🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wiecie co jest badane(jakie choroby) w ramach NGS??? W sumie się zdecydowaliśmy a nawet nie wiem co było wykluczone. Teraz znajoma chce zrobić w innej klinice a ja nie umiem jej odp. co sama mialam zrobione🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 21:55
-
Anulas wrote:Dziewczyny wiecie co jest badane(jakie choroby) w ramach NGS??? W sumie się zdecydowaliśmy a nawet nie wiem co było wykluczone. Teraz znajoma chce zrobić w innej klinice a ja nie umiem jej odp. co sama mialam zrobione🤦
Anulas lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualnyAnulas wrote:Dziewczyny wiecie co jest badane(jakie choroby) w ramach NGS??? W sumie się zdecydowaliśmy a nawet nie wiem co było wykluczone. Teraz znajoma chce zrobić w innej klinice a ja nie umiem jej odp. co sama mialam zrobione🤦
translokacje, delecje i duplikacje, jak i zmiany liczbowe chromosomów odpowiedzialne m.in. za takie choroby jak zespół Turnera, zespół Edwardsa, zespół Downa, zespół Patau czy zespół Klinefeltera, ale też i rzadkie np. zespół kocieko krzyku.
Anulas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowanadzieja wrote:Helena - a Ty jak się czujesz na tej końcówce??
Jakoś się kulam 🤣, wczoraj nawet wykrzesalam siły aby wyjść nw spacer i zakupy, tak to tylko jeździłam na wizytę i dwa razy w tygodniu na ktg, zobaczyny jaka będzie decyzja w poniedziałek, już zapewne dostanę skierowanie do szpitala 🙂 nie wiem czy mi kawałek czopa nie zaczął odchodzić mam jakoś więcej śluzu. -
Helena93 wrote:Jakoś się kulam 🤣, wczoraj nawet wykrzesalam siły aby wyjść nw spacer i zakupy, tak to tylko jeździłam na wizytę i dwa razy w tygodniu na ktg, zobaczyny jaka będzie decyzja w poniedziałek, już zapewne dostanę skierowanie do szpitala 🙂 nie wiem czy mi kawałek czopa nie zaczął odchodzić mam jakoś więcej śluzu.
No to super, ja nie doświadczyłam 🙈, ale na szkole rodzenia mówiły, że czop może po kawałku odchodzić nawet do 3 tygodni przed porodem..Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Anulas, rozumiem że zaczynasz od dzisiaj tydzień to jeszcze dużo czasu, może zacznie się samo
Trzymając kieliszek bezalkoholowego wina, życzę Wam wszystkim szczęśliwego Nowego Roku. Oby był lepszy i przyniósł Wam dużo szczęśliwych chwil!
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyHej dziewczyny w tym nowym roku . Moja historia ma szczęśliwe zakończenie na szczęście . 30 .12 przyszła na świat moja córka droga cięcia cesarskiego . W połowie podawania oxytocyny małej zaczęło spadać tetno. Odratowali ją robili cięcie na cito. To że znieczulenie nie działało to już swoją drogą . Niestety poród nie należał do najpiękniejszych na szczęście mała żyje. Czy dzisiaj bym się zgodziła na wywoływanie pewnie nie. Ale wiadomo po szkodzie każdy jest mądrzejszy. Zdrówka dla was .
Kaach, Kora88, Luluiza lubią tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Hej dziewczyny w tym nowym roku . Moja historia ma szczęśliwe zakończenie na szczęście . 30 .12 przyszła na świat moja córka droga cięcia cesarskiego . W połowie podawania oxytocyny małej zaczęło spadać tetno. Odratowali ją robili cięcie na cito. To że znieczulenie nie działało to już swoją drogą . Niestety poród nie należał do najpiękniejszych na szczęście mała żyje. Czy dzisiaj bym się zgodziła na wywoływanie pewnie nie. Ale wiadomo po szkodzie każdy jest mądrzejszy. Zdrówka dla was .
@Za duzo ogromne gratulacje!!! Z tego co piszesz porod byl bardzo nerwowy 😔 Ciesze sie, ze wszystko sie dobrze dla corki skonczylo. Boje sie spytac co to znaczy, ze znieczulenie nie dzialalo i dlaczego ☹ Niestety pewnych sytuacji nie da sie przewidzieć. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i pełni sił ❤👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Gratuluję córeczki 🥰🍾 Szkoda, że tyle musiałyście przejść 😡 Gdzie rodziłaś?
Zycze zdrowia i już tylko samych dobrych chwil.
Teraz to ja nie wiem co mam robić 🤦🤦🤦😡😡😡
Za dużo - Gratulacje 😘, zdrowia dla, Was.
Anulas - spokojnie ja też będę mieć wywoływany poród między 38a 39 tc, że względu na cukrzycę i nadciśnienie, będzie dobrze ✊, aczkolwiek u mnie doktor mówi, że jest szansa, że samo ruszy -
Za dużo gratulacje :* przykro mi, że poród był bardzo ciezki, ale na szczęście jesteście już razem :*HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Gratulacje :* dobrze, że jesteście razem. Szkoda, że się nacierpiałaś.
Mnie wczoraj wypuścili, nie ma wód, infekcji (są jakieś chyba bakterie ale Ż pokaże w poniedziałek wypis to może coś da). Ogólnie źle wspominam ten pobyt w szpitalu, codziennie inny lekarz i nikt nic nie pytał. Na koniec zaczęłam mówić na obchodach co i jak i czy jest sens, żebym leżała, skoro nic się nie dzieje i nie ma infekcji, nic mi nie podawali, to jeden lekarz mnie zbadał, pogadaliśmy i wypuścił. Dobrze być w domu.
Zdrowego nowego roku Dziewczyny 2021 -
nick nieaktualny
-
Monia88 wrote:Za dużo - Gratulacje🤩
Kora - najważniejsze, że już w domu i wszystko jest dobrze 🙂, u mnie jak będzie bez zmian po kroplówce , to doktor powiedział, że w poniedziałek wyjdę, więc jeszcze parę dni.