🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ciagle katastrofa z jedzeniem. Jeszcze z plesniawkami walczylam przez weekend. Juz ich nie widzę a Ada dalej zamiast ssac gryzie smoczek. Nie mam już sił 🤦 Mamy jeszcze fizjoterapelte umówionego. Może coś nie tak z tymi jej napięciami, że tak nie je 😡😪
-
Glonojadek wrote:Za dużo ja już od dłuższego czasu unikam nabiału odkąd mały dostał zaczerwienienia na brwiach i karku. Na brwiach najgorzej bo aż twarda skóra się robiła i schodziło z 3 dni ale nie bolało go to ani nie swedzialo. Położna zaleciła ograniczyć nabiał. Jak próbowałam mleko albo jogurt to od razu wracało. Ale teraz już się tak przyzwyczaiłam bez tych produktów że na razie czekam jeszcze zanim będę wracać. Ale np. po czekoladzie nic się u niego nie dzieje. Ostatnio próbowałam jajek ale z kolei to na mnie źle zadziałało 😳 i trochę na niego.
Za dużo sama wiesz co będzie najlepsze dla Twojego dziecka i dla Ciebie. Mam nadzieję że żadnej presji na KP na Ciebie nikt nie wywiera z bliskiego otoczenia.
Na MM się nie znam więc nie doradze 🤗
Kora88 ja miałam twardnienia w tym samym czasie co Ty aż do końca ciąży a szyjka trzymała do końca. A miałam nieraz kilkanaście na godzinę, ale każdy przypadek jest inny.
Ja ostanio spróbowałam mleko kozie i wszystko jest dobrze pediatra mi kazała spróbować i nie ma reakcji jem serek i pije mleko z kawą. Moze smak nie powala ale zawsze jakiś wapn. Mój tez na jajka źle reaguje u mnie czekolada tez odpada.Glonojadek lubi tę wiadomość
📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
A gustu wrote:Ja ostanio spróbowałam mleko kozie i wszystko jest dobrze pediatra mi kazała spróbować i nie ma reakcji jem serek i pije mleko z kawą. Moze smak nie powala ale zawsze jakiś wapn. Mój tez na jajka źle reaguje u mnie czekolada tez odpada.
A spróbuję z ciekawości 🤔 -
Anulas wrote:U mnie ciagle katastrofa z jedzeniem. Jeszcze z plesniawkami walczylam przez weekend. Juz ich nie widzę a Ada dalej zamiast ssac gryzie smoczek. Nie mam już sił 🤦 Mamy jeszcze fizjoterapelte umówionego. Może coś nie tak z tymi jej napięciami, że tak nie je 😡😪
Anulas a byłaś z Adą u osteopaty? U nas od kilku dni był dramat, wczoraj poszliśmy i dzisiaj jest lepiej. Mówił, że mała miała ucisk na nerw podjęzykowy i przez to mogły pojawiać się problemy. Nie gwarantuje, ze pomoże ale może warto spróbować
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Anulas wrote:Gaja88 a też miała problem z ssaniem?
I co jej robil?
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Dziewczyny czytałyście na wątku ogólnym medartu o tych zarodkach? Ciagle siedzi mi w głowie to co ta dziewczyna napisała. Ja nie badałam swoich ale rozważamy to z mężem a po jej wpisie mam mieszane uczucia.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyMartynkowo wrote:Dziewczyny czytałyście na wątku ogólnym medartu o tych zarodkach? Ciagle siedzi mi w głowie to co ta dziewczyna napisała. Ja nie badałam swoich ale rozważamy to z mężem a po jej wpisie mam mieszane uczucia.
-
Za dużo za dużo wrote:A co się stało bo nie czytałam mogła byś nakreślić ?
W skrócie : dziewczyna na swoją odpowiedzialność, przed zbadaniem zarodków poprosiła dr o transfer. Okazało się, że beta pozytywna, a wynik zarodka przyszedł nieprawidłowy... I tak napisała o tej sytuacji :
" Zobaczcie tez jakaś odpowiedz dostałam od uznanego profesora genetyki z Poznania :
„Dzień dobry,
najprawdopodobniej dziecko ma prawidłowy wynik badania genetycznego i nie ma monosomii chromosomu 19 pary. Jest to wada letalna i gdyby rzeczywiście ona była, ciąża uległaby obumarciu i/lub poronieniu samoistnemu. Niestety w klinice, w której Państwo robili badanie PGS metodą NGS obserwuję bardzo dużą liczbę wyników, które są najprawdopodobniej fałszywie dodatnie. Zaskakująco duża liczba pacjentów ma wyniki "uznane za nieprawidłowe". Zwracam również Państwa uwagę, że badanie laboratoryjne materiału genetycznego zarodka nie były autoryzowane przesz osoby, które mają odpowiednie uprawnienia do pełnienia czynności diagnostyki laboratoryjnej. Jest to ściśle uregulowane prawnie w Polsce kto może wydawać i autoryzować wyniki badań genetycznych i jaki personel ma takie kompetencje. Chodzi o to, by wszelkie badania laboratoryjne wykonywane były przez personel z uprawnieniami, a tym samym były wiarygodne.
Proszę nie odstawiać leków. Który to jest tydzień ciąży? Proponuję obserwację w USG i wykonanie testu SANCO lub NIPT w celu ponownej oceny materiału genetycznego płodu. Ale to dopiero po 10-11 tygodniu ciąży. Z dużym prawdopodobieństwem wynik będzie prawidłowy, a wyniku testu PGS okaże się prawdopodobnie fałszywie dodatni.
Z pozdrowieniami„"
I trochę się przeraziłam, bo uważałam, że jeśli ktoś zbada zarodek to ma pewność czy jest chory czy zdrowy...13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo czytałam mam nadzieję, że wszystko zakończy się dobrze teraz czeka ją długi okres oczekiwań na badania i wyniki. Jedyne z czym nie mogę się zgodzić to to, że wada letarna ulega obumarciu lub poronieniu samoistnemu... Mam ogromną nadzieję, że z jej dzieciątkiem wszystko będzie dobrzeHSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Dlatego ja się nie zdecydowałam na badania NGS, śledząc temat podobno tylko w jednej klinice w Polsce wykonują prawidłowo te badania, i też zniechęciło mnie to, że wiele zarodkow, które np mają mozaikę nie są dopuszczane dotransferu, aco do
wad letalnych, to zależy jaka, ale temat genetyki jest ciezkim tematemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 16:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czytałam to Martynkowo, ale nie wiem kompletnie co myśleć. Genetyka to ciężki temat i nie ma w sumie jak dojść do prawdy, bo nie mamy możliwości tego sprawdzić. Mam nadzieje, że wszystko się dobrze ułoży.
-
Kora88 wrote:Czytałam to Martynkowo, ale nie wiem kompletnie co myśleć. Genetyka to ciężki temat i nie ma w sumie jak dojść do prawdy, bo nie mamy możliwości tego sprawdzić. Mam nadzieje, że wszystko się dobrze ułoży.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️