🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,mam pytanie. Za chwilę kończę 12 tydzień. Z progesteronu biorę rano prolutex, a wieczorem 2 lutinusy . Byłam na cyklu stymulowanym do transferu,więc czy jest szansa na całkowite zejście z dodatkowego progesteronu? Jeśli tak,to ewentualnie, w którym tygodniu ?
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Lumiko wrote:Dziewczyny,mam pytanie. Za chwilę kończę 12 tydzień. Z progesteronu biorę rano prolutex, a wieczorem 2 lutinusy . Byłam na cyklu stymulowanym do transferu,więc czy jest szansa na całkowite zejście z dodatkowego progesteronu? Jeśli tak,to ewentualnie, w którym tygodniu ?
Na stymulowanym tzn na puregonie? Ja jak byłam na cyklu sztucznym (w ogole nie produkowalam swojego progesteronu) to dr K odstawila mi progesteron w 14 tc. Także na pewno sie da Gdzies kolo 10 tc funkcje produkcji progesteronu przejmuje łożysko, woec teoretycznis mozna wszystko odstawiac. Natomiast lekarze patrza na konkretny przypadek i tez zalezy kto prowadzi ciążę. Mi dr K prolutex odstawila po pozytywnej becie, wiec to juz w ogole byl szok. Do 14 tc jechalam na Lutinusach.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Catlady wrote:A ile macie mrożaków? Będę trzymac kciuki
U nas nocki ostatnio popsuły sie strasznie, Tadziu nas rozpieścił ze spaniem bo mniej więcej od skończonego 5 msc przesypiał ładnie całe noce, z 1-2 pobudkami, a czasami nawet bez. Teraz budzi się co godzinę, czasem nie zdążę zasnąć po ostatnim karmieniu a on już się budzi 🙊 więc skończyły się złote czasy ze spaniem, choć nadal mam nadzieję że ten regres to przejściowe i wrocimy jakimś cudem do starego trybu 🤭😄
Oj tych regresow i progresow to duzo bylo! Jak tylko moja corka uczyła sie nowych umiejetnosci to wychodziło to w nocy. Jak zaczela wchodzic w czworaki to potem w nocy wstawala na czworaki, tak jakby nie mogla przestać cwiczyc 🙈 No "wesolo" jest z tymi dziećmi w nocy 🤦♀️👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Na stymulowanym tzn na puregonie? Ja jak byłam na cyklu sztucznym (w ogole nie produkowalam swojego progesteronu) to dr K odstawila mi progesteron w 14 tc. Także na pewno sie da Gdzies kolo 10 tc funkcje produkcji progesteronu przejmuje łożysko, woec teoretycznis mozna wszystko odstawiac. Natomiast lekarze patrza na konkretny przypadek i tez zalezy kto prowadzi ciążę. Mi dr K prolutex odstawila po pozytywnej becie, wiec to juz w ogole byl szok. Do 14 tc jechalam na Lutinusach.
Dzięki Antonna🙂
Ja po transferze miałam 2x2 lutinusy,2x1 prolutexie i 2x1 duphastonie . Po pozytywnej becie dr odstawiła 1 prolutex , koło 8 tygodnia 2 lutinusy i duphaston n,więc pozostał 1 prolutex rano i 2 lutinusy wieczorem🙂
Wizytę mam prawie w 16 tygodniu ,więc może coś odejdzie 😉
Edit: ja byłam akurat na gonalu 75, więc stymulowanym,bo dr zakazała przytulania sie😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 22:37
Medart - 20.03.2019
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Lumiko wrote:Dzięki Antonna🙂
Ja po transferze miałam 2x2 lutinusy,2x1 prolutexie i 2x1 duphastonie . Po pozytywnej becie dr odstawiła 1 prolutex , koło 8 tygodnia 2 lutinusy i duphaston n,więc pozostał 1 prolutex rano i 2 lutinusy wieczorem🙂
Wizytę mam prawie w 16 tygodniu ,więc może coś odejdzie 😉
Edit: ja byłam akurat na gonalu 75, więc stymulowanym,bo dr zakazała przytulania sie😉
Myślę, ze Ci cos jeszcze poodstawia. Być moze zoatawi duphaston jeszczs przez jakis czas ale duphaston jest tani to mozna brax 😅 No chyba, ze spodziewasz sie chlopca to moze cos innego niz duphaaton.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyLena91aa wrote:Monia88- Ty już w domu? Wszystko ok?
Tak doktor mnie wypisał w poniedziałek 🙂, zobaczyny na jak długo te kroplówki pomogą i czy skurcze wrócą, ale ważne, że idziemy dalej 🙂
W 37 mam mieć ściagany szew więc taki mam plan dotrwać 🙊
A i jeszcze jak się pytałaś o proga, to mamy odstawiać progesteron w 34 i 3 tygodnie później ściągać szew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 10:14
-
antonna wrote:Myślę, ze Ci cos jeszcze poodstawia. Być moze zoatawi duphaston jeszczs przez jakis czas ale duphaston jest tani to mozna brax 😅 No chyba, ze spodziewasz sie chlopca to moze cos innego niz duphaaton.
Duphaston dr kazała odstawić już w połowie grudnia,więc teraz albo prolutex albo lutinus.
Okaże się na wizycie .dzięki za porady🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 13:27
Medart - 20.03.2019
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Monia88 wrote:Tak doktor mnie wypisał w poniedziałek 🙂, zobaczyny na jak długo te kroplówki pomogą i czy skurcze wrócą, ale ważne, że idziemy dalej 🙂
W 37 mam mieć ściagany szew więc taki mam plan dotrwać 🙊
A i jeszcze jak się pytałaś o proga, to mamy odstawiać progesteron w 34 i 3 tygodnie później ściągać szew. -
antonna wrote:Myślę, ze Ci cos jeszcze poodstawia. Być moze zoatawi duphaston jeszczs przez jakis czas ale duphaston jest tani to mozna brax 😅 No chyba, ze spodziewasz sie chlopca to moze cos innego niz duphaaton.
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
maraquja wrote:Antonna a jaki jest związek między duphastonem a płcią dziecka?
Duphaston zwieksza ryzyko wystąpienia spodziectwa u chłopców. Ale nie wiem jak duże to ryzyko 😅
@Anulas i jak tam? Skurczyki się pojawiły, czy jutro szpital?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Antonna - ja Ci tylko do porodu nie polecam Lutyckiej, ostatnio na forum nieźle akcje były z ordynatorem dr Przybyl.., jak to czytałam to aż mi słabo było.
Monoa88 - to super, że już w domu i wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 20:06
Monia88 lubi tę wiadomość
-
Lena91aa wrote:Antonna - ja Ci tylko do porodu nie polecam Lutyckiej, ostatnio na forum nieźle akcje były z ordynatorem dr Przybyl.., jak to czytałam to aż mi słabo było.
Monoa88 - to super, że już w domu i wszystko ok.
Możesz napisać na ten temat więcej, może być na priv. Zamierzałam właśnie tam jechać...
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Lena91aa wrote:Antonna - ja Ci tylko do porodu nie polecam Lutyckiej, ostatnio na forum nieźle akcje były z ordynatorem dr Przybyl.., jak to czytałam to aż mi słabo było.
Monoa88 - to super, że już w domu i wszystko ok.
Ja też bym chciała wiedzieć o co chodzi!
@Monia88 super, że mogłaś wrócić do domu Obyś już mogła sobie tam spokojnie czekać na zdjecie szwuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 20:28
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Hejka dziewczyny:)
Co tam u Was słychać??
Wow widzę, że większość już coraz bliżej rozwiązania, ale ten czas leeeeci to masakra!! Wciąż tu zaglądam ale od czasu do czasu, bo powiem szczerze że czasu wolnego mam baaaardzo ale to bardzo mało:D Partner pomaga mi jak może, ale prowadzenie firmy i macierzyństwo to nie lada wyzwanie:D szczerze sądziłam że będzie trochę łatwiej hehe niby się mówi, że takie maleństwa to tylko śpią, sikają i jedzą fajnie to brzmi hahaha prawda jednak jest nieco inna:D ale i tak jest pięknie, uśmiech mojego Brunka wynagradza wszystko:)
teraz co prawda się trochę martwię, bo nie mogą nas dopuścić do szczepien, juz mielismy dwa razy przekładane bo mały ma stan podgorączkowy i w morfologii też mu coś tam wyszło, a wygląda ok, jakby był zdrowy więc sami nie wiemy o co biega, mamy jeszcze tylko tydzien a jak nie ,,wyzdrowieje'' to już nie będzie mógł być zaszczepiony na rotawirusy trochę lipa, bo to wazna szczepionka...
Tak więc dziewczynki (ja wiem jak to było jak byłam w ciązy) i się zamartwiałam o każdy ruch dziecka, każde plamienie itp. ale teraz jak sobie przypomnę, to....W CIĄŻY BYĆ TO BYŁ LUKSUS i zero stresu (oczywiście w porównaniu do tego co jest teraz) hehe
Uciekam nieco odpocząć, a Wam życzę jak najszybszego rozwiązania i jak najmniej bolesnego!!
P.S. Widze, że piszecie coś o lutyckiej- ja tam rodziłam i wszystko było ok;) Gorzej z opieką po porodzie, ale to już trudno;))Glonojadek lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Gaja88 wrote:Możesz napisać na ten temat więcej, może być na priv. Zamierzałam właśnie tam jechać...
Napisze, ale podeślę wypowiedzi na priv, w przeciągu kilku dni bo ostatnio synek daje popalić, teraz jeszcze Anulas będzie rodzic, wypowiedzi tyczyły się strikte ordynatora a wiadomo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, ale w komentarzach to słowa były ostre.
Antonna też podeślę 😉
Koleżanka ostatnio rodziła miała poród fizjologiczny i była zadowolona, ale jak cięższe przypadki to już słabiej. -
Lena, dzięki, wysłałam zaproszenie
Anulas, trzymam kciuki, powodzenia i czekamy na wieści!
Helena, jak tam u Ciebie?
Antonna, daj znać po wizyciestarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
4 transfer - -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Lena, dzięki, wysłałam zaproszenie
Anulas, trzymam kciuki, powodzenia i czekamy na wieści!
Helena, jak tam u Ciebie?
Antonna, daj znać po wizycie
Sama nie wiem 🙈, w nocy mnie tak podbrzusze pobolewało, krocze, brzuch się spinał, no ale jutro mam ktg i potem mam wejść między pacjentami na same przepływy to sie okaże czy coś się rusza czy nie 🙈, ale już chce urodzić bo ledwo chodzę. -
Lena91aa wrote:Napisze, ale podeślę wypowiedzi na priv, w przeciągu kilku dni bo ostatnio synek daje popalić, teraz jeszcze Anulas będzie rodzic, wypowiedzi tyczyły się strikte ordynatora a wiadomo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, ale w komentarzach to słowa były ostre.
Antonna też podeślę 😉
Koleżanka ostatnio rodziła miała poród fizjologiczny i była zadowolona, ale jak cięższe przypadki to już słabiej.
Ja byłam pacjentką dr Prz. i złego słowa nie mogę powiedzieć bardzo empatyczny i zaangażowany dzięki niemu jestem u AB. Robił mi laparoskopię koleżankę też operował i była zachwycona 🤷🏼♀️. Ciężarnych też miał zawsze multum a "receptę" mam do dziś od niego :p. Ale wiadomo co człowiek to opinia . Gdybym chciała rodzić w Poznaniu to na pewno u niego .Gaja88 lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualnyKaach wrote:Ja byłam pacjentką dr Prz. i złego słowa nie mogę powiedzieć bardzo empatyczny i zaangażowany dzięki niemu jestem u AB. Robił mi laparoskopię koleżankę też operował i była zachwycona 🤷🏼♀️. Ciężarnych też miał zawsze multum a "receptę" mam do dziś od niego :p. Ale wiadomo co człowiek to opinia . Gdybym chciała rodzić w Poznaniu to na pewno u niego .
Ja też byłam na dwóch wizytach jak szukałam lekarza do prowadzenia ciąży po stracie, zrobił w miarę dobra wrażenie, ale wiedziałam, że to jednak nie jest ten lekarz, ale jeżeli ta są wypowiedzi z grupy na Fb to faktycznie ostro się posypało w komentarzach. -
Monia88 wrote:Ja też byłam na dwóch wizytach jak szukałam lekarza do prowadzenia ciąży po stracie, zrobił w miarę dobra wrażenie, ale wiedziałam, że to jednak nie jest ten lekarz, ale jeżeli ta są wypowiedzi z grupy na Fb to faktycznie ostro się posypało w komentarzach.
Hmm... a na jakiej grupie? Jestem na grupie Rodzę na Lutyckiej i tam żadnych negatywnych opinii na temat dr nie widziałam.
Z drugiej strony myślę, że w każdym szpitalu można lepiej albo gorzej trafić i niestety nie mamy na to najmniejszego wpływu.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
4 transfer -