X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamietacie ile tej herbaty z lisci malin sie pije i ile tego oleju z wiesiolka sie podaje dopochwowo? I jeszcze jak to z tymi daktylami było.

Jeszcze chciałam się zorientować jak tp wyglada z przyjeciem do szpitala św. Rodziny i na Lutyckiej (w kontekscie nagłego porodu i porodu rodzinnego). Czy tak jak na Polnej robia tam wszystkim kobietom i partnerom testy kasetkowe? Czy robia PCR i wynik jest nastepnego dnia, czy ojcowie musza mieć np zaswiadczenie o pracy zdalnej? Orientujecie sie może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 17:06

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziewczyny pamietacie ile tej herbaty z lisci malin sie pije i ile tego oleju z wiesiolka sie podaje dopochwowo? I jeszcze jak to z tymi daktylami było.

Jeszcze chciałam się zorientować jak tp wyglada z przyjeciem do szpitala św. Rodziny i na Lutyckiej (w kontekscie nagłego porodu i porodu rodzinnego). Czy tak jak na Polnej robia tam wszystkim kobietom i partnerom testy kasetkowe? Czy robia PCR i wynik jest nastepnego dnia, czy ojcowie musza mieć np zaswiadczenie o pracy zdalnej? Orientujecie sie może?
    m

O szpitalu świętej rodziny nic nie potrafię powiedzieć, ale o Lutyckiej mogę napisać, bo jestem zorientowana - chcę tam rodzić. Przed wejściem na izbę wypełniasz ankietę i mierzą temperaturę, jeśli nie masz żadnych objawów infekcji nie robią wcale testów. Dotyczy to i pacjentek i partnerów. Mąż nie musi mieć zaświadczenia o pracy zdalnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 18:07

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    m

O szpitalu świętej rodziny nic nie potrafię powiedzieć, ale o Lutyckiej mogę napisać, bo jestem zorientowana - chcę tam rodzić. Przed wejściem na izbę wypełniasz ankietę i mierzą temperaturę, jeśli nie masz żadnych objawów infekcji nie robią wcale testów. Dotyczy to i pacjentek i partnerów. Mąż nie musi mieć zaświadczenia o pracy zdalnej.

Dzięki :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak Gaja88 napisala. Na wywołanie też tam jade.
    Co do daktyli 6 szt dziennie (nie dałam rady z tą ilością slodyczy) 🤦

• Anulas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skurcze są w podbrzuszu czy między nogami (w pochwie)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 21:00

• antonna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny skurcze są w podbrzuszu czy między nogami (w pochwie)?

Z tego co pamietam to raczej cala macica sie kurczy 🙈 A dzieje sie cos u Ciebie?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Helena - Gratulacje donoszonej ciąży!!! 🎉🎉🎉

Dziś to się nawet uśmiałam🤣, byłam w aptece i złapały mnie jakieś skurcze, musiałam na chwilę usiąść było kilka osób w kolejce tak się na mnie patrzą i do mnie "tylko nie to" 🤣🤣 ja mówię spokojnie jeszcze nie rodzę 🙈 także chyba nie wychodze z domu do porodu, w poniedziałek wizyta jestem ciekawa co to wyjdzie.

Anulas - ja miałam w podbrzuszu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 00:15

Anulas lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Z tego co pamietam to raczej cala macica sie kurczy 🙈 A dzieje sie cos u Ciebie?

Kilka godzin wczoraj systematycznie mnie ściskali. W żadnej pozycji nie było dobrze. Teraz poki co brzuch obolały ale nic więcej

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kilka godzin wczoraj systematycznie mnie ściskali. W żadnej pozycji nie było dobrze. Teraz poki co brzuch obolały ale nic więcej

To były wobec tego jakiws skurcze przepowiadajace :-) Dobrze, ze cos sie dzieje! Może sie do czwartku samo rozkręci ❤

Anulas lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Dziś to się nawet uśmiałam🤣, byłam w aptece i złapały mnie jakieś skurcze, musiałam na chwilę usiąść było kilka osób w kolejce tak się na mnie patrzą i do mnie "tylko nie to" 🤣🤣 ja mówię spokojnie jeszcze nie rodzę 🙈 także chyba nie wychodze z domu do porodu, w poniedziałek wizyta jestem ciekawa co to wyjdzie.

😅

Ja się nie udzielam bo widzę jakieś grupki się potworzyły, ciężko się wbić z pytaniami itd, szkoda, ale cóż 😁

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak właśnie ostatnio coś nie mogę się odnaleźć na forum, ake tak chciałam się zresetować.

Gaja - kciuki za poniedziałkową wizyta ✊

Monoa88-✊ za jutrzejsze wyjście do domu.

Ja odezwę się po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:13

• Martyna92 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    😅

Ja się nie udzielam bo widzę jakieś grupki się potworzyły, ciężko się wbić z pytaniami itd, szkoda, ale cóż 😁

Ja też to czułam, dlatego mnie to nie było 🤷‍♀️, nowym osoba też jest sie ciężko wbić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:20

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:

Cos czuje, że urodzisz przede mną.

Ja juz tez odezwę się po porodzie i więcej nie zadręczam Was pytaniami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas jak się zacznie to będziesz wiedziała, że to jest to i wtedy się już dzieje wszystko samo 😎

Przepowiadające mogą być na każdym etapie, wg mnie są to inne skurcze od porodowych. Słabsze.
    U mnie zaczęło się w nocy i intuicja i hormony same Ci podpowiedzą, że czas zabrać walizkę i jechać do szpitala.

Powodzenia ❤️🤱🏻

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    mam dwa pytania.
    W którym tygodniu ciąży zaczęłyście odczuwać ruchy dziecka?

I polecacie jakiś kompaktowy wózek 3w1?

l22nej28tcppkg68.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena, dzięki i też trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Anulas, trzymaj się tam i czekam na relację z porodu na Lutyckiej. Życzę żeby wszystko poszło bez komplikacji :)

Ja też w nowy rok zaczynałam już liczyć skurcze, ale oczywiście jak włączyłam apke to się wyciszyły 😂 dzisiaj udało nam się zrobić sesję ciążową więc już wszystko przed porodem ogarnięte ;)

Jasiaa, ruchy zaczęłam odczuwać w dniu w którym skończyłam 18 tc :) co do wózka to zdecydowaliśmy się na cybex priam, jest dość lekki, zwrotny i składa się go jedną ręką :)

Jasiaaa lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaa ja czuję od niedawna jakoś w 19 tv się zaczęły a w 20 już byłam pewna że to one :). Niby też jak łożysko z przodu to później czuć, a u mnie tak jest.

Gaja pochwal się później sesją jak dostaniesz fotki :).

Jasiaaa lubi tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze trochę muszę poczekać. Dzięki za odpowiedzi.

l22nej28tcppkg68.png
  • Śnieżynka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy miała któraś z Was plamienia/ krwawienia w 8 TC ciąży ? Ostatnio miałam 2 tyg temu takie jednorazowe potem tylko plamienia delikatne. Ale na wizycie było ok żadnego krwiaka, czysto. I dziś znowu krwawienie się pojawiło i skrzep nie jest jakieś obfite to krwawienie ale martwi mnie. Miała któraś z Was tak i jak to się skończyło?

• mao Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Mao! Witaj :) co u Ciebie? Myślałam o Tobie ostatnio :)
    O jak miło ☺️ A wszystko dobrze, młody jest cudowny🥰 Szkoda, że niedługo muszę wracac do pracy 😭 Probujemy odcyckowac gzuba.... w dzien się już dawno udało.. ale w nocy No nie idzie, taka afera, że cała wieś go słyszy 🙁
    A jak tam u Was? ☺️

201911201770.png

202201014972.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ