🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaach wrote:Dziewczyny mam do Was trochę pytań.
1.Jaką witaminę D polecacie dla malucha? Położna mówiła o Juvit D inni polecaja Vigantol lub Devikap. A ja nic nue wiem.
2.PPrzed CC kiedy miałyście odstawiona clexane bo AB mówił jak CC w środę to w poniedziałek odstawić, a ordynator, żeby we wtorek jeszcze wziąść rano i odstawić. No i AB później w połogu kazał brać 2 tyg, ordynatora zapomniałam pytać 🙈.
3. Sterylizator butelek itp to hit czy kit?
4. Aaa i do kiedy brałyście magnez bo nie wiem czy odstawić czy przed i szpitalem? I witaminy typu prenatal duo i Folate do kiedy to się bierze.
1. Dajemy vigantol, polozna poleciła.
2. Clexane brałam w niedziele ok 9 a w poniedziałek po 10:00 szlam na cesarkę. Tak kazali lekarze w szpitalu. Po cesarce brałam jeszcze miesiąc.
3. Karmie tylko butelka i nie mam sterylizatora i nie czuje potrzeby 🤷🏻♀️Nowe rzeczy wygotowuję, a później zalewam wrzątkiem i czyszczę.
4. W 36tc przestali mi już podawać. Po porodzie znowu zaczęłam brać.Kaach lubi tę wiadomość
-
Emma_ wrote:Badanie 400 zł plus ewentualna pappa chyba 180. Zdjęć nie dostałam. Teraz trzeba mieć swój pendrive, żeby dr nagrał filmik.
Podrożało. Co zrobić. 😉 Dzięki za informację. Wtedy nie robiłam testu PAPPa, teraz zobaczymy.
My podajemy Vigantol.Kaach lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaach w temacie witaminy D dodam tylko ze najlepsza jest taka która nie zawiera oleju. My na początku podawaliśmy z olejem a położna powiedziała żeby zmienić bo olej może nasilać problemy z brzuszkiem. A juvit jest na bazie oleju.
Kaach lubi tę wiadomość
-
Ale_ks wrote:Kaach w temacie witaminy D dodam tylko ze najlepsza jest taka która nie zawiera oleju. My na początku podawaliśmy z olejem a położna powiedziała żeby zmienić bo olej może nasilać problemy z brzuszkiem. A juvit jest na bazie oleju.
-
antonna wrote:A od kogo to slyszalas? Ja konsultowalam sie z pediatra i mnie do tego zachecala. Zaszczepilam sie jak Mała miala 7 tygodni. Nic jej nie bylo. Dzieki temu, ze sie zaszczepilam ona dostala ode mnie przeciwciala. Znajoma mowila, ze jej kolezanki-lekarki zbadaly swoim dzieciom przeciwciala i dzieci mialy wyzsze przeciwciala niz one same.
W radiowej Trójce był wywiad ale nie pamiętam z kim.
Dobrze, że o tym wspomniałaś. Teraz wezme pod uwagę szczepienie bo do tej pory nie planowalam. -
Dzięki dziewczyny :*HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:Dziewczyny mam do Was trochę pytań.
1.Jaką witaminę D polecacie dla malucha? Położna mówiła o Juvit D inni polecaja Vigantol lub Devikap. A ja nic nue wiem.
2.PPrzed CC kiedy miałyście odstawiona clexane bo AB mówił jak CC w środę to w poniedziałek odstawić, a ordynator, żeby we wtorek jeszcze wziąść rano i odstawić. No i AB później w połogu kazał brać 2 tyg, ordynatora zapomniałam pytać 🙈.
3. Sterylizator butelek itp to hit czy kit?
4. Aaa i do kiedy brałyście magnez bo nie wiem czy odstawić czy przed i szpitalem? I witaminy typu prenatal duo i Folate do kiedy to się bierze.
Ps Kinga wiesz jak tam Hiacynta?
1. Musisz niestety na swoim maleństwie wypróbować. Ja ostatecznie rozpuszczam tabletke w mleku bo po tych oleistych byly nieźle jazdy🤦
2. Odstawiony miałam zaraz po przyjściu do szpitala, ale planowany byl naturalny porod więc mną się tu nie kieruj. Po cc 10 dni 400 zalecenie dr Kru i w szpitalu też kazali.
3. Dla mnie sterylizator to hit. Kilka razy dziennie chodzi. Laktator, butelki, smoczki... Ale nie kupiłabym go przed ciąża bo może nie być Ci potrzebny.
4. Wszystkie witaminy możesz brac caly czas. W czasie karmienia również. Mi dr Kru kazal brac cały czas bo planujemy za jakieś pół roku wrócić do kliniki. Szczerze jefnak zrobilam sobie od większości przerwę. Biore wapno wit. D3 magnez
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Na to wygląda choć bardzo mocno zaczerwienione. Najlepiej rozgrzej trochę oliwki, natrzyj i załóż czapke na 15 min przed kąpielą.
No właśnie próbowałam już, zostawiałam na dłużej nawet oliwkę, wyczesac ale kompletnie nie schodzi a tylko gorzej jest. Takie twarde strupki to są dlatego się już zastanawiam czy to na pewno ciemieniucha -
Anulas mój mąż to już kazał mi pytać ordynatora kiedy możemy starać się o kolejne 🙈 litości nie ma. Najpierw będziemy chcieli sami, a jak się nie uda to nie wiem czy będę miała na tyle sił, żeby wrócić do kliniki i zacząć wszystko od nowa bo ❄️ już brak.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Ale_ks może potrzebujesz już czegoś silniejszego. Pediatra powinien przepisac.
Kaach my mamy jednego kropka💗, a że lata swoje już mam to nie ma co zwlekać. Dr K mówiła, że po 9 miesiącach mam przyjść a dr Kru że już po pół roku🤦 Pewnie rozne badania itd. to zleci któryś miesiącKaach lubi tę wiadomość
-
Ale_ks wrote:Dziewczyny czy to jest ciemieniucha?
https://naforum.zapodaj.net/7bddadc701a3.jpg.html
Mi to nie wyglada na ciemirniuche. U moich dzieci cli u znajomej synka ciemieniucha byla na wiekszym obszarze. U nas od czubka glowy az po czolo, a nie tak wybiorczo. Nie byla czerwona. Moze to juz bardziej podpada pod ŁZS? Jakby to jednak byla zwykla ciemieniucha to sprobuj wazelina. Gruba warstwa, na to czapka i zobacz po godzinie czy schodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 17:35
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyantonna wrote:Mi to nie wyglada na ciemirniuche. U moich dzieci cli u znajomej synka ciemieniucha byla na wiekszym obszarze. U nas od czubka glowy az po czolo, a nie tak wybiorczo. Nie byla czerwona. Moze to juz bardziej podpada pod ŁZS? Jakby to jednak byla zwykla ciemieniucha to sprobuj wazelina. Gruba warstwa, na to czapka i zobacz po godzinie czy schodzi.
Tez pomyślałam ze to łzs i się zdziwiłam jak pediatra powiedziała ze ciemieniucha mimo ze jej mówiłam ze się nie da wyczesac, to stwierdziła ze to syzyfowa praca i trzeba wyczesywać 🤦🏻♀️ Jak się nie uda to umowie wizytę u innej pediatry.. -
Ale_ks wrote:Dziewczyny czy to jest ciemieniucha?
https://naforum.zapodaj.net/7bddadc701a3.jpg.html
Mój synek miał bardzo długo ciemieniuszkę i dość sporo, gdzieś od środka główki w kierunku czoła. Ale to po prostu były takie żółtawe łuski/strupki. Nie było tak zaognione. Może po czesaniu (nie wyczesywaniu, bo tego nie robiliśmy), jak odpadło, to chwilę było delikatnie czerwone miejsce, ale szybko wracało do normy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2021, 19:08
-
antonna wrote:No u nas to tak samo wyglada jak u @Borowka88. Do tej pory z tym walcze. U nas nie wystarczy delikatnie wyczesac, zeby to zeszło 🙈
U nas to samo, walczymy od 4 tygodnia i ciągle wraca. I wyglada jak taka żółta łuska.
Ale_ks, Nastka podobnie wyglądające zmiany miała na twarzy i dermatolog stwierdził ze to łzs.
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
antonna wrote:No u nas to tak samo wyglada jak u @Borowka88. Do tej pory z tym walcze. U nas nie wystarczy delikatnie wyczesac, zeby to zeszło 🙈
Wiesz co, nam pediatra powiedziała, że sama ciemieniuszka nie powoduje dyskomfortu u dziecka, że jedynie jeżeli nam przeszkadza to wizualnie, to możemy wyczesywać i wyczesywać. Mnie się jakaś "natura ponad wszystko" załączyła 😜 i nie walczyliśmy z tym. Fakt,że grube miesiące samo schodziło. Ale synek miał sporą ciemieniuszkę. Pod pewnym kątem był rudzikiem przez to. 😉 -
Borówka_88 wrote:Wiesz co, nam pediatra powiedziała, że sama ciemieniuszka nie powoduje dyskomfortu u dziecka, że jedynie jeżeli nam przeszkadza to wizualnie, to możemy wyczesywać i wyczesywać. Mnie się jakaś "natura ponad wszystko" załączyła 😜 i nie walczyliśmy z tym. Fakt,że grube miesiące samo schodziło. Ale synek miał sporą ciemieniuszkę. Pod pewnym kątem był rudzikiem przez to. 😉
Moja starsza córka miała kawałek zostawiony, bo przeoczyłam i szczerze to to wcale samo nie zeszło. Miała 2 lata i jeszcze widziałam coś żółtego na głowie w tamtym miejscu. Ja z kolei czytałam, że jak się to zostawi i zrobi się z tego taka twarda skorupa, to potem ona schodzi z włosami. Myślałam, że tak właśnie jest, więc staram się wszystko zetrzeć. U nas się to nie odnawia, tylko po prostu miała tego na połowie głowy, czole i brwiach. Nie usunę wszystkiego od razu, bo dziecko mi się wścieknie 😜👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dziewczyny jestem już po wymazie, ale u mnie to normalnie być nie może 😂. Moje skierowanie nie dotarło, w systemie też go nie było na szczęście miałam kopię i na oddziale dostałam oryginał. Panie się dziwiły, że taka nietypowa sytuacja to im mówię, że u mnie to zawsze coś musi być :p. 3majcie kciuki za negatywny wynik.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️