🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pamietacie ile tej herbaty z lisci malin sie pije i ile tego oleju z wiesiolka sie podaje dopochwowo? I jeszcze jak to z tymi daktylami było.
Jeszcze chciałam się zorientować jak tp wyglada z przyjeciem do szpitala św. Rodziny i na Lutyckiej (w kontekscie nagłego porodu i porodu rodzinnego). Czy tak jak na Polnej robia tam wszystkim kobietom i partnerom testy kasetkowe? Czy robia PCR i wynik jest nastepnego dnia, czy ojcowie musza mieć np zaswiadczenie o pracy zdalnej? Orientujecie sie może?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 17:06
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Dziewczyny pamietacie ile tej herbaty z lisci malin sie pije i ile tego oleju z wiesiolka sie podaje dopochwowo? I jeszcze jak to z tymi daktylami było.
Jeszcze chciałam się zorientować jak tp wyglada z przyjeciem do szpitala św. Rodziny i na Lutyckiej (w kontekscie nagłego porodu i porodu rodzinnego). Czy tak jak na Polnej robia tam wszystkim kobietom i partnerom testy kasetkowe? Czy robia PCR i wynik jest nastepnego dnia, czy ojcowie musza mieć np zaswiadczenie o pracy zdalnej? Orientujecie sie może?
O szpitalu świętej rodziny nic nie potrafię powiedzieć, ale o Lutyckiej mogę napisać, bo jestem zorientowana - chcę tam rodzić. Przed wejściem na izbę wypełniasz ankietę i mierzą temperaturę, jeśli nie masz żadnych objawów infekcji nie robią wcale testów. Dotyczy to i pacjentek i partnerów. Mąż nie musi mieć zaświadczenia o pracy zdalnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 18:07
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 wrote:m
O szpitalu świętej rodziny nic nie potrafię powiedzieć, ale o Lutyckiej mogę napisać, bo jestem zorientowana - chcę tam rodzić. Przed wejściem na izbę wypełniasz ankietę i mierzą temperaturę, jeśli nie masz żadnych objawów infekcji nie robią wcale testów. Dotyczy to i pacjentek i partnerów. Mąż nie musi mieć zaświadczenia o pracy zdalnej.
Dzięki👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyLena91aa wrote:Helena - Gratulacje donoszonej ciąży!!! 🎉🎉🎉
Dziś to się nawet uśmiałam🤣, byłam w aptece i złapały mnie jakieś skurcze, musiałam na chwilę usiąść było kilka osób w kolejce tak się na mnie patrzą i do mnie "tylko nie to" 🤣🤣 ja mówię spokojnie jeszcze nie rodzę 🙈 także chyba nie wychodze z domu do porodu, w poniedziałek wizyta jestem ciekawa co to wyjdzie.
Anulas - ja miałam w podbrzuszu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 00:15
Anulas lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Kilka godzin wczoraj systematycznie mnie ściskali. W żadnej pozycji nie było dobrze. Teraz poki co brzuch obolały ale nic więcej
To były wobec tego jakiws skurcze przepowiadajace Dobrze, ze cos sie dzieje! Może sie do czwartku samo rozkręci ❤Anulas lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Helena93 wrote:Dziś to się nawet uśmiałam🤣, byłam w aptece i złapały mnie jakieś skurcze, musiałam na chwilę usiąść było kilka osób w kolejce tak się na mnie patrzą i do mnie "tylko nie to" 🤣🤣 ja mówię spokojnie jeszcze nie rodzę 🙈 także chyba nie wychodze z domu do porodu, w poniedziałek wizyta jestem ciekawa co to wyjdzie.
😅
Ja się nie udzielam bo widzę jakieś grupki się potworzyły, ciężko się wbić z pytaniami itd, szkoda, ale cóż 😁Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
nick nieaktualnyTeż tak właśnie ostatnio coś nie mogę się odnaleźć na forum, ake tak chciałam się zresetować.
Gaja - kciuki za poniedziałkową wizyta ✊
Monoa88-✊ za jutrzejsze wyjście do domu.
Ja odezwę się po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:13
-
Nowanadzieja wrote:😅
Ja się nie udzielam bo widzę jakieś grupki się potworzyły, ciężko się wbić z pytaniami itd, szkoda, ale cóż 😁
Ja też to czułam, dlatego mnie to nie było 🤷♀️, nowym osoba też jest sie ciężko wbićWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:20
-
Helena93 wrote:Dziś to się nawet uśmiałam🤣, byłam w aptece i złapały mnie jakieś skurcze, musiałam na chwilę usiąść było kilka osób w kolejce tak się na mnie patrzą i do mnie "tylko nie to" 🤣🤣 ja mówię spokojnie jeszcze nie rodzę 🙈 także chyba nie wychodze z domu do porodu, w poniedziałek wizyta jestem ciekawa co to wyjdzie.
Cos czuje, że urodzisz przede mną.
Ja juz tez odezwę się po porodzie i więcej nie zadręczam Was pytaniami. -
nick nieaktualnyAnulas jak się zacznie to będziesz wiedziała, że to jest to i wtedy się już dzieje wszystko samo 😎
Przepowiadające mogą być na każdym etapie, wg mnie są to inne skurcze od porodowych. Słabsze.
U mnie zaczęło się w nocy i intuicja i hormony same Ci podpowiedzą, że czas zabrać walizkę i jechać do szpitala.
Powodzenia ❤️🤱🏻 -
Helena, dzięki i też trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Anulas, trzymaj się tam i czekam na relację z porodu na Lutyckiej. Życzę żeby wszystko poszło bez komplikacji
Ja też w nowy rok zaczynałam już liczyć skurcze, ale oczywiście jak włączyłam apke to się wyciszyły 😂 dzisiaj udało nam się zrobić sesję ciążową więc już wszystko przed porodem ogarnięte
Jasiaa, ruchy zaczęłam odczuwać w dniu w którym skończyłam 18 tc co do wózka to zdecydowaliśmy się na cybex priam, jest dość lekki, zwrotny i składa się go jedną rękąJasiaaa lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Jasiaa ja czuję od niedawna jakoś w 19 tv się zaczęły a w 20 już byłam pewna że to one . Niby też jak łożysko z przodu to później czuć, a u mnie tak jest.
Gaja pochwal się później sesją jak dostaniesz fotki .Jasiaaa lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Cześć dziewczyny, czy miała któraś z Was plamienia/ krwawienia w 8 TC ciąży ? Ostatnio miałam 2 tyg temu takie jednorazowe potem tylko plamienia delikatne. Ale na wizycie było ok żadnego krwiaka, czysto. I dziś znowu krwawienie się pojawiło i skrzep nie jest jakieś obfite to krwawienie ale martwi mnie. Miała któraś z Was tak i jak to się skończyło?
-
Catlady wrote:Mao! Witaj co u Ciebie? Myślałam o Tobie ostatnio
A jak tam u Was? ☺️