🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGaja ja swojej nie waże na szczepieniu zawsze kontrolnie jest ważona i zawsze przyrosty ok . Na tygodnie nie przeliczam.
Ale teraz już te przyrosty są małe unormowało się z początku to mi przybrała dwa kilo w miesiąc . Kaach zadzwoniła bym zapytać bo nawet pani od szczepień dziś mi mówiła że musi odmówić szczepień na przyszły tydzień bo nie ma szczepionek na hurtowni ale mówiła o innych refundowanych . Podsumowała to słowami " państwo dało dupy zajęło się szczepionkami na covid a na resztę zabrakło pieniędzy ." Ja swoją dzisiaj wypłakałam w aptece dosłownie . -
Dzwoniłam przychodnia ma swoje szczepionki i ogólnie jest problem z 6w1 w której jest engerix bo do sierpnia jej nie ma, ale u mnie mają jeszcze kilka na stanie i tą nam podadzą tylko muszę przypomnieć się .HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Anulas wrote:Kora88 tak jak antonna napisala o tym przyroście nie u każdego dziecka jest podręcznikowo, ale z tego co pamiętam napisałaś, że slabo je więc to już jest problem. Poprawiać zaczęło się w 4 miesiącu. Teraz jest znacznie lepiej. Niestety 90% wypija jak już zaśnie. Juz jej nie ważę tak często skoro wypija swoje porcje.
Moja jest na KP od początku ale obstawiam, ze jej male przyrosty tez wynikaly z tego, ze malo je, bo jadla 5-8 minut. No ale ja moge dac dziecku piers ale juz sie za nia z niej nie napije 🤷♀️👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:@Gaja ja waze co tydzień tak kontrolnie. Nie przejmowalabym sie takim niskim tygodniowym przyrostem. Akurat u nas teraz tez tak bylo.
O, dzięki nasz córki są na tym samym etapie więc to pewnie jakieś spowolnienie.
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
To jeszcze jedno pytanie, macie jakieś złote rady jak przekonać dziecko do picia z butelki? W pierwszym i drugim miesiącu życia mała spokojnie piła z butelki odciągnięte mleko, od tego czasu nie było potrzeby a teraz kategorycznie odmawia - pluje, zaciska szczękę, płacze. Próbowaliśmy już z butelki, łyżeczki, kubeczka i ciagle to samo.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
4 transfer - -
antonna wrote:Moja jest na KP od początku ale obstawiam, ze jej male przyrosty tez wynikaly z tego, ze malo je, bo jadla 5-8 minut. No ale ja moge dac dziecku piers ale juz sie za nia z niej nie napije 🤷♀️
Eh masakra z tym żarciem 🤦😉
Zazdroszcze Wam, że możecie karmic piersią bo już mam dość tego sciagania i rozmyślam o przestaniu. Oczywiście zaraz potem mam wyrzuty sumienia, że chce jej podac mieszankę jak mam swoje. Bledne koło 😡
Gaja jednorazowy niski przyrost nic nie znaczy. A ja juz sporadycznie ważę skoro mała pije.Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Ja tez zazdroszczę karmienia piersią 100%. U mnie te ciumkanie to już końcówka tak czuje.
Nienawidzę laktatora, jestem wykończona odciaganiem, ale u mnie dopiero 1,5 mc! Nie wiem ile dam rady, marze o 6 miesiącach ale raczej nie dam rady.. chociaż jak mam swoje to.. No tak jak piszesz błędne koło. -
nick nieaktualnyAnulas ja karmię piersią a też mam powoli myśli żeby podać mieszankę . Teraz wychodzi jej ząb więc mnie już ugryzła parę razy Ale tak jak piszesz zaraz przychodzi myśl po co jak mam swoje . I tak w koło. I jeszcze ten Bebilon pepti jest taki obrzydliwy to sumienia nie mam jej tego podać 😩.
Gaja 88 nasza z butelki ściągnięte piję tylko na boku taka pozycja jak do kp inaczej nie da rady .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 14:54
-
U mnie na tapecie właśnie wychodzą cztery zęby na raz. A już dwa ma. Już obydwa sutki urzniete do krwi. Oczywiście się poryczalam 😟 Gaja u nas z butla identycznie. Ani moje ani MM (krzywi się strasznie). Myślałam może o MM kozim żeby sprawdzic. Ale się poddaje, zaczal chociaz pić wodę. Smakuje mu też napój migdałowy ale nie mam czasu by robić. A to że zje słoiczek czy się napije wody gówno mi daje bo ostatnio po 3 h musiałam wracać do domu na spidzie bo mały już się hiperwentylowal z płaczu za mama 😱 także cyc to dla niego lek na wszystko. Boje się że będzie strasznie trudno go odcycowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 17:39
-
Dziewczyny, a jeśli ja już szczepilam małego 6w1 to drugiej dawki tez nie ma w hurtowni ? 😱13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Dziewczyny, a jeśli ja już szczepilam małego 6w1 to drugiej dawki tez nie ma w hurtowni ? 😱
Sprawdzałam dzisiaj na ktomalek.pl i w Poznaniu jest dostępna w dużej ilości aptekstarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
4 transfer - -
Gaja88 wrote:Sprawdzałam dzisiaj na ktomalek.pl i w Poznaniu jest dostępna w dużej ilości aptek13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Glonojadek wrote:U mnie na tapecie właśnie wychodzą cztery zęby na raz. A już dwa ma. Już obydwa sutki urzniete do krwi. Oczywiście się poryczalam 😟 Gaja u nas z butla identycznie. Ani moje ani MM (krzywi się strasznie). Myślałam może o MM kozim żeby sprawdzic. Ale się poddaje, zaczal chociaz pić wodę. Smakuje mu też napój migdałowy ale nie mam czasu by robić. A to że zje słoiczek czy się napije wody gówno mi daje bo ostatnio po 3 h musiałam wracać do domu na spidzie bo mały już się hiperwentylowal z płaczu za mama 😱 także cyc to dla niego lek na wszystko. Boje się że będzie strasznie trudno go odcycowac.
Skąd ja to znam u nas ząbków juz 6 i idą następne i z tym wciąż coś nowego ostatnio miał zapalenie gardła a teraz znów taki marudny ze szok.ja tez wprowadzam nabiał powoli zaczynam od kaszek mlecznych.CZASEM ZASTANAWIAM SIE CZY TO NIE PRZEZ TA SKAZE TAKI NERWOWY JEST I MARUDNY. Mój mały jest strasznie wymagający czasem wydaje mi się że mam high need baby no bo non stop chce być na rękach. Siedzi juz a i tak mu się nie podoba szczerze nie wyobrażam sobie mieć trzeciego bo nie dałabym rady jakby mi sie trzeci taki trafił. Czasami zastanawiam się czy ta skaza białkowa nie jest od tych wszystkich leków co brałam w ciąży od relanium clexane itd.
Niezapominajka odzywa się czasem?📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
Niezapominajka czasem coś napisze a pierwsze dziecko też takie HNB? Mój też kurcze wiecznie na rękach i musi wszystko dotknąć począwszy od żelazka do odkurzacza. A zrzucanie wszystkiego na ziemię najlepsze. Wczoraj rozebrałam go do golasa i położyłam na ręczniku, szczał pod siebie ale przynajmniej miałam pół godziny spokoju. Może w dzień jest wyczerpujący ale za to nocki są nawet w porządku dzisiaj spał praktycznie sam z pobudkami na cyca co 2h i odwracał się na boczek i zasypiał sam co prawda od 22-6 ale zawsze coś. Przełożyłam o tydzień szczepienie przez ten katar bo ja i partner też przeziębieni a te zęby to może zbieg okoliczności. Ale wolę nie ryzykować bo może mamy ta słynna chorobę hehehe 🤭 ja się cały czas łudzę nadzieją że jak zacznie sam się przemieszczać to już nie będzie taki maruda ale widzę po Tobie że nie ma reguły. Mój nawet posądzony nie lubi tej pozycji a w krzesełku ryk no chyba że ja go trzymam to nie. Obroty robi ładnie przez obydwie strony i z brzucha i z pleców, obracać się na macie wokół własnej osi umie ale jest leniem śmierdzącym i dopiero jak postawiłam mu żelazko to się przesuwał a i jak kota zobaczy to coś ruszy pupę. Ale tak generalnie to len, len i jeszcze raz len i strasznie niecierpliwy i frustrator. 🤣
Też mam czasem myśli że może to przez clexan czy kawę którą piłam w ciąży. Nospy w ogóle nie brałam i od święta relanium. Miałam też momenty stresujące w ciąży a i straszna traumę mam że nie widziałam dziecka zaraz po CC tylko dużo dużo później.. i człowiek tak może wszystko obwiniać ale ważne że zdrowie resztę przecierpie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 08:13
-
nick nieaktualnyPrzesiedliśmy się do spacerówki i ciut lepiej kupiłam nawet taką mate żeby miała miękko. W sumie wychodzimy puki co na drzemki na balkon albo do ogrodu w te słońce nie mam siły spacerować tak gorąco. Ona też nie lubi jak jest grubiej ubrana i ma czapkę . Jak teraz jest prawie goła to i w wózku czy samochodzie siedzi nawet skarpety jej przeszkadzają 🤦. Ale w ciągu dnia też ciężko bo tylko zniknę na siku to dramat. Zabawić się czymkolwiek to też nie bardzo jeszcze teraz ten ząb to stale na rękach. Też już kiedyś myślałam czy to nie przez to relanium w ciąży ona tak ma. Albo że ja zabrali po CC i nie mieliśmy kontaktu .Sama nie wiem najbardziej mnie denerwuje jak ktoś mi mówi może wsadź ja do wózka a nie tak ja nosisz ( serio nosz kurwa że ja wcześniej na to nie wpadłam ) albo że nauczyłam ją to tak mam.