🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Hmm... a na jakiej grupie? Jestem na grupie Rodzę na Lutyckiej i tam żadnych negatywnych opinii na temat dr nie widziałam.
Z drugiej strony myślę, że w każdym szpitalu można lepiej albo gorzej trafić i niestety nie mamy na to najmniejszego wpływu.
Na niepłodnościwej🙂 tak z tym się zgadzam 🙂 -
nick nieaktualnyHelena93 wrote:Sama nie wiem 🙈, w nocy mnie tak podbrzusze pobolewało, krocze, brzuch się spinał, no ale jutro mam ktg i potem mam wejść między pacjentami na same przepływy to sie okaże czy coś się rusza czy nie 🙈, ale już chce urodzić bo ledwo chodzę.
No to trzymam kciuki aby się samo zaczęło ✊ -
Jestem po wizycie Szyjka trzyma az za dobrze :-p Waga 3070 g 😍😍😍😍 USG wyliczyło, ze to 27.5 centyl Nastepna wizyte mam 19.01 i moge sobie spokojnie na nia czekać, bo na razie nic sie nie dzieje
Glonojadek, Kaach lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Helena93 wrote:Sama nie wiem 🙈, w nocy mnie tak podbrzusze pobolewało, krocze, brzuch się spinał, no ale jutro mam ktg i potem mam wejść między pacjentami na same przepływy to sie okaże czy coś się rusza czy nie 🙈, ale już chce urodzić bo ledwo chodzę.
Właśnie coś jakiś czas wchodze i zaglądam czy jeszcze się trzymasz 😊, widzę, że tak, to w takim razie moce ✊✊, i szczęśliwego rozwiązania 🙂Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
antonna wrote:Jestem po wizycie Szyjka trzyma az za dobrze :-p Waga 3070 g 😍😍😍😍 USG wyliczyło, ze to 27.5 centyl Nastepna wizyte mam 19.01 i moge sobie spokojnie na nia czekać, bo na razie nic sie nie dzieje
Piękna waga 😍😍 fantastycznie
A coś dr mówił o planie działania jeśli do 19.01 nic się nie ruszy?
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 wrote:Piękna waga 😍😍 fantastycznie
A coś dr mówił o planie działania jeśli do 19.01 nic się nie ruszy?
Wiesz co dzis bylam na zastepstwie u innego lekarza, bo prof jest na urlopie, wiec nie pytalam. Natomiast zapewne 7-10 dni po terminie pojde do szpitala. No chyba, ze na wizycie sie okaze, ze cos jest nie tak to wczesniej.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
A apropo tego odstawiania progesteronu, po odstawieniu działo się coś u Was? Plamienia, bóle itp.? Nie wiem czy czego się spodziewać, a jeśli ewentualnie to czego.
-
nick nieaktualnyKora88 wrote:A apropo tego odstawiania progesteronu, po odstawieniu działo się coś u Was? Plamienia, bóle itp.? Nie wiem czy czego się spodziewać, a jeśli ewentualnie to czego.
Mi jak dokyor odstawiał Prolutex Jeny nie pamiętam coś koło 20 tc, to mówił abym zostawiła sobie kilka zastrzyków i o jakiś czas podała no może być reakcja po nagłym tak długim braniu i odstawieniu typu twardnienia brzucha i aby to było stopniowe, plamień i nie miałam 🙂 -
Fajnie, dzięki mi nic nie zostawił, ale mam jeszcze Utrogestan na kilka dni to mówił ze mogę wziąć. Oby czysto i do przodu w takim razie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia88 wrote:Helena i jak u Ciebie?
Jestem od czwartku w szpitalu, jechałam bo miałam skurcze, na IP chcieli dać na porodówkę,potem już niby nie, ale był też doktor i mówił, że jakby teraz mnie wziął to by mnie zamęczył więc jeszcze czekamy na regularne skurcze, leżę na oddziale i czekam "grzecznie" jutro będzie to zobaczymy, te ostatni dni są mega ciężkie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 08:51
-
Helena, trzymaj się tam już niedługo maluch będzie przy Tobie powodzenia!
Helena93 lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyantonna wrote:@Helena trzymam kciuki 😊 Udało Ci sie zsynchronizowac z dyzurem dr? Z tego co kojarze to on bywal tydzien na porodowce i tydzien na tym swoim oddziale endokrynologii i nieplodnosci czy jakos tak 🤔
W tym tugodniu jak ma zmianę z Prof Spacz.. to jest na obchodzie i robił CC z Profesorem pacjentka więc też był na bloku operacyjnym, zobaczyny co mi jutro powiebo powiedział, że będziemy rozmawiac, jak jeszcze nie urodze -
nick nieaktualnyHelena93 wrote:Jestem od czwartku w szpitalu, jechałam bo miałam skurcze, na IP chcieli dać na porodówkę,potem już niby nie, ale był też doktor i mówił, że jakby teraz mnie wziął to by mnie zamęczył więc jeszcze czekamy na regularne skurcze, leżę na oddziale i czekam "grzecznie" jutro będzie to zobaczymy, te ostatni dni są mega ciężkie 🙈
To trzymam kciuki i powodzenia ✊, to widzę różnie mają te zabiegi mi jak dokyor zakładał szzew to asystował mu jakiś młody rezydent a pielęgniarki czasem takimi tekstami rzucały 🤣,nawet się pośmiałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 14:26
-
Cześć dziewczyny! Ja już po. Dr zaproponowała żeby już we wtorek jechac do szpitala i pojechalam. Najpierw balonik, w środę jakiś żel a w czwartek kroplówka. Efektow brak. Był dr który mówił że mam wskazania do cc i jak się decyduje to przerywamy jak nie to kolejne kroplowki i może się wydłużyć o kilka dni. Zdecydowalam się na cc i nie żałuję. Żałowałam przez chwilę jak tam mnie położyli ale jak usluszalam że dziecko 2x owinięte pepowina to zdebialam. Adusia jest już z nami od czwartku. Przebadana i nic nie wykryli 🥰🥰🥰 wazyla 3820g!!! I 57 cm. Nie możemy doczekać się powrotu do domu☺️☺️☺️ Niestety mimo przystawiania i zdartych do krwi brodawek pokarm nie leci. Mała dostaje butle a ja trochę laktatorem podziałam bo przystawianie powoduje taki ból że na pewno dziecko też tym stresuje.Troszkę podgoje i będę przystawiać
Co do szpitala to nie mam uwag. Każdy lekarz do każdej pacjentki podchodzi tak samo. Położne jak wszędzie w większości mile. Na porodówce przesympatyczne. Anestiolodzy też wspierali w trakcie cc.
Powodzenia dziewczyny za wasze łatwe porody ✊✊✊i dzięki za wsparcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 15:52
Lumiko, Glonojadek, Mamka92, Catlady, kinga25, Jasiaaa lubią tę wiadomość
-
Anulas wrote:Cześć dziewczyny! Ja już po. Dr zaproponowała żeby już we wtorek jechac do szpitala i pojechalam. Najpierw balonik, w środę jakiś żel a w czwartek kroplówka. Efektow brak. Był dr który mówił że mam wskazania do cc i jak się decyduje to przerywamy jak nie to kolejne kroplowki i może się wydłużyć o kilka dni. Zdecydowalam się na cc i nie żałuję. Żałowałam przez chwilę jak tam mnie położyli ale jak usluszalam że dziecko 2x owinięte pepowina to zdebialam. Adusia jest już z nami od czwartku. Przebadana i nic nie wykryli 🥰🥰🥰 wazyla 3820g!!! I 57 cm. Nie możemy doczekać się powrotu do domu☺️☺️☺️ Niestety mimo przystawiania i zdartych do krwi brodawek pokarm nie leci. Mała dostaje butle a ja trochę laktatorem podziałam bo przystawianie powoduje taki ból że na pewno dziecko też tym stresuje.Troszkę podgoje i będę przystawiać
Co do szpitala to nie mam uwag. Każdy lekarz do każdej pacjentki podchodzi tak samo. Położne jak wszędzie w większości mile. Na porodówce przesympatyczne. Anestiolodzy też wspierali w trakcie cc.
Powodzenia dziewczyny za wasze łatwe porody ✊✊✊i dzięki za wsparcie.
Anulas ogromne grarulacje!!! 🥰🥰🥰 Fajnie, ze lekarz dal Ci wybor! Jak sie okazalo to byla dobra decyzja! Karmienie piersia potrafi byc naprawde ciezkie, a bol ogromny. Pamietaj, ze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ❤ To ktorego stycznia urodzilas?👧 2017 ❤ 👶 2021