X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 36 tyg. mała była pośladkowo, więc wskazanie, ale mam też zaświadczenie od psychiatry o szczątkach fobii. Od 2 tygodni mam rozmowy z psychoterapeuta, ale to tak dla mnie, bez papierów, po invitro, w sprawie porodu itp.
    Kojarzycie, czy miałyście datę na skierowaniu do szpitala kiedy się tam udać? Ja mam iść jutro i spanikowałam, bo tak mi tylko lekarz kazał a nie mam tej daty na skierowaniu 🙈

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Misia01 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wskazań do cc. Dlatego pytam jak to załatwić 😉

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 wrote:
    Ja tylko z własnego doświadczenia napisze, że SN jest naprawdę do przejścia a po nim czułam się jakbym nie rodziła :) po wszystkim poszłam pod prysznic i smigalam jak nówka. A dziewczyny po cc mocno umierały. Ból przechodzi i się go nie pamięta ;*

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Misia01 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam złe doświadczenia w rodzinie jeżeli chodzi o poród sn.i to nie chodzi o ból. Dlatego chce tego uniknąć. Chciałabym rodzić na Polnej. Słyszałam, że jeżeli chodzi o sprzęt to najlepszy szpital. Napewno czułabym się bezpiecznie.

• Misia01 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie miałyście wskazania do cc ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 wrote:
    Wszystkie miałyście wskazania do cc ?

Jeżeli chcesz CC na życzenie to jest taka możliwość.

Kora88 masz iść na jakiś konkretny oddział,Twój lekarz ustalil termin przyjęcia? Czy masz ogólne skierowanie do szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 14:46

Misia01 lubi tę wiadomość

• Kaach Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ktoś się uprze to wskazań nie mam, ale jak weźmie pod uwagę wszystko co przeszłam to każdy mówi, że w moim przypadku CC bedzie dużo lepsze. Pierwsza była taka sugestia położnej chociaż sama mówiła, że powinna zachęcać mnie do SN, ale w tym wypadku zaleca CC. AB i ordynator ode mnie ze szpitala też są zdania, że CC będzie dla mnie lepsze. Ja panicznie się boje o moje oczy mam ryzyko odklejenia siatkówki, ale na laser jeszcze się nie nadaje, a okulista zaświadczenie bała się wypisać na CC. Mam tylko skrócenie 2 fazy porodu 🙈.

Kora88 lubi tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 wrote:

Spróbuj zaświadczenie od psychiatry o tokofobii. Nie sadze ze pojedziesz do szpitala i powiesz ze chcesz cc i Ci je zrobią bez żadnych wskazań bo ty chcesz. Cięcie cesarskie to jest poważna operacja i każdy lekarz będzie dążył do porodu sn.
    Mój lekarz wiedział ze jestem po operacji i nie dam rady urodzić sn a i tak musiałam mu pokazać zaświadczenie od ortopedy. Na słowo nikt Ci nie zrobi. Gdyby było tak łatwo to by w szpitalach nie podważali tych zaświadczeń.

Jak trafiłam do szpitala w 32tc z zagrażającym porodem przedwczesnym, nie miałam jeszcze zaświadczenia i zapytałam lekarza na izbie co w sytuacji jakbym miała zacząć rodzic to powiedział ze oni będą decydować i ja nie mam wplywu..

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Jeżeli chcesz CC na życzenie to jest taka możliwość.

Kora88 masz iść na jakiś konkretny oddział,Twój lekarz ustalil termin przyjęcia? Czy masz ogólne skierowanie do szpitala?
    Ogólne chyba, na położniczy. Lekarz powiedział tylko kiedy iść i tyle, także nic więcej nie mówił, oprócz tego, żeby iść i następnego dnia pewnie będą ciąć. Dziwne że bez daty wpisał.

Jeszcze mam taką przypadłość która dziś się nasiliła: po 5-10 min stania zaczynają mi mrowieć nogi i robią się lekko sine, a na nich są białe plamy.. w sekundę chciałam jechać na IP ale się położyłam i przeszło. Wstałam i znów to samo. Robiło mi się tak, ale nie aż takie nasilone. Nie wiem czy to od tego leżenia może przez 6 miesięcy? Jestem trochę przerażona. Miałyście takie objawy może?Moze już gdzies dziecko mocno naciska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 15:56

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 wrote:
    Jeśli byś chciała, porozmawiaj z lekarzem i położną, doradzą jak w twoim przypadku. Mi doradziła tak położna po rozmowie, żeby porozmawiać z psychiatrą i jeśli uzna to da zaświadczenie np. o fobii.

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Przyszłam się pochwalić, że nasz Królewicz urodził się 12 kwietnia, zaskakując mnie, bo myślałam, że jeszcze chwilkę pochodzimy sobie jeszcze w dwupaku. Wdg OM termin był na 21 kwietnia. Skórcze mi się dziwnie nasilały w związku z czym do szpitala trafiłam z 8cm rozwarciem i niecałe 2h później miałam dziecko na sobie. Jeśli chodzi o poród to dla mnie osobiście najgorsze to nacięcie krocza i później utrata brzucha i wagi. Płakałam jak widziałam jak moje ciało się zmieniło, mimo iż właściwie najważniejsze miałam przy sobie. Może to dlatego, że byliśmy 6 dni sami w szpitalu.
    Niestety nie zdążyłam zaopatrzyć się w tą płatną szczepionkę na wzwb i zastanawiam się, czy dalej możemy już szczepić tą płatną, muszę podpytać pediatry. I w ogóle chciałam Was zapytać jak zdecydowałyście się szczepić dzieci i dlaczego tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 16:07

Kora88, Glonojadek, Ale_ks, Kaach, Gaja88, Misia01, Martynkowo lubią tę wiadomość

uwo9s65govurilvf.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje ❤️

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 z doswiadczenia, obserwacji, różnych historii, jeżeli myślisz o CC bez wskazań medycznych to warto miec solidne zaświadczenie o CC w dzisiejszych czasach nawet bycie pacjentka ordynatora nie daje gwarancji, że zrobią Ci to CC, np jak trafisz podczas jego nieobecności do szpitala i na inny oddział, decyzję podejmują lekarze z tego oddzialu, znajoma miała taka sytuację, ordynator był za Cc mówił, że nie jest kandydatką do SN, kolejny lekarz z oddziału nie widział przeciwskazań do SN, albo dogadasz się, że swoim lekarze że poprostu Ci do CC zrobi. Teraz niestety jest tak, że to lekarz dyżurny na porodówce i IP decyduje.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma (po traumie porodowej SN) też była ugadana co do CC nawet na Polnej ale lekarz się wypiął na samej końcówce. A z drugim potem też niby ugadana ale i tak najpierw musiała przejść SN i dopiero kiedy był brak postępu bo zablokowała się psychicznie to wziął ją dopiero na CC.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Misia01 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę z psychiatra też bym się dogadała. Chodziłam do psychiatry pół roku. Wtedy miałam stany lękowe. Nawet Pani dr ma wpisane , że lecze się in vitro. Muszę najpierw z lekarzem porozmawiać jak on to widzi.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P gratulacje 🍾🎉 Szybka akcja 😉 Ja szczepilam 6w1 i pneumokoki doplacilam.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka miała wskazanie do, cc bo mały miał za krótka pępowinę do SN. Lekarka jej powiedziała, ze może dać jej skierowanie na cc, ale nie wie jaki będzie lekarz na dyżurze i czy nie podważy tego skierowania. Powiedziała tez ze jeśli jej zapłaci 2000 tys to ona przyjedzie i osobiście jej cc zrobi.
    Wiadomo, zapłaciła i faktycznie przyjechała i zrobiła jej cc co do dnia. Ale świństwo bo miała niepodważalne skierowanie, a jednak musiała zapłacić.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mrs.P gratulacje!!! Porod ekspres 😍😍😍 Co do ciała to co ja mam powiedzieć 😭 mialam tak ogromny brzuch, ze w ostatnim miesiacu caly popekal 😭 Po pierwszej ciąży na obecnym etapie juz prawie brzucha nie mialam, a teraz to nadal odstaje 🙄 Zaczelam szczotkowac ciało, może cos mi to pomoze na skore i te rozstepy.
    Co do szczepien to szczepimy Engerixem, 5w1, płatnymi pneumokokami. Jedna szczepionka na jednej wizycie. Takze bylam juz 5 razy u lekarza 🙈 Ale szczepienia przechodzi dobrze, wiec nastepnym razem podamy 5w1 i rota za jednym razem. Rozbijalam tak, bo sie balam reakcji. Starsza zle przechodzila szczepienia. Wybralam schemat z 5w1, bo jest najłagodniejszy.

Z tym CC to potwierdzam. Jak nie beda chcieli to za cholerę nie zrobia. Kobieta moze co najwyżej odmowic CC, ale w druga strone, zeby miec jak oni nie chca to niestety nie. Jedyna opcja jaka widze to umowic sie z lekarzem, przyjść na jego dyzur i byc cieta przez niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 20:58

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Misia01 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny bardzo mi pomogłyście 😘Zapytalam, ponieważ akurat poruszony był temat cc.Przede mną daleka droga. Różnie jeszcze może być... Ale jeżeli się uda🙏to będę wiedziała jak to wszystko działa 😙

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozecie przypomnieć do jakiego osteopaty chodzilyscie z problemami z brzuchem? Szukam kogos dla kuzynki.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ