🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w 36 tyg. mała była pośladkowo, więc wskazanie, ale mam też zaświadczenie od psychiatry o szczątkach fobii. Od 2 tygodni mam rozmowy z psychoterapeuta, ale to tak dla mnie, bez papierów, po invitro, w sprawie porodu itp.
Kojarzycie, czy miałyście datę na skierowaniu do szpitala kiedy się tam udać? Ja mam iść jutro i spanikowałam, bo tak mi tylko lekarz kazał a nie mam tej daty na skierowaniu 🙈 -
Misia01 wrote:Nie mam wskazań do cc. Dlatego pytam jak to załatwić 😉13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyMisia01 wrote:Wszystkie miałyście wskazania do cc ?
Jeżeli chcesz CC na życzenie to jest taka możliwość.
Kora88 masz iść na jakiś konkretny oddział,Twój lekarz ustalil termin przyjęcia? Czy masz ogólne skierowanie do szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 14:46
Misia01 lubi tę wiadomość
-
Ja jak ktoś się uprze to wskazań nie mam, ale jak weźmie pod uwagę wszystko co przeszłam to każdy mówi, że w moim przypadku CC bedzie dużo lepsze. Pierwsza była taka sugestia położnej chociaż sama mówiła, że powinna zachęcać mnie do SN, ale w tym wypadku zaleca CC. AB i ordynator ode mnie ze szpitala też są zdania, że CC będzie dla mnie lepsze. Ja panicznie się boje o moje oczy mam ryzyko odklejenia siatkówki, ale na laser jeszcze się nie nadaje, a okulista zaświadczenie bała się wypisać na CC. Mam tylko skrócenie 2 fazy porodu 🙈.
Kora88 lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualnyMisia01 wrote:Nie mam wskazań do cc. Dlatego pytam jak to załatwić 😉
Spróbuj zaświadczenie od psychiatry o tokofobii. Nie sadze ze pojedziesz do szpitala i powiesz ze chcesz cc i Ci je zrobią bez żadnych wskazań bo ty chcesz. Cięcie cesarskie to jest poważna operacja i każdy lekarz będzie dążył do porodu sn.
Mój lekarz wiedział ze jestem po operacji i nie dam rady urodzić sn a i tak musiałam mu pokazać zaświadczenie od ortopedy. Na słowo nikt Ci nie zrobi. Gdyby było tak łatwo to by w szpitalach nie podważali tych zaświadczeń.
Jak trafiłam do szpitala w 32tc z zagrażającym porodem przedwczesnym, nie miałam jeszcze zaświadczenia i zapytałam lekarza na izbie co w sytuacji jakbym miała zacząć rodzic to powiedział ze oni będą decydować i ja nie mam wplywu.. -
kinga25 wrote:Jeżeli chcesz CC na życzenie to jest taka możliwość.
Kora88 masz iść na jakiś konkretny oddział,Twój lekarz ustalil termin przyjęcia? Czy masz ogólne skierowanie do szpitala?
Jeszcze mam taką przypadłość która dziś się nasiliła: po 5-10 min stania zaczynają mi mrowieć nogi i robią się lekko sine, a na nich są białe plamy.. w sekundę chciałam jechać na IP ale się położyłam i przeszło. Wstałam i znów to samo. Robiło mi się tak, ale nie aż takie nasilone. Nie wiem czy to od tego leżenia może przez 6 miesięcy? Jestem trochę przerażona. Miałyście takie objawy może?Moze już gdzies dziecko mocno naciska?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 15:56
-
Misia01 wrote:Nie mam wskazań do cc. Dlatego pytam jak to załatwić 😉
-
Hej Dziewczyny
Przyszłam się pochwalić, że nasz Królewicz urodził się 12 kwietnia, zaskakując mnie, bo myślałam, że jeszcze chwilkę pochodzimy sobie jeszcze w dwupaku. Wdg OM termin był na 21 kwietnia. Skórcze mi się dziwnie nasilały w związku z czym do szpitala trafiłam z 8cm rozwarciem i niecałe 2h później miałam dziecko na sobie. Jeśli chodzi o poród to dla mnie osobiście najgorsze to nacięcie krocza i później utrata brzucha i wagi. Płakałam jak widziałam jak moje ciało się zmieniło, mimo iż właściwie najważniejsze miałam przy sobie. Może to dlatego, że byliśmy 6 dni sami w szpitalu.
Niestety nie zdążyłam zaopatrzyć się w tą płatną szczepionkę na wzwb i zastanawiam się, czy dalej możemy już szczepić tą płatną, muszę podpytać pediatry. I w ogóle chciałam Was zapytać jak zdecydowałyście się szczepić dzieci i dlaczego tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 16:07
Kora88, Glonojadek, Ale_ks, Kaach, Gaja88, Misia01, Martynkowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia01 z doswiadczenia, obserwacji, różnych historii, jeżeli myślisz o CC bez wskazań medycznych to warto miec solidne zaświadczenie o CC w dzisiejszych czasach nawet bycie pacjentka ordynatora nie daje gwarancji, że zrobią Ci to CC, np jak trafisz podczas jego nieobecności do szpitala i na inny oddział, decyzję podejmują lekarze z tego oddzialu, znajoma miała taka sytuację, ordynator był za Cc mówił, że nie jest kandydatką do SN, kolejny lekarz z oddziału nie widział przeciwskazań do SN, albo dogadasz się, że swoim lekarze że poprostu Ci do CC zrobi. Teraz niestety jest tak, że to lekarz dyżurny na porodówce i IP decyduje.
-
Moja znajoma (po traumie porodowej SN) też była ugadana co do CC nawet na Polnej ale lekarz się wypiął na samej końcówce. A z drugim potem też niby ugadana ale i tak najpierw musiała przejść SN i dopiero kiedy był brak postępu bo zablokowała się psychicznie to wziął ją dopiero na CC.
-
Moja szwagierka miała wskazanie do, cc bo mały miał za krótka pępowinę do SN. Lekarka jej powiedziała, ze może dać jej skierowanie na cc, ale nie wie jaki będzie lekarz na dyżurze i czy nie podważy tego skierowania. Powiedziała tez ze jeśli jej zapłaci 2000 tys to ona przyjedzie i osobiście jej cc zrobi.
Wiadomo, zapłaciła i faktycznie przyjechała i zrobiła jej cc co do dnia. Ale świństwo bo miała niepodważalne skierowanie, a jednak musiała zapłacić.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
@Mrs.P gratulacje!!! Porod ekspres 😍😍😍 Co do ciała to co ja mam powiedzieć 😭 mialam tak ogromny brzuch, ze w ostatnim miesiacu caly popekal 😭 Po pierwszej ciąży na obecnym etapie juz prawie brzucha nie mialam, a teraz to nadal odstaje 🙄 Zaczelam szczotkowac ciało, może cos mi to pomoze na skore i te rozstepy.
Co do szczepien to szczepimy Engerixem, 5w1, płatnymi pneumokokami. Jedna szczepionka na jednej wizycie. Takze bylam juz 5 razy u lekarza 🙈 Ale szczepienia przechodzi dobrze, wiec nastepnym razem podamy 5w1 i rota za jednym razem. Rozbijalam tak, bo sie balam reakcji. Starsza zle przechodzila szczepienia. Wybralam schemat z 5w1, bo jest najłagodniejszy.
Z tym CC to potwierdzam. Jak nie beda chcieli to za cholerę nie zrobia. Kobieta moze co najwyżej odmowic CC, ale w druga strone, zeby miec jak oni nie chca to niestety nie. Jedyna opcja jaka widze to umowic sie z lekarzem, przyjść na jego dyzur i byc cieta przez niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 20:58
👧 2017 ❤ 👶 2021