🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynkowo co prawda ja się nie wypowiem, ale od kiedy położna kazała liczyć 10 ruchów rano i wieczorem to człowiek taki nerwowy się zrobił, czy będzie 10, czemu teraz nie ma, biegiem po sok i coś słodkiego żeby były ruchy.
Dziś akurat mała mniej się rusza, przez dosłownie 20 min miałam lekkie podwójne widzenie, już wzięłam prysznic szybki jak bym miała na IP jechać, ale minęło. Jutro na szczęście wizyta u lekarza.
Fajnie, że kolejka się rusza i teraz kolej na Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 19:34
-
Martynkowo ją pod koniec czułam (2-3 tyg przed rozwiązaniem) o wiele słabsze ruchy zwłaszcza w dzień, wieczorem o stałej porze mimo wszystko dawał o sobie znać. Ale schizowalam na maxa aż się dziwię że z tego powodu nie wyladowalam chociaż raz na IP. Ale każda jest inna i to okres w którym wydaje mi się trzeba być jeszcze bardziej wyczulonym, po ktg byłam spokojna max 1 dzień 😅
Za dużo jak mała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 20:12
-
Kora88 wrote:Martynkowo co prawda ja się nie wypowiem, ale od kiedy położna kazała liczyć 10 ruchów rano i wieczorem to człowiek taki nerwowy się zrobił, czy będzie 10, czemu teraz nie ma, biegiem po sok i coś słodkiego żeby były ruchy.
Dziś akurat mała mniej się rusza, przez dosłownie 20 min miałam lekkie podwójne widzenie, już wzięłam prysznic szybki jak bym miała na IP jechać, ale minęło. Jutro na szczęście wizyta u lekarza.
Fajnie, że kolejka się rusza i teraz kolej na Ciebie13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Anulas wrote:Kora88 jakiś powód, że kazala liczyc? Mo dr mowila, że mam tylko 3 razy dziennie zwracac uwagę czy czuje ruchy, ale nie je liczyć. Jakby mi kazala liczyć to pewnie bym zwariowała. Od 30 tygodnia Adusia w każdy weeken się nie ruszała 🙉🙉🙉
Martynkowo wlansie zastanawiałam się nad detektorem, tylko mam stracha, czy to łatwo znaleść :p ale tak jak piszesz, strach jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 21:26
-
nick nieaktualnyMonia88-gratulacje ❤️
Kora88 - a nie masz cukrzycy ciążowej? Mi jak weszła cukrzyca to miałam bardziej zwracać uwagę na ruchy i liczyć, wcześniej doktor mi nic nie mówił o jakiś regularnym liczeniu ruchów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 21:31
-
Kora88 wrote:Nie, powiedziała że tak się robi, nawet instrukcje na papierze dostałam 🤦♀️. Niektórzy lekarze każą liczyć te ruchy 2 razy dziennie, a jak nie ma 10 to do szpitala jechać trzeba. Także wariactwo.
Martynkowo wlansie zastanawiałam się nad detektorem, tylko mam stracha, czy to łatwo znaleść :p ale tak jak piszesz, strach jest.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Helena93 - nie mam też. Ale na innym wątku też właśnie niektóre dziewczyny pisały, że tak im lekarze każą od 30 tyg. liczyć ruchy, a inne po prostu na takiej zasadzie, żeby wiedzieć czy w ogóle są. Mi dr Ż nie kazał nic liczyć, tylko położna z mega doświadczeniem. No nic, muszę to jeszcze jakoś wytrzymać i nie zwariować.
Martynkowo - to teraz myśle że mogłam kupić :p 🤦♀️ -
nick nieaktualnyDziewczyny mam tylko pytanko jakie macie laktator? , ja karmie pursia, ale jeszcze muszę zakupić w razie w
Kora88-ja myślę, że z tym liczeniem ruchów to jak pojawiają się jakieś problemy, ja ogólnie też nie miałam liczyć, o tym nie pisałam bo sama byłam lekko przestraszona, ale Rozalia na końcu zaczęła kombinować z pępowina, najpierw zrobiła sobie szelki z pępowiny, tutaj doktor kazał się jeszcze nie martwić, ale miałam chodzić na ktg co dwa dni, kontrolować ruchy czy nie słabną i dodatkowe przepływy, potem owinęła się dwa razy wokół szyji, tutaj to już do szpitala trafiłam, ale ostetecznie się odwinela i urodziła w szelkach.
Kora88-a tak w ogóle jak się czujesz?
Martynkowo - no Ty następna😍, a ja jestem zakochana w RozalceMartynkowo lubi tę wiadomość
-
Jeny, z tą pempowiną to się można strachu najeść, ale dobrze że masz też czujnego lekarza.
Ja ciągnę na nospie, dziś mam wizytę u siebie a za tydzień u Ż, liczę na przyrosty małej, staram się mało denerwować, bo to nie pomoże. Przeczytam milion publikacji o hipotrofii, chyba niepotrzebnie. Miałam wizytę u psychiatry, mają mi wysłać zaświadczenie do cc, w moim mieście podobno lekarze je respektują, ale mogę trafić do szpitala też od razu z kliniki, a w Poznaniu to nie wiem jak z tym jest.
Zawsze patrzyłam na Twój suwaczek i Martynkowo, że jak wy będziecie rodzić, to gdzies potem za jakiś czas ja. No i Rozalia już jest z Tobą -
nick nieaktualnyMonia ja byłam kpi i używałam laktoatora neno uno, byłam bardzo zadowolona.
Kora, jak ja się orientowałam jak to jest z tymi zaświadczeniami, czy faktycznie mogą podważyć to wszędzie dziewczyny pisały ze zaświadczenia od psychiatry nikt nie podważy bo nie są w stanie stwierdzić „co siedzi w głowie”. Także myśle ze możesz być spokojnaKora88, Monia88 lubią tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Jeny, z tą pempowiną to się można strachu najeść, ale dobrze że masz też czujnego lekarza.
Ja ciągnę na nospie, dziś mam wizytę u siebie a za tydzień u Ż, liczę na przyrosty małej, staram się mało denerwować, bo to nie pomoże. Przeczytam milion publikacji o hipotrofii, chyba niepotrzebnie. Miałam wizytę u psychiatry, mają mi wysłać zaświadczenie do cc, w moim mieście podobno lekarze je respektują, ale mogę trafić do szpitala też od razu z kliniki, a w Poznaniu to nie wiem jak z tym jest.
Zawsze patrzyłam na Twój suwaczek i Martynkowo, że jak wy będziecie rodzić, to gdzies potem za jakiś czas ja. No i Rozalia już jest z Tobą
Co do laktatora to ja kupiłam medele swing bo ponoć w sw rodzinie nie ma laktatorów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 13:46
Monia88 lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Ale_ks oby, chociaż powiem Ci że ja różnie czytałam. Zobaczę co mi tam za zaświadczenie jeszcze doślą dokładnie..
Martynkowo No to rzeczywiście 🥺 ale teraz to już końcówka na prawdę, tylko wdech-wydech, bez nerwow. Popatrz ile już przeszłaś -
nick nieaktualnyKora88 wrote:Ale_ks oby, chociaż powiem Ci że ja różnie czytałam. Zobaczę co mi tam za zaświadczenie jeszcze doślą dokładnie..
Martynkowo No to rzeczywiście 🥺 ale teraz to już końcówka na prawdę, tylko wdech-wydech, bez nerwow. Popatrz ile już przeszłaś
Różnie jest z tymi zaświadczeniami od psychiatry, niektórzy robią jeszcze dodatkowe konsultacje z psychiatra z którym dany szpital ma podpisana umowa konsultacyjna , zależy na kogo trafisz,sle nie maco się negatywnie nastawiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 15:11
Kora88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyantonna wrote:@Monia88 gratulacje!!! Zdazylas sie umowic z polozna? Bo faktycznie poszlo ekspresowo 🙈
Zdążyłam🙂, w sobotę już byłam na porodówce, ale skurcze były nieregularne, dostałam oxytocyne, przebili pęcherz i poszło , jedynie nacienia nie uniknęłam i łyżeczkowania po porodzie🙈,ale ogólnie sam przebieg porodu wspominam dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 23:06
-
Help! Czy któraś z Was korzystała z porady laktacyjnej? Możecie kogoś polecić i nie chodzi mi tu o poradę online. Mamy kryzys, potrzebuje pomocy na już bo jak to potrwa jeszcze chwilę to się złamie i podam butlestarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Help! Czy któraś z Was korzystała z porady laktacyjnej? Możecie kogoś polecić i nie chodzi mi tu o poradę online. Mamy kryzys, potrzebuje pomocy na już bo jak to potrwa jeszcze chwilę to się złamie i podam butle
Jak coś mogę podać namiar na priv ja miałam.