X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Misia01 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Kruszyński też mocno naciska na brzuch robiąc badanie prenatalne ? Wiem, że jest bardzo sympatyczny. Ale jak go oceniacie jako specjalistę od badań prenatalnych ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 wrote:
    Dr Kruszyński też mocno naciska na brzuch robiąc badanie prenatalne ? Wiem, że jest bardzo sympatyczny. Ale jak go oceniacie jako specjalistę od badań prenatalnych ?

Miałam pierwsze prenatalne u dr Kru. Zero bólu, nic nie naciskał na brzuch, wszystko super opowiadał, upewniał się czy wszystko widzę, sam jeszcze zachęcał do rozmowy, nie przeszkadzały mu siniaki na brzuchu. Dodatkowo miałam zle wyniki pappa i mimo weekendu to sam do mnie zadzwonił uspokoić i powiedzieć co robić dalej. Bardzo dobry lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Dziewczyny mam krwiaka. Od dwóch dni leżę. Kilka godz ok i mocne krwawienie. Czy Wy przy krwiak też tak mieliście? Czy u Was plemienia były delikatne? Denerwuje się, bo może powinni zostawić mnie w szpitalu.

Też mam aktualnie krwiaka, sporo odpoczywam, ale też pozwalam sobie na aktywność, przez pierwsze dni jak leciało to leżałam i bralam nospe, co do tych nawrotów krwawień, jak się pytałam prowadzącego dlaczego niby już nie ma krwawienia a jednak się pojawia to mówił, że krwiaki mogą się ponownie napełniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 00:44

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale-ks mam pytanie, z tego co pamiętam pisałaś, że miałaś objawy rozejścia spojenia i miałaś planowe CC, czy to tylko z tego powodu? Też mam rozejście, wskazania od ortopedy do CC, z moją Panią dr mówiłyśmy o CC planówym, ale najpierw maurlop a potem jedzie na jakieś kursy, termin mam na lipca i się zastanawiam czy nie pójść jeszcze na konsultacje do innego lekarza i z nim się umówić na to CC, tym bardziej, jak teraz to różnie bywa.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kru jest super od badań prenatalnych ale jeśli ma jakiekolwiek wątpliwości to i tak wysyła do Szy. Pytanie czy lepiej iść i przegryźć zęby na komentarze i zaoszczędzić kolejne 400zl czy zapłacić 800 za dwa badania w razie wątpliwości 🤷🏼‍♀️. Ja prowadziłam ciąże u Kru i spytałam czy mogę przyjść na prenatalne do niego, a on, że woli żebym szła do Szy bo to wybitny specjalista. Chodź specyficzny.
    Ja tez miałam krwiaka i pękł mi po wizycie u Kru wiec nie ma reguły chyba raczej. 🤷🏼‍♀️

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    Ale-ks mam pytanie, z tego co pamiętam pisałaś, że miałaś objawy rozejścia spojenia i miałaś planowe CC, czy to tylko z tego powodu? Też mam rozejście, wskazania od ortopedy do CC, z moją Panią dr mówiłyśmy o CC planówym, ale najpierw maurlop a potem jedzie na jakieś kursy, termin mam na lipca i się zastanawiam czy nie pójść jeszcze na konsultacje do innego lekarza i z nim się umówić na to CC, tym bardziej, jak teraz to różnie bywa.

Ja miałam bóle spojenia jakoś w okolicach 14tc ale to przeszło. CC miałam ze względu na stan po operacji biodra. Jak masz mieć planowe cc to może dla spokojnej głowy warto się wybrać do lekarza ze szpitala w którym chcesz rodzic na konsultacje i z nim się umówić na cięcie, popatrz za kimś polecanym właśnie do cięcia.

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Ja miałam bóle spojenia jakoś w okolicach 14tc ale to przeszło. CC miałam ze względu na stan po operacji biodra. Jak masz mieć planowe cc to może dla spokojnej głowy warto się wybrać do lekarza ze szpitala w którym chcesz rodzic na konsultacje i z nim się umówić na cięcie, popatrz za kimś polecanym właśnie do cięcia.

Właśnie próbowałam do dwóch lekarzy z Polnej jeden ma termin na lipiec, drugi sierpień 🙈, ale jeszcze popytam, nie chce pierwszego lepszego, bo może się skończyć jak u koleżanki, że jak już zaczęła rodzic to zero zainteresowania, coś muszę wykombinować dzięki 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    Właśnie próbowałam do dwóch lekarzy z Polnej jeden ma termin na lipiec, drugi sierpień 🙈, ale jeszcze popytam, nie chce pierwszego lepszego, bo może się skończyć jak u koleżanki, że jak już zaczęła rodzic to zero zainteresowania, coś muszę wykombinować dzięki 🙂

Jakbyś chciała to mogę kogoś polecić właśnie z Polnej i myśle ze powinien się znaleźć szybszy termin

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Jakbyś chciała to mogę kogoś polecić właśnie z Polnej i myśle ze powinien się znaleźć szybszy termin

Wysłałam zaproszenie

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Za dużo u mnie też jakieś zawirowania, pierwsze 20 minut po drzemce jeszcze spoko potem maruda taka się włącza (wykluczyłam wszystko od zębów po choroby) że nie da się wytrzymać, ja mogę być w pokoju i marudzi, na rękach też źle - obraca mi się przodem do świata a ja nie mam tyle siły żeby nosić i wnerw, potem to już taka kulminacja że marudzenie przechodzi powoli w ryk i potem się już tak wszystkim zmęczy że znowu śpi i tak w kółko. Obraca się na brzuch i ryk, jak uda się mu przewrócić z powrotem na plecy to jeszcze się zaśmieje ale generalnie sam nie wie o co mu chodzi. Gdyby nie to że karmie piersia to w ogóle pomyślabym że mu wszystko jedno kto się nim zajmuje 🤪
    A i mamy progres w nocy pociumka cycka naje się o odwraca się do mnie dupa albo na wpół obrotu na brzuch albo całkowicie na brzuchu śpi i budzi się tylko na podjedzenie nocne albo zwiady nocne. Może to go męczy 🤣 że śpi bez cyca. Chłopak mi dorasta.

Na prawdę muszę się namęczyć żeby miał dobry humor podczas aktywności ja się nawet zastanawiam skąd ja tyle kreatywności mam.

U mnie to samo szok porostu ale dobrze ze chociaż nie jestem sama że inni też tak mają moj maly też jest maruda na max i tylko chce być noszony. Raczkowac nie chce już sama nie wiem co wymyślać żeby zechciał a wy macie jakieś zabawy na brzuchu żeby leżał.

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Misia01 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiego lekarza polecacie do prowadzenia ciąży z Polnej ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 wrote:
    Dziewczyny jakiego lekarza polecacie do prowadzenia ciąży z Polnej ???

Jedna znajoma prowadzi u dr Icka i jest zadowolona, kolejna u dr Kornackiego też chwali, ja polecam swojego, ale na chwilę obecną nie przyjmuje nowych pacjentek, zapisy są dopiero od września, ale myślę, że jak coś to tych dwóch specjalistów jest godnych polecenia.

• Misia01 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was rodziła w szpitalu Św. Rodziny?

• dominisia8831 Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Może zalega Wam w domu lutinus albo Prolutex? Chętnie odkupie za rozsądną cenę ;).

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 wrote:
    A czy któraś z Was rodziła w szpitalu Św. Rodziny?
    Ja :)

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Misia01 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo jak wrażenia ?

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 wrote:
    Martynkowo jak wrażenia ?
    Jeśli chodzi o samą porodówkę to rewelacja. Miałam dwie super położne, które zostały ze mną do końca porodu, a już skończyły zmianę. :) poród ogólnie wspominam bardzo dobrze właśnie dzięki nim ❤️. Jedna nawet zajrzała do mnie na drugi dzień, żeby zobaczyć, jak sie czuje i obejrzeć małego :) .
    Co do opieki poporodowej to mam mieszane uczucia. Teraz jako bardziej ogarnięta mama, to już bym wiele rzeczy zrobiła inaczej. Najbardziej mam zarzut do braku pomocy przy kp, chodź chęci były ze strony tych położnych. Chodź były tez te stare położne, co uważały, że masz radzić sobie sama, albo na sile próbowały mi dostawić małego, to mnie szlak trafiał. Ale to jeden przytyk. Jedzenie w porządku, sale ładne, łóżka niewygodne jak to w szpitalu 😂. Ale była codzienna pielęgnacja malucha, wizyta pediatry, badania, pobierania krwi. Taki standard chyba. Ja tez wcześniej leżałam na patologi u nich, wiec byłam już trochę zmęczona szpitalem i rozdrażniona, stad na noworodkowym oddziale modliłam się o powrót do domu. A tam na spokojnie wszystko sobie ogarnelam.
    Tak czy siak polecam i przy drugim tez wybiorę na poród sw rodzinie:). Daj znać co byś jeszcze chciała wiedzieć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 04:45

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Misia01 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stawiałam na Polną, podobno mają dobry sprzęt. Ale po ostatniej wizycie zaczęłam się zastanawiać czy dobrze traktują pacjentki med Art. Po zestawie leków dr.od razu się domyślił, że dziecko z in vitro. Zaczął pytać kto jest lekarzem prowadzącym. Polna i med Art się nie lubią.. Mam dylemat. Muszę jak najszybciej lekarza ze szpitala wybrać, a co za tym idzie szpital

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że na polnej jeśli macie ivf w książeczce ciąży wpisane, to wpiszą to również do książeczki zdrowia dziecka.

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Misia01 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo chodziłaś do lekarza ze szpitala, w którym rodziłaś?

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ