze jest specjalista tez od badań prenatalnych to powiedział ze nie ma wątpliwości ze wszystko dobrze. Bo zaraz mam połówkowe. Kazał przyjść za miesiąc teraz. zwiększył mi dawkę clexane. Krwiak jest ale nie zagraża małemu wiec dobre wiadomości ❤️
Mam pytanie z jakiś wskazań medycznych masz zwiększona Clexane???, dr B mówi, że po 12 tc się zmniejsza Ckexane i tak robi, z resztą nie tylko On, dlatego się dziwie.Martynkowo lubi tę wiadomość
-
Lilianaa wrote:Mam pytanie z jakiś wskazań medycznych masz zwiększona Clexane???, dr B mówi, że po 12 tc się zmniejsza Ckexane i tak robi, z resztą nie tylko On, dlatego się dziwie.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:Badałam aptt i inr i wyszła jakaś zła krzepliwości i Kru zdecydował o zwiększeniu dawki do 0.6.
To widzę, że każdy lekarz ma swoje"wytyczne ",🙈, jak ze wszystkim, ja miałam 0,6 przez pierwszy trymest i kazał zejść na 0,4 i teraz lekarz tak utrzymuje. -
Lilianaa wrote:To widzę, że każdy lekarz ma swoje"wytyczne ",🙈, jak ze wszystkim, ja miałam 0,6 przez pierwszy trymest i kazał zejść na 0,4 i teraz lekarz tak utrzymuje.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
@Martynkowo super Ciesze sie, ze wiesci sa dobre
@Helena93 a jak Twoja wizyta?
Moja wizyta super! Tzn blizna po CC chujowo ale stabilnie 😏 Mała nadrobila wagowo i wskoczyla na 36 centyl. Obecnie waży 1437 g 😍🥰 Szyjka sie trzyma, 3.4 cm tak jak było A na następnej wizycie za 2,5 tyg mam miec juz KTG 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 22:00
Anulas, Monia88, Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyJeszcze żyje 😜, Igi ma się dobrze a to najważniejsze, dziś tak rajcowal, że ciężko Go było pomierzyć 😅następna wizyta za dwa tygodnie jeszcze walczymy z ciśnieniem w domu ale jak te zmiany co doktor dziś rozpisał nie pomogą to do szpitala na obserwacje, szyjka trzyma🙂moje 3 cm od pierwszego mierzenia, dziś miałam pierwsze Ktg, piękny dźwięk ❤️
10 listopada mam badanie 3 trymestru 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 22:46
Monia88, Bąbel, antonna, Anulas, Glonojadek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny