X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Hmm... a na jakiej grupie? Jestem na grupie Rodzę na Lutyckiej i tam żadnych negatywnych opinii na temat dr nie widziałam.
    Z drugiej strony myślę, że w każdym szpitalu można lepiej albo gorzej trafić i niestety nie mamy na to najmniejszego wpływu.

Na niepłodnościwej🙂 tak z tym się zgadzam 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Sama nie wiem 🙈, w nocy mnie tak podbrzusze pobolewało, krocze, brzuch się spinał, no ale jutro mam ktg i potem mam wejść między pacjentami na same przepływy to sie okaże czy coś się rusza czy nie 🙈, ale już chce urodzić bo ledwo chodzę.

No to trzymam kciuki aby się samo zaczęło ✊

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka myślałam o Tobie co tam jak tam u Ciebie :) ale widzę dzielnie sobie radzisz, fajnie że napisałaś. :)

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :-) Szyjka trzyma az za dobrze :-p Waga 3070 g 😍😍😍😍 USG wyliczyło, ze to 27.5 centyl :-) Nastepna wizyte mam 19.01 i moge sobie spokojnie na nia czekać, bo na razie nic sie nie dzieje :-)

Glonojadek, Kaach lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Sama nie wiem 🙈, w nocy mnie tak podbrzusze pobolewało, krocze, brzuch się spinał, no ale jutro mam ktg i potem mam wejść między pacjentami na same przepływy to sie okaże czy coś się rusza czy nie 🙈, ale już chce urodzić bo ledwo chodzę.

Właśnie coś jakiś czas wchodze i zaglądam czy jeszcze się trzymasz 😊, widzę, że tak, to w takim razie moce ✊✊, i szczęśliwego rozwiązania 🙂

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Jestem po wizycie :-) Szyjka trzyma az za dobrze :-p Waga 3070 g 😍😍😍😍 USG wyliczyło, ze to 27.5 centyl :-) Nastepna wizyte mam 19.01 i moge sobie spokojnie na nia czekać, bo na razie nic sie nie dzieje :-)

Piękna waga 😍😍 fantastycznie :)
    A coś dr mówił o planie działania jeśli do 19.01 nic się nie ruszy?

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Piękna waga 😍😍 fantastycznie :)
    A coś dr mówił o planie działania jeśli do 19.01 nic się nie ruszy?

Wiesz co dzis bylam na zastepstwie u innego lekarza, bo prof jest na urlopie, wiec nie pytalam. Natomiast zapewne 7-10 dni po terminie pojde do szpitala. No chyba, ze na wizycie sie okaze, ze cos jest nie tak to wczesniej.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo tego odstawiania progesteronu, po odstawieniu działo się coś u Was? Plamienia, bóle itp.? Nie wiem czy czego się spodziewać, a jeśli ewentualnie to czego.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    A apropo tego odstawiania progesteronu, po odstawieniu działo się coś u Was? Plamienia, bóle itp.? Nie wiem czy czego się spodziewać, a jeśli ewentualnie to czego.

Mi jak dokyor odstawiał Prolutex Jeny nie pamiętam coś koło 20 tc, to mówił abym zostawiła sobie kilka zastrzyków i o jakiś czas podała no może być reakcja po nagłym tak długim braniu i odstawieniu typu twardnienia brzucha i aby to było stopniowe, plamień i nie miałam 🙂

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, dzięki :) mi nic nie zostawił, ale mam jeszcze Utrogestan na kilka dni to mówił ze mogę wziąć. Oby czysto i do przodu w takim razie.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena i jak u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Helena i jak u Ciebie?

Jestem od czwartku w szpitalu, jechałam bo miałam skurcze, na IP chcieli dać na porodówkę,potem już niby nie, ale był też doktor i mówił, że jakby teraz mnie wziął to by mnie zamęczył więc jeszcze czekamy na regularne skurcze, leżę na oddziale i czekam "grzecznie" jutro będzie to zobaczymy, te ostatni dni są mega ciężkie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 08:51

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena, trzymaj się tam :) już niedługo maluch będzie przy Tobie :) powodzenia! :)

Helena93 lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena ✊✊✊ widzę pozytywne nastawienie 😘 Ignas będzie niedługo z Tobą 🤗

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Helena trzymam kciuki 😊 Udało Ci sie zsynchronizowac z dyzurem dr? Z tego co kojarze to on bywal tydzien na porodowce i tydzien na tym swoim oddziale endokrynologii i nieplodnosci czy jakos tak 🤔

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    @Helena trzymam kciuki 😊 Udało Ci sie zsynchronizowac z dyzurem dr? Z tego co kojarze to on bywal tydzien na porodowce i tydzien na tym swoim oddziale endokrynologii i nieplodnosci czy jakos tak 🤔

W tym tugodniu jak ma zmianę z Prof Spacz.. to jest na obchodzie i robił CC z Profesorem pacjentka więc też był na bloku operacyjnym, zobaczyny co mi jutro powiebo powiedział, że będziemy rozmawiac, jak jeszcze nie urodze

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Jestem od czwartku w szpitalu, jechałam bo miałam skurcze, na IP chcieli dać na porodówkę,potem już niby nie, ale był też doktor i mówił, że jakby teraz mnie wziął to by mnie zamęczył więc jeszcze czekamy na regularne skurcze, leżę na oddziale i czekam "grzecznie" jutro będzie to zobaczymy, te ostatni dni są mega ciężkie 🙈

To trzymam kciuki i powodzenia ✊, to widzę różnie mają te zabiegi mi jak dokyor zakładał szzew to asystował mu jakiś młody rezydent a pielęgniarki czasem takimi tekstami rzucały 🤣,nawet się pośmiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 14:26

• Anulas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja już po. Dr zaproponowała żeby już we wtorek jechac do szpitala i pojechalam. Najpierw balonik, w środę jakiś żel a w czwartek kroplówka. Efektow brak. Był dr który mówił że mam wskazania do cc i jak się decyduje to przerywamy jak nie to kolejne kroplowki i może się wydłużyć o kilka dni. Zdecydowalam się na cc i nie żałuję. Żałowałam przez chwilę jak tam mnie położyli ale jak usluszalam że dziecko 2x owinięte pepowina to zdebialam. Adusia jest już z nami od czwartku. Przebadana i nic nie wykryli 🥰🥰🥰 wazyla 3820g!!! I 57 cm. Nie możemy doczekać się powrotu do domu☺️☺️☺️ Niestety mimo przystawiania i zdartych do krwi brodawek pokarm nie leci. Mała dostaje butle a ja trochę laktatorem podziałam bo przystawianie powoduje taki ból że na pewno dziecko też tym stresuje.Troszkę podgoje i będę przystawiać
    Co do szpitala to nie mam uwag. Każdy lekarz do każdej pacjentki podchodzi tak samo. Położne jak wszędzie w większości mile. Na porodówce przesympatyczne. Anestiolodzy też wspierali w trakcie cc.
    Powodzenia dziewczyny za wasze łatwe porody ✊✊✊i dzięki za wsparcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 15:52

Lumiko, Glonojadek, Mamka92, Catlady, kinga25, Jasiaaa lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja już po. Dr zaproponowała żeby już we wtorek jechac do szpitala i pojechalam. Najpierw balonik, w środę jakiś żel a w czwartek kroplówka. Efektow brak. Był dr który mówił że mam wskazania do cc i jak się decyduje to przerywamy jak nie to kolejne kroplowki i może się wydłużyć o kilka dni. Zdecydowalam się na cc i nie żałuję. Żałowałam przez chwilę jak tam mnie położyli ale jak usluszalam że dziecko 2x owinięte pepowina to zdebialam. Adusia jest już z nami od czwartku. Przebadana i nic nie wykryli 🥰🥰🥰 wazyla 3820g!!! I 57 cm. Nie możemy doczekać się powrotu do domu☺️☺️☺️ Niestety mimo przystawiania i zdartych do krwi brodawek pokarm nie leci. Mała dostaje butle a ja trochę laktatorem podziałam bo przystawianie powoduje taki ból że na pewno dziecko też tym stresuje.Troszkę podgoje i będę przystawiać
    Co do szpitala to nie mam uwag. Każdy lekarz do każdej pacjentki podchodzi tak samo. Położne jak wszędzie w większości mile. Na porodówce przesympatyczne. Anestiolodzy też wspierali w trakcie cc.
    Powodzenia dziewczyny za wasze łatwe porody ✊✊✊i dzięki za wsparcie.

Anulas ogromne grarulacje!!! 🥰🥰🥰 Fajnie, ze lekarz dal Ci wybor! Jak sie okazalo to byla dobra decyzja! Karmienie piersia potrafi byc naprawde ciezkie, a bol ogromny. Pamietaj, ze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ❤ To ktorego stycznia urodzilas?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    07.01

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ