🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny na diecie bez bmk, czy suplementujecie wapń?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Kora88 zgadza się. Co kilka dni mam brązowe plamienia. Raz nawet pojawiła się żywa krew w niewielkiej ilości. Tak się zdenerwowałam, że aż zemdlałam. Dr.mówił, że w tym okresie to normalne i mam się nie stresować. Macica sie rozciąga... Ale łatwo się mówi 😊
-
Anulas wrote:Gaja88 tak. Nawet dr mi zalecil juz po 2 tygodniach stosowania diety.
A możesz mi powiedzieć w jakiej dawce? Właśnie mi nic lekarz nie zalecił ale miałam po kilku tygodniach wrócić do jedzenia sera żółtego. Teraz alergolog stanowczo zabronił powrotu do jakichkolwiek produktów z bmk, ale o suplementacji nie wspomniał.
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Jak u Was kochane ? Jak się czujecie na ostatnich nogach?
Jak maluszki?
My walczymy z brzuszkiem mały jest taki kochany, a mi serce krwawi, ze nie mogę mu pomóc, ale ponoć dyschezja układu pokarmowego jest normalna u dzieci..
Powiem Wam, że macierzyństwo jest szokujące. Nie wiedzialam, że można kogoś tak mocno kochać! A myslalam, że miłość do męża jest silna! Ale do dziecka to inna bajka 🥺🥺🥺💖💖💖Glonojadek, Kaach, Kora88 lubią tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyMartynkowo wrote:Jak u Was kochane ? Jak się czujecie na ostatnich nogach?
Jak maluszki?
My walczymy z brzuszkiem mały jest taki kochany, a mi serce krwawi, ze nie mogę mu pomóc, ale ponoć dyschezja układu pokarmowego jest normalna u dzieci..
Stasiu miał dyschezje wiec wiem co czujesz w kwestii patrzenia jak się maluszek meczy. U nas pomogła wizyta u fizjoterapeutki która Go „odgazowala” i pokazała cwiczenia żeby mu pomoc. Już po tej pierwszej wizycie była znacząca różnica, także polecam się wybrać. -
Ale_ks wrote:Stasiu miał dyschezje wiec wiem co czujesz w kwestii patrzenia jak się maluszek meczy. U nas pomogła wizyta u fizjoterapeutki która Go „odgazowala” i pokazała cwiczenia żeby mu pomoc. Już po tej pierwszej wizycie była znacząca różnica, także polecam się wybrać.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Czy któraś z Was posiada informacje jak długo maluszek może nie robić kupy przy KP? Lekarz mówił że max 5 dni i dac czopek glicerynowy. Ale ile razy można? To już 3 raz pod rząd kiedy jest tydzień bez kupy ale nic go nie boli szczęśliwe dziecko. Znowu ograniczam nabiał i jem mniej ciężkostrawnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 18:55
-
nick nieaktualny
-
Ale_ks wrote:Anna Timmler, przyjmuje na Polance w Poznaniu13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:Jak u Was kochane ? Jak się czujecie na ostatnich nogach?
Jak maluszki?
Powiem Wam, że macierzyństwo jest szokujące. Nie wiedzialam, że można kogoś tak mocno kochać! A myslalam, że miłość do męża jest silna! Ale do dziecka to inna bajka 🥺🥺🥺💖💖💖
Ja dziś myślałam, że odeszły mi wody, ale chyba jednak nie.. strasznie się spocilam jak leżałam i plamy takie dwie mega mokre miałam na piżamie. No ale nie jestem pewna.. stwierdziłam, że poobserwuję, bo w szpitalu u nas to już bym została na długo. No nic nie leci, skurczy nie ma narazie, a to było koło 17. Ruchy są. Z każdym dniem coraz bardziej się boje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 21:33
-
nick nieaktualny
-
Gaja88 wrote:A możesz mi powiedzieć w jakiej dawce? Właśnie mi nic lekarz nie zalecił ale miałam po kilku tygodniach wrócić do jedzenia sera żółtego. Teraz alergolog stanowczo zabronił powrotu do jakichkolwiek produktów z bmk, ale o suplementacji nie wspomniał.
1000 biorę ale sama z siebie bo dawki mi nie podali -
Kora88 wrote:Kiedyś myślałam, że problemy kończą się jak zachodzi się w ciąże, potem że jak się ją donosi, a okazuje się, że to dopiero początek drogi. Dobrze, że jest tyle miłości, która się mnoży ❤️
Ja dziś myślałam, że odeszły mi wody, ale chyba jednak nie.. strasznie się spocilam jak leżałam i plamy takie dwie mega mokre miałam na piżamie. No ale nie jestem pewna.. stwierdziłam, że poobserwuję, bo w szpitalu u nas to już bym została na długo. No nic nie leci, skurczy nie ma narazie, a to było koło 17. Ruchy są. Z każdym dniem coraz bardziej się boje.
Tak ciąża to pikuś w porównaniu z dalszym rozwojem malucha. ❤️❤️Kora88 lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Za dużo za dużo wrote:Glonojadek z tego co ja wiem to 7-10 dni max 15.
Martynkowo karmisz piersią ? Jeśli tak to sprubój odstawić nabiał większość tu widzę przechodzi ten temat .
Spróbuje z tym nabiałem i wizyta u fizjo. Zrobię wszystko żeby mu pomóc...13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo widzę wkrecilas się w macierzynstwo ja pierwszy tydzień w domu cały czas ryczalam i mówiłam jak kocham moje maleństwo 😁 więc Cie rozumiem. Ja nawet nie wiem kiedy 4 miesiące życia mojego dziecka zleciało (a nadal karmie piersia szok po drodze jeszcze załapałam kryzysy laktacyjne 3 i 4 miesiaca) a od 6 miesiąca rozszerzenie diety a ja jeszcze nic nie mam ogarnięte.
Martynkowo, Kora88 lubią tę wiadomość
-
Glonojadek wrote:Martynkowo widzę wkrecilas się w macierzynstwo ja pierwszy tydzień w domu cały czas ryczalam i mówiłam jak kocham moje maleństwo 😁 więc Cie rozumiem. Ja nawet nie wiem kiedy 4 miesiące życia mojego dziecka zleciało (a nadal karmie piersia szok po drodze jeszcze załapałam kryzysy laktacyjne 3 i 4 miesiaca) a od 6 miesiąca rozszerzenie diety a ja jeszcze nic nie mam ogarnięte.
Ah! Wkręciłam się na maksa!❤️ Chodź tak jak piszesz, tez rycze codziennie! Raz ze szczęścia, że już jest, raz, że boli go brzusio... ogólnie mam baby blues, chodź nieco mniejszy niż na początku po porodzie. Wtedy to mąż się o mnie bal bo ciagle ryk i ryk. Do tego mamy żółtaczkę i pokłóciliśmy się z połową rodziny bo każdy miał złote rady i był najmądrzejszy. A mnie to wykańczało... nie wiem czemu w takich sytuacjach rodzina poczuwa się do większej odpowiedzialności za dziecko? Przecież to mój syn i wiem co dla niego dobre...13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️