🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pamietacie ile tej herbaty z lisci malin sie pije i ile tego oleju z wiesiolka sie podaje dopochwowo? I jeszcze jak to z tymi daktylami było.
Jeszcze chciałam się zorientować jak tp wyglada z przyjeciem do szpitala św. Rodziny i na Lutyckiej (w kontekscie nagłego porodu i porodu rodzinnego). Czy tak jak na Polnej robia tam wszystkim kobietom i partnerom testy kasetkowe? Czy robia PCR i wynik jest nastepnego dnia, czy ojcowie musza mieć np zaswiadczenie o pracy zdalnej? Orientujecie sie może?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 17:06
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
antonna wrote:Dziewczyny pamietacie ile tej herbaty z lisci malin sie pije i ile tego oleju z wiesiolka sie podaje dopochwowo? I jeszcze jak to z tymi daktylami było.
Jeszcze chciałam się zorientować jak tp wyglada z przyjeciem do szpitala św. Rodziny i na Lutyckiej (w kontekscie nagłego porodu i porodu rodzinnego). Czy tak jak na Polnej robia tam wszystkim kobietom i partnerom testy kasetkowe? Czy robia PCR i wynik jest nastepnego dnia, czy ojcowie musza mieć np zaswiadczenie o pracy zdalnej? Orientujecie sie może?
O szpitalu świętej rodziny nic nie potrafię powiedzieć, ale o Lutyckiej mogę napisać, bo jestem zorientowana - chcę tam rodzić. Przed wejściem na izbę wypełniasz ankietę i mierzą temperaturę, jeśli nie masz żadnych objawów infekcji nie robią wcale testów. Dotyczy to i pacjentek i partnerów. Mąż nie musi mieć zaświadczenia o pracy zdalnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 18:07
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer -
5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️ -
Gaja88 wrote:m
O szpitalu świętej rodziny nic nie potrafię powiedzieć, ale o Lutyckiej mogę napisać, bo jestem zorientowana - chcę tam rodzić. Przed wejściem na izbę wypełniasz ankietę i mierzą temperaturę, jeśli nie masz żadnych objawów infekcji nie robią wcale testów. Dotyczy to i pacjentek i partnerów. Mąż nie musi mieć zaświadczenia o pracy zdalnej.
Dzięki👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
nick nieaktualnyLena91aa wrote:Helena - Gratulacje donoszonej ciąży!!! 🎉🎉🎉
Dziś to się nawet uśmiałam🤣, byłam w aptece i złapały mnie jakieś skurcze, musiałam na chwilę usiąść było kilka osób w kolejce tak się na mnie patrzą i do mnie "tylko nie to" 🤣🤣 ja mówię spokojnie jeszcze nie rodzę 🙈 także chyba nie wychodze z domu do porodu, w poniedziałek wizyta jestem ciekawa co to wyjdzie.
Anulas - ja miałam w podbrzuszu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 00:15
Anulas lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Kilka godzin wczoraj systematycznie mnie ściskali. W żadnej pozycji nie było dobrze. Teraz poki co brzuch obolały ale nic więcej
To były wobec tego jakiws skurcze przepowiadajaceDobrze, ze cos sie dzieje! Może sie do czwartku samo rozkręci ❤
Anulas lubi tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Helena93 wrote:Dziś to się nawet uśmiałam🤣, byłam w aptece i złapały mnie jakieś skurcze, musiałam na chwilę usiąść było kilka osób w kolejce tak się na mnie patrzą i do mnie "tylko nie to" 🤣🤣 ja mówię spokojnie jeszcze nie rodzę 🙈 także chyba nie wychodze z domu do porodu, w poniedziałek wizyta jestem ciekawa co to wyjdzie.
😅
Ja się nie udzielam bo widzę jakieś grupki się potworzyły, ciężko się wbić z pytaniami itd, szkoda, ale cóż 😁Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
nick nieaktualnyTeż tak właśnie ostatnio coś nie mogę się odnaleźć na forum, ake tak chciałam się zresetować.
Gaja - kciuki za poniedziałkową wizyta ✊
Monoa88-✊ za jutrzejsze wyjście do domu.
Ja odezwę się po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:13
-
Nowanadzieja wrote:😅
Ja się nie udzielam bo widzę jakieś grupki się potworzyły, ciężko się wbić z pytaniami itd, szkoda, ale cóż 😁
Ja też to czułam, dlatego mnie to nie było 🤷♀️, nowym osoba też jest sie ciężko wbićWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:20
-
Helena93 wrote:Dziś to się nawet uśmiałam🤣, byłam w aptece i złapały mnie jakieś skurcze, musiałam na chwilę usiąść było kilka osób w kolejce tak się na mnie patrzą i do mnie "tylko nie to" 🤣🤣 ja mówię spokojnie jeszcze nie rodzę 🙈 także chyba nie wychodze z domu do porodu, w poniedziałek wizyta jestem ciekawa co to wyjdzie.
Cos czuje, że urodzisz przede mną.
Ja juz tez odezwę się po porodzie i więcej nie zadręczam Was pytaniami. -
nick nieaktualnyAnulas jak się zacznie to będziesz wiedziała, że to jest to i wtedy się już dzieje wszystko samo 😎
Przepowiadające mogą być na każdym etapie, wg mnie są to inne skurcze od porodowych. Słabsze.
U mnie zaczęło się w nocy i intuicja i hormony same Ci podpowiedzą, że czas zabrać walizkę i jechać do szpitala.
Powodzenia ❤️🤱🏻 -
Helena, dzięki i też trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Anulas, trzymaj się tam i czekam na relację z porodu na Lutyckiej. Życzę żeby wszystko poszło bez komplikacji
Ja też w nowy rok zaczynałam już liczyć skurcze, ale oczywiście jak włączyłam apke to się wyciszyły 😂 dzisiaj udało nam się zrobić sesję ciążową więc już wszystko przed porodem ogarnięte
Jasiaa, ruchy zaczęłam odczuwać w dniu w którym skończyłam 18 tcco do wózka to zdecydowaliśmy się na cybex priam, jest dość lekki, zwrotny i składa się go jedną ręką
Jasiaaa lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer -
5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️ -
Jasiaa ja czuję od niedawna jakoś w 19 tv się zaczęły a w 20 już byłam pewna że to one
. Niby też jak łożysko z przodu to później czuć, a u mnie tak jest.
Gaja pochwal się później sesją jak dostaniesz fotki.
Jasiaaa lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Cześć dziewczyny, czy miała któraś z Was plamienia/ krwawienia w 8 TC ciąży ? Ostatnio miałam 2 tyg temu takie jednorazowe potem tylko plamienia delikatne. Ale na wizycie było ok żadnego krwiaka, czysto. I dziś znowu krwawienie się pojawiło i skrzep nie jest jakieś obfite to krwawienie ale martwi mnie. Miała któraś z Was tak i jak to się skończyło?
-
Catlady wrote:Mao! Witaj
co u Ciebie? Myślałam o Tobie ostatnio
A jak tam u Was? ☺️