X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo to bardzo dobre informacje :) mimo wszystko. U mnie sukces z chusta. Po godz aktywności przygotowałam sobie już chustę i przytuliłam go do siebie i tak chodziłam i bujalam z 10 minut zanim zaczelam wiązać żeby mięśnie rozluźnił. I wiązałam go bardzo bardzo powoli cały czas chodząc po pokoju i bujając i śpiewając i gadając 😁 ani na chwilę nie pisnął że coś mu się nie podoba. Zeszło mi to z pół godz ale zasnął po chwili. Jestem w szoku, wcześniej to ryk taki i uspokoić potem nie mogłam przez godzinę. No i cały czas udawałam że go trzymam żeby myslal że ręce są na swoim miejscu. Spróbuj może Ci się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 11:42

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 ✊🏻✊🏻✊🏻🍀🍀🍀

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Już niedługo ❤ Za kilka dni donoszona! To pewnie kamien z serca Ci spadnie, co? ❤

@Kukus gratulacje ❤

Moja ostatnio kiepsko w dzien spi, glownie na rekach 🤷‍♀️ Moja na szczescie chuste akceptuje, wiec kolo 10 wrzucam ja w chuste i spi, a ja moge zrobic i zjesc sniadanie i przygotowac obiad. Jak nie w chuscie to krolewna by chciala byc noszona do spania na rekach 🙈
    @Za duzo a moze jakas huśtawka zdalaby u Was egzamin? Jest tez takie specjalne lozeczko, ktore mozna wynajac (Ashton Kurcher z Mila Kunis z takiego korzystali) i to łóżeczko wykrywa jak dziecko sie wybudza i zaczyna wtedy bujanie i dziecko spi lepiej.

Tak 🙂, ale już chce rodzic🙈, akurat doktor jest na dłuższym l4 a cały czas chodziłam do Niego i teraz byłam raz w zastępstwie u a Profesora, a nie ma to jak swój lekarz, no ale jesteśmy w stałym kontakcie sms, telefonicznym.

Dziękuje za kciuki 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek gratuluje mi chyba brakuje cierpliwości do tej chusty ale zrobię jeszcze kilka podejść.
    Martynkowo jak pojedziesz na sw rodziny to radzę wziąć papier toaletowy ze sobą i octenisept żeby chociaż trochę zdezynfekować tą starą brudną łazienkę 😩

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Glonojadek gratuluje mi chyba brakuje cierpliwości do tej chusty ale zrobię jeszcze kilka podejść.
    Martynkowo jak pojedziesz na sw rodziny to radzę wziąć papier toaletowy ze sobą i octenisept żeby chociaż trochę zdezynfekować tą starą brudną łazienkę 😩
    Ooooo!!!! Dobrze kochana, że mówisz 😳. Nie wpadłabym na to żeby zabrac papier, a czym przemywaja dzieciom pępek ? Octaniseptem ?

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy oni czymś przemywają ja mojej nie przemywałam niczym tylko osuszalam w koło patyczkiem i odpadł nam po tygodniu .

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpadł dopiero jakieś dwa tygodnie temu 😅 ale to przez to że były szwy. Czyściłam octeniseptem.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś kontrolę u Sz., mała spadła do 11 centyla niestety. 31t. i 4 dni, a na karcie napisane że 32t. i 3 dni.
    1780 g, Sz. mówił, żeby skontrolować wagę za 2 tygodnie. W grudniu była w 66 centylu, miesiąc temu ok. 33, dziś 11. Trochę spanikowałam, pytałam go czy spodziewać się, że za 2 tyg. wypadnie z tej siatki, a on powiedział, że nie. Trzeba sprawdzić i tyle. Niby Sz. wyglądał na spokojnego, ale w mojej głowie już dużo się kłębi.. :(
    Ciągnie się anomalia w komorach mózgowych, ale mam namiar na radiologa po urodzeniu do sprawdzenia, wg Sz. to raczej nic złego. Glonojadek chyba Ty miałaś taką sytuację, tak mi się kojarzy.

Z innej beczki: dostałam zaświadczenie od psychiatry na cc, podobno w moim szpitalu lekarze je akceptują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 20:29

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 tak ja miałam asymetrię komór. Pewnie dostałaś namiary na dr Ewę. Ja byłam u niej bo w szpitalu nie dowiedziałam się za wiele no i w zleceniach ze szpitala miałam do kontroli USG główki. Generalnie wyszlo wszystko ok :) 8 marca ponownie sprawdzamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 20:51

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, na nią. To dobrze, że Ok, chociaż myślałam, że to od razu coś wiadomo, a może być jednak więcej kontroli widzę.

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo ma racje, papier w św niestety pamięta ostatni skup makulatury 😕 ja go rzucałam na podłogę zeby się nie zabić po wyjęciu z prysznica.
    Po naturalnym porodzie i tak przy okazji siku lepiej od razu się podmyć i używać jednorazowych ręczników np z seni.

Czyli bardzo płaczliwa malutka, skoro takie macie ceregiele zeby wyjść, 😢
    Może skoki rozwojowe dodatkowo potęgują to rozdrażnienie maluszka ?
    Ktoś tutaj pisał o osteopacie i ogólnie fizjo.
    Do nas przychodzi dziewczyna do domu, tak skontrolować go co miesiąc z rozwojem ruchowym.

• antonna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Za dużo to bardzo dobre informacje :) mimo wszystko. U mnie sukces z chusta. Po godz aktywności przygotowałam sobie już chustę i przytuliłam go do siebie i tak chodziłam i bujalam z 10 minut zanim zaczelam wiązać żeby mięśnie rozluźnił. I wiązałam go bardzo bardzo powoli cały czas chodząc po pokoju i bujając i śpiewając i gadając 😁 ani na chwilę nie pisnął że coś mu się nie podoba. Zeszło mi to z pół godz ale zasnął po chwili. Jestem w szoku, wcześniej to ryk taki i uspokoić potem nie mogłam przez godzinę. No i cały czas udawałam że go trzymam żeby myslal że ręce są na swoim miejscu. Spróbuj może Ci się uda.

Gratuluje 😍 Ja tez motam chodzac po domu, powoli. Raz nawet wkladalam ja w chuste skaczac na pilce 🙈

@Kora88 mam nadzieje,.ze corka nadrobi! Po 20 tc uaktywniaja sie geny i jedne dzieci rosna szybko, inne wolniej, no ale kontrolowac trzeba. Moja raz spadla na 6 centyl, a ostatecznie urodzila sie z waga 325o g, wiec normalne dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 09:23

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Gratuluje 😍 Ja tez motam chodzac po domu, powoli. Raz nawet wkladalam ja w chuste skaczac na pilce 🙈

Dzisiaj było lepiej :) udało nam się zamotac szybciej i bez tej całej otoczki bujaniowo śpiewającej przez co wiązanie wyszło mi lepiej. A moje dziecko patrzyło z zainteresowaniem co robię i zero histerii. Chyba dostrzegł że to nic złego 🤔

Dziękuję za gratulacje bo to ciężka droga była 😅

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Taaak, na nią. To dobrze, że Ok, chociaż myślałam, że to od razu coś wiadomo, a może być jednak więcej kontroli widzę.

Niestety z maluszkami tak jest że intensywnie się rozwijają do 3 msc i trzeba sprawdzać. W szpitalu coś pewnie wstępnie powiedzą ale i tak odeślą na kontrole. Ja za niemowlęcia też miałam asymetrie. Ale ja jakoś dziwnie byłam spokojna że wszystko będzie dobrze. ☺️ Sam Sz powiedział że nie jest to niepokojące.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo a nie myślałaś nagrać to co Cię niepokoi u małej? Bo faktycznie podczas wizyty możesz nie trafić z tym.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Za dużo a nie myślałaś nagrać to co Cię niepokoi u małej? Bo faktycznie podczas wizyty możesz nie trafić z tym.
    Dzisiaj wyszłam z nią bez żadnej histerii. Zawsze ubierałam ją jak zasypiała a i tak się budziła . A tu nagle obudziła się mówię będzie ryk a ona zasnęła z powrotem i leży w wózku nie w nosidle. Aż się poryczalam ze szczęścia 😢 a i dzisiaj w nocy wyjątkowo chciała z nami spać budziła się co godzinę ale to już i tak poprawa 😁

Glonojadek lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna dziękuje, mam nadzieje że nadrobi. Dałaś mi nadzieje z tym 6 centylem.

Glonojadek, w sumie Sz. ma doświadczenie i zna się na rzeczy, dobrze chyba mu zaufać.

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojej strony mogę polecić herbatkę bocianek (ona jest na laktację) ale ułatwia ponoć trawienie matce i dziecku oraz przeciwdziała kolkom i wzdęciom. Piję taka bo odrzuciłam na razie kawę i herbatę. Czasem cappuccino się napije. Piję już to od dłuższego czasu.

Za dużo gratuluję postępów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 04:55

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna - jesteś dziś? Wysłałam zaproszenie 🙂 Mam pytanko o prywatna położna bo pod nieobecność doktora będę czuła się bezpieczniej mając położna, a kontaktowałam się z dwiema, od dziś nie mam szwu, szyjki praktycznie brak, prawie 3 cm rozwarcia, ale brak skurczy więc moze się zacząć np jutro ale też i mogę jeszcze pochodzić trochę z takim stanem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Ja ze swojej strony mogę polecić herbatkę bocianek (ona jest na laktację) ale ułatwia ponoć trawienie matce i dziecku oraz przeciwdziała kolkom i wzdęciom. Piję taka bo odrzuciłam na razie kawę i herbatę. Czasem cappuccino się napije. Piję już to od dłuższego czasu.

Za dużo gratuluję postępów :)
    Też odłożyłam kawę puki co . A po tej herbacie nie będzie nawału pokarmu czy coś ?

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ