X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Ja sobie kupiłam mały segregator A5 i koszulki i każda wizytę i każde badania mam osobno wpięte w segregatorze 😊 o wiele przejrzyściej i lepiej niż ta karta ciąży 💁‍♀️

No ja własnie tez tak zrobiłam, bo to wpinanie wydruków do karty jest totalnie nie czytelne.
    Przy pierwszej ciąży lekarz (a raczej położna) mi uzupełniali kartę, ale z tego pamiętam, nikt na nią w szpitalu nie spojrzał...

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Lilianaa Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Karta ciąży jest ważna jak np trafi się do szpitala coś się dzieje, najwazniejsze rzeczy są w jednym miejscu, mi drktor B też na początku nie uzupełniał karty, później jak zmieniłam lekarza to już tak i o wiele więcej czasu zajęło przeglądanie tych wszystkich Jego kartek z wizyt, ale pewnie zależy od lekarza 🙂

Ja jak zmieniłam dr A. B to w końcu mam uzupełniania książeczkę ciąży 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, chciałam się Was podpytać czy w 12 tc zdarzały się Wam plamienia? Wiem ze na początku to normalne. Dzisiaj od rana na wkładce się pojawiają, bardziej brązowe niż czerwone. Czy powinnam się martwić i interweniowac? Napisałam do dr Z, ale wiecie niewiadomo czy się odezwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Cześć Dziewczyny, chciałam się Was podpytać czy w 12 tc zdarzały się Wam plamienia? Wiem ze na początku to normalne. Dzisiaj od rana na wkładce się pojawiają, bardziej brązowe niż czerwone. Czy powinnam się martwić i interweniowac? Napisałam do dr Z, ale wiecie niewiadomo czy się odezwie.

Jeżeli to są plamienia a nie krwawienia to myślę, że spokojnie, natomiast jeżeli będą się dłużej utrzymywać to warto skonsultować z lekarzem. Plamienia mogą być od podrażnień mechanicznych jak np luteinę czy inny globulkę dopochwowo za mocno się dociśnie, albo też od bakterii

Hiacyntaa lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Mi się w 13 tc zaczęły krwawienia, potem plamienia. Przyczyna jest krwiak. Idę dziś zobaczyć czy się zmniejsza i małemu nie zagraża.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:

Spokojnie, plamienia są bardzo częste w ciąży 🙂, ja nawet w 22 tc miałam plamienia, które trwały dwa dni i wszystko dobrze, czasem tak może być

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa też miałam 1-2 dni w 8 tc i tak jak Kinga napisala dr stwierdzila że przez litinis i bakterie. Mialam lutinis na prolitex zamieniony

• antonna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hiacynta tak jak dziewczyny pisza. Chyba, ze masz krew Rh- to wtedy najpewniej badanie przeciwcial i zastrzyk Cie czeka 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie tez o bakterii, niestety posiew miałam robiony jakoś grubo przed tranferem, a teraz od początku ciąży dr nie zlecił mi badania moczu. Uznał ze nie ma potrzeby, więc tak na prawdę nie wiem co może się dziać. Mocz zrobię chyba sama, może na początku ogólne badanie bez posiewu. Co myślicie? Otrzymałam odp.od dr Z:) napisał ze jeśli będzie duże plamienie to zapraszam, a jeśli nie to obserwacja, więc mam nadzieję że trafnie ocenie, poki co ze nie jest duże, skoro to kilka plam na wkładce.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej badanie moczu możesz sobie zrobić. Mi akurat szlo w parze. E coli w moczu i posiewie z pochwy

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Jestem po wizycie. Kru Ogólnie śmiał się i mówi ze widzi pozytywna energia i to najważniejsze. Szyjka w porządku nic się nie skraca. Mały na 300% jest chłopcem. Pytałam o te skurcze kazał brać relanium na noc pół tabletki ale w sumie sie zdziwiłam bo myślałam, ze coś więcej na to zapisze. Ale on sie zna wiec nie marudzę. Na anemię zapisał żelazo feroplex. Bierze któraś z Was może ? Dobre to ? I gdzie najtaniej to kupię ? iWłączył mi luteinę pod językowo 4 razy dziennie zamiast duphastonu. Powiedzcie czy jest to strasznie okropne ? Nadal mam się oszczędzać ale na jakiś spacer wyjsc już mogę. Mały ma 280g. Pytałam się go bo mówię ze jest specjalista tez od badań prenatalnych to powiedział ze nie ma wątpliwości ze wszystko dobrze. Bo zaraz mam połówkowe. Kazał przyjść za miesiąc teraz. zwiększył mi dawkę clexane. Krwiak jest ale nie zagraża małemu wiec dobre wiadomości ❤️

antonna, Anulas, Kora88, Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Lilianaa Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane! Jestem po wizycie. Kru Ogólnie śmiał się i mówi ze widzi pozytywna energia i to najważniejsze. Szyjka w porządku nic się nie skraca. Mały na 300% jest chłopcem. Pytałam o te skurcze kazał brać relanium na noc pół tabletki ale w sumie sie zdziwiłam bo myślałam, ze coś więcej na to zapisze. Ale on sie zna wiec nie marudzę. Na anemię zapisał żelazo feroplex. Bierze któraś z Was może ? Dobre to ? I gdzie najtaniej to kupię ? iWłączył mi luteinę pod językowo 4 razy dziennie zamiast duphastonu. Powiedzcie czy jest to strasznie okropne ? Nadal mam się oszczędzać ale na jakiś spacer wyjsc już mogę. Mały ma 280g. Pytałam się go bo mówię ze jest specjalista tez od badań prenatalnych to powiedział ze nie ma wątpliwości ze wszystko dobrze. Bo zaraz mam połówkowe. Kazał przyjść za miesiąc teraz. zwiększył mi dawkę clexane. Krwiak jest ale nie zagraża małemu wiec dobre wiadomości ❤️

Mam pytanie z jakiś wskazań medycznych masz zwiększona Clexane???, dr B mówi, że po 12 tc się zmniejsza Ckexane i tak robi, z resztą nie tylko On, dlatego się dziwie.

Martynkowo lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianaa wrote:
    Mam pytanie z jakiś wskazań medycznych masz zwiększona Clexane???, dr B mówi, że po 12 tc się zmniejsza Ckexane i tak robi, z resztą nie tylko On, dlatego się dziwie.
    Badałam aptt i inr i wyszła jakaś zła krzepliwości i Kru zdecydował o zwiększeniu dawki do 0.6.

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Lilianaa Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Badałam aptt i inr i wyszła jakaś zła krzepliwości i Kru zdecydował o zwiększeniu dawki do 0.6.

To widzę, że każdy lekarz ma swoje"wytyczne ",🙈, jak ze wszystkim, ja miałam 0,6 przez pierwszy trymest i kazał zejść na 0,4 i teraz lekarz tak utrzymuje.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianaa wrote:
    To widzę, że każdy lekarz ma swoje"wytyczne ",🙈, jak ze wszystkim, ja miałam 0,6 przez pierwszy trymest i kazał zejść na 0,4 i teraz lekarz tak utrzymuje.
    Tak, tak ja tez miałam 0,4 ale najwidoczniej za mało bo coś z krzepliwością się zepsuło i trzeba zwiększyć :/.

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• antonna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Martynkowo super :-) Ciesze sie, ze wiesci sa dobre :-)

@Helena93 a jak Twoja wizyta?

Moja wizyta super! Tzn blizna po CC chujowo ale stabilnie 😏 Mała nadrobila wagowo i wskoczyla na 36 centyl. Obecnie waży 1437 g 😍🥰 Szyjka sie trzyma, 3.4 cm tak jak było :-) A na następnej wizycie za 2,5 tyg mam miec juz KTG 😮

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 22:00

Anulas, Monia88, Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny same dobre wiadomości 🥰

Martynkowo lubi tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości dziewczyny! ❤️👍

Monia88 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze żyje 😜, Igi ma się dobrze a to najważniejsze, dziś tak rajcowal, że ciężko Go było pomierzyć 😅następna wizyta za dwa tygodnie jeszcze walczymy z ciśnieniem w domu ale jak te zmiany co doktor dziś rozpisał nie pomogą to do szpitala na obserwacje, szyjka trzyma🙂moje 3 cm od pierwszego mierzenia, dziś miałam pierwsze Ktg, piękny dźwięk ❤️

10 listopada mam badanie 3 trymestru 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 22:46

Monia88, Bąbel, antonna, Anulas, Glonojadek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93- to możesz na trochę odetchnac 🙂, super, że u Malucha wszystko dobrze 🙂

Ja mam wizytę w poniedziałek🙂

Za dużo trzymam kciuki za Twoja szyjkę✊u mnie też to będzie wizyta szyjkowa

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ